Test: Greatlife – kosttillskott & hälsoprodukter

Företaget Greatlife erbjuder högkvalitativa kosttillskott och hälsoprodukter. De säljer bland annat premiummärken såsom Thorne, Innate Response och Dr Mercola. I detta test har vi valt att testa produkter från Greatlifes egna varumärke. Läs mer i vårt test och omdöme.
BETYG
Testproffs 9.3 Poäng - 2024
Greatlife logga
4.8/5
OM VARUMÄRKET

Vilka är Greatlife?

Greatlife vill erbjuda marknadens bästa kosttillskott och hälsoprodukter. De kompromissar inte med kvaliteten och tillhandahåller också information om träning, kost och hälsa. De påpekar att det är stor skillnad på olika märken när det gäller kosttillskott. Greatlife har utmärkta användarrecensioner och en uppskattad kundtjänst. Förutom sitt eget varumärke Greatlife säljer de även andra premiummärken såsom exempelvis Thorne, Innate Response och Dr Mercola. Vi har testat några av deras produkter.

9.3

Testproffs betyg

4.6/5
Kvalitetsprodukter som får höga betyg

Greatlife får höga betyg av Testproffs. Vi uppskattar deras fantastiska kvalitetsprodukter där de anstränger sig för att alltid erbjuda marknadens bästa kosttillskott. Det finns även mängder av gratis hälsoråd på sidan. Vi är imponerade av de blåljusblockerande glasögonen – som alla i det moderna västerländska samhället borde använda – och ser det som positivt att de även säljer produkter från andra premium-varumärken, såsom Thorne.

Fördelar

Nackdelar

Användarfilm av Greatlife

PRODUKTERNA

Magnesium M4

Detta är en bästsäljare hos Greatlife och vi förstår varför. Dessa magnesiumkapslar innehåller hela fyra sorters lättabsorberad magnesium. Dessutom är de helt fria från magnesiumoxid. Magnesium M4 tillverkas dessutom under ISO 9001-standard och kapslarna är fria från alla oönskade ämnen. Faktum är att Magnesium M4 vann vårt bäst i test magnesium.

Eftersom denna är utformad just för att vara lättabsorberad och du dessutom har hela fyra samverkande magnesiumformer upplever vi att man får mycket god effekt av dessa. Jag har länge haft sömnproblem och problem med nattliga kramper i vaderna. Efter att ha ätit dessa på kvällarna i en månads tid är alla de problemen borta. Jag somnar lättare, vaknar utvilad och kramperna i vaderna är ett minne blott! Jag är också tacksam för att det är kapslar, magnesiumtabletter är enligt mig helt omöjliga att svälja.

Creatine monohydrate pure

Detta är en av Greatlifes senaste produkter. Ett riktigt rent och högkvalitativt kreatinpulver. Greatlife säger själva att det förmodligen är ett av de renaste kreatintillskotten på marknaden. De har dubbelmikroniserat kreatinet, för att det ska ha extremt hög biotillgänglighet – alltså hur lätt våra kroppar faktiskt tar upp produkten. Detta gör också lösligheten mycket god. 

Tillskottet består av 100 % Creavitalis® kreatinmonohydrat utan några andra tillsatser. Produkten är också laboratorietestad för tungmetaller, jäst och mögel. Helt GMO-fri och passar både vegetarianer och veganer. Även burken är genomtänkt, det är bioplast fritt från allt vad BPA, PFAS och så vidare heter.

När det gäller kreatin finns en missuppfattning om att det bara är för muskelbyggare. Det stämmer inte. Faktum är att kreatin är ett kraftfullt ämne som inte bara hjälper till med muskeluppbyggnad och viktnedgång utan även ger starka ben och fungerar kraftfullt antiinflammatoriskt. Kreatin verkar även neuroprotektivt. Hos kvinnor som passerat klimakteriet förbättrar kreatin bentätheten. Och kreatin kan också hjälpa mot mildare depressioner och skydda hjärnan mot inflammation. Det finns även studier som visar att kreatin har potential att förbättra flera autoimmuna tillstånd, exempelvis hashimotos.

Med andra ord: kreatin är något för alla och här har vi ett högkvalitativt kreatinpulver helt utan tillsatser. Dessutom labbtestat och med extra hög biotillgänglighet. Utmärkt!

Flora Plus+

Här får du ett riktigt kvalitets-probiotika. 20 miljarder bakterier från 16 kliniskt undersökta stammar per kapsel. Stammarna finns dessutom naturligt i tarmen. Perfekt för dig med läckande tarm, IBS eller Ulcerös Kolit. Eller bara dig som vill ge ditt immunförsvar bästa förutsättningarna. För du vet väl att huvuddelen av immunförsvaret sitter i magen? Det är just därför det är så viktigt att ta hand om sin bakterieflora med en varierad kost – och ett bra tillskott av probiotika. Har du problem med bubblig eller gasig mage? Testa denna probiotika!

Bakteriestammarna är kliniskt undersökta och konkurrerar inte med varann. Kapslarna är utformad för att ge probiotikan maximal överlevnad, ända ner till tjocktarmen. Fritt från mjölk, gluten, GMO och magnesiumstearat, samt tillverkad i enlighet med ISO9001 och HACCP (ISO22000). Tillskottet passar dessutom för veganer. 

Flora Plus+ innehåller prebiotikan Fruktooligosackarider (FOS). Detta är för att öka överlevnaden av bakterierna till tjocktarmen. Kapslarna är så kallade DR-kapslar (Delayed Release) som skyddar probiotikan mot magsyran. DR-kapslarna är givetvis helt fria från plastpolymerer. Kapseln skyddar probiotikan från nedbrytning i magsäcken så att de når tjocktarmen. 

Blue Blockers Optic Pro

Ok, vi vet alla att man ska låta bli skärmar flera timmar innan man går och lägger sig. Men kanske är vi inte lika bra på att följa detta utmärkta råd? Kanske fastnar vi med telefonen i sängen? Eller ännu värre – måste jobba sent in på kvällen? Då kommer skärmarnas blå ljus att påverka och försämra din sömn, eftersom det blå ljuset stör din kropps melatoninproduktion.

Dessa glasögon blockerar det blå ljuset och gör att din naturliga melatoninproduktion fortgår som den ska. Du tar alltså bort en stor negativ faktor med skärmanvändande sent på kvällarna. De är lätta att bära och stör inte. Dessutom gillar jag den rent fysiska påminnelsen de utgör. Du kommer ihåg att ”nu är det kväll och egentligen inte skärmtid”. Det blir en liten extra spark i baken att inte fastna i skärmen in på småtimmarna.

De blockerar hela 99,43 % av allt blåljus och jag märker tydligt skillnaden. Skärmar är kanske ett nödvändigt ont för många av oss i dag, men du kan faktiskt minska deras negativa hälsopåverkan på detta enkla sätt. Glasögonen väger endast 23 gram och jag tycker att de sitter skönt på. De funkar till och med för mig som har vanliga glasögon. Jag kan bara sätta dessa blåljusblockerande glasögon framför. Det är inte så vackert kanske, men min sömn är viktigare för mig än att jag är supertjusig när jag jobbar framför datorn … 

Wild Alaskan Sockeye Salmon Omega 3

Omega 3 brukar vara det första man inser att man behöver lägga till i sin kost, när man börjar intressera sig för hälsa. Tyvärr är just Omega 3 en djungel. Det handlar ofta om tungmetaller och gifter, som ju lagras i fettvävnad hos alla individer, så även fisk. Därför är det viktigt varifrån fisken faktiskt kommer. Greatlifes Wild Alaskan Sockeye Salmon Omega 3 kommer från vildfångad Sockeye-lax som fiskar i rena och orörda hav runt Alaska. Den vildfångade Sockeye-laxen är naturligt rik på de viktiga omega-3-fettsyrorna EPA och DHA samt D-vitamin. Wild Alaskan Sockeye Salmon – Omega 3 innehåller även astaxanthin och A-vitamin. Greatlife säger själva att denna Omega 3 är den finaste och renaste fiskoljan med omega 3 som de har funnit på marknaden.

Nästa problem med Omega 3 är detta med koncentration. Många koncentrerar sin olja och processar den därmed på olika sätt. Detta kan störa biotillgängligheten och få andra oönskade effekter. Greatlife har inte förändrat fiskoljan på något sätt och den är inte uppkoncentrerad. Den är helt naturlig och extremt ren, med en naturlig kvot av EPA och DHA. Den innehåller också naturligt D-vitamin, A-vitamin och astaxanthin. Vi uppskattar detta, eftersom vi vet att kroppen oftast har lättare att ta upp ren, oprocessad mat och näring. 

Detta Omega 3-tillskott har även ett mycket lågt peroxidationsvärde, även efter tillverkningsdatum. Det har inga konstgjorda ämnen och inga vitaminer eller mineraler är tillsatta – oljan innehåller helt enkelt sina äkta, naturliga näringsämnen. Produkten har heller inga fyllnadsmedel, färgämnen eller andra tillsatser. Rent och naturligt – underbart, tycker vi. Dessutom är oljan testad och fri från tungmetaller, svamp, jäst och bakterier. Kapslarna är ganska stora, men jag tycker ändå att de är lätta att svälja. Avskyr du kapslar kan du så klart även bita hål på dem och suga i dig oljan och sedan spotta ut själva kapseln. Men jag tycker personligen att de går ner lätt. De har också en otroligt vacker laxrosa färg. 

Dosett mini

Svårt att hålla reda på dina kosttillskott? Använd denna så har du veckans alla dagar förberedda – och du vet att du inte glömmer något. Perfekt även för en kortare resa. Du slipper släpa med alla stora burkar, denna får plats i fickan!

TESTPROFFS TYCKER

Vårt samlade intryck av Greatlife

Saker som vi gillar

Saker som hade kunnat varit bättre

VÅRT BETYG

Vårt omdöme

93
Kvalitet
10
Prisvärdhet
9
Sortiment
9
Ingredienser
10
Användarvänlighet
8.5
Greatlife omdöme

Greatlife får höga betyg av Testproffs. Vi uppskattar deras fantastiska kvalitetsprodukter där de anstränger sig för att alltid erbjuda marknadens bästa kosttillskott. Det finns även mängder av gratis hälsoråd på sidan. Vi är imponerade av de blåljusblockerande glasögonen – som alla i det moderna västerländska samhället borde använda – och ser det som positivt att de även säljer produkter från andra premium-varumärken, såsom Thorne.

9.3
FAQ
Vanliga frågor

Nej, Greatlife erbjuder även andra hälsoprodukter, som till exempel deras Blue Blockers Optic Pro, glasögon som blockerar blått ljus.

Besök Greatlifes hemsida för att se hela deras sortiment.

Blue Blockers Optic Pro är glasögon från Greatlife som blockerar blått ljus från mobiltelefoner, läsplattor, TV-skärmar, datorskärmar, vanliga lampor och lysrör.

Blue Blockers Optic Pro bidrar till bättre sömn och insomning.

Blått ljus finns naturligt i morgonljuset och ljuset under dagen. När vi exponeras för blått ljus på morgonen hjälper det oss att vakna och hålla oss pigga.

Under kvällen minskar den naturliga mängden blått ljus. Dock så exponeras de flesta av oss fortfarande för blått ljus under kvällen från mobiltelefoner, läsplattor, TV-skärmar, datorskärmar, lampor och lysrör.

Detta påverkar sömnhormonet melatonin negativt och bidrar i sin tur till sämre sömn. För att undvika att det blå ljuset påverkar din sömnkvalitet kan du använda ett par glasögon som blockerar blått ljus på kvällen, till exempel Greatlifes Blue Blockers Optic Pro.

SIDAN
Innehåll
NYHETSBREV

Nya tester varje vecka! Signa upp på vårt nyhetsbrev för aktuella tester och tävlingar.

FÖLJ OSS

Gillar du omdömet? Glöm inte att följa oss på sociala medier för mer tester!

TESTAT AV
Hanna
Hanna

Hanna är Testproffs självklara expert på allt inom hälsa och välmående. Hon har under flera år utforskat alla produkter inom området med en evigt brinnande iver. Hon är mamma till en tonårskille och en yngre dotter och gillar att spendera aktiv tid i naturen med familjen. Hon granskar därför även produkter inom hushåll, samt sport & fritid.

Andra omdömen
Missa inte de senaste testerna

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Som prenumerant godkänner du vår integritetspolicy

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.