Test: Vesterålen’s – Sveriges mest köpta Omega-3

Vesterålen's är ett norskt företag som erbjuder ett av Nordens mest sålda Omega-3-tillskott. Företaget har stränga kvalitetskontroller och är noga med att deras Omega-3 håller hög standard. Dessutom utvecklar Vestervålen's sina produkter baserat på den senaste vetenskapliga forskningen. Läs vårt omdöme här!
BETYG
Testproffs 9.2 Poäng - 2024
Vesterålen's logotyp
4.8/5
OM VARUMÄRKET

Vilka är Vestervålen's?

Vesterålen’s grundades i Norra Norge 1997, i byn Vesterålen som ligger nära Lofoten. I dag är bolagets Omega 3-tillskott ett av de mest sålda i hela Norden. Deras främsta mål är att leverera hög kvalitet och de arbetar ständigt med att förbättra produkterna utifrån ny vetenskaplig kunskap. De vill också ha Sveriges nöjdaste kunder och har många engagerade medarbetare på plats i det svenska kontoret i Trollhättan. 

Intresset för Omega-3 exploderade när forskarna upptäckte att grönländska inuiter hade en så utmärkt hjärt- och kärlhälsa, trots en kost som är väldigt rik på fett. Hemligheten visade sig vara att fettet i kosten kommer från fisk och säl, vilket är naturligt rikt på just omega-3. I dag är omega-3 ett av de näringsämnen som det har forskats mest på, och bland forskare finns det en bred enighet om att innehållet av EPA och DHA i omega-3 gynnar hjärna, hjärta och syn. Vesterålen’s Omega-3 Classic är utformade för att ge dig dessa fördelaktiga och dokumenterade hälsofördelar, med endast två dagliga kapslar. 

9.2

Testproffs betyg

4.8/5
Hög kvalitet och flexibelt abonnemang

Vesterålen’s får höga betyg av Testproffs. Vi uppskattar den höga kvaliteten med väl testade och renade produkter. Dessutom är kapslarna små och väldigt lätta att svälja. Det är också positivt med ett smidigt abonnemang där du själv sätter regler kring intervall, uppehåll eller uppsägning. Om abonnemanget fortgår vet du att du får hem förstklassis Omega-3 i tillräckliga mängder för att få de av forskningen välbelagda hälsofördelarna för hjärta, hjärna och syn. Utmärkt, tycker vi!

Vesterålen’s Omega-3 har blivit utsedd till bäst i test i vårt test där vi jämför de bästa Omega-3-tillskotten på marknaden just nu. 

Fördelar

Nackdelar

Användarfilm av Vestervålen's

PRODUKTEN

Vesterålen’s Omega-3 Classic med tillsatt vitamin D och E

Vesterålen’s producerar och säljer Sveriges mest köpta Omega 3-tillskott. Kapslarna är dessutom berikade med vitamin D och E. Omega 3 är viktigt för hjärta, hjärna och syn. Kapslarna är små och lätta att svälja. Detta uppskattar vi verkligen. Det är inte roligt att kämpa med gigantiska kapslar som i värsta fall fastnar i halsen.

Dessutom känns det tryggt att veta att Vesterålen’s har mycket stränga kvalitetskontroller och ser till att rena fiskoljan från tungmetaller och föroreningar genom en patenterad process. För det är ju tyvärr så att vi lever i en värld där utsläpp och olika former av gifter är en realitet. Och som du säkert känner till så lagras många gifter just i fettvävnad. Därför är det extremt viktigt att se till att just feta produkter, som fiskolja, faktiskt renas och hanteras på bästa möjliga sätt. För vi vill ju ha hälsofördelarna, inte några gifter. 

Vesterålen’s har valt att sälja sina produkter via ett smidigt abonnemang. Vi tycker faktiskt att det är klokt. För omega-3 är ju något du behöver under lång period, det handlar inte om en veckas kur här och där. Men självklart kan du säga upp ditt abonnemang eller göra en paus om du vill. Du kan även anpassa intervallerna själv. Du har ingen bindningstid eller annat åtagande. Abonnemanget gör bara att du får hem Omega 3 i tillräcklig mängd för att stödja din hälsa på bästa sätt, helt fraktfritt. Du samlar också bonuspoäng som kund hos Vesterålen’s och poängen ger dig möjlighet att beställa gratis bonusprodukter. 

Vad är det då som är så speciellt med just omega 3-fettsyror? Jo, de är så kallade essentiella fettsyror. Kroppen kan inte själv tillverka dem, utan de måste komma från maten. De långa omega-3-fettsyrorna EPA och DHA finns i just fisk och fiskolja. Och i dag finns flera tusen studier som bekräftar att just EPA- och DHA-fettsyror är bra för hjärtat, hjärnan och synen. För att få den gynnsamma effekten på hjärtat behöver du 250 mg EPA och DHA varje dag. Hjärnan och syn behöver också 250 mg DHA dagligen. Om du tar två kapslar av Vesterålen’s Omega-3 per dag så får du i dig dessa mängder. Det är därför vi faktiskt uppskattar den smidiga abonnemangsformen. Då vet du att du får tillräckligt av det du behöver. 

TESTPROFFS TYCKER

Vårt samlade intryck av Vesterålen's

Saker som vi gillar

Saker som kunde förbättras

VÅRT BETYG

Vårt omdöme

92
Kvalitet
10
Prisvärdhet
9
Design
8
Användarvänlighet
10
Hållbarhet
9
Vesterålen's omdöme

Vesterålen’s får höga betyg av Testproffs. Vi uppskattar den höga kvaliteten med väl testade och renade produkter. Dessutom är kapslarna små och väldigt lätta att svälja. Det är också positivt med ett smidigt abonnemang där du själv sätter regler kring intervall, uppehåll eller uppsägning. Om abonnemanget fortgår vet du att du får hem förstklassis Omega-3 i tillräckliga mängder för att få de av forskningen välbelagda hälsofördelarna för hjärta, hjärna och syn. Utmärkt, tycker vi!

9.2
FAQ
Vanliga frågor

Omega-3-fettsyror är avgörande för kroppens välbefinnande och är viktiga för hjärtat, hjärnan och synen. Eftersom kroppen inte själv kan producera Omega-3-fettsyror måste de tillföras genom kosten.

Det beror på vilket kosttillskott du använder. När det gäller Vesterålen’ s Omega-3 Classic är den rekommenderade dosen 2-3 kapslar per dag.

Ja, du kan pausa ditt abonnemang på Vesterålen’s Omega-3-tillskott. Läs mer om hur du gör på deras hemsida.

Nej, Vesterålen’s har ingen uppsägningstid eller bindningstid.

SIDAN
Innehåll
NYHETSBREV

Nya tester varje vecka! Signa upp på vårt nyhetsbrev för aktuella tester och tävlingar.

FÖLJ OSS

Gillar du omdömet? Glöm inte att följa oss på sociala medier för mer tester!

TESTAT AV
Picture of Louise
Louise

Louise brinner för naturen och ett jordnära och stressfritt liv. Även om hon är utbildad ekonom så är hennes dröm är att flytta ut på landet och komma bort från ekorrhjulet. Louise är vår testare när det kommer till hälsoprodukter, allt från yogamattor till CBD. På fritiden uppskattar Lousie att vara ute i naturen samt vara med familjen.

Andra omdömen
Missa inte de senaste testerna

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Som prenumerant godkänner du vår integritetspolicy

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.