Test: Fairing – Kosttillskott sedan 1993

Företaget Fairing har funnits på marknaden i över 30 år. Deras mål är att leverera ett brett utbud av högkvalitativa kosttillskott för träning. Fortsätt läsa vårt test för att se vad vi tyckte om Fairings produkter.
BETYG
Testproffs 8.9 Poäng - 2024
Fairing - logotyp
4.4/5
OM VARUMÄRKET

Vilka är Fairing?

Fairing har i över 30 år strävat efter att leverera kosttillskott av högsta kvalitet. När jag först stötte på dem, var jag på jakt efter kvalitativa kosttillskott för att stötta min träning och förhoppningsvis också få goda resultat. Jag fick tips om dem från en kompis som sade att de hade det mesta man kunde tänkas behöva. Jag fann att han hade rätt i just bredden de erbjuder i form av kreatin, protein, vitaminer och specialiserade tillskott för både oss motionärer och elitidrottare. Där började min resa med Fairing och inte undra på att jag då blev glad när jag fick möjligheten att prova på flertalet av produkterna för det här testet.

8.9

Testproffs betyg

4.4/5
Brett utbud av högkvalitativa kosttillskott

Vi på Testproffs ger höga betyg till Fairing för att de står för en bra kombination av gedigen historik i branschen, seriöst framtagna produkter och ett brett produktsortiment som täcker hela ens behov av kosttillskott för att må bra och prestera på topp. Man känner sig trygg som konsument i och med att deras produkter följer kraven från ISO 22000, GMP och HACCP. Samt att de möter EU:s krav gällande spårbarhet och livsmedelssäkerhet. 

Fördelar

Nackdelar

PRODUKTERNA

Complete Protein 3

Proteinpulvret Complete Protein är något av Fairings signaturprodukt skulle jag säga. Produkten innehåller en blandning av vassleproteinkoncentrat och kasein, vilket innebär att den erbjuder både snabb och långsam frisättning av proteiner. Detta är bra för återhämtning och långvarig muskeluppbyggnad.

Smaken är helt okej och det blandas lätt i vätska, vilket gör det enkelt att använda dagligen. Med 86% proteinhalt per portion känner jag att det är en en bra produkt för dem som vill öka sitt proteinintag och klasser bättre än exempelvis budgetprodukten Whey 80. Sedan finns det andra produkter på marknaden med högre proteinhalt och bättre smaker, men Complete Protein 3 är ett pålitligt val för de flesta behov skulle jag säga.

Kreatin Monohydrat

Kreatin monohydrat är ett välbeprövat och effektivt kosttillskott för att öka prestationsförmågan under högintensiv träning. Det kanske mest eftersforskade kosttillskottet av alla kategorier och något av en “no-brainer” att konsumera dagligen. Pulvret från Fairing är lätt att blanda och smaklöst, vilket gör det enkelt att kombinera med andra drycker eller shakes. Dessutom har de valt Creapure som råvara för sitt kreatin, vilket av många anses vara världens renaste kreatin. För den som söker ett pålitligt kreatintillskott, är detta alltså ett riktigt bra alternativ.

Natural Collagen

Kollagen är en väldigt populär produkt idag för att stödja både hud och leder. Fairings kollagen består av hydrolyserat kollagen som är lätt för kroppen att ta upp. Jag uppskattar att den är naturlig och fri från onödiga tillsatser. Även om effekterna kan variera, verkar detta kollagentillskott vara ett bra val för den som vill stödja hud och leder.

Omega 3

Omega 3 är något jag konsumerar varje dag eftersom jag vet att det är något som kroppen inte kan producera själv. Fairings kapslar innehåller högkvalitativ fiskolja rik på EPA och DHA, som är viktiga för hjärthälsa och kognitiv funktion. Kapslarna var lätta att svälja och de lämnar bara en lätt “fiskig” eftersmak. Jag gillar att man kunde köpa på sig rejäl bulk här av Omega 3 med 450 kapslar i ett go. Så har man för ett år åtminstone utan att behöva shoppa mer.

Magnesium

Produkten innehåller magnesiumcitrat. Kapslarna var enkla att svälja och orsakade inga magbesvär för mig under testets gång. Magnesium är även det ett kosttillskott som jag äter varje dag, kanske allra främst för att det hjälper till med avslappning av musklerna som gör att man sover bättre. Jag upplevde att den effekten uppnåddes även med Fairings magnesium. 

 

Zink

Zink är viktigt för många kroppsfunktioner, inklusive protein- och DNA-syntes. Det spelar även en viktig roll för vårt immunförsvar och är därför något jag tar varje dag tillsammans med magnesium och Omega 3 året runt. Upplevde inga magsmärtor eller obehag från Fairings Zink, så även detta får en rekommendation och skulle vara del av min beställning.

Vitamin B12

Vitamin B12 är avgörande för produktionen av röda blodkroppar och för att hålla nervsystemet friskt. Fairings tillskott innehåller metylkobalamin, en biologiskt aktiv form av B12 som kroppen lätt kan använda. Tuggtabletterna kom i vinbärssmak och var små och enkla att svälja om man inte hade tålamod att tugga i flera minuter.

Vitamin B6

Vitamin B6 är viktigt för proteinomsättning, hormonreglering och nervsystemets funktion. Fairings tillskott innehåller pyridoxinhydroklorid, en effektiv form av B6 som kroppen lätt kan ta upp. Jag vågar ändå påstå att jag upplevde något förbättrad energi och minskad trötthet under testets gång när jag isolerat konsumerade mer Vitamin B6.

PWO (Pre Workout) M-46

Jag är ingen stor konsument av PWO, jag tycker oftast att det sticker till i kroppen och att det inte riktigt är något jag behöver. Men jag valde så klart att testa Fairings PWO för testets vidkommande och blev lite mer energifylld innan mitt pass. Dessutom med ganska god smak och utan den stickiga känslan i kroppen. PWOn från Fairing innehåller bland annat koffein, beta-alanin och citrullinmalat.

Energy Booster

Energy Booster från Fairing innehåller en kombination av elektrolyter och två olika kolhydratkällor. Det här är alla kända medel för att stimulera ökad energi och uthållighet. Det hade en fin bärsmak och var inget som gjorde märkbart våld på magen, vilket jag annars upplevt med olika sportdrycker av den här sorten. Exempelvis gels när man springer marathonlopp är något som stjälpt min mage många gånger och den effekten kände jag inte alls av här under testets gång. Istället upplevde jag en ganska snabb, skonsam och effektiv energiboost som höll i ett par timmar.

Slutsats

Enligt mig så är Fairing en utmärkt affär för allt du kan tänkas behöva inom kosttillskott med fokus på träning. Både som ambitiös motionär eller elitsatsande fullblodsproffs. Jag tycker också om att de går så pass långt i sin dokumentation av hur produkterna producerats att jag känner mig väldigt trygg med att ta deras kosttillskott på daglig basis. Jag litar inte särskilt mycket på matindustrin i stort och jag är ändå väldigt noga med vad jag stoppar i mig, så det här är en väldigt viktig punkt för mig. Vi sätter alltså en högst positiv rekommendation när det kommer till Fairing och deras produkter.

TESTPROFFS TYCKER

Vårt samlade intryck av Fairing

Saker som vi gillar

Saker som hade kunnat varit bättre

VÅRT BETYG

Vårt omdöme

89
Prisvärdhet
8.8
Smak
9
Design
8.2
Material
9
Kvalitet
9.5
Fairing omdöme

Vi på Testproffs ger höga betyg till Fairing för att de står för en bra kombination av gedigen historik i branschen, seriöst framtagna produkter och ett brett produktsortiment som täcker hela ens behov av kosttillskott för att må bra och prestera på topp. Man känner sig trygg som konsument i och med att deras produkter följer kraven från ISO 22000, GMP och HACCP. Samt att de möter EU:s krav gällande spårbarhet och livsmedelssäkerhet. 

8.9
FAQ
Vanliga frågor

Ja, alla Fairings produkter är fria från dopingklassade ingredienser.

1-3 dagar beroende på vart du bor.

Produkterna är tillverkade i Sverige enligt ISO 22000, HACCP och GMP. Fairings produkter möter även EU:s krav samt Svensk lagstiftning gällande spårbarhet och livsmedelssäkerhet. 

SIDAN
Innehåll
NYHETSBREV

Nya tester varje vecka! Signa upp på vårt nyhetsbrev för aktuella tester och tävlingar.

FÖLJ OSS

Gillar du omdömet? Glöm inte att följa oss på sociala medier för mer tester!

TESTAT AV
Picture of Magnus
Magnus

Magnus är en erfaren mjukvaruutvecklare och tech-entusiast. Hans bakgrund inom datavetenskap och hans passion för ny teknik gör honom till en expert på att granska och jämföra teknikprodukter. Magnus har alltid varit den “go-to” personen för teknikrådgivning bland vänner och familj, vilket gör honom till en utmärkt testare inom elektronik och datorer. Förutom elektronik och datorer är Magnus intresserad av löpning, hiking och biohacking.

Andra omdömen
Missa inte de senaste testerna

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Som prenumerant godkänner du vår integritetspolicy

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.