Test: Greenely – Ett smartare elavtal

Greenely är mer än ett traditionellt elbolag, de har utvecklat en innovativ app som hjälper deras kunder att minska sin elförbrukning. Appen ger också kunder möjlighet att tjäna pengar på elen. Greenelys vision är att vara en drivande kraft mot den gröna omställningen. Läs vårt omdöme om Greenely här!
BETYG
Testproffs 9.5 Poäng - 2024
Greenely logotyp
4.9/5
OM TJÄNSTEN

Vilka är Greenely?

Greenely är inte ett vanligt elbolag. De har tagit fram en helt ny slags energiapp. Målet är att stabilisera Sveriges elnät – samtidigt som kunderna sparar el – men också börjar tjäna pengar på den. Greenely vill vara en drivande kraft mot den gröna omställningen. De använder enbart timpris, inga fasta priser. 

9.5

Testproffs betyg

4.9/5
Smart elavtal som får höga betyg

Greenely får höga betyg av Testproffs. Vi uppskattar den fantastiskt smidiga och informativa appen som faktiskt hjälper till att spara pengar. Har du dessutom ett smart hem och kanske egna solceller har du ännu mer att vinna på att byta till Greenely. Du kan till och med börja tjäna pengar! Vi gillar också att Greenely vill gå i bräschen för den gröna omställningen och bidra till något positivt, tillsammans med sina många nöjda kunder.

Greenely har även vunnit bäst i test i vårt omfattande test av de bästa elavtalen på marknaden.

Fördelar

Nackdelar

TJÄNSTENS INNEHÅLL

Hur fungerar Greenely?

Greenely

Med Greenely kan du se hemmets elförbrukare i en och samma app. Du får därför total kontroll över din elförbrukning och får helt nya möjligheter till intäkter, genom att du hjälper till att balansera Sveriges elnät. När du exempelvis laddar bilen via Greenely och använder dig av batterilager kan du bidra till att balansera Sveriges elnät. Detta genererar intäkter via Greenelys virtuella kraftverk. Du kopplar upp din elbil, dina solceller och ditt uppvärmningssystem. Därefter kan du styra din elanvändning så att du använder el när den är som billigast – allt helt automatiskt!

I appen ser du allt du behöver ha koll på. Allt från elbilsladdning till solelsproduktion, men även hur mycket el du använder i realtid. Du ser också hur mycket du tjänat in genom balansering och mycket mer. Dessutom kan du följa elpriset i realtid och sköta allt som har med ditt elavtal att göra, direkt i appen. 

Greenely kan integrera och prata med dina solceller, laddboxar och elbilar. Redan i dag har de fler än 40 integrationer och de lägger löpande till nya märken.  

Tjäna pengar med appen

När elen är som dyrast tycker vi att det känns skönt att veta att du kan spara mer än femtio procent på din laddkostnad, genom Greenelys smarta elbilsladdning som styr laddningen till de absolut billigaste timmarna. Du som har solceller kan följa din produktion i realtid – och sälja överskottet till Greenely till ett mycket konkurrenskraftigt pris. 

Väljer du att investera i batterilager och sammankopplar det med Greenelys virtuella kraftverk kan du tjäna ytterligare pengar. Har du redan ett smart hem är det perfekt att starta med Greenely. Kanske är du intresserad av att sälja el tillbaka till elnätet med hjälp av dina solceller? Då kan Greenlys tjänst vara mycket intressant. Men det är viktigt att förstå att den kräver ett visst engagemang för att ge fördelarna och besparingarna. 

Greenely

Många nöjda kunder

Men du måste inte ha batterilager eller solceller för att dra nytta av Greenely. Du kan välja att ”bara” teckna deras smarta elavtal som ger dig full koll på din energiförbrukning och gör det lättare för dig att göra kloka och plånboksvänliga val. 

Du kan helt automatiskt styra laddningen av din elbil och ditt uppvärmningssystem till de timmar då elpriset är som lägst. Detta kan spara enorma summor för dig.

Många elbolag har tämligen missnöjda kunder men här sticker Greenely ut. De har mycket nöjda kunder som i princip samstämmigt lovordar den informativa och smarta appen och vilken koll de fått på elpriset tack vare Greenely. Flera användare kallar Greenelys app för ”den bästa på marknaden”. Vi håller faktiskt med. Den är lättöverskådlig, informativ men 

TESTPROFFS TYCKER

Vad tycker vi om Greenely

Saker som vi gillar

Saker som hade kunnat varit bättre

VÅRT BETYG

Vårt omdöme

95
Prisvärdhet
9
Kvalitet
10
Design
9
Användarvänlighet
9.5
Hållbarhet
10
Greenely omdöme

Greenely får höga betyg av Testproffs. Vi uppskattar den fantastiskt smidiga och informativa appen som faktiskt hjälper till att spara pengar. Har du dessutom ett smart hem och kanske egna solceller har du ännu mer att vinna på att byta till Greenely. Du kan till och med börja tjäna pengar! Vi gillar också att Greenely vill gå i bräschen för den gröna omställningen och bidra till något positivt, tillsammans med sina många nöjda kunder. 

9.5
FAQ
Vanliga frågor

Du kan antingen teckna elavtal hos Greenely via appen eller deras hemsida. 

  • Ladda ner och logga in i Greenely appen. Klicka sedan på Blixt-ikonen längst ner i mitten av skärmen och följ instruktionerna.

  • Eller teckna elavtal via hemsidan här.

Ja, Greenely appen är kostnadsfri att ladda ner. 

Greenely använder endast timpris, inga fasta priser.

Greenely erbjuder ett brett utbud av stöd för elbilar och laddboxar, med över 19 olika integrationer. Du kan se dessa här. Greenely lägger löpande till nya märken.

Med ett timprisavtal kan du optimera din elförbrukning och att dra nytta av de lägsta timpriserna. Genom att antingen använda smarta enheter eller styra manuellt så kan du anpassa din elanvändning och sänka kostnaderna. Till exempel, om spotpriserna är lägre på kvällen, kan du välja att köra tvättmaskinen, diskmaskinen eller ladda elbilen under dessa timmar och på så sätt minska dina elkostnader.

Greenely har ingen bindningstid och endast 14 dagars uppsägningstid.

SIDAN
Innehåll
NYHETSBREV

Nya tester varje vecka! Signa upp på vårt nyhetsbrev för aktuella tester och tävlingar.

FÖLJ OSS

Gillar du omdömet? Glöm inte att följa oss på sociala medier för mer tester!

TESTAT AV
Picture of Emma
Emma

Emma är en engagerad förälder med två barn. Hon har erfarenhet av att välja och använda produkter inom barn- och familjeområdet, inklusive leksaker, kläder och barnvagnar. Emma gillar även att spendera tid i trädgården och naturen och har därför även varit gästskribent inom ämnet trädgård och verktyg.

Andra omdömen
Missa inte de senaste testerna

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Som prenumerant godkänner du vår integritetspolicy

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.