Test: Qris Hemmakit – Beredskapslåda

Qris vill att beredskap ska bli en högsta prioritet i varje hem och utformar sina produkter enligt MSB:s riktlinjer, i samarbete med ledande experter. Vi på Testproffs har testat Qris beredskapslåda. Läs vårt omdöme och se vad vi ger beredskapslådan för betyg.
BETYG
Testproffs 9.0 Poäng - 2024
Qris.se Hemmakit - Beredskapslåda
4.8/5
OM VARUMÄRKET

Vad är Qris?

Qris vill att beredskap ska bli en brinnande prioritet i varje hem. Qris utformar sina produkter utifrån MSB:s riktlinjer, men tar även in kunskap från de främsta experterna för att kunna tillhandahålla de absolut viktigaste och bästa produkterna, för att du och dina nära ska kunna klara en kris. Deras målsättning är att du ska kunna överleva en kris – och till och med klara den väl.

9

Testproffs betyg

4.7/5
Högkvalitativ beredskapslåda

Qris får höga betyg av Testproffs.se. Vi uppskattar den smarta beredskapsväskan som både är lätt att förvara – och att bära med sig. Produkterna täcker tillsammans ett brett spektrum av behov och här finns verkligen det du behöver vid en kris. Komplettera med ett ordentligt förråd av mat inför en krissituation och du kan sova gott om natten. Vi uppskattar verkligen att hemmakitet, eller beredskapsväskan, gör beredskap både enkelt och lättillgängligt för alla. 

Fördelar

Nackdelar

PRODUKTTEST

Unboxing av Qris beredskapslåda

Qris Hemmakit - Beredskapslåda

Qris har tagit fram ett hemmakit, en färdig beredskapslåda, där allt det viktigaste finns samlat i en smidig väska du enkelt kan både förvara och bära med dig. Vi älskar tanken med att allt är just i en enda väska. Qris säljer också många av produkterna enskilt, vilket är bra om du exempelvis behöver fler av någon. Men för de flesta mindre förberedda svenskar är det nog vettigast att faktiskt köpa hela väskan på en gång. Testproffs har även gjort ett krislåda bäst i test med ännu mer information.

Qris beredskapsväska innehåller:

Vevradio

Vevradion är en riktig klippa. Passar både dig som friluftsperson och dig som tar din beredskap på allvar. Den är konstruerad för att vara extra hållbar och tåla tuffa tag. Den klarar både AM/FM och NOAA. Vevradion har ett kraftfullt 4000 mAh Li-ion-batteri och fungerar även som power bank. Se till att hålla vevradion laddad, så har du alltså en power bank redo. Du kan ladda den genom att veva med handen, med den inbyggda solpanelen eller genom micro-USB. Det inbyggda batteriet är till och med utbytbart.  

Vevradion har tre olika lägen för ficklampa, inklusive en LED-läslampa och en rörelsesensor för handsfree-användning. Dessutom har vevradion inbyggt SOS-larm, som du kan använda om du behöver hjälp. Om du vevar i en minut får du ungefär fem till tio minuters ljus och ungefär lika mycket radio, vilket vi tycker känns helt rimligt. Dessutom väger detta smidiga kraftpaket endast 380 gram, vilket gör den enkel och smidig att bära med sig. Vi uppskattar att laddkabel också medföljer.   

Minivattenfilter

Minivattenfiltret känns som en helt självklar produkt att ha hemma. För vad är det vi inte klarar oss utan? Just det, rent vatten. Det är helt livsnödvändigt för oss. Vi klarar oss ganska länge utan mat, men utan rent vatten dör människan på ungefär tre dygn. 

Det smarta med detta filter är att du kan använda det på 6 olika sätt. Bland annat kan du sätta den ovanför en plasthink eller en PET-flaska på 28 mm. Smidigt nog har de flesta PET-flaskor en hals på just 28 mm. Sen producerar du helt enkelt rent vatten genom att låta det rinna genom filtret. Det går fortare om du pressar och du får med en hopfällbar flaska som funkar fint. Filtret klarar av att rena hela 5000 liter vatten och har en imponerande effektivitet om 99,99 % mot partiklar på 0,01 mikron. Det vi gillar främst med detta filter är att du kan använda det på många olika sätt. Antingen pressa vattnet genom filtret, låta tyngdkraften göra jobbet eller suga vattnet genom filtret. Du får med många olika tillbehör.  

Biocool Vattenreningstabletter

Vattenreningstabletterna, som också finns i Qris beredskapsväska, är smidiga och lättanvända. Väldigt bra att ha hemma. Till skillnad från många andra vattenreningstabletter innehåller dessa varken klor eller silver – vilket vi fullkomligt älskar! Produkten ger ingen smak eller lukt, tillverkas i Sverige och är biologiskt nedbrytbara. Du ska använda 1 tablett till 5 liter vatten och låta tabletterna verka i minst 3 timmar innan du dricker det. En burk innehåller 50 tabletter och räcker till 250 liter vatten. 

Gasolkök

Här är ett riktigt effektivt och kraftfullt portabelt kök. Det är inget du bär med dig på campingturen, eftersom det väger nästan 2 kilo. Däremot kan du laga rejält med mat, snabbt och effektivt på detta kraftfulla och rejäla kök. Vid en riktig nödsituation kan du mätta många munnar genom att använda detta gasolkök.

Köket drivs av gasol och butangas och har en inbyggd tändare, så du slipper fippla med tändstickor och bränna dig. Lågan är helt justerbar. Du kan använda köket både för matlagning men faktiskt också som värmekälla. Och ja, köket klarar även tyngre kastruller och pannor. Som sagt, det är rejält. Du lägger en gasolflaska i kassetten till höger och tutar och kör. Det finns också en extra säkerhetsanordning som kopplar bort gasen när den inte används, vilket så klart ger extra trygghet. 

Första hjälpen-kit

Detta första hjälpen-kit innehåller allt du behöver för akut sårvård, desinfektion, bandagering och så vidare. Dessutom innehåller det fem värmefiltar – väldigt tacksamt. Jag har lagt första hjälpen-väskan i bilen. Särskilt viktiga för just bilen tänker jag att värmefiltarna är. För när något händer ute på vägen en kall dag, då sjunker temperaturen fort och det kan ta tid att få hjälp. 

Multiverktyg

Här är ett robust och smidigt multiverktyg med hela 13 olika funktioner. Det är mer kraftfullt byggt än de flesta liknande verktyg. Jag hade lite svårt att öppna de olika delarna i början, men med lite pill gick det bra. Multiverktyget är av rostfritt stål och kan skära, såga, slipa, fräsa och skrapa. Passar så klart även på camping och annat kul ute i skog och mark. 

Även värmepåsarna, som följer med i Qris beredskapsväska, är riktigt smarta att lägga ett par även i bilen. Mardrömmen är att bli stående någonstans en kall vinterdag med förfrusna händer och fötter. 

Detta gäller naturligtvis även desinfektionssprayen. Den både rengör och desinfekterar. 

Vi uppskattar också de vattentäta tändstickorna, mycket viktiga!

Vattendunkarna är smarta. De tar i princip ingen plats när de inte är fyllda med vatten, de är helt platta. Men när du fyller dunken håller den hela tio liter. En smart grej är att korken på något sätt förseglar sig när du stänger den första gången. Förseglingen bryts sedan första gången du använder den. Det går naturligtvis att återanvända vattendunkarna hur många gånger som helst, men just förseglingsfunktionen funkar bara första gången. Jag antar att det handlar om att förseglingen ska hålla vattnet fräscht extra länge – utmärkt.

TESTPROFFS TYCKER

Vad tycker vi om Qris?

Saker som vi gillar

Saker som kunnat varit bättre

VÅRT BETYG

Vårt omdöme

90
Kvalitet
9
Mångsidighet
10
Design
9
Prisvärdhet
8
Användarvänlighet
9
Qris omdöme​

Qris får höga betyg av Testproffs.se. Vi uppskattar den smarta beredskapsväskan som både är lätt att förvara – och att bära med sig. Produkterna täcker tillsammans ett brett spektrum av behov och här finns verkligen det du behöver vid en kris. Komplettera med ett ordentligt förråd av mat inför en krissituation och du kan sova gott om natten. Vi uppskattar verkligen att hemmakitet, eller beredskapsväskan, gör beredskap både enkelt och lättillgängligt för alla. 

9
VÅRA TEST
Hur gick testet till?
FAQ
Vanliga frågor

Frakten beräknas när du anger din leveransadress i kassan. Fri frakt vid beställning över 400 kr.

Leverans till dörren inom 1-3 arbetsdagar.

SIDAN
Innehåll
NYHETSBREV

Nya tester varje vecka! Signa upp på vårt nyhetsbrev för aktuella tester och tävlingar.

FÖLJ OSS

Gillar du omdömet? Glöm inte att följa oss på sociala medier för mer tester!

TESTAT AV
Hanna
Hanna

Hanna är Testproffs självklara expert på allt inom hälsa och välmående. Hon har under flera år utforskat alla produkter inom området med en evigt brinnande iver. Hon är mamma till en tonårskille och en yngre dotter och gillar att spendera aktiv tid i naturen med familjen. Hon granskar därför även produkter inom hushåll, samt sport & fritid.

Andra omdömen
Missa inte de senaste testerna

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Som prenumerant godkänner du vår integritetspolicy

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.