Test: Hedvig försäkringar omdöme

Dags att teckna en hemförsäkring, bilförsäkring, djurförsäkring eller olycksfallsförsäkring? Testproffs tar en närmare titt på Hedvig. Hur ser deras försäkringsutbud ut? Se betyg och omdöme i denna recension.
BETYG
Testproffs 9.3 Poäng - 2024
hedvig bilförsäkring
4.5/5
OM TJÄNSTEN

Vilka är Hedvig?

Hedvig grundades 2018 och deras drivkraft är att skapa försäkringar som är designade och skapade för hur människor lever i dag. Hedvigs försäkringar har ingen bindningstid och allt finns samlat i en app. Det betyder att hjälpen bara är ett knapptryck bort, när du väl behöver den. Du kan till och med spela in ett röstmeddelande i appen och berätta vad som hänt och så får du hjälp. Det är tydligt att Hedvig har tänkt ett extra varv för att skapa just en smidig användarupplevelse. De vill vara digitala, snabbfotade och trygga. Ett modernt försäkringsbolag, helt enkelt. 

I denna recension testar vi

Kanske tänker man att det bara är unga som vill kunna kontakta sitt försäkringsbolag direkt i en app, men det stämmer inte, visar Hedvigs kunddemografi. Det är bara att gå till dig själv – när något händer, vill du få hjälp direkt eller vill du vänta tills kontorstider? I Hedvigs app kan du kontakta kundtjänst, öka ditt försäkringsskydd eller anmäla skador snabbt och enkelt. Hedvig erbjuder bra rabatter om du tecknar exempelvis både hem- och bilförsäkring. Självklart har Hedvig alla nödvändiga tillstånd från Finansinspektionen.

9.3

Testproffs betyg

4.5/5
Trygga försäkringar med bra villkor

Hedvig får höga betyg av Testproffs. De har prisvärda och trygga försäkringar för både hem, bil, djur och olycksfall. De har även en extra bra rabatterad hemförsäkring för studenter, från bara 49 kr i månaden. Testproffs uppskattar deras smidiga och moderna försäkringslösningar – anpassade efter hur vi faktiskt lever våra liv i dag. Hedvigs försäkringar har ingen bindningstid och du sköter allt via en smidig app – så att du kan få hjälp när du faktiskt behöver den. Vi gillar också värvningsprogrammet som faktiskt kan ge dig en helt gratis försäkring. Dessutom skänker de pengar till miljöprojekt och har en riktigt snabb skadereglering.

Hedvig har också en unik och en i våra ögon sympatisk affärsmodell med en så kallad skadepool. Av varje hundralapp du som kund betalar går 25 % till Hedvig och hela 75 % går till skadepoolen. Denna så kallade skadepool används för att hantera kundernas skador. Blir det pengar kvar i slutet av året går de till Milkywire, en plattform som hjälper organisationer att konkret förbättra klimatet.

Fördelar

Nackdelar

TJÄNSTENS INNEHÅLL

Hedvig hemförsäkring

En bra hemförsäkring är grunden för alla svenskar. För ja, du behöver en hemförsäkring. Även om du ”bara” hyr din bostad, även om du bor i andra hand och även om du inte tycker att du äger något av värde. Tänk på att utan en hemförsäkring kan du stå helt utan skydd vid vattenskada eller – ve och fasa – en brand. Det handlar inte primärt om att skydda din soffa, det handlar om livets grundläggande trygghet. Läs även mer om hemförsäkring bäst i test.

Hedvig hemförsäkring är alltid utan bindningstid och både drulleförsäkring och reseförsäkring ingår alltid. I Hedvigs hemförsäkring ingår även skydd vid eldsvåda, överfall, ansvarsskydd, stöld, inbrott, rättsskydd, resetrubbel eller om du blir sjuk på en resa. Alla dessa är viktiga men vi ska gå igenom några exempel:

Vad ingår i Hedvigs hemförsäkring?

Hemförsäkring - Tabell

Vad som ingårBostadsrättHyresrättStudent bostadsrättStudent hyresrättHus & villa
Ansvarsskydd 
Bostadsrättstillägg   
Drulle
Eldsvåda
Inbrott
Sjuk på resa
Skadedjur    
Skadegörelse
Stöld
Ombyggnation    
Oväder
Resetrubbel
Rättsskydd
Vattenläcka
Vitvaror
Överfall

Vad kostar hedvig hemförsäkring?

Hedvig ger dig en riktigt heltäckande hemförsäkring till ett förmånligt pris. Du som student får dessutom en extra trevlig studentrabatt och kan teckna en hemförsäkring från endast 49 kr i månaden – vilket är svårslaget. Hedvig har anpassade hemförsäkringar för dig som bor i i bostadsrätt, hyresrätt (gäller även när du bor i andra hand) eller villa.

Priset för hemförsäkringar sätts alltid individuellt. Hedvig kollar på flera faktorer, bland annat antal personer i hushållet, hur gammal du är, var du bor, storlek på din bostad och faktiskt också om du har några betalningsanmärkningar eller inte.

Hedvig har också ett rabattsystem som de kallar Hedvig Forever. Genom att bjuda in vänner och bekanta med en personlig rabattkod får du själv 10 kr rabatt i månaden på din egen försäkring. Och ja, det går att bjuda in så många att du till slut själv har en helt gratis försäkring. Kan det bli mer tydlig win-win för oss som konsumenter?

Hedvig Bilförsäkring

Hedvig erbjuder en flexibel bilförsäkring, självklart helt utan bindningstid. Du får vägassistans, alltså bärgningshjälp, dygnet runt, personlig service i Hedvig-appen och kan själv välja vilken verkstad som passar dig bäst. Du får snabb hjälp i Hedvig-appen, oavsett var du befinner dig. Ofta kan Hedvig faktiskt sköta hela kontakten med verkstaden när du lämnat in bilen, allt för att underlätta för dig. Detta är bra särskilt för personer som kanske ogillar pappersarbete eller inte är så bra på svenska.

Hedvig erbjuder självklart både hel-, halv- och trafikförsäkring. Vill du ändra skyddet senare kan du självklart lösa det smidigt i appen. Du kan läsa även läsa mer om bästa bilförsäkringen här.

Viktiga förmåner i Hedvigs bilförsäkring

Hedvigs bilförsäkring är ett tryggt val och den innehåller några riktigt tjusiga och viktiga förmåner som vi uppskattar extra mycket. Du får själv välja verkstad. Första bästa eller en personlig favorit – valet är ditt. Och precis som med hemförsäkringen sköter du även bilförsäkringen snabbt och smidigt direkt i appen. Du kan alltså göra en skadeanmälan, var du än är, direkt i din telefon, på några minuter. Bilbärgningen utförs, dygnet runt, av Falck. Har du redan en bilförsäkring? Hedvig hjälper dig med bytet så fort den gamla löpt ut.

Har du fått ett irriterande stenskott? Om rutan går att laga, det vill säga inte behöver bytas ut, slipper du självrisken helt! Riktigt generöst. Om du har Hedvigs helförsäkring och kör på ett djur slipper du självrisk för exempelvis plåtskador. Och är du förare under 25 år? Då kan det vara extra trevligt att veta att Hedvig inte kräver högre självrisk av dig.Här ser du en tabell över vad som ingår i Hedvigs olika bilförsäkringar, helförsäkring, halvförsäkring och trafikförsäkring:

Bilförsäkring - Tabell

Vad som ingårHelförsäkringHalvförsäkringTrafikförsäkring
Brand 
Glas 
Kristerapi 
Maskinskydd 
Räddningshjälp & bärgning 
Rättsskydd 
Stöld & inbrott 
Trafikförsäkring
annans egendom
Trafikförsäkring personskador
Vagnskada  

Hedvig kattförsäkring och hundförsäkring

Hedvig har även designat en modern och trygg djurförsäkring, för att göra livet enkelt både för dig och din hund eller katt. Hedvigs premiumskydd täcker upp till 160 000 kr i veterinärkostnad och dessutom ingår en årlig hälsokoll av ditt djur! Om du redan i dag har en likvärdig djurförsäkring men väljer att byta till Hedvig för din hund- eller katt-försäkring så gäller Hedvigs skydd från första dagen, helt utan karenstid.

I Hedvigs djurförsäkring ingår obegränsat antal videosamtal med First Vet. På det sättet kan du få råd om du behöver åka in till en veterinärklinik eller inte. Du bokar samtalet med First Vet antingen i Hedvigs app eller i First Vets app. Enklare kan det inte bli.

Hedvigs djurförsäkring är för alla hundar och katter, oavsett ras. Försäkringen täcker dessutom tidigare sjukdomar och dolda fel som inte gått att upptäcka innan du tecknar djurförsäkringen.

Din hund eller katt täcks av olycksfallsförsäkring från första dagen, alltså den dag du startar din djurförsäkring. Försäkringen gäller även sjukdomar hos din hund eller katt från dag ett om du:

 1. Tecknar försäkringen innan valpen eller kattungen är 18 veckor gammal och har ett godkänt veterinärintyg utan anmärkning
 2. Din hund eller katt har haft en likvärdig försäkring hos annat försäkringsbolag, alltså ett obrutet försäkringsskydd
 3. Du visar att veterinärbesiktning har utförts utan anmärkning inom 30 dagar efter att försäkringen startats.

Om inget av ovanstående uppfylls gäller djurförsäkringen med 6 månaders karenstid för sjukdomar.

Nivåer självrisk hund- och kattförsäkring hos Hedvig

Hedvig har tre olika nivåer för sina djurförsäkringar, bas, standard eller premium.

Du betalar endast en fast självrisk per försäkringsår (12 månader), oavsett det antal besök du behöver göra hos veterinären! Dessutom får du alltid 1 000 kr rabatt på självrisken om du först bokar ett gratis digitalt veterinärbesök hos FirstVet och blir remitterad till en klinik. Med Hedvig kan du boka hur många samtal med FirstVet som helst, utan någon extra kostnad. En enorm trygghet tycker vi! För vi vet ju alla hur orolig man blir när ens ögonsten är sjuk. Men precis som med en själv är det inte allt man behöver söka vård för – annat måste man definitivt söka vård för. Ett videosamtal med FirstVet kan hjälpa dig som djurägare att avgöra vad som är vad.

Hedvig olycksfallsförsäkring

Hedvigs olycksfallsförsäkring ger dig ersättning för skador och vård om du eller någon i din familj råkar ut för ett olycksfall. Självklart gäller Hedvigs olycksfallsförsäkring i hela världen, dygnet runt. En trygghet som kompletterar din hemförsäkring. Om du skulle få bestående men eller nedsatt arbetsförmåga på grund av en olycka kan du få upp till 1 miljon kronor i ersättning. Försäkringen täcker också sjukhusvistelser, tandskador, rehabilitering eller andra kostnader i samband med att du söker vård. Helt utan självrisk, vilket självklart är trevligt.

En viktig sak med Hedvig olycksfallsförsäkring är att den täcker olyckor inom extremsport, till exempel när du åker skidor offpist, cyklar mountainbike eller klättrar. Läs mer i villkoren för att få en fullständig bild över exakt vilka sporter som täcks.

Hedvigs olycksfallsförsäkring ger dig upp till en miljon kronor för bestående men (kallas även medicinsk invaliditet) och förlorad arbetsförmåga. Detta är huvudskälet för att teckna en olycksfallsförsäkring. Om du skadar dig så illa att du faktiskt inte längre kan jobba. Samhällets skydd är inte så stort som vi kanske många gånger tror. När olyckan väl skett och du står där arbetsoförmögen är det för sent. Se till att trygga dig själv och din eventuella familj i tid. Dessutom täcker Hedvigs olycksfallsförsäkring vård och behandling vid olycksfall upp till 20 000 kr per skada, krishjälp upp till 10 000 kr per skada och tandskada upp till 20 000 kr per skada. Den ger dig också ersättning vid sjukhusvistelse med 300 kr per påbörjat dygn och du kan få ersättning i upp till 200 dagar per skada. Om du skulle avlida till följd av ett olycksfall betalas 50 000 kr ut. Försäkringen ersätter även ärr som uppkommit genom olycksfall.       

TESTPROFFS TYCKER

Vad tycker vi om Hedvigs försäkringar

Saker som vi gillar

Saker som hade kunnat varit bättre

VÅRT BETYG

Vårt omdöme

93
Prisvärdhet
10
Villkor
9.2
Produktutbud
8.9
Support
9.1
Hedvig omdöme

Hedvig får höga betyg av Testproffs. De har prisvärda och trygga försäkringar för både hem, bil, djur och olycksfall. De har även en extra bra rabatterad hemförsäkring för studenter, från bara 49 kr i månaden. Testproffs uppskattar deras smidiga och moderna försäkringslösningar – anpassade efter hur vi faktiskt lever våra liv i dag. Hedvigs försäkringar har ingen bindningstid och du sköter allt via en smidig app – så att du kan få hjälp när du faktiskt behöver den. Vi gillar också värvningsprogrammet som faktiskt kan ge dig en helt gratis försäkring. Dessutom skänker de pengar till miljöprojekt och har en riktigt snabb skadereglering.

9.3

Kundtjänst och support

Självklart kan du kontakta Hedvig på ett antal olika sätt. Hedvig-appen på telefonen är kanske förstahandsvalet. Här kan du få hjälp med det mesta, inklusive att göra en skadeanmälan. Du kan få hjälp med din skadehantering fram till 20.00 alla dagar, vilket är väldigt generöst. Du kan också chatta med Hedvig, då mellan 08.00 och 22.00 på vardagar och 10.00-22.00 på helger. Du kan också mejla (du får oftast svar inom 24 timmar) eller ringa. Om du väljer att ringa är öppettiderna måndag till fredag 09.00-16.00, med en timmes lunchstängt 12.00-13.00. 

 • Mail: hedvig@hedvig.com
 • Skadeanmälan: claims@hedvig.com
 • Telefonnummer: 010 45 99 200
 • Telefonnummer utomlands: +45 38 48 94 61

Så tecknar du försäkring hos Hedvig

Som de digitala moderna stjärnor de är har Hedvig sett till att det är enkelt att teckna försäkring hos dem. Det gäller både dig som behöver skaffa en helt ny försäkring eller dig som vill byta till ett nytt försäkringsbolag. Du får snabbt ett prisförslag, direkt via hemsidan. Kom ihåg att Hedvig aldrig har någon bindningstid, så det är fritt fram att testa bolagets försäkringar utan förpliktelser.

 1. Gå in på Hedvig försäkring via vår länk
 2. Välj vilken försäkring du vill ha
 3. Välj hur omfattande skydd du vill ha
 4. Svara på frågorna tills du får ett prisförslag – jämför gärna detta med ditt nuvarande bolag, om du redan har en snarlik försäkring
 5. Acceptera prisförslaget! Om du byter försäkringsbolag får du möjlighet att välja ett startdatum för Hedvig Försäkring.
FAQ
Vanliga frågor

Ja, det tycker vi. Du får mycket försäkring för pengarna och både användarupplevelsen och försäkringarna är anpassade till dagens samhälle och hur vi lever i dag. Du sköter allt online eller i en smidig app. Har du svårt för det digitala eller vill ha allt på papper är kanske inte Hedvig rätt för dig.

Du kan välja hemförsäkring för bostadsrätt, hyresrätt, hus eller villa. Hedvig erbjuder även bilförsäkring: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. De har även olycksfallsförsäkring samt djurförsäkring för hund och katt.

Ja, Hedvig har ett sympatiskt rabattsystem som bygger på att du själv får rabatt på din försäkring, när du värvar en person till Hedvig. Varje person du bjuder in ger dig själv 10 kr rabatt per månad på din egen försäkring. Hedvig kallar detta för Hedvig Forever. Och ja, du kan värva så många att din egen försäkring blir gratis.

Som student kan du få 25% rabatt på din hemförsäkring hos Hedvig. Det krävs att du studerar på minst halvtid och att du är mellan 18 och 30 år gammal. När du är klar med studierna slutar rabatten att gälla.

Kostnaden för din hemförsäkring hos Hedvig baseras på bland annat:

 • Antal personer i hushållet
 • Din ålder
 • Var du bor
 • Storlek på bostaden
 • Eventuella betalningsanmärkningar
SIDAN
Innehåll
NYHETSBREV

Nya tester varje vecka! Signa upp på vårt nyhetsbrev för aktuella tester och tävlingar.

FÖLJ OSS

Gillar du omdömet? Glöm inte att följa oss på sociala medier för mer tester!

TESTAT AV
Picture of Niklas
Niklas

Niklas är utbildad ekonom och har ett stort intresse för ekonomi och finansiella tjänster. Han är vår givna expert när det kommer till försäkringar, lån och kreditkort. Niklas strävar efter att hitta kostnadseffektiva lösningar och att dela med sig av sina erfarenheter och tips till Testproffs läsare.

Andra omdömen
Missa inte de senaste testerna

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Som prenumerant godkänner du vår integritetspolicy

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.