Test: Gofido försäkringar omdöme

Dags att teckna en hemförsäkring eller bilförsäkring? Testproffs tar en närmare titt på Gofido. Hur ser deras försäkringsutbud ut? Se betyg och omdöme i denna recension.
BETYG
Testproffs 9.3 Poäng - 2024
Gofido logotyp
4.5/5
OM TJÄNSTEN

Vilka är Gofido?

Gofido grundades 2019 med idén att samla ihop mycket pengar från flera personer med en gemensam reserv, så att om en olycka skulle vara framme så kunde man ta del av potten. Gofidos erbjuder en försäkringsupplevelse utformad utifrån dina personliga behov, man har möjlighet att skräddarsy sin egen försäkring. Detta spar pengar och man tecknar endast en försäkring utifrån vad man själv behöver. Om man vill komma i kontakt med Gofido har de fyra olika alternativ, antingen ringa, chatta, maila eller skicka brev. Chatten och telefonen är öppen vardagar mellan kl 9-17.

I denna recension testar vi

9.3

Testproffs betyg

4.5/5
Prisvärda försäkringar med Gofido

Gofido får höga betyg av oss på Testproffs eftersom de har prisvärda försäkringar för både hemmet och bilen. Allt sköts smidigt digitalt via deras webbplats där du både tecknar din försäkring och anmäler en skada. Du bör dock ha i åtanke att priset är så pass lågt eftersom grundförsäkringen är väldigt avskalad. Gofido har tagit bort punkter som cykel, barnvagn och golfutrustning. Detta behöver du alltså inte betala för om det inte är aktuellt för dig, så det är en utmärkt försäkring som du verkligen får forma efter dina behov.

Gofido är inte ett försäkringsbolag utan det är försäkringsförmedlare och förmedlar försäkringar från Eir som är försäkringsgivare. Detta gör att de tillsammans med andra samarbetspartners kan utmana de etablerade aktörerna på sakförsäkringsmarknaden genom att vara helt digitala, transparenta och använda effektiva processer för att skapa en ny och digitaliserad försäkringsmarknad. Men du tecknar alla försäkringar som vanligt via Gofidos hemsida utan krångel.

Fördelar

Nackdelar

TJÄNSTENS INNEHÅLL

Gofido hemförsäkring

Gofido Hemförsäkring Hemsida

Du behöver inte enligt svensk lag ha en hemförsäkring men nästan varje person har det för om olyckan skulle vara framme kan det bli otroligt dyrt om du inte har en hemförsäkring. Många fastighetsägare kräver också att du har en hemförsäkring. Oavsett hur du bor så bör du ha en hemförsäkring för att skydda ditt hem, din familj och dig själv. Gofido anpassar din hemförsäkring efter dig och dina behov så att endast betalar för det du vill betala för, utan att ditt skydd blir lidande.

Gofidos hemförsäkring täcker det du vill att den ska täcka. Man har alltid ett grundskydd som skyddar sig och sitt hem, sedan väljer man själv vilka saker som ska ingå i sin försäkring så du betalar enbart för det du vill att försäkring ska täcka. Här kommer några exempel på tillfällen när deras hemförsäkring (grundskydd) gäller.

Vad ingår i Gofidos hemförsäkring?

Hemförsäkring - Tabell

Vad som ingår Bostadsrätt Hyresrätt Student Hus & villa
Ansvarsskydd
Bostadsrättstillägg
Drulle
Eldsvåda
Inbrott
Sjuk på resa
Skadegörelse
Stöld
Oväder
Rättsskydd
Vattenläcka
Överfall – under 26 år

Vad kostar Gofidos hemförsäkring?

Gofido ger dig hemförsäkring till ett förmånligt pris. De erbjuder även hemförsäkringar för dig som är student som passar en studentbudget. Gofido har anpassade hemförsäkringar för dig som bor i bostadsrätt, hyresrätt (gäller även om du bor i andra hand) eller villa.

Priset för hemförsäkringar sätts alltid individuellt. Gofido kollar på flera faktorer, bland annat antal personer i hushållet, hur gammal du är, var du bor, storlek på din bostad samt om du vill ha några tillägg utöver grundskyddet.

Gofido bilförsäkring

Gofido Bilförsäkring Hemsida

Gofido erbjuder en digital och modern bilförsäkring helt utan bindningstid. Deras bilförsäkring ger skydd och ekonomisk trygghet vid olika typer av skador och händelser som kan inträffa med din bil. De erbjuder tre olika typer av bilförsäkringar, hel-, halv- och trafikförsäkring. I Sverige är det lag på att alla bilägare måste ha åtminstone en trafikförsäkring för att få köra på svenska vägar. Utöver trafikförsäkringen kan man välja att komplettera sin försäkring med en halv- eller helförsäkring.

Vid skada

Det är när olyckan är framme man är som mest beroende av sin försäkring och precis som med hemförsäkringen sköter du även din bilförsäkringen via Gofidos webbplats, du kan alltså göra en skadeanmälan, var du än är, direkt i din telefon, på några minuter. Behöver du bilbärgningen, ringer du Assistanskåren.

Telefon till bärgning: 010-551 82 29

Här ser du en tabell över vad som ingår i Gofidos olika bilförsäkringar, helförsäkring, halvförsäkring och trafikförsäkring:

Bilförsäkring - Tabell

Vad som ingår Helförsäkring Halvförsäkring Trafikförsäkring
Brand
Glas
Stöld & inbrott
Trafikförsäkring annans egendom
Trafikförsäkring personskador
Vagnskada
TESTPROFFS TYCKER

Vad tycker vi om Gofidos försäkringar

När det gäller att skydda det som är viktigt för dig, kan Gofidos försäkringar erbjuda skräddarsydda lösningar som passar dina specifika behov. Med Gofidos har du möjlighet att välja och betala endast för de försäkringar du verkligen behöver. Dessutom kan du lita på snabb och effektiv support genom deras chattfunktion. Trots dessa fördelar är det dock viktigt att vara medveten om att kostnaderna kan öka om du väljer många tillägg till dina försäkringar.

Saker som vi gillar

Saker som hade kunnat varit bättre

VÅRT BETYG

Vårt omdöme

93
Prisvärdhet
10
Villkor
9.2
Produktutbud
8.9
Support
9.1
Gofido omdöme

Gofido får höga betyg av oss på Testproffs eftersom de har prisvärda försäkringar för både hemmet och bilen. Allt sköts smidigt digitalt via deras webbplats där du både tecknar din försäkring och anmäler en skada. Du bör dock ha i åtanke att priset är så pass lågt eftersom grundförsäkringen är väldigt avskalad. Gofido har tagit bort punkter som cykel, barnvagn och golfutrustning. Detta behöver du alltså inte betala för om det inte är aktuellt för dig, så det är en utmärkt försäkring som du verkligen får forma efter dina behov.

9.3

Kundtjänst och support

Kundtjänst och support

Gofido erbjuder fyra olika alternativ för att komma i kontakt med dem, det är via mail, telefon, chatten på hemsidan och även brev. Chatten och telefonen har samma öppettider, det är vardagar kl 9-17. Du kan också mejla (du får oftast svar inom 24 timmar).

 • Mail: kundteam@gofido.se
 • Telefonnummer: 010-551 39 00
 • Chatt – gofido.se
 • Brev – Gofido, Stadsgården 6, 116 45 Stockholm

Anmälan av en skada görs smidigt på Gofidos webbplats där du får svara på några frågor om skadan och så kommer det att skapas ett ärendenummer som du sen kan använda om du har frågor om just ditt ärende till kundtjänst. Man kan även maila in skadan om man hellre skulle vilja göra det.

 • Mail: skador@gofido.se

Så tecknar du försäkring hos Gofido

Det är enkelt att teckna en försäkring hos Gofido, allt görs digitalt på deras webbplats. Du får fylla i ditt personnummer, reg-nummer vid bilförsäkring och sen hämtar de all information och du får snabbt ett prisförslag direkt via hemsidan.

 1. Gå in på Gofido försäkring via vår länk
 2. Välj vilken försäkring du vill ha
 3. Svara på frågorna tills du får ett prisförslag
 4. Lägg till övriga tillägg utöver standard
 5. Teckna din nya försäkring!

Klicka dig vidare nedan för att få ett prisförslag, oavsett om du behöver teckna ny försäkring eller är intresserad av att byta försäkringsbolag.

FAQ
Vanliga frågor

Ja, det tycker vi. Du får verkligen forma din försäkring utifrån dig själv och du behöver endast betala för det du vill försäkra. Men vill du ha många tillägg till din försäkring kanske inte Gofido är rätt för dig.

Du kan välja hemförsäkring för bostadsrätt, hyresrätt eller villa. Gofido erbjuder även bilförsäkring: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. De har även livförsäkring samt reseförsäkring.

Nej, de har inga bindningstider du kan du närsomhelst avsluta din försäkring hos dem.

Kostnaden för din hemförsäkring hos Gofido baseras på bland annat:

 • Antal personer i hushållet
 • Din ålder
 • Var du bor
 • Storlek på bostaden
 • Eventuella tillägg
SIDAN
Innehåll
NYHETSBREV

Nya tester varje vecka! Signa upp på vårt nyhetsbrev för aktuella tester och tävlingar.

FÖLJ OSS

Gillar du omdömet? Glöm inte att följa oss på sociala medier för mer tester!

TESTAT AV
Niklas
Niklas

Niklas är utbildad ekonom och har ett stort intresse för ekonomi och finansiella tjänster. Han är vår givna expert när det kommer till försäkringar, lån och kreditkort. Niklas strävar efter att hitta kostnadseffektiva lösningar och att dela med sig av sina erfarenheter och tips till Testproffs läsare.

Andra omdömen

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.