Test: Beconfident eltandborste & tandblekning

Letar du efter en ny eltandborste, tandblekning eller tandkräm? Testproffs har djupdykt i Beconfidents produktutbud med verkliga tester samt före och efter bilder av tandlbekningen.
BETYG
8.8 Testproffs
4.4/5
OM VARUMÄRKET

Om Beconfident

Beconfident är ett svenskt företag som fokuserar på att du ska få behålla ett attraktivt leende och god munhälsa, livet igenom. De har många års erfarenhet av produktutveckling när det gäller munvård. Beconfidents produkter säljs via välkända apotek och distributörer i totalt 13 olika länder. 

Beconfidents produkter är registrerade hos Svenska Läkemedelsverket men också på den Europeiska CPNP-portalen. De har en egen fabrik i Båstad i södra Sverige, vilket innebär mindre transporter jämfört med många konkurrenter som kanske tillverkar sina produkter i Kina eller liknande länder.

8.8

Testproffs betyg

4.4/5
Högt betyg av Testproffs

Beconfident får höga betyg av Testproffs. Vi uppskattar den seriösa inställningen och fokuset på kvalitet och säkerhet – och att de tagit fram trygga och effektiva produkter som faktiskt bleker dina tänder helt utan slipmedel eller massor av aggressiv väteperoxid. Beconfident har ett brett produktutbud med allt du behöver för en god munhälsa och ett attraktivt leende. Allt till mycket rimliga priser. Med Beconfident har du möjlighet att bleka tänderna hemma, med samma resultat som hos tandläkaren – men till en betydligt lägre prislapp. Produkterna är fria från slipmedel och även du med känsliga tänder kan nu lugnt bleka tänderna hemma!

Beconfident har som mål att erbjuda marknadens bästa och mest prisvärda tandblekning. Beconfident kompromissar varken med kvalitet eller din säkerhet. Deras leverantörer är alla godkända enligt gällande regelverk och Beconfident kräver även att de ska vara godkända av FDA (USAs läkemedelstillsyn) samt att de ska vara ISO-certifierade. Dessutom har Beconfident alltid en 100% nöjd kund-garanti. Är du inte nöjd får du alltid pengarna tillbaka. Vi anser att de tar gällande regler och lagar på allvar och försöker att göra rätt i alla led. Tillsammans med nöjd kund-garantin gör det att vi känner oss trygga som konsumenter. Läs också mer om tandblekning bäst i test och bästa eltandborsten.

Fördelar

Nackdelar

PRODUKTTEST

Vårt intryck av Beconfident

Beconfident strävar efter att kombinera de senaste forskningsrönen med skonsamma ingredienser och målet är att utveckla produkter som ger dig märkbara resultat och förbättrat självförtroende. All produktutveckling sker i Sverige, i samarbete med världsledande forskningspartners i USA. Produkterna är också testade och godkända av tandläkare. Inga produkter testas dock på djur!

Beconfident har ingen ambition att erbjuda den billigaste tandblekningen – utan deras mål är att leverera tandblekningsprodukter som verkligen fungerar och som faktiskt överträffar dina förväntningar.

Beconfidents produkter har ett PH-värde som är identiskt med munhålans naturliga PH-värde, vilket ligger runt 7. Som ett jämförande exempel kan man nämna att läsk har PH-värde 2,9.

ELTANDBORSTE

Beconfident Sonic Whitening Eltandborste

Sonic Whitening eltandborste är en i raden av populära produkter från Beconfident med fokus på munhälsa. Denna eltandborste har blivit lite av en personlig favorit efter att snart testat ett dussin eltandborstar. Beconfident Sonic Whitening är vattentålig och har en genomtänkt design som ligger bra i handen.

Det finns fem olika borstfunktioner – clean, sensitive, gum care, white och polish. För vanlig borstning rekommenderas clean. Att borsten vibrerar 38 000 gånger per minut och kliniskt bevisat tar bort plackbeläggningar effektivt tvivlar jag inte en sekund på då min tandläkare faktiskt varit imponerad av bristen på tandsten samt fina övergripande munhälsan vid de senaste besöken.

Batteritid som verkligen överträffar förväntningar

Grundläggande funktioner som timer finns givetvis, den ger en kort signal vid 30 sekunder och tandborsten stannar sedan vid två minuter. Det tillkommer även ett Whitening-borsthuvud som funkar väldigt bra tillsammans med deras blekande tandkrämer (LÄNK) som finns i mängder av smaker.

Batteritiden är också en starkt bidragande orsak till att Beconfident Sonic Whitening eltandborste är en storfavorit. Den håller i hela 12 veckor, vilket känns nästan sinnessjukt bra. USB-laddaren är smidig men kanske hade vissa önskat få med även en adapter? Å andra sidan: mindre potentiellt elskräp, de flesta har nog ändå en adapter liggande hemma. Beconfident Sonic Whitening är väldigt tyst och i början nästan kittlar borsthuvudet, en känsla som dock försvinner efter ett par användningar. Värt att nämna också är att extra borsthuvuden är relativt billiga vilket är ett stort plus. För detta är ju en tandborste man vill kunna fortsätta att använda – länge.

Suverän eltandborste som kliniskt bevisat tar bort 62 % mer plack

Denna Sonic Silver Whitening eltandborste är en något billigare variant, med tre program i stället för fem, jämfört med den andra Sonic Whitening-tandborsten från Beconfident. Båda är utmärkta val. Vet du med dig att du inte använder alla de olika programmen kan du med gott samvete välja denna, något billigare eltandborste. Den har lika många oscillationer (38.000 oscillationer eller hela 76.000 rörelser per minut), som den dyrare varianten, men är som sagt något billigare.

Sonic Silver Whitening har fenomenal batteritid och borstar verkligen rent. Förutom den mekaniska borstningen skapar sonic vibrationerna, tillsammans med tandkräm och saliv, virvlar. Dessa virvlar gör också rent och hjälper till att ta bort plack även där borsten inte kommer åt. Beconfident lovar själva att den effektiva mekaniska bearbetningen också ska ta bort fläckar, ge vitare tänder och därmed samma typ av rengöringseffekt som efter ett besök hos tandhygienisten. Jag som har problem med tandsten är tacksam över att jag hittat denna borste som faktiskt håller rent och både förebygger och även hjälper till att avlägsna tandsten.

Vi uppskattar att den har tre olika program – clean, sensitive och white – eftersom man själv då kan välja program utifrån behov. Vissa har kanske känsliga tänder, andra behöver jobba med tandsten eller vill få fram lite extra vithet. Här kan du välja själv utifrån din tandstatus och vad du behöver fokusera på.

Alla viktiga grundfunktioner finns på plats

Självklart finns alla viktiga grundfuktioner på plats. Tandborsten ger ifrån sig en signal efter 30 sekunder så att du kan byta ”kvadrant” i munnen, alltså från att borsta exempelvis yttre nederkäke till att börja borsta inre nederkäke. Och efter två minuters borstning stängs tandborsten automatiskt av. Mycket praktiskt och faktiskt något jag själv uppskattar löjligt mycket. Jag har annars en tendens att borsta för länge och stå och gnugga sönder tandköttet med en manuell tandborste. Dessutom finns roligare saker i livet än att lägga tio minuter på tandborstning, så denna timer-effekt ger mig den nudging jag behöver för att borsta precis lagom länge. 

Sonic Silver Whitening från Beconfident har en helt makalöst bra batteritid och det är naturligtvis skönt att slippa ladda i parti och minut. Du får med en USB-laddare men adapter saknas. De flesta har kanske ändå en sådan hemma och ur ett elavfallsperspektiv är det ju positivt att de inte skickar med adaptrars i onödan. Sonic Silver Whitening är en tyst tandborste och i början kan man uppleva att borsthuvudet nästan kittlar, men den känslan försvinner efter ett par dagars användning. Beconfidents extra borsthuvuden är relativt billiga vilket givetvis också är ett plus.

TANDBLEKNING

Tandblekning X3 Strips – 10 dagar

Beconfident Tandblekningsstrips är ett enkelt och snabbt sätt att bleka tänderna. Du lägger helt enkelt de små smidiga remsorna på tänderna. I varje litet kuvert finns två strips, en till överkäken och en till underkäken. Du behöver inte kladda med någon gel på tub utan du lägger bara remsan på tänderna och sätter dig sedan förslagsvis i soffan och slappnar av i femton minuter.

Gelen som finns på remsorna är Beconfidents patenterade Dual Boost X1 tandblekningsgel + 0,1% peroxid. I en första fas avlägsnar gelen missfärgningar med kokossultfat och i den andra fasen ger den vitare tänder med hjälp av 32% bikarbonat. Beconfident lovar att stripsen är helt säkra att använda och att de varken skapar obehag eller ökad känslighet i tänderna. Förpackningen räcker i 10 dagar och stripsen ska verka i 15 minuter per gång.

Det lättaste är att använda en spegel som du tittar i när du ska sätta remsorna på plats. Du fäster remsan mot framtänderna och viker bak resterande del. Tryck lätt på remsan för att den ska fästa ordentligt mot tänderna. Gör samma sak med underkäken. Remsorna är blå och när du fäst dem på tänderna mjukas de upp och en gel sprider sig över tänderna. Den smakar gott och är inte stark eller frätande på något sätt. Det är lätt att placera remsorna, men titta som sagt gärna i en spegel samtidigt, så blir det ännu lättare. Sen sätter du dig och vilar i femton minuter. Därefter tar du bort remsorna och kan lätt borsta bort eventuella gelrester med en tandborste. Skölj sedan munnen – klart!

Jag är själv förvånad av två saker: hur enkelt det var och vilket otroligt bra resultat de faktiskt ger. Så här vita tänder har jag inte haft sen jag var barn! Vill du ha något som är oslagbart enkelt och skonsamt, samtidigt som det faktiskt är effektivt och väldigt prisvärt kan vi helhjärtat rekommendera dessa remsor!

Jag har kombinerat dessa remsor med att borsta med Beconfident Silver Sonic Whitening eltandborste och använder en whitening-tandkräm från Beconfident och jag är överraskad över hur bra resultatet av min tandblekning hemma faktiskt blev!

Tandblekning X4 Pro Kit

Beconfident Pro Kit är Beconfidents mest effektiva tandblekningskit och passar dig som verkligen vill ha maximalt resultat. Tandblekningsgelen innehåller fyra aktiva ingredienser: PAP (ε-phthalimido peroxy hexanoic acid) + natriumbikarbonat + kokosulfat som tillsammans arbetar för att ge dig bästa möjliga blekningsresultat – utan väteperoxid. Att produkten är helt utan väteperoxid är fantastiskt, för mig som har känsliga tänder. Den fjärde ingrediensen, Ferrous Gluconate, kan aktiveras med Beconfident LED Booster Light för att förbättra effekten. Men det är inte nödvändigt att använda LED Booster Light, du kommer att få ett väldigt gott resultat ändå.

85 % helt naturliga ingredienser

Detta tandblekningskit innehåller faktiskt mer än 85 % helt naturliga ingredienser, vilket alltid känns bra. Beconfidents gel är alltså helt utan väteperoxid, vilket innebär att du slipper riskera smärta, ilningar, tandkänslighet eller andra obehagliga biverkningar. Produkten är även testad och godkänd av tandläkare.

I Beconfident Pro Kit ingår en Protect and Repair-efterbehandling. Detta är en reparerande gel som minskar tändernas känslighet efter varje behandling och hjälper dig att reparera små emaljskador samt att stärka och skydda emaljen långsiktigt.

Förpackningen innehåller Pro Kit tandblekningsgel (10 ml), Protect & Repair efterbehandlingsgel (10 ml), två stycken formbara munskenor, gelapplikator, nyansguide samt en enkel och lättförståelig bruksanvisning.

Enkelt att forma munnskenorna

Du börjar med att forma munskenorna med hjälp av varmt vatten, därefter applicerar du blekgelen i munskenan. Låt verka och skölj sedan munnen med vatten. Sen ska du upprepa behandlingen tills önskat resultat är uppnått.

Man formar alltså skenorna genom att lägga dem i varmt vatten. Detta steg är nästan svårast, skulle jag säga. Först läste jag väldigt ordagrant och hade dem i det varma vattnet i 2-3 sekunder, men det hände inte så mycket, de blev inte tillräckligt formbara. Sen läste jag lite tydligare och då stod det också ”tills de börjar krympa” och då blev det lättare. Men det är lite pyssel att få dem rätt formade – utan att de heller krymper för mycket. Det som dock är väldigt bra är att om det blir fel kan man värma igen och göra om, tills man är nöjd. Jag fokuserade också på att formen skulle bli bäst mot framsidan av tänderna, eftersom det är där jag sedan lägger gelen.

När du har format skenan väljer du om du vill lägga gelen i skenan eller applicera den med fingrarna direkt på tänderna och sen sätta på skenan. Jag tyckte att det var klart smidigast att applicera den direkt i formen/skenan, mot framsidan på tänderna. Sen sätter du bara skenorna i respektive käke, det går fint att köra båda samtidigt. Sätt dig i soffan i femton minuter och skölj sedan ur munnen och borsta med en tandborste utan tandkräm.

Innehåller inte väteperoxid

En otroligt viktig grej är att Beconfidents blekning inte innehåller stark väteperoxid, vilket jag tyvärr tidigare råkat ut för i livet – hos tandläkaren. Väteperixoden hos tandläkaren gav mig ilningar och känsliga tänder. Så jag har varit lite tveksam till just tandblekning, framförallt hemma, men jag kan helt ärligt säga att Beconfidents produkter INTE ger någon form av ilningar eller obehag. De är mycket snällare och mildare än jag någonsin kunde föreställa mig! Så om du har samma tidigare problem med alltför aggressiva tandblekningar råder jag dig att faktiskt våga prova Beconfidents produkter.

TANDKRÄM

Multipack Multifunctional Whitening Tandkrämer 5x75ml

Vi har testat en uppsjö tandkrämer från Beconfident och vi gillar dem alla. Tandkrämerna har utvecklats tillsammans med världsledande tandläkare med ambitionen att skapa de mest kompletta tandblekande tandkrämerna på marknaden. Tandkrämerna hjälper till att göra tänderna vitare men skyddar även mot karies och plack, stärker tandköttet samt tar bort fläckar och missfärgningar. Tandkrämerna finns i smakerna: Acai + Mint, Cocos + Mint, Jordgubb + Mint, Extra Mint och Sensitive Mint.

Beconfident har genomfört en kliniskt studie under fyra veckor, för att vara helt säkra på att tandkrämerna är säkra och effektiva. Studien utfördes enligt klinisk praxis och ADA-riktlinjer för testning av tandkräm och tandblekningsprodukter. Detta är alltid bra för oss konsumenter, att det har gjorts seriösa tester av produkterna man använder! Detta uppskattar vi! Beconfident Multifunctional Whitening Tandkräm innehåller en blandning av fluor, kaliumnitrat, kalciumfosfat, zink, vitt kol och kalciumperoxid för att ge användaren bästa möjliga munvård, samtidigt som den hjälper till att ta bort fläckar och missfärgningar.

Dryga tandkrämer som inte skummar för mycket

Tandkrämerna är väldigt dryga och skummar inte för mycket – ibland är det annars ett problem med tandkrämer som skummar otroligt mycket när man borstar med eltandborste. Det är fina smidiga tuber med små nätta lock och de smakar alla gott och fräscht. Vi vill särskilt lyfta fram Sensitive Mint som passar dig med känsliga tänder, men också de härliga smakkombinationerna jordgubb och mint samt cocos och mint. Tonårssonen älskar de båda sistnämnda!

Tandkrämerna är sulfat- och parabenfria samt består till 98 % av naturliga ingredienser, vilket vi verkligen verkligen uppskattar! Jag misstänker att det är just sulfatfriheten som gör att de inte skummar så där galet som vissa andra gör. Vi ska borsta tänderna, inte skapa bubbelbad, liksom. Parabener vill man dessutom gärna undvika i allt man stoppar i munnen, så det är väldigt fint att slippa. Denna information finns på förpackningen men den hade faktiskt gärna fått vara ännu mer framträdande, så positivt tycker vi att det är! Sulfater kan nämligen vara ganska aggressiva och vi undviker dem gärna, särskilt i den känsliga munhålan.

Super White & Fresh Toothpaste

Detta är Beconfidents senaste och absolut bästa whitening-tandkräm. Precis som de övriga är den sulfat- och parabenfri och självklart inte testad på djur. Den skyddar mot plack och karies utan att innehålla några slipande ingredienser. Den biten är viktig. Kanske har du hört att man inte ska använda whitening-tandkrämer, men det gäller just sådana med slipande ingredienser. Vi vill ju inte slipa ner emaljen!

Beconfident Super White & Fresh består i stället av ingredienser som aldrig tidigare inkluderats i någon tandkräm; unikt vitt kol för absorbering av toxiner och dålig lukt, hyaluronsyra för antiinflammatorisk tandköttshälsa och  C-vitamin som agerar generellt stärkande. En annan viktig ingrediens är kalciumperoxid. Kalciumperoxiden löser faktiskt försiktigt upp proteinhinnan som drar till sig missfärgningar till tändernas yta. När hinnan försvinner avlägsnas alla fläckar som fastnat på tänderna. Detta helt utan att man behöver använda några starka ingredienser som exempelvis väteperoxid. Kalciumperoxidens

Långsam syrefrisättning och kostnadseffektiv

långsamma syrefrisättning gör den till ett idealiskt, kostnadseffektivt, lagringsbeständigt och naturligt alternativ för att bleka av tänderna. Om du använder denna tandkräm dagligen får den lilla frisatta mängden syre en stadig och kontinuerlig blekande effekt, utan vare sig slipmedel eller starka rengöringsmedel. Dessutom innehåller Beconfident Super White & Fresh en hög koncentration av Phthalimidoperoxycaproic acid (PAP), vilket är ett säkrare alternativ än många andra blekningsingredienser. PAP har visat sig bleka effektivt utan att orsaka skada på tandens inre eller yttre struktur.

Beconfident säger själva att de är väldigt stolta över denna tandkräm och vi förstår dem. Den ger verkligen rena och synligt vitare tänder samtidigt som den fräschar upp andedräkten och skyddar mot plack och karies.

Vill du få ut bästa möjliga effekt av Beconfident Super White & Fresh ska du göra så här: Borsta tänderna dagligen morgon och kväll i minst 2 minuter. Gurgla sedan runt med en klunk vatten i ytterligare 30 sekunder.

Kan helt ärligt säga att detta är den bästa tandkräm jag någonsin använt!

Testproffs tycker

Saker som vi gillar

Saker som kunnat varit bättre

VÅRT BETYG

Vårt omdöme

88
Prisvärdhet
9
Kvalitet
9
Användarvänlighet
8
Design
8
Batteritid
10
Beconfident omdöme

Beconfident får höga betyg av Testproffs. Vi uppskattar den seriösa inställningen och fokuset på kvalitet och säkerhet – och att de tagit fram trygga och effektiva produkter som faktiskt bleker dina tänder helt utan slipmedel eller massor av aggressiv väteperoxid. Beconfident har ett brett produktutbud med allt du behöver för en god munhälsa och ett attraktivt leende. Allt till mycket rimliga priser. Med Beconfident har du möjlighet att bleka tänderna hemma, med samma resultat som hos tandläkaren – men till en betydligt lägre prislapp. Produkterna är fria från slipmedel och även du med känsliga tänder kan nu lugnt bleka tänderna hemma!

8.8
VÅRA TEST
Hur gick testet till?
FAQ
Vanliga frågor

Beconfidents tandblekningsprodukter innehåller olika aktiva ingredienser som tillsammans rengör och bleker dina tänder. För att gelen ska verka effektivt måste den först tränga in i tänderna. Beconfidents unika gel absorberas snabbt av emalj och dentin där den verkar tillsammans med ett enzym som finns naturligt i saliven. Processen frigör syre som bleker både emalj och dentin.

Beconfidents tandbleknings- och munvårdsprodukter är kliniskt testade och godkända av tandläkare. Flera av produkterna är prisvinnare, rankas högt i tester och är uppskattade av fler än 500.000 kunder. Beconfident kompromissar aldrig med kvalitet eller din säkerhet. De leverantörer Beconfident arbetar med är godkända enligt gällande lagar och Beconfident har även krävt att de ska vara godkända av FDA (USAs läkemedelstillsyn) samt att de ska vara ISO certifierade. Vi är dessutom certifierade med Trygg E-handel vilket ger dig som konsument extra trygghet. Beconfident uppfyller och följer också EU:s direktiv enligt 2011/84/UE och produkterna är även produktregistrerade hos Läkemedelsverket.

Vanligtvis kan du se en nyansskillnad efter 3-4 behandlingar. För bästa resultat rekommenderas dock att du genomför hela behandlingen. Beconfident erbjuder samma produkter som tandläkare använder och kan därför garantera att du får vitare tänder. Ser du ingen skillnad får du pengarna tillbaka.

Nej, Beconfident testar absolut inte några produkter på djur.

Beconfident® tandblekningsprodukter är 100% säkra att använda. Produkterna har använts i över 20 år och metoden är samma som hos tandläkaren. Beconfident ställer extremt höga krav på samtliga leverantörer och lovar att produkterna håller absolut högsta kvalitet. Beconfident säljer även till kliniker i Skandinavien vilket ställer höga krav på tillförlitlighet och hög kvalitet. Beconfident produkter är även FDA godkända. FDA är ett av världens mest strikta testinstitut. Är du inte nöjd med produkterna erbjuder Beconfident pengarna tillbaka.

Man rekommenderas att bleka tänderna en gång om dagen under behandlingen. En del väljer dock att bleka tänderna både morgon och kväll för att få snabbare resultat. När du är nöjd med vitheten avslutar du helt enkelt behandlingen.

Varken tänder eller tandkött skadas av att bleka tänderna med Beconfidents produkter. Beconfident kommer aldrig att vara den billigaste leverantören av tandblekningsprodukter, men de garanterar att du får det resultat du önskar och att deras produkter är testade och säkra.

Det går bra att bleka tänderna även om du har konstgjorda tänder av exempelvis kompositplast eller porslin, fyllnader eller tandsmycke. Just dessa delar kommer dock inte att blekas, eftersom Beconfidents produkter endast bleker emalj. Men lider du av tandlossning eller har öppna sår i munhålan, behöver du diskutera med din tandläkare innan du bleker dina tänder.

SIDAN
Innehåll
NYHETSBREV

Nya tester varje vecka! Signa upp på vårt nyhetsbrev för aktuella tester och tävlingar.

FÖLJ OSS

Gillar du omdömet? Glöm inte att följa oss på sociala medier för mer tester!

TESTAT AV
Louise
Louise

Louise brinner för naturen och ett jordnära och stressfritt liv. Även om hon är utbildad ekonom så är hennes dröm är att flytta ut på landet och komma bort från ekorrhjulet. Louise är vår testare när det kommer till hälsoprodukter, allt från yogamattor till CBD. På fritiden uppskattar Lousie att vara ute i naturen samt vara med familjen.

Andra omdömen
Missa inte de senaste testerna

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Som prenumerant godkänner du vår integritetspolicy

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.