Tandblekning Hemma – bäst i test

Bländande vita tänder som i Hollywood eller naturligt leende som andas hälsa och skönhet? Med bästa tandblekningen så får du rätt nyans och det finns flera riktigt bra produkter för blekning av tänder hemma så vi har testat för att hjälpa dig att hitta rätt.
BÄST I TEST
dentaworks-tandblekningskit

Dentaworks
Startkit

5/5
PRISVÄRD
confidentsmile bäst i test

Confidentsmile
Startkit

5/5
BÄST PREMIUM
beconfident-x3-kit

Tandblekning X3
Premium Kit

5/5

Introduktion om tandblekning

Idag är det ganska vanligt att bleka tänderna på olika sätt. Utöver att ha en tandkräm som bleker så kan du vilja bättra på den vita nyansen med tandblekning hemma. På Testproffs har vi testat de bästa tandblekningsprodukterna för att ta reda på om de fungerar, hur de fungerar och vilka som är bäst för att bleka tänder hemma.

TestProffs Logotyp Header

Vilken är den bästa tandblekningen?

Testvinnaren blev Dentaworks startkit som är ett bra val oavsett din vana av tandblekning. Detta är ett kit som inkluderar allt som du behöver för att bleka tänderna på ett säkert sätt hemma. Något vi verkligen gillar är att du snabbt ser skillnad.

En annan viktig fördel med detta kit är att tandblekningen är utan peroxid. Därmed slipper du biverkningar som associeras med denna ingrediens som till exempel ilningar i tänderna. Om du är ute efter ett riktigt fint resultat med en säker produkt så är detta det bästa valet!

ATT TÄNKA PÅ

Att tänka på vid köp av tandblekningsprodukter

Skena, strips eller penna?

Det finns tre huvudsakliga metoder för tandblekning hemma och de är strips, penna och skena. Varje metod har fördelar och nackdelar.

Tandblekningsskena

Med en skena som du värmer upp och formar omkring dina tänder så får du effektiv blekning av tänder hemma. Skenen kan sedan användas flera gånger. Det finns förstås produkter för blekning av tänder med skena som bara behöver användas en gång.

Skenan är effektiv och ger ofta mycket fina resultat. Den kan dock kännas lite klumpig. Ibland är det också så att du måste klippa i den för att få rätt passform. Mjukheten och formbarheten kan variera mellan olika märken och det gäller att vara uppmärksam om detta.

Tandblekningsstrips

Här behöver du inte forma en skena efter dina tänder. Du applicerar stripsen direkt på tänderna och väntar sedan i enlighet med instruktionerna. Det är ganska vanligt att stripsbehandlingar ska göras om två gånger per dag och under många dagars tid.

Strips kan bleka tänderna på ett effektivt sätt. Det ska dock sägas att de kan anses vara lite pillriga och kanske inte formar sig lika väl som skenor omkring tänderna. Det gäller att peta in mellan tänder så att blekningen blir jämn.

Tandblekningspenna

Tandblekningspennan kan anses vara en av de enklaste metoderna som finns. Detta är i grund och botten en penna med blekmedel. Du applicerar direkt på tänderna och ritar dig fram. Detta är enkelt och behändigt och gör det möjligt att ta hand om blekningen var du än befinner dig.

Det du måste komma ihåg är att du med tandblekningspennan inte får en lika intensiv behandling som med skena eller strips. Blekningsmedlet kommer ganska snabbt att försvinna med saliven i din mun trots att du ska låta den ligga kvar tills du spottar.

Hur effektiv är tandblekningsformulan?

Detta är en otroligt viktig fråga som du måste ställa dig. Svaret ligger i ingredienserna. Det är de aktiva ingredienserna du ska ta en titt på. Peroxid i låg dos är fortfarande vanligt förekommande och detta fungerar. Men numera så finns det även nya ämnen som ger god effekt utan att verka irriterande på tandkött.

Det är alltid smart att se på före och efter bilder. Då får du en bra uppfattning om vad du kan förvänta dig. Var dock medveten om att det är väldigt viktigt att behandla på rätt sätt för att få de önskade resultaten.

När du ska lysa med lampa så gäller det att du väljer rätt intensitet och typ av ljus. Inte bara för att blekningen ska bli effektiv utan även för att det ska kännas bra. Var noga med att applicera rätt mängd av gel och att placera strips och skenor på korrekt vis.

Användarvänlighet

Det bör vara lätt att bleka tänder själv. Om du köper ett kit som ska vara för hemmabruk så ska du ju inte uppleva det som att du måste ta detta kit med dig till tandläkaren. Tandblekning hemma bör ske steg för steg med en procedur som du förstår.

Det ska också sägas att tiden du ska ha gelen på tänderna får betydelse. Det är stor skillnad mellan att bleka tänderna med skena under 10 minuters tid och att gå omkring med detta i munnen i en hel timmes tid!

Innehåll och säkerhet

När du köper tandblekning från en svensk butik behöver du inte oroa dig. Då får du en produkt som har ett innehåll som är godkänt av Läkemedelsverket och peroxidinnehåll i enlighet med Sveriges Tandläkarförbunds riktlinjer.

Trots detta är det förstås viktigt att du förstår vad som finns i produkten och hur den ska användas på ett säkert sätt. Även naturlig tandblekning kan bli farlig om du utför den på fel sätt så läs alltid instruktionerna innan du sätter igång.

Pris – Hur mycket kostar tandblekningen?

Det kan vara ganska stor skillnad på pris mellan tandblekningsprodukter som ger i stort sett samma resultat. När du ser på tandblekningspris bör du överväga flera saker. Dels så handlar det förstås om vad för slags blekning du kan tänkas få.

Om du får en jämn och effektiv blekning på djupet så kan det vara värt att betala lite mer för detta. Men ta också en titt på hur många behandlingar du får. Det finns produkter för blekning av tänder som kan vara tillräckliga för två personer att dela på. Då blir det ju ännu billigare!

Kundtjänst och omdömen

Det är också klokt att ta en titt på omdömen och recensioner av tandblekningsprodukter. Tandblekning test är bra att läsa men det är också viktigt att få en bild av vad användare säger. Om du ser att många ger tummen upp och säger att det fungerar så känns det ju tryggt.

Ta också en titt på hur det fungerar med support. När du har en fråga eller något inte verkar fungera som tänkt är det tryggt att veta att kundtjänsten är hjälpsam. Detta oavsett om det är du som inte förstått att du skulle dra ut plastlåset från din LED-lampa för att få den att lysa eller om det är ett fel på produkten!

VÅRA TEST

Hur gick testet till?

För att få en bra bild av hur olika tandblekningsprodukter fungerar och används så skapade vi en testgrupp med 10 personer som alla hade testat någon av produkterna tidigare. Många av oss hade testat flera. Testet pågick under en månads tid för att täcka behandlingstiden för samtliga blekningsprodukter. Varje person fick testa en ny tandblekningsgel eller strips som de inte testat tidigare.

På detta vis så kunde varje testperson jämföra med tidigare erfarenhet och också se på skillnader vad gäller applikation och behandlingsplan. Här försökte vi se till att varje testperson fick en ny produkt som skilde sig stort från den eller de som tidigare hade använts. Till exempel, den som aldrig testat strips tidigare fick göra det och den som inte använt lampa fick testa detta.

Vi fokuserade på:

 • Användning
 • Tid för behandling
 • Resultat efter en och flera behandlingar
 • Pris
 • Känsla av produkten

När vi var klara med testerna så satte vi oss ned med anteckningar för en diskussion. Vi jämförde och tog upp plus och minus. På detta vis kunde vi komma överens om bästa tandblekning hemma. Roligt i sammanhanget var att vi alla blev så nöjda med produkterna vilket märktes på våra leenden runt diskussionsbordet!

Viktiga frågor vi har ställt oss är:

 • Hur enkelt är det att applicera tandblekningen?
 • Hur lång tid tar det att bleka?
 • Hur många gånger ska blekningen genomföras?
 • Smakar det okej?
 • Fanns det obehagskänslor?
 • Blev resultatet naturligt?
Bäst i test

1. Dentaworks Startkit

dentaworks-tandblekningskit
5/5

Fördelar

Nackdelar

Tandblekningen som toppar vårt bäst i test

Dentaworks startkit innehåller tandblekningsgel, tre mjuka BPA-fria tandskenor, förvaringsbox, nyanskarta samt instruktioner. När vi testade denna blekning märktes resultat direkt. Resultaten är snarlika hos många av de testade startkiten men enkelheten, dryga blekningsgelen, extra tandskenor samt imponerande resultat av blekningen gör att Dentaworks hamnar i topp.

Denna tandblekning är väldigt enkel att följa. Du behöver bara värma skenorna i vatten, forma efter dina tänder och sedan applicera gelen mot tänderna i 15-20 minuter!

Många användningar i en tub

Något vi verkligen gillar med denna tandblekningsgel är att du får mer än vad du behöver för en blekning i tuben. En behandling som pågår under en veckas tid kräver ju bara 14 appliceringar och tuben innehåller gel som räcker för 56 appliceringar.

Det tycker vi är generöst och det gör det ju faktiskt möjligt att testa behandlingen tillsammans med en person till om ni bara har extra tandskenor att använda. Det är också fint att produkten är utan peroxid och därmed är risken för ilningar vid applicering mycket liten.

Bästa pris hos

Dentaworks.se

2. Confidentsmile Startkit

Testproffs Emblem Prisvärd
confidentsmile bäst i test
4.9/5

Fördelar

Nackdelar

Effektiv och säker tandblekning

Det råder inga tvivel om att detta startkit från Confidentsmile håller vad som lovas. Du får snabbt resultat och användningen är enkel. Kitet har till och med en LED-lampa som du får på köpet.

Omdömen av detta kit är mycket positiva och jag tyckte också att upplevelsen var fin. Smaken är god och du måste inte hålla på med blekningen i all evinnerlighet. Skenan är enkel att värma upp och forma kring tänderna men jag tyckte att den var lite stor. Detta gick bra att lösa med en sax.

Vitare tänder på 20 minuter

Med LED-lampan som kommer med kan du plocka ut skenorna efter 10 minuter. Men även om du skulle behandla utan så är 20 minuter snabbt. Jag såg genast skillnad och det var verkligen inte en komplicerad procedur med Confident Smile.

Om du är ute efter snabbt resultat och vill undvika peroxid kan detta vara bästa tandblekningen för dig. Produkten är smidig att använda men tänk på att du kommer att behöva saker som sax och skålar för varmt och kallt vatten för att kunna genomföra tandblekningen.

Bästa pris hos

Confidentsmile.nu

3. Beconfident Tandblekning X3 Premium Kit

Testproffs Emblem Premium
beconfident-x3-kit
5/5

Fördelar

Nackdelar

Proffsig tandblekning hemma

Om du kan lägga lite mer på tandblekning som ger riktigt fint resultat så bör du se närmre på Beconfident X3 Premium Kit. Detta smarta kit ger snabbt synliga resultat och är säkert och enkelt att använda.

Med en två-stegs-formula så får du en behandling som påminner en hel del som den du hade fått hos tandläkaren. Produkten är utformad för att få bort fläckar som finns på och under emaljen så det blir en djup blekning.

Naturliga ingredienser och hög kvalitet

Vi gillade verkligen hur enkelt det var att bleka med X3 Premium från Beconfident. Att innehållet till 85% består av naturliga ingredienser känns också bra. Det ska dock sägas att det utöver 3 aktiva ingredienser finns ureaperoxid med i blandningen.

Detta är samma sak som karbamidperoxid som är en förening av urea och väteperoxid. Det rör sig dock om mindre än 0,1% och därför är produkten säker och godkänd i enlighet med Sveriges Tandläkarförbunds riktlinjer.

Vi gillar verkligen att tandgloss ingår i kitet. Detta använder du för att skydda dina tänder mot nya fläckar. Det är ju smart att göra när du är klar med din tandblekning hemma och har fått så vackert vita tänder!

Bästa pris hos

Beconfident.se

4. Dentaworks tandblekningsstrips

dentaworks-strips
4.5/5

Fördelar

Nackdelar

Bra och prisvärd tandblekning

För dig som inte har något emot att pillra lite själv med strips (remsor du klistrar på tänderna) så kan Dentaworks tandblekningsstrips vara ett bra val. Här var vi i testpanelen överens om att produkten fungerar bra men också om att det krävs lite mer arbete för att använda den.

Du måste själv placera och vika stripsen omkring dina tänder och sedan peta och forma för att komma åt. När det hela är på plats så gäller det att vänta 20 minuter för gott resultat. Detta ska sedan upprepas två gånger per dag i 14 dagars tid.

Jämn blekning av tänderna

Det kan vara väl värt att lägga lite mer tid på blekningen med strips från Dentaworks. Inte bara för att de är säkra och utan väteperoxid. När du är klar med behandlingen så kan du bli riktigt nöjd tack vare den jämna blekningen.

Efter 14 dagar så håller blekningen i sig. Men det är förstås som med alla blekningsprodukter för tänder så att detta beror på vad du dricker och äter. Om du har en livsstil som gör att dina tänder missfärgas så kan du inte räkna med att en behandling med blekningsstrips kommer att få bukt med detta för evigt.

Bästa pris hos

Dentaworks.se

5. SimpleSmile Startkit

simplesmile
4.5/5

Fördelar

Nackdelar

En av de billigare behandlingarna för tandblekning hemma

SimpleSmile startkit är utformat för att vara särskilt skonsamt och säkert för hemmabruk. Blekningsgelen är periodoxidfri, för att minimera risken för ilningar eller annan irritation. I paketet finns en tub med tandblekningsgel, tre formbara munskenor, en nyansguide samt bruksanvisning. Smaken skiljer sig från andra hemma tandblekningar, denna har en rätt så fräsch melonsmak som uppskattades. 

Vad som skiljer SimpleSmile från ett par andra märken är priset, ett par hundra kronor billigare. Då följer ändå tre munskenor och 10 ml tandblekningsgel med i paketet.

Behandlingen gav bra resultat

En behandling med SimpleSmile tar 15 minuter och i testet fick vi ihop till 11 användningar. För bäst resultat bör du fullfölja hela blekningsprocessen tills tuben är slut. En praktisk sak är att du kan spara skenorna och använda dem vid senare blekningstillfällen.

Resultatet låg i linje med förväntningarna, vi snackar inte kritvita tänder men ungefär fyra nyanser vitare tänder efter behandling. SimpleSmiles tandblekning är godkänt av tandläkare och känns säker och användarvänlig. En nöjd-kund-garanti erbjuds vilket alltid är tryggt.

Bästa pris hos

Simplesmile.com

6. Dentway Starterkit

dentway-starterkit
4/5

Fördelar

Nackdelar

Tandblekning med unika ingredienser

Vi tyckte att det var spännande att testa tandblekning som bygger på två unika verksamma ingredienser: hydroxyapatite och PAP.

PAP (phthalimidoperoxycaproicacid) är ett ämne som bleker tänderna utan att skada emalj eller tandkött. Hydroxyapatite kan stärka emaljen genom att återföra mineraler som gått förlorade från tandens yta. Detta kan ge ett långsiktigt skydd mot ilningar och andra obehagskänslor i tänderna.

De två personer i vår testgrupp som testade såg genast skillnad på tändernas nyans. Det enda som kändes lite jobbigt var att behandlingen ska pågå i mellan 30 till 60 minuters tid. För att inte chansa så blev det 60 minuter vilket upplevdes som mastigt. Men du får helt klart ett bra resultat och särskilt med tanke på att du slipper peroxid.

Bästa pris hos

Dentway.se

7. Beconfident Tandblekning X3 Strips

beconfident-whiteningstrips
4.5/5

Fördelar

Nackdelar

Billig tandblekning hemma som fungerar

Vi i testpanelen var överens om att detta är en billig form av tandblekning som fungerar. Den är enkel att genomföra då du får färdiga strips och inte måste hålla på med skenor. Samtidigt ska det sägas att det rör sig om 10 dagars behandling.

Du ska applicera blekningsremsorna två gånger per dag under 10 dagars tid. Det räcker med 15 minuter på tänderna men det är trots allt en ganska lång behandlingstid. Tänk på det innan du bestämmer dig för denna produkt.

Mestadels naturliga ingredienser

85% av ingredienserna i denna tandblekningsprodukt är naturliga. Den har peroxid men det rör sig om mindre än 0,1% så det är verkligen minimalt och inte farligt. Med detta sagt så är det förstås så att du under behandling kan känna lite obehag om du är känslig.

Jag har inte upplevt detta vid tidigare test av dessa strips, men någon i panelen tyckte att de första två omgångarna kändes lite obekväma. Ett tips är att läsa instruktionerna noga så att du placerar stripsen på rätt sätt så att de ger bästa möjliga blekningseffekt.

Bästa pris hos

Beconfident.se

8. WeSmile Tandblekning Startkit

wesmile-tandblekning
4/5

Fördelar

Nackdelar

En enkel och smidig tandblekning hemma!

Vi hade ganska heta diskussioner omkring denna tandblekningsprodukt. Jag var helt klart bland de som tyckte att detta är tandblekning som bör lyftas fram.

Framförallt så rör det sig om tandblekning som fungerar, och det snabbt. Alla som testade kunde se några nyanser vitare så det här är helt klart en tandblekningsgel som ger resultat. Den har PAP-gel som är en nyare ingrediens för tandblekning.

Om du ska bleka tänderna för första gången kan detta vara ett bra val. Du får ett komplett kit med allt som du behöver. Tänk dock på att det rör sig om 12 dagars behandling för den som behöver maximal blekning. Det är ganska lång tid jämfört med andra blekningsprodukter som ger samma resultat på kortare tid.

Bästa pris hos

Wesmile.se

SAMMANFATTNING

Sammanfattning av tandblekningsprodukter

Märke

Betyg

Erbjudande

Prisuppgift

Återförsäljare

1. Dentaworks Startkit

4.9

Fri frakt

499 kr

Rek. återförsäljare

2. Confidentsmile Startkit

4.8

Fri frakt över 500 kr

495 kr

Rek. återförsäljare

3. Beconfident Tandblekning X3

4.8

Fri frakt över 500 kr

595 kr

Rek. återförsäljare

4. Dentaworks Tandblekningsstrips

4.5

59 kr

399 kr

Rek. återförsäljare

5. SimpleSmile Tandblekningskit

4.5

Fri frakt över 500 kr

279 kr

Rek. återförsäljare

6. Dentway

Starterkit

4.4

Fri frakt över 400 kr

495 kr

Rek. återförsäljare

7. Beconfident Tandblekning X3 Strips

4.5

Fri frakt över 500 kr

295 kr

Rek. återförsäljare

8. WeSmile Tandblekning Start Kit

4.6

Alltid fri frakt

499 kr

Rek. återförsäljare

GUIDE TANDBLEKNING HEMMA

Hur fungerar tandblekning hemma?

Beroende på den typ av tandblekningsprodukt du väljer så kommer tandblekningsproceduren att se ut på lite olika sätt. Det är viktigt att du noga följer instruktionerna för produkten du köper men vi ska se generellt på hur tandblekning fungerar hemma.

Tandblekning med skena

 1. Borsta tänderna och skölj munnen
 2. Få bort matrester med tandtråd
 3. Värm skenor i vatten tills de blir böjliga
 4. Placera skenan över tänderna och tryck med händer för att forma
 5. När skenan har stelnat är det din personliga tandblekningsskena
 6. Lägg blekningsgel i skenan i enlighet med mängd som anges i instruktioner
 7. Placera skenan med gel på tänderna och se till att den sitter tätt
 8. Undvik gel mot tandköttet
 9. Låt verka under den tid som anges
 10. Använd lampa om den kommer med
 11. Ta bort skenor och skölj din mun såväl som skenor med vatten
 12. Ät inte mat och dryck med mörk färg under 48 timmars tid

Tandblekningsstrips

 1. Rengör dina tänder med tandborste och tandtråd
 2. Dra av remsan från baksidan av blekningsremsan
 3. Applicera den klibbiga sidan på dina tänder nära tandköttskanten och tryck mot tandytan
 4. Låt verka under angiven tid
 5. Ta bort stripsen och kasta
 6. Skölj munnen och borsta bort gelrester
 7. Undvik mörkfärgad mat och dryck under 48 timmar

Tandblekningspenna

 1. Rengör dina tänder med tandborste och tandtråd
 2. Vrid eller klicka med pennans botten för att få ut gelen på tänderna
 3. Måla med gelen på tänderna, undvik tandköttet
 4. Ibland måste du lyfta läpparna från tänderna i flera minuters tid
 5. Skölj munnen efter angiven tid
 6. Undvik mat och dryck med mörk färg under 48 timmars tid

Några tips oavsett blekningsmetod

 • Om du tycker att det känns obehagligt att bleka tänderna kan du välja en kortare behandlingstid. Du kan också överväga att använda tandkräm för känsliga tänder.
 • Var noga med att följa produktens riktlinjer för frekvens och varaktighet.
 • Överdriv inte med den mängd gel du använder med skenor och penna.
 • Blek inte tänderna om du har öppna sår eller andra tandproblem.
 • Naturlig vit färg kan variera och det är inte alls som får ett väldigt vitt resultat.
PRODUKTFRÅGOR

Hur länge brukar tandblekningen hålla?

En tandblekning kan hålla i flera års tid. Men detta beror förstås på hur du tar hand om dina tänder. Om du dricker flera koppar kaffe per dag, röker och gärna tar ett glas vin innan sängdags så kan det påverka dina tänders nyans.

Ju mörkare färg du har på dina tänder, desto svårare blir det att få ett supervitt resultat och om du fortsätter med vanorna som färgar dina tänder så kommer det att märkas. För långvarigt resultat bör du alltså se på din livsstil men kanske också kombinera blekning med en bra eltandborste samt blekande tandkräm.

Varför är mina tänder missfärgade?

Tänder missfärgas av den mat och dryck du får i dig. Om du dessutom röker så är detta ytterligare en orsak till missfärgningar.

Vad kostar tandblekning?

Det är stor skillnad på tandblekning på klinik och den som du kan utföra hemma. Om du får en laserbehandling så kan det kosta 4000 kronor och mer för en enkel behandling. Jämfört med detta så får du verkligen billig tandblekning med produkterna för hemmabruk.

Det finns ju tandblekning hemma som inte går på mer än cirka 300 kronor. Det är långt från billig tandblekning på klinik som sällan understiger 2500 kronor för en behandling!

Är tandblekning hemma farligt?

Det finns risker med tandblekning hemma. Framförallt handlar det om att folk överdriver och inte följer instruktioner. Om du är alltför intensiv så kan det vara skadligt. Detta särskilt med en produkt som kan orsaka ilningar eller obehag i tandköttet.

Men det är svårt att göra fel med en säker produkt som har instruktioner på svenska. En tumregel är dock att aldrig överdriva om du vill vara på den säkra sidan. Du bör vara medveten om att överdrivet användande av blekningsmedel kan ha en slitande effekt på din emalj.

Vad är ett rimligt resultat från tandblekning hemma?

Du bör få några grader vitare tänder efter att ha genomfört en tandblekning hemma. Du ska se skillnad, men precis hur stor skillnad det blir beror på produkt samt hur den fungerar på dina tänder.

NATURLIG TANDBLEKNING

Naturlig tandblekning hemma

Några exempel på naturlig tandblekning som fungerar med blandade resultat:

Bakpulver

Bakpulver kan blandas med vatten för att skapa en kräm som sedan används för att borsta tänderna. Problemet med detta är att denna hemmagjorda tandkräm kan nöta och erodera tandemaljen om du använder den ofta. Eroderad emalj kan leda till tandkänslighet såväl som hål i tänderna.

Väteperoxid

Det går att använda väteperoxid som munvatten och du kan blanda med bakpulver för att få en blekande tandkräm. Detta kan dock leda till tandkänslighet såväl som tandköttsirritation. Dessutom kan långvarig exponering skada tandemaljen.

Oil pulling

Du använder kokos- eller sesamolja och sveper omkring med detta i munnen under 15-20 minuters tid. Sedan spottar du och sköljer. Detta är inte farligt och sliter inte på tänderna men det tar tid och du får inte en omedelbar effekt som med tandblekningsprodukter.

Aktivt kol

Det går också att bleka tänderna med aktivt kolpulver. Det finns också tandkräm med den här typen av kol. Men det är slipande och kan faktiskt slita ner tandemaljen. Med tiden kan tänderna bli ännu gulare av detta!

Äppelcidervinäger

Du använder denna vinäger som munvatten eller istället för tandkräm utspätt med vatten. Du kan få vitare tänder men du kan också erodera din tandemalj och efter lång användning drabbas av tandkänslighet.

FAQ
Vanliga frågor

Nej, det rekommenderas inte att bleka tänder med tandställning eftersom områdena under fästena inte bleks. Det kan leda till ojämn färg när tandställningen tas bort.

Ja, som de flesta produkter med aktiva ingredienser så har tandblekningssatser ett utgångsdatum. Att använda dem efter detta datum kan minska deras effektivitet eller orsaka säkerhetsproblem.

Det är bäst att rådgöra med både en tandläkare och barnmorska om detta. Även om det finns begränsad forskning om effekterna under graviditet eller amning så är den allmänna rekommendationen att låta bli tandblekning under denna tid.

Vissa ser att deras tänder tillfälligt ser gulare ut på grund av uttorkning av tänderna. Den naturliga färgen återkommer vanligtvis efter en kort tid.

Undvik mörkfärgade livsmedel och drycker som kaffe, te, rött vin och bär eftersom de kan fläcka dina ny-blekta tänder.

Det är vanligtvis bäst att vänta minst 30 minuter till en timme för att låta emaljen åter-mineraliseras och för att undvika att ta bort blekningsmedlet för tidigt.

Det varierar beroende på produkt så följ alltid tillverkarens rekommendationer. Överdriven användning kan leda till ökad känslighet och andra problem.

Ja, kit som tandläkare använder har ofta en högre koncentration av blekmedel vilket säkerställer snabbare och mer effektiva resultat. De kommer vanligtvis också med specialanpassade skenor för bättre täckning. Tandläkare kan också kombinera blekmedel med laser och andra tekniker för bättre resultat.

Nej, de är mest effektiva på gulaktiga fläckar. Brunaktiga och gråaktiga toner kanske inte svarar lika bra på blekningsmedel för hemmabruk och vissa inneboende fläckar (de inuti tanden) kanske inte alls påverkas.

Avbryt blekningsprocessen och fråga en tandläkare om råd. De kan rekommendera en tandkräm för känsliga tänder eller föreslå att du ändrar frekvensen/varaktigheten för dina blekningssessioner.