Test: Petgood

Petgood vill erbjuda högkvalitativt och hållbart djurfoder till husdjur. Petgood tar fram sina produkter i samarbete med både veterinärer och husdjursägare, vilket vi tycker märks väl på deras produkter som håller hög standard. Läs vårt omdöme och se vad Petgood får för betyg.
BETYG
Testproffs 9.0 Poäng - 2024
Petgood logga
4.8/5
OM VARUMÄRKET

Vad är Petgood?

Petgoods produkter har tagits fram i nära samarbete med veterinärer och husdjursägare. Företagets grundare var hundägare själva som aktivt sökte efter hälsosam och högkvalitativ djurmat utan traditionellt kött. De sökte efter alternativ, men hittade nästan ingenting bra ute på marknaden. Och i samma veva upptäckte de att husdjur uppskattas stå för cirka 25% av allt köttkonsumtion. De fann alltså att två utmaningar kunde lösas samtidigt – den bästa möjliga maten för husdjur, som samtidigt är mer hållbar.

9

Testproffs betyg

4.7/5
Djurfoder av hög kvalitet

Petgood får höga betyg från oss på Testproffs för att deras djurfoder med insektsprotein håller hög kvalitet rätt igenom. Det är lätt att förstå att de vunnit många husdjursföräldrars hjärta. De har med hjälp av veterinärer och djurägare adresserat kända problem inom hund- och kattmatsvärlden. Det uppskattas att husdjur står för cirka 25% av all köttkonsumtion idag, här gör Petgood en insats för klimatet genom sitt djurfoder baserat på insektsprotein.

Så vi kan med trygghet rekommendera Petgoods produkter till den uppmärksamme husdjursägaren som vill ge det bästa för sina fyrbenta vänner och värna om klimatet på samma gång. 

Fördelar

Nackdelar

PRODUKTTEST

Unboxing av produkter från Petgood

Insektsbaserat hundkex

Näringsrikt hundkex i bra storlek, passar bra både till vuxen hund och till valp. Tillverkat av hållbara ingredienser, är detta hundkex inte bara nyttigt utan också miljövänligt. Kalorisnåla och spannmålsfria. Perfekt som belöning under träning eller som ett nyttigt mellanmål.

Insektsbaserade dental sticks

Dental sticks utan onödiga tillsatser och med högt fiberinnehåll. De bidrar även till god tandhygien. Jag skulle våga gå så långt att säga att den här typen av dental sticks med insektsprotein är ett hälsosamt val för din hund, som samtidigt främjar friska tänder och tandkött. Produkten i sig har en borstande effekt som syftar till att hålla koll på både plack och tandsten.

Hundmat vuxen - insektsbaserad

Ett av de mest näringsrika fodren på marknaden, precis som de själva påstår. Ett komplett foder med mycket bra innehåll och ett s.k. singelprotein som passar hundar med känsliga magar. Fodret är rikt på essentiella fettsyror och vitaminer, vilket främjar en frisk hud och glänsande päls.

Jag var riktigt imponerad över innehållet här och förstår varför det här fodret snabbt fått sådan popularitet. Det är helt enkelt perfekt för hundägare som vill ge sitt husdjur det bästa, samtidigt som de tar hänsyn till miljön. Det är inte superbilligt, men du spränger inte banken heller.

Petgoods insektsbaserade hundfoder vann utmärkelsen bästa premium-produkt i vårt hundfoder bäst i test.

Insektsbaserat hundgodis för avkoppling

Ett relaxgodis som bidrar till återhämtning av muskler och hjärna. Det innehåller bland annat tryptofan, magnesium och B-vitamin som naturligt ska lugna ens husdjur. Jag använde det som ett lugnande mellanmål under dagen och tyckte vi fick bra resultat från det faktiskt.

Insektsbaserat hundgodis för glänsande päls

Semi-mjuka bitar som är enkla att tugga innehåller vitamin E och massa andra bra saker med syfte att bidra till en friskare hud och mer glänsande päls. Funkar bra för både vuxna hundar och även för valpar från sex månader och uppåt. Jag kan inte säga att vi såg några potenta exempel på glansigare päls hos vår lilla krabat men han tuggade glatt i sig godiset i vart fall, så smaken fick de definitivt till även på den här produkten. Det var verkligen genomgående så att han glufsade i sig allt med väldigt god aptit under testet. 

Insektsbaserat hundgodis för träning

Kalori- och fettsnålt hundgodis för träning, semi-mjuka godisar som inte torkar ut. Innehåller bland annat prebiotika, med syfte att skapa en frisk tarmflora. Formade som små hjärtan och kan ges till både hund och valp. Använde dem under testet för daglig träning och som belöning för framgångsrika “vacker tass”. Blev snabbt uppskattat och han lärde sig därför nya trick snabbare än vanligt vågar jag påstå.

Insektsbaserat våtfoder / topping

En uppskattad topping med bra fettsyror för att ge mer energi. Funkar även bra att frysa in i till exempel leksaker eller bre ut på en slickmatta så att man aktiverar sin hund. Det är ett våtfoder som är rikt på högkvalitativt insektsprotein. Den saftiga konsistensen var perfekt för vår hund som ett komplement till torrfoder för att ge extra variation och näring.

Komposterbara bajspåsar med handtag

Bajspåsar gjorda av majsstärkelse, vilket gör dem 100% komposterbara. Det här förvånade mig faktiskt väldigt positivt innan jag öppnade boxen med produkter, väldigt kul att de gått hela vägen och löst även det här problemet. Utan mikroplaster och enkla att använda. Deras miljövänliga material bryts ner naturligt, vilket minskar din miljöpåverkan. Perfekta för dig som ser dig som en ansvarsfull hundägare som vill bidra till en renare planet.

Insektsbaserad kattmat - vuxen

Komplett kattfoder med fint innehåll, bidrar till en bra hälsa för våra katter. Anpassat för kastrerad katt och fungerar bra till alla raser. Berikat med viktiga vitaminer och mineraler. Ett hållbart och näringsrikt alternativ som tillgodoser i princip alla behov som din katt har helt enkelt.

Kattgodis med insekter

Hälsosamt kattgodis som innehåller taurin för att stödja hjärnfunktionen. Innehåller även en touch av kattmynta för att ge det lilla extra till katten. Dessa godbitar är rika på högkvalitativt insektsprotein, vilket främjar en stark muskelutveckling. Jag gillar att det inte var så många kalorier också så att man kan göra dem till ett utmärkt val för daglig belöning utan att riskera övervikt. Perfekta för att stärka bandet mellan dig och din katt.

TESTPROFFS TYCKER

Vad tycker vi om Petgood?

Saker som vi gillar

Saker som kunnat varit bättre

VÅRT BETYG

Vårt omdöme

90
Prisvärdhet
9
Produktutbud
8.6
Design
8.9
Kvalitet
9
Hållbarhet
9.5
Petgood omdöme​

Petgood får höga betyg från oss på Testproffs för att deras djurfoder med insektsprotein håller hög kvalitet rätt igenom. Det är lätt att förstå att de vunnit många husdjursföräldrars hjärta. De har med hjälp av veterinärer och djurägare adresserat kända problem inom hund- och kattmatsvärlden. Det uppskattas att husdjur står för cirka 25% av all köttkonsumtion idag, här gör Petgood en insats för klimatet genom sitt djurfoder baserat på insektsprotein.

Så vi kan med trygghet rekommendera Petgoods produkter till den uppmärksamme husdjursägaren som vill ge det bästa för sina fyrbenta vänner och värna klimatet på samma gång. 

9
VÅRA TEST
Hur gick testet till?
FAQ
Vanliga frågor

Petgoods produkter innehåller larven svart soldatfluga. Den proteinrika larven innehåller mängder av näringsämnen och hälsosamma fetter samt vitaminer och mineraler som är bra för våra husdjur.

Utfodringsrekommendationerna står på varje foderpåse. Du hittar de även på respektive produktsida på Petgoods hemsida.

Petgoods djurfoder innehåller havre, vilket är ett näringsrikt och naturligt glutenfritt spannmål. 

SIDAN
Innehåll
NYHETSBREV

Nya tester varje vecka! Signa upp på vårt nyhetsbrev för aktuella tester och tävlingar.

FÖLJ OSS

Gillar du omdömet? Glöm inte att följa oss på sociala medier för mer tester!

TESTAT AV
Louise
Louise

Louise brinner för naturen och ett jordnära och stressfritt liv. Även om hon är utbildad ekonom så är hennes dröm är att flytta ut på landet och komma bort från ekorrhjulet. Louise är vår testare när det kommer till hälsoprodukter, allt från yogamattor till CBD. På fritiden uppskattar Lousie att vara ute i naturen samt vara med familjen.

Andra omdömen
Missa inte de senaste testerna

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Som prenumerant godkänner du vår integritetspolicy

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.