Test: Mat & Ro matkasse

Testproffs går beställer hem Mat & Ro, en matkasseleverantör som fokuserar på färska råvaror och genomtänkta recpt. Hur är Mat & Ro matkasse? Samtliga frågor besvaras med recension och betyg.
BETYG
9.2 Testproffs
mat-och-ro
5/5
OM MAT & RO

Vilka är Mat & Ro?

Mat & Ro är en ledande matkasseleverantör som fokuserar på att erbjuda färska råvaror och inspirerande recept för att underlätta vardagen för sina kunder. Företaget grundades med visionen att göra matlagning enklare och mer njutbar genom att leverera noggrant utvalda ingredienser i rätt proportioner.

Mat & Ro samarbetar med lokala producenter för att säkerställa högkvalitativa och hållbara råvaror. Deras olika matkassar, anpassade efter olika kostpreferenser och familjestorlekar, erbjuder en variation av recept, vilket gör det möjligt för kunder att utforska nya smaker samtidigt som de sparar tid på inköp och planering.

9.2

Testproffs betyg

4.5/5
Mat & Ro får toppbetyg för sina måltider

Mat & Ro mötte verkligen våra förväntningar på alla fronter! Deras måltider var inte bara en fröjd för smaklökarna utan även en “fröjd” för vår hektiska vardag. Varje rätt var otroligt snabb att tillaga och vi behövde inte kompromissa med varken smak eller näringsvärde. Att veta att maten kommer från lokala producenter och att företaget värnar om hållbarhet och kvalitet i sina ingredienser är definitivt ett stort plus i vår bok. Det bidrar till en känsla av samhörighet och stödjer samtidigt lokala odlare. Så vi kan verkligen rekommendera Mat & Ro – det är en skön balans mellan bekvämlighet och en utsökt matupplevelse. Matkassen blev dessutom utsedd till mest prisvärd i vårt matkasse bäst i test.

Fördelar

Nackdelar

PRODUKTTEST

Unboxing av Mat & Ro matkasse

Vårt intryck av rätterna i den här matkassen

Tomatsoppa och levainbröd med avocado och fetaost

Mm, supergod soppa, så otroligt mycket smak! Inte en helt slät soppa utan fullt av små bitar i som bidrar till att göra den ännu godare och matigare i sin natur. Krämig och fyllig men samtidigt lätt och fräsch. Rostad levain med avokado och fetaost på är det perfekta tillbehöret till rätten skulle jag säga också. 10/10 får denna rätt av oss. Det tog mindre än 10 minuter att förbereda också, verkligen fantastiskt bra.

Biff med broccolipasta

Betyg 9/10. Riktigt lätt och snabbt att förbereda! Det del yckats allra bäst med skulle jag säga är att skapa en rätt med väldigt mycket smak! Till rätten gjordes veckans sallad som var ett härligt krispigt tillbehör. Det enda som gjorde att den inte fick 10 av 10 är att jag gärna hade velat ha lite mer sås, jag älskar sås och det blev lite snålt med det bara när vi åt det! Dock ska tilläggas att vi adderade extra broccoli som vi hade hemma och kokade nog lite för mycket pasta i relation till receptet. Så lite får vi nog skylla oss själva, men gott det var det absolut! Det var även positivt att vi fick stora portioner.

Kyckling á la king med ris

Även den här rätten var väldigt snabb att tillaga, 15 minuter ungefär bara. Det är uppenbart att det här är ett centralt tema för Mat & Ro och det uppskattar vi verkligen – smakrika måltider som går fort att tillaga. Det här var en perfekt middag en stressig vardag! Väldigt god kyckling gryta med ris, med champinjoner och paprika. Behövde lite salt bara för att framhäva smakerna i grytan. Man skulle även göra veckosalladen till denna rätt men vi hade redan ätit upp den, så salladen var nog lite för liten för att räcka till två måltider tyvärr. Allt som allt får rätten 9,5/10.

Koljafilé med smörstekta rödbetor, spenat och kokt potatis

Välbalanserad och fräsch rätt. Väldigt enkel att tillaga. In med fisken i 10-15 minuter samtidigt som potatisen kokar på spisen ungefär lika lång tid. Samtidigt som detta sker, så steker du rödbetorna med spenaten i en stekpanna. Klart! 9/10 ger vi rätten eftersom chevrékrämen hann bli möglig, men det är vårt eget fel som väntade en dag för länge efter bäst före-datum. I övrigt hade vi inte mycket alls att klaga på eftersom rätten var både fräsch och välkomponerad.

TESTPROFFS TYCKER

Vad tycker vi om Mat & Ro?

Mat & Ro mötte verkligen våra förväntningar på alla fronter! Deras måltider var inte bara en fröjd för smaklökarna utan även en “fröjd” för vår hektiska vardag. Varje rätt var otroligt snabb att tillaga med den viktiga aspekten att vi inte behövde kompromissa med varken smak eller näringsvärde.

Att veta att maten kommer från lokala producenter och att företaget värnar om hållbarhet och kvalitet i sina ingredienser är definitivt ett stort plus i vår bok. Det bidrar till en känsla av samhörighet och stödjer samtidigt lokala odlare.

Att kunna njuta av sådana fantastiska rätter utan att behöva planera inköp eller tänka på recept var en enorm lättnad för oss. Så vi kan verkligen rekommendera Mat & Ro – det är en skön balans mellan bekvämlighet och en utsökt matupplevelse.

Saker som vi gillar

Saker som kunnat varit bättre

VÅRT BETYG

Vårt omdöme

92
Prisvärdhet
8.6
Smak
9.5
Enkelhet
9.5
Råvaror
9
Recept
9.4
Mat & Ro omdöme​

Mat & Ro mötte verkligen våra förväntningar på alla fronter! Deras måltider var inte bara en fröjd för smaklökarna utan även en “fröjd” för vår hektiska vardag. Varje rätt var otroligt snabb att tillaga och vi behövde inte kompromissa med varken smak eller näringsvärde.  Att veta att maten kommer från lokala producenter och att företaget värnar om hållbarhet och kvalitet i sina ingredienser är definitivt ett stort plus i vår bok. Det bidrar till en känsla av samhörighet och stödjer samtidigt lokala odlare. Så vi kan verkligen rekommendera Mat & Ro - det är en skön balans mellan bekvämlighet och en utsökt matupplevelse.

9.2
VÅRA TEST
Hur gick testet till?
FAQ
Vanliga frågor

Senast söndagen kl. 20,00 en vecka innan din leverans (6-8 dagar innan din leverans beroende på var i Sverige du bor) behöver du beställa din matkasse.

Leveransområdena utökas konstant, kika på deras smarta postnummerfunktion om leverans finns tillgängligt där du bor.

SIDAN
Innehåll
NYHETSBREV

Nya tester varje vecka! Signa upp på vårt nyhetsbrev för aktuella tester och tävlingar.

FÖLJ OSS

Gillar du omdömet? Glöm inte att följa oss på sociala medier för mer tester!

TESTAT AV
Picture of Louise
Louise

Louise brinner för naturen och ett jordnära och stressfritt liv. Även om hon är utbildad ekonom så är hennes dröm är att flytta ut på landet och komma bort från ekorrhjulet. Louise är vår testare när det kommer till hälsoprodukter, allt från yogamattor till CBD. På fritiden uppskattar Lousie att vara ute i naturen samt vara med familjen.

Andra omdömen
Missa inte de senaste testerna

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Som prenumerant godkänner du vår integritetspolicy

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.