Test: Fotakuten – hälsa för dina fötter

Fotakuten erbjuder allt inom hälsa för dina fötter. I detta omdöme provar vi på Testproffs ett urval av deras produkter. Se betyg och omdöme nedan!
BETYG
Testproffs 9.3 Poäng - 2024
fotakuten-logo
5/5
OM PRODUKTEN

Vilka är Fotakuten?

Fotakuten är en av de äldsta fotbutikerna i Sverige. De har faktiskt funnits ända sedan 2003. Fotakuten har specialiserat sig på beprövade och välfungerande produkter. De hjälper varje år tusentals kunder med allt från problem med fötterna till behagliga och förebyggande fotbad.

Fotakuten anser att fotvård är en central del av hälsan, för både män och kvinnor. Oavsett om du har problem med dina fötter eller inte, är det viktigt att ta hand om dem regelbundet. Fötterna är trots allt vårt fundament, de bär oss genom livet och om vi får problem med fötterna kommer det minst sagt att påverka vår vardag. Att regelbundet pyssla om sina fötter och ge dem lite extra kärlek gör också att du kan upptäcka tidiga tecken på problem. När du upptäcker problem i tid blir det naturligtvis lättare att göra något åt saken! Så varför inte lägga lite extra tid och omtanke på en kroppsdel som är central i livet, men som ändå ofta behandlas styvmoderligt?

9.3

Testproffs betyg

4.9/5
Stort utbud, förebyggande vård och bra priser

Fotakuten får höga betyg av Testproffs. Vi uppskattar det enormt breda prisvärda sortimentet – och att de förenklat för oss som kunder genom att dela in allt i tydliga kategorier. Vi gillar också att de inte bara fokuserar på behandlande produkter, utan att de även tänker förebyggande. För precis som med all annan vård är den förebyggande vården grunden. Håll fötterna friska och fina så att de kan bära dig genom livet utan besvär. Det är alltid bättre att förebygga än att hantera stora problem när allt gått för långt.

Fördelar

Nackdelar

PRODUKTER

Nåva Nagelgel

Nåva Nagelgel funkar verkligen mot nagelsvamp vilket också gjorde att Nåva hamnade på första plats i vårt bäst i test nagelsvampsbehandling . I början använder du den två gånger per dag, tills du ser en klar förbättring. Därefter endast en gång per dag, tills en ny nagel vuxit fram. Den är så mild att den till och med går att använda under graviditet och amning. Dessutom älskar jag doften, som tydligen är Åbrodd från ön Ven.

CuraFoot - 250 g - Medicinskt fotbad som minskar risk för svamp och bakterier

Här får barnet på ett roligt och pedagogiskt sätt lära sig mer om bokstäver. De får öva på att färglägga bokstäver, öva former och också träna på bokstäverna. Passar väldigt bra ihop med själva bokstavsspelet märkte vi hemma! När det kom en ny bokstav i boken ville dottern gärna bygga den med de magnetiska träbokstäverna. Det är också roligt för barnet med guldstjärnan man får fylla i efter att man är ”klar med varje bokstav”. Och när alla bokstäver har guldstjärnor kan man färglägga sitt diplom och rama in det! En kul milstolpe som inger stolthet i små barnahjärtan! Författare till boken är Jan Tern.

Scholl nagelsvampbehandling

Här är en smart förpackning med en ”nagellackslik” behållare i botten och en smart och hygienisk överdel där du enkelt kan trycka ut nagelfilar. Allt på samma plats! Scholl Nagelsvampbehandling är enkel att använda men hjälper dig ändå att återfå sunda och friska naglar på bara fyra veckor. Utmärkt!

Allpresan PODOEXPERT Repair Foam Cream - 125 ml

Den här är fina grejer. Ekologiska och eteriska oljor som ger näring åt naglarna och stärker dem. Dessutom luktar den fantastiskt! Nageloljan gör dina naglar friskare oh starkare och ger näring från insidan. De ingående oljorna har också antiseptiska egenskaper som hjälper dig att hålla bakterier och svampinfektioner borta. Har du problem med fjällande naglar som lätt spricker? Då ska du verkligen använda denna. Jag har alltid haft känsliga och liksom uttorkade naglar. Denna hjälper. Dessutom får nagelbanden en välbehövlig smörjning och du slipper ilskna uttorkade nagelband som spricker och blöder. Jag har i alla fall inte fått några sådana problem sen jag började med denna – och det är annars ett återkommande problem för mig.

Nagelbalm special 20 ml motverkar missfärgade och torra naglar

Har du lite begynnande nageltrång eller kanske missfärgade eller bara torra naglar? I så fall ska du testa detta lyxiga nagelbalsam. Det främjar nagelns tillväxt samtidigt som det ger näring till både naglar och nagelband. Nagelbalm Special innehåller det blekande ämnet Citrus unshiu peel extract, utvunnet ur den japanska mandarinen Citrus, så du kommer märka att du får lite ljusare, extra fräscha naglar efter behandlingen, som en liten bonus.

TESTPROFFS TYCKER

Vad tycker vi om Fotakuten?

Saker som vi gillar

Saker som kunnat varit bättre

VÅRT BETYG

Vårt omdöme

93
Prisvärdhet
9
Kvalitet
10
Användarvänlighet
8.5
Produktutbud
9
Expertis
10
Fotaktuen omdöme

Fotakuten får höga betyg av Testproffs. Vi uppskattar det enormt breda prisvärda sortimentet – och att de förenklat för oss som kunder genom att dela in allt i tydliga kategorier. Vi gillar också att de inte bara fokuserar på behandlande produkter, utan att de även tänker förebyggande. För precis som med all annan vård är den förebyggande vården grunden. Håll fötterna friska och fina så att de kan bära dig genom livet utan besvär. Det är alltid bättre att förebygga än att hantera stora problem när allt gått för långt.

9.3
VÅRA TEST
Hur gick testet till?
SIDAN
Innehåll
NYHETSBREV

Nya tester varje vecka! Signa upp på vårt nyhetsbrev för aktuella tester och tävlingar.

FÖLJ OSS

Gillar du omdömet? Glöm inte att följa oss på sociala medier för mer tester!

TESTAT AV
Niklas
Niklas

Niklas är utbildad ekonom och har ett stort intresse för ekonomi och finansiella tjänster. Han är vår givna expert när det kommer till försäkringar, lån och kreditkort. Niklas strävar efter att hitta kostnadseffektiva lösningar och att dela med sig av sina erfarenheter och tips till Testproffs läsare.

Andra omdömen
Missa inte de senaste testerna

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Som prenumerant godkänner du vår integritetspolicy

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.