Nagelsvamp behandling bäst i test 2024

Ta hand om dina naglar med nagelsvamp behandling så snart som du upptäcker att du har drabbats. Vi har jämfört olika produkter för att hitta nagelsvamp behandling bäst i test. Du kan också läsa vidare i vår guide med tips på hur du kan förebygga och få en effektivare behandling.
BÄST I TEST
Testproffs Toppbetyg Vit 2024
nåva nagelsvamp behandling

Nåva
Nagelsvampbehandling

5/5
PRISVÄRD
Gehwol Nagel- och hudskyddsolja - Prisvärd

Gehwol
Nagel- och hudskyddsolja

4.8/5
BÄST PREMIUM
Scholl Nagelsvampbehandling

Scholl
Nagelsvampbehandling

5/5

Jämför bästa nagelsvampsbehandlingarna

Den bästa nagelsvampsbehandlingen är effektiv och enkel att utföra på egen hand. När vi har jämfört populära produkter mot nagelsvamp så har vi funnit flera som fungerar riktigt bra. Det är dock viktigt att förstå att olika typer av nagelsvamp behandling kan vara olika i sin effektivitet beroende på dina specifika behov. Se närmre på de produkter vi har valt ut och läs även vår guide för att reda ut vilken typ av nagelsvamp behandling som kommer att bli bäst för dig!

TestProffs Logotyp Header

Vilken nagelsvampsbehandling är bäst i test?

Bästa behandlingen för nagelsvamp är Nåva nagelgel som har fått rykte om sig att vara något av en superhjälte då det handlar om att få bukt med nagelsvamp snabbt. Vi gillar också att den här produkten är så enkel att använda samt att den doftar gott. Behandlingen känns bra och resultaten märks redan i början av behandlingen.

Något vi vill påpeka är att det kan vara så att du behöver en specifik typ av nagelsvampskräm till exempel om du är diabetiker eller helst använder en produkt med naturliga ingredienser. Med tanke på detta bör du noga se på de bästa nagelsvamp behandlingarna som vi har valt ut för att hitta den som kommer att fungera bäst för dig.

ATT TÄNKA PÅ

Att tänka på när du ska välja behandling för nagelsvamp

Om du ser minsta tecken på nagelsvamp så är det dags att behandla! Svampen uppstår normalt sett längst ut på nageln och kommer sedan sprida sig inåt mot nagelbandet. Svamp kan drabba både nagel och hud så det kan vara klokt att välja nagelsvampbehandling för hela fingret eller tån.

När du ska välja behandling för nagelsvamp så finns det några saker att vara medveten om. Produkten du väljer kommer att fungera som bäst då den används på rätt sätt. Men var också medveten om att det finns lite olika typer av behandlingar som kan vara mer eller mindre lämpliga beroende på omfattning och typ av svampinfektion du har drabbats av.

Typ av svampinfektion

Det är viktigt att veta att alla typer av behandlingar mot nagelsvamp inte är till för alla typer av svamp. Ett exempel på detta är dermatofyter som behöver behandlas med flera mediciner medan jäst och mögel kan kräva en annan typ av behandling. Om det går att identifiera vilken typ av svamp det rör sig om är det bra.

Dessutom ska du vara medveten om att det som ser ut som svamp kan vara något annat som psoriasis. Då kommer inte en nagelsvamp behandling bäst i test att göra någon skillnad. Om du är osäker på vad för slags infektion det rör sig om bör du uppsöka en fotvårdsklinik som kan ge dig en diagnos.

Ta en titt på aktiva ingredienser

Det är klokt att välja en produkt som innehåller väl beprövade svampdödande ingredienser. Det kan vara terbinafin, clotrimazol eller amorolfin. Det här är exempel på substanser som har testats kliniskt och som är säkra och effektiva för behandling av nagelsvamp. Om du lär dig lite mer om aktiva ingredienser så kan du också få en bättre uppfattning om hur stark produkten är såväl som möjliga biverkningar. Ta en titt på innehållslistan och googla de aktiva ingredienserna för att ta reda på detta!

Hur ska nagelsvampprodukten appliceras?

Det är ganska ovanligt med biverkningar av produkter mot nagelsvamp som du använder hemma men visst ska du vara medveten om att dessa finns. Läs produktbeskrivningen noga så att du vet vad du kan förvänta dig och vad du ska göra om du får en reaktion som klåda efter att ha applicerat en kräm eller droppar.

Om du är diabetiker så är det väldigt viktigt att du behandlar i konsultation med din läkare. Du bör också välja en fotsvampprodukt för diabetiker som är säker för dig att använda. Vid medicinering är det väldigt viktigt att vara medveten om hur svampmedicin som tas oralt kan krocka med annan medicinering.

Användarrecensioner och omdömen

Det är också en stor hjälp att ta reda på vad andra har att säga om en viss produkt mot svamp i naglar. Personliga erfarenheter kan ge dig viktiga insikter. Inte bara vad gäller hur effektiv en produkt är. När du läser användarrecensioner så får du också viktig information om och tips för hur en viss produkt kan användas på bäst sätt.

VÅRA TEST

Såhär valde vi ut bästa nagelsvampsbehandlingen

När vi har jämfört olika nagelsvampsbehandlingar så har vi lagt fokus på några specifika områden för att kunna kora nagelsvamp behandling bäst i test. Det har förstås varit väldigt viktigt med effektivitet och synliga resultat. Men vi har också beaktat säkerhet och känslan vid behandling.

Andra faktorer som har spelat in i vårt val har varit användarvänlighet och vad folk som har använt nagelsvampsprodukten har att säga om den. Ibland har vi fått tänka om då vi insett att en viss produkt inte alls får så höga användarbetyg på grund av en brist som vi först inte lade märke till.

Nagelsvampbehandling som fungerar

Det här har onekligen varit ett av ledorden då vi har jämfört. Den bästa nagelsvampbehandlingen är den som fungerar. Detta oavsett om det rör nagelsvamp på händer eller fötter. Här har vi sett på nagelsvampbehandling tester såväl som användares kommentarer om effektivitet. Vi har också sett lite närmre på aktiva ingredienser för att jämföra med kliniska studier som bekräftar att det faktiskt fungerar.

Något vi upptäckte då vi jämförde produkternas effektivitet är hur viktigt det är att matcha produkt med svampväxt på rätt sätt. Det finns nämligen väldigt bra nagelsvampbehandlingar som inte alls är till för tillstånd som psoriasis eller eksem. Då är det ju inte rättvist att hävda att behandlingen i sig inte fungerar som den ska.

En enkel behandling som du förstår

Nästa punkt för oss i vår jämförelse var hur enkelt det är att genomföra behandlingen. Om det krävs filning så har vi sett det som ett plus att en lämplig fil kommer med i behandlingskitet. Detta är hygieniskt och ett bra stöd för dig som annars kanske inte använder dig av den här typen av verktyg för nagelvård.

Hur lätt är det att droppa medlet på det drabbade området? Hur tydliga är anvisningarna på produkten? Vi har försökt att se på det hela som om vi inte kunde någonting om nagelvård för att försöka få en uppfattning av användarvänligheten.

Hur säker är produkten

Även om de bästa nagelsvamp behandlingar som i har jämfört är receptfria så kan de ju ha ämnen som är starka. Samma sak gäller behandlingar som kallas naturliga. För oss har det varit viktigt att se på säkerheten och risker vid överdosering. De bästa behandlingarna bör inte ge upphov till allvarliga biverkningar ens om du använder lite för mycket vid något tillfälle.

Vi har också tagit en titt på fil då den ingår och om den är säker att använda. Här har vi försökt uppskatta hur stor risken är för att skrubba av för mycket nagel. Användaromdömen har också varit en stor hjälp för att ta reda på om produkten är säker att använda.

Får du förebyggande effekt?

När nagelsvamp har konstaterats ligger fokus på att få bort den. Men vi tycker att det är viktigt att se framåt. Därmed har vi försökt undersöka hur väl en nagelsvampbehandling fungerar i förebyggande syfte. Om du kan genomföra en grundlig behandling och sedan slipper drabbas av svamp igen så är det ju guld värt.

Är det en prisvärd produkt?

Hur mycket du kan tänka dig att betala för nagelsvamp behandling är ju upp till dig. Men vi tycker att det är viktigt att se på prisvärdhet. Med detta menar vi att priset ska vara skäligt med tanke på det resultat du kan få. Nagelsvampprodukter är som regel inte särskilt dyra men vår utgångspunkt har varit att det inte är okej att betala ett lägre pris för en produkt som inte fungerar.

Bäst Nagelsvamp Behandling

Bäst i test

1. Nåva nagelgel

Testproffs - Bäst i test 2024
nåva nagelsvamp behandling
5/5

Fördelar

Nackdelar

Nagelgel mot fotsvamp som rekommenderas av specialister

Det är svårt att säga något negativt om Nåva nagelgel för det här är en produkt som verkligen fungerar. Detta bekräftas av helt vanliga användare såväl som fotvårdsspecialister som använder Nåva för att behandla sina patienters nagelsvamp.

Produkten fungerar på så vis att du droppar gelen över det drabbade området och sedan gnider in. Många använder en borste för att få in gelen i nageln. Fotvårdsspecialister bekräftar att en del patienter helt och hållet blir av med svampen på naglarna på under ett års tid.

En säker nagelsvamp behandling

Nåva är en säker nagelsvamp behandling som kan användas av gravida såväl som under amning. Gelen är lätt att applicera och du får snabba resultat. Även vid svårare nagelsvamp så kan du alltså få komplett läkning på under ett års tid.

Detta kan verka som en längre tid och ett minus men vi bör komma ihåg att detta ger ett långvarigare resultat. Vissa får aldrig tillbaka nagelsvampen efter en grundlig behandling med Nåva i kombination med förbättrade rutiner för rengöring av strumpor och skor.

Bästa pris hos

Fotakuten.se

2. Gehwol nagel- och hudskyddsolja

Testproffs - Prisvärd 2024
Gehwol Nagel- och hudskyddsolja - Prisvärd
4.8/5

Fördelar

Nackdelar

Gehwol är en effektiv nagelsvamp behandling

Det råder inga tvivel om att Gehwol är en effektiv behandling mot svamp. Oljedropparna kan även användas för naglar som skadats till exempel av intensiv användning av nagellack. Produkten är enkel att hantera och får fina omdömen av användare både i Sverige och utomlands.

Denna produkt innehållet det aktiva ämnet clotrimazol som även fungerar förebyggande mot ny svampinfektion. Utöver att du får bukt med svampen på naglar så kan du även använda Gehwol för spröda och torra nagelband. Det tar inte lång tid innan du börjar se skillnad.

Inte för den första tiden som gravid

Det är viktigt att påpeka att denna nagelsvampprodukt inte kan användas under de första tre månaderna av graviditeten. Men den är säker för dig som ammar. Vi noterar också att det här är ett bra val för diabetiker.

Du kan alltså få goda resultat med Gehwol men var medveten om lockets utformning. Det kan vara svårt att stänga till ordentligt då du väl har öppnat flaskan. På grund av detta kan det vara lite knepigt att ta med sig flaskan för behandling då du är ute och reser.

Bästa pris hos

Fotakuten.se

3. Scholl Nagelsvampbehandling

Testproffs - Bäst Premium 2024
Scholl Nagelsvampbehandling
5/5

Fördelar

Nackdelar

Scholl nagelsvampsbehandling är enkel att använda

Det här är en av de enklaste nagelsvamp behandlingar som vi har stött på. Du behöver bara fila och applicera för att sedan snabbt se resultat. Med engångsfil så skrubbar du ned ytan som har infekterats för att sedan droppa på vätskan och gnida in med borsten som finns på undersidan av flaskan.

Filning krävs bara en gång per vecka men du ska applicera medlet en gång per dag och detta bör göras under 4 veckors tid. När vi ser på omdömen så är det många som får omedelbar effekt av produkten. Även för gula naglar.

Behandlingen kan ta lite tid

Det är viktigt att förstå att alla inte får lika snabb effekt av en Scholl nagelsvamp behandling. Du får räkna med att behandla med vätskan en gång per vecka då de första 4 veckorna är förbi. Det kan ta upp till 9 månader innan behandlingen är komplett.

Var också medveten om att denna produkt inte är för alla typer av nagelsvamp. Om du har svår svamp på naglar så är detta inte ditt första val. Inte för att det kommer att förvärra situationen men det är ju onödigt att köpa en produkt som inte gör jobbet. Vid lättare svampinfektion så bör du dock se resultat snabbt.

Bästa pris hos

Fotakuten.se

4. Nagelsvampspaket - Bäst paketlösning

5/5

Fördelar

Nackdelar

Ett paket med komplett behandling mot nagelsvamp

Om du kan tänka dig att göra lite mer för att bli av med nagelsvampen snabbare och sedan hålla den borta så kan detta paket vara en god investering. Det har 3 viktiga produkter som tillsammans tar kål på svampen, vårdar naglar och hud samt förebygger mot nya utbrott.

Du börjar med att behandla med Nåva två gånger per dag tills produkten är slut. Här kan det vara så att du måste skaffa fler tuber med Nåva för att verkligen få bort svampen innan du går vidare med nästa steg. Efter Nåva så behandlar du med nagelbalsam två gånger per dag och detta följs av behandling med nagelolja som du använder dagligen tills nageln är återställd.

Ett grundligt kit för dig med tålamod

Vi tycker att det här är ett riktigt bra kit men det ska sägas att du måste ha lite tålamod med det. När du använder produkterna på rätt sätt och i rätt följd så kan detta verkligen göra den stora skillnaden. Men om du slarvar och inte först blir klar med Nåva-behandlingen så finns risken för att du inte får de resultat du vill ha.

Med andra ord så kan vi säga att det här kan vara den allra bästa nagelsvamp behandlingen för dig som vill ha en grundlig procedur och som har tålamod för att genomföra den. Möjligen är kitet av största intresse för dig som har misslyckats med enklare behandlingar tidigare och nu vill få en behandling med bestående effekt.

Bästa pris hos

Fotakuten.se

5. HFL Anti-svamp spray

HFL Anti Svamp Spray
4.6/5

Fördelar

Nackdelar

HFL nagelsvamp spray fungerar

HFL nagelsvamp spray fungerar som tänkt och är en bra produkt för dig som är ute efter något som kan behandla mildare svampinfektion eller missfärgade naglar. Sprayen är till både för naglar och för hud. Den kan användas enbart för torr hud såväl som för området omkring nagelbandet där både hud och nagel är torr med svampinfektion.

Ämnet som ger sig på svampen är Sodium Benzoate som du kanske känner igen från livsmedelsprodukter. Detta är ett ämne som effektivt klarar av bakterier såväl som jäst. Det finns forskning som visar att detta ämne klarar av de tre vanligaste svamptyperna som kan orsaka svampinfektion i naglar och hud.

Behandlingen kan ta lite tid

HFL svampspray är inget mirakelmedel. Dessutom så har vi sett bland internationella användare att produkten rekommenderas att användas i kombination med Dadi olja för att ge bästa möjliga effekt.

En flaska bör räcka för cirka 6 veckors behandling om du sprayar nageln 1-2 gånger per dag. Men det kan vara så att du får köpa en flaska till för det kan ta lite längre tid än så innan du ser en hälsosam nagel igen.

Bästa pris hos

Fotakuten.se

6. Abicin 30% Kådlack

4.6/5

Fördelar

Nackdelar

Abicin 30% kan stoppa spridningen

Det här är en intressant produkt som kan användas för flera problem som rör naglar och fötter. Abicin 30% är en form av lack som påminner om kåda. Det är med andra ord rätt så kletigt och du får vänta minst 15 minuter efter applikation på att produkten ska absorberas ordentligt och inte kleta i dina strumpor.

Vad gäller svamp så kan Abicin stoppa spridningen av svamp och det gäller både för nagelsvamp och fotsvamp. Dessutom kan denna behandling fungera vid inflammation till följd av bakterier.

Behandlingen kan ta flera månaders tid

Det råder inga tvivel om att Abicin 30% kådlack är en behandling mot nagelsvamp som fungerar. Men du får ha lite tålamod. Användare rapporterar att det tar några veckor innan du ser en ny hälsosam nagel växa ut.

Det finns omdömen som gör gällande att du faktiskt ser skillnad på bara två veckors tid. Men det här kommer att bero på svampinfektionens grad och spridning. Du behöver dock bara applicera lacken två gånger per vecka så det är inte särskilt komplicerat så länge som du är beredd på att det kan bli lite kletigt.

Bästa pris hos

Fotakuten.se

7. FunghiClear anti-svamp spray

FunghiClear Anti-Svamp Spray
4.6/5

Fördelar

Nackdelar

En naturlig nagelsvamp behandling

För dig som vill undvika kemikalier och helst behandlar nagelsvamp på ett naturligt sätt kan FunghiClear antisvamp spray vara ett bra val. Det här är en spray som innehåller manukaolja såväl som några väl utvalda eteriska oljor som kan fungera mot svamp i naglar och nagelband.

Doften är god och du får en svalkande effekt som kan kännas bra för fötter som ofta blir lite för varma i instängda skor. Sprayen är säker att använda både för diabetiker och gravida. Den är helt naturlig vilket kanske också är anledningen till att du får räkna med lite längre användning innan du ser resultat.

FunghiClear är en skonsam produkt

Om du är duktig på att applicera sprayen på det drabbade området två gånger per dag så bör du se skillnad efter några veckors tid. Användare rapporterar att de upplever att naglarna blir starkare och hälsosammare. Sprayen kan användas för naglar som är missfärgade och som har sprickor.

Du kan även använda FunghiClear direkt i dina skor för att få bort svampsporer innan de tar sig till dina fötter. En del använder denna spray för att rengöra ytor och dessutom så kan FunghiClear verka lindrande vid fotproblem som nageltrång.

Bästa pris hos

Fotakuten.se

8. Allpresan PODOEXPERT Nageltinktur

Allpresan PODOEXPERT Nageltinktur
4.5/5

Fördelar

Nackdelar

Innovativ spray för hälsosamma naglar

Det här är en spännande produkt som kan vara av intresse för dig som har problem med torra naglar och som är rädd för att få nagelsvamp. När vi ser på omdömen så står det klart att många använder Allpresan i förebyggande syfte.

Om du ofta går till simhallen eller på andra sätt löper en större risk för nagelsvamp så kan det vara klokt att använda Allpresan PODOEXPERT nageltinktur regelbundet. Med detta sagt så finns det också gott om användare som har använt tinkturen vid svampinfektion med goda resultat.

Det kan ta tid och fungerar inte alltid

Vi måste dock flagga för att detta är en produkt som kan ta tid att få resultat med. Du får räkna med flera månaders tid och du ska spraya både morgon och kväll. Men en sak är säker, behandlingen kommer att verka för hälsosam utveckling av ny nagel som växer ut.

Om du har tålamod och ser till att använda sprayen regelbundet så kan du alltså se fina resultat av detta. Dessutom får du en skön svalkande effekt som kan vara perfekt under varma sommardagar. För diabetiker som vill behandla fötterna i förebyggande syfte kan det vara av intresse att se närmre på Allpresan nageltinktur.

Bästa pris hos

Fotakuten.se

SAMMANFATTNING

Sammanfattning av nagelsvampsbehandling

Märke

Betyg

Pris

Återförsäljare

Nåva nagelgel

(Bäst i test)

4.9

195 kr

Rek. återförsäljare

Gehwol Nagel- och hudskyddsolja (Prisvärd)

4.7

129 kr

Rek. återförsäljare

Scholl Nagelsvamp-behandling (Premium)

4.8

249 kr

Rek. återförsäljare

Nagelsvampspaket – Bäst paketlösning

5.0

499 kr

Rek. återförsäljare

Abicin 30% Kådlack

4.7

195 kr

Rek. återförsäljare

HFL Anti Svamp Spray

4.6

229 kr

Rek. återförsäljare

FunghiClear Anti-Svamp Spray

4.6

259 kr

Rek. återförsäljare