Test: Copenhagen Health – Collagen

Copenhagen Health förespråkar hälsa, skönhet och välbefinnande. Testproffs provar deras fyra olika kollagenprodukter. Hur blev resultat? Läs mer i vårt utförliga test.
BETYG
Testproffs 9.1 Poäng - 2024
copenhagen-health-produktomslag
4.8/5
OM TJÄNSTEN

Vilka är Copenhagen Health?

Copenhagen Health är ett nordiskt varumärke som utvecklar prisbelönta kollagenprodukter och specialutvecklade kosttillskott. Copenhagen Healths kollagen är 100% rent de utvecklar sina unika produkter baserat på forskning men de har också en egen testpanel. Gemensamt för alla Copenhagen Healths kollagenprodukter är att du kan ta dem med mat och dryck. Du kan antingen lösa upp kollagenpulvret i varm eller kall dryck (häll kollagenet i ett tomt glas och häll därefter på drycken), men du kan också strö det över maten – kollagenet har helt neutral smak. Copenhagen Health säger att den snabbaste vägen till skönhet är sömn, vatten och kollagen och vi är böjda att hålla med efter att ha testat dessa kollagenprodukter. Läs också vårt bäst i test om kollagen.

Kollagen är ett protein som finns naturligt i våra kroppar. Men efter 25 års ålder minskar tyvärr vår egen kollagennivå. Huden kan innehålla upp till 78 procent kollagen, men efter 25 års ålder sjunker nivån med 1-2 procent, varje år, under resten av livet. Detta är orsaken till hudens minskade elasticitet och att vi får rynkor. Kollagen är därför viktigt om du vill hålla rynkor borta och behålla elasticiteten i huden.

9.1

Testproffs betyg

4.6/5
Uppskattat högkvalitativt kollagenpulver

Copenhagen Health får höga betyg av Testproffs. Vi uppskattar det högkvalitativa kollagenpulvret och det är utmärkt att du kan välja mellan bovint kollagen från nötkreatur och marint kollagen från fisk. Vi uppskattar att alla kollagenprodukterna är extremt lättlösliga och absorberas bra i kroppen. Daltonvärdet är fantastiska 2000 och det borgar för att din kropp verkligen kan tillgodogöra sig det kollagen du ger den. Vi är också nöjda med resultaten och att burkarna är rejält tilltagna och räcker väldigt länge och den praktiska skopan gör kollagenet lätt att dosera.

Fördelar

Nackdelar

Vi äter i dag en helt annorlunda kost än våra förfäder gjorde. Vi äter kanske en biff eller en hamburgare gjord på ren köttfärs, alltså muskelmassa. Vi får sällan i oss någon bindväv, leder, senor, ligament eller ben – där det främsta kollagenet i djuret finns. Det var helt enkelt vanligare att våra förfäder åt buljong kokt på ben men också att de använde och åt hela djuret på ett annat sätt än vi gör i dag. Så om du vet med dig att du inte kokar benbuljong och grytor där verkligen även leder, senor och ligament ingår, så kan du säkert må gott av ett tillskott av kollagen. 

Kollagen är helt enkelt strukturella proteiner som finns i dessa delar av kroppen, särskilt i bindväven. Och det är därför kollagen har så god effekt på bland annat huden. Forskning visar att ett dagligt intag av kollagen ökar hudens spänst, fukt och elasticitet och vi upplever just det med Copenhagen Healths produkter.

Copenhagen Health säljer högkvalitativt kollagen med 2000 Dalton, vilket är lägst på marknaden. Många kollagen på marknaden ligger runt 3000-5000 Dalton men med kollagen är det så att ju lägre Daltontal desto bättre absorberas produkten i kroppen. Ett värde runt 2000 Dalton ger optimalt upptag i kroppen. Det är också viktigt att kollagenet är doft- och smakneutralt och mycket lättlösligt. Copenhagen Healths kollagen uppfyller även dessa krav.

PRODUKTEN

Bovine collagen pro edition till 60 dagar

Bovine Collagen Pro Edition innehåller viktiga vitaminer som stöder din kropp, hud, muskler, leder, immunförsvar och dessutom främjar normal hårväxt. Kollagenpulvret består av rent och hydrolyserat bovint kollagen från nötkreatur och det har en helt neutral smak. Kollagenet är kliniskt och dermatologiskt testat och av högsta kvalitet. Bovint kollagen är rikt på kollagen av både typ 1 och typ 3, men också på aminosyrorna glycin och prolin. Lämpligt nog är dessa kollagentyper vanligast i människokroppen. Därför är bovint kollagen perfekt anpassat till oss och våra kroppar tar lätt upp det.

Collagene Pro Edition innehåller även 240 mg C-vitamin (300% RI) samt 200 % av det rekommenderade dagliga intaget av d3-vitamin samt hela 10 000% av det rekommenderade dagliga intaget av biotin. Biotin bidrar till normal hud och hårväxt.

Detta kollagen har den viktigaste sammansättningen av aminosyror och endast 2000 Dalton för maximal absorption. Detta är faktiskt lägst på marknaden! Produkten innehåller mer än 91 procent protein och bara 0,1 procent fett. Bovine collagen pro edition bidrar till att minska fina linjer och rynkor. Jag har själv märkt god effekt mot just fina linjer och rynkor och upplever också en ökad fasthet och spänst i huden.

Denna produkt passar dig som vill ha så mycket extra gottigheter som möjligt: med biotin, d3-vitamin och c-vitamin. Produkten har dock även bland annat lite stärkelse, maltodextrin och majsolja tillsatt så söker du så tillsatsfritt som möjligt rekommenderas produkten nedan, Bovine Collagen+.

Bovine collagen+ pulver till 60 dagar

Här har vi en riktigt trevlig innehållsförteckning: bovint kollagen från nötkreatur och c-vitamin. Punkt. Inget annat. Smaken är neutral och kollagenpulvret mycket lättabsorberat. Kollagenet är dessutom både kliniskt och dermatologiskt testat och produkten har ett Dalton-värde på endast 2000, vilket ger maximal absorption. Kollagenpulvret minskar djupet av rynkor och fina linjer. Löses upp direkt i vatten. Svensk-dansk tillverkare. Helt utan bindemedel, fyllnadsmedel och sötningsmedel – det enda som är tillsatt är rent c-vitamin!

Vi uppskattar att det finns en skopa med i varje paket så att man enkelt kan ta rätt mängd. Kollagenpulvret löser sig enormt enkelt i vatten. Men det är viktigt att lägga pulvret i glaset först, innan man häller på vatten eller annan dryck. Och glaset ska vara torrt, det bör inte vara diskmaskinsfuktigt. Jag gjorde det misstaget en gång, att hälla pulvret i ett glas med lite vatten kvar på botten. Eftersom pulvret är så lättlösligt bildas då klumpar. Så torrt och tomt glas, sen i med detta kvalitativa och extremt lättlösliga kollagenpulver. Smaken är helt neutral, men kollagenet ger ändå en viss len fyllighet åt drycken och det känns behagligt att dricka den, tycker jag.

Marine Collagen Pro Edition 60 dagar

Äter du inte kött eller föredrar kollagen från havet av någon annan orsak så är detta kollagenpulver från fisk högintressant. Kollagenpulvret består av 100 procent hydrolyserat marint kollagen från fisk och har en neutral smak. Kollagenpulvret är kliniskt och dermatologiskt testat med dokumenterade resultat. 

Likt deras första produkter får du här rejält med c-vitamin, d3-vitamin och biotin. Det gör att Copenhagen Health har behövt tillsätta några ytterligare ingredienser, bland annat maltodextrin och majsolja. Så vill du ha maximala hälsofördelar och just d3 och biotin ska du välja denna. Föredrar du en helt ren produkt – där endast c-vitamin är tillsatt – välj Marine Collagen + nedan.

Precis som Copenhagen Healths kollagenpulver från nötkreatur har detta marina kollagenpulver samma egenskaper. Du får minskning av rynkor och fina linjer. Du får marint kollagen som är kliniskt testat och av högsta kvalitet. Och du får ett Daltonvärde på endast 2000 som ger maximal absorption. Detta är lägst på marknaden!

Marine collagen+ pulver till 60 dagar

Här är en riktigt ren och fin innehållsförteckning: 100% rent och hydrolyserat marint lättlösligt kollagen, med neutral smak och tillsatt lättupptagligt C-vitamin. Du får +4g kollagen dagligen, av högsta kvalitet och alla de viktigaste aminosyrorna. Daltonvärdet är endast 2000 för maximalt upptag. Minskar rynkor och fina linjer. Svensk-dansk tillverkare. Passar dig som vill ha högkvalitativt kollagen från havet, utan någon annan tillsats än c-vitamin!

TESTPROFFS TYCKER

Vårt samlade intryck av Copenhagen Health

Jag märker tydlig skillnad efter att ha använt produkterna i ett par månader. Huden känns fastare och spänstigare och jag kan se att fina linjer runt ögonen minskat och ”fyllts ut”. Det är ingen quick fix, man behöver hålla ut ett tag och därför är det väldigt bra att burkarna med kollagen är väldigt stora! Dessutom är det enkelt att blanda pulvret – det löser sig direkt – och kollagenet har en helt neutral smak. Det känns som att dricka hälsa, skulle man kunna säga.

Saker som vi gillar

Saker som hade kunnat varit bättre

VÅRT BETYG

Vårt omdöme

91
Prisvärdhet
8.5
Kvalitet
10
Användarvänlighet
9.5
Design
8
Smak
9.5
Copenhagen Health omdöme

Copenhagen Health får höga betyg av Testproffs. Vi uppskattar det högkvalitativa kollagenpulvret och det är utmärkt att du kan välja mellan bovint kollagen från nötkreatur och marint kollagen från fisk. Vi uppskattar att alla kollagenprodukterna är extremt lättlösliga och absorberas bra i kroppen. Daltonvärdet är fantastiska 2000 och det borgar för att din kropp verkligen kan tillgodogöra sig det kollagen du ger den. Vi är också nöjda med resultaten och att burkarna är rejält tilltagna och räcker väldigt länge och den praktiska skopan gör kollagenet lätt att dosera.

9.1
FAQ
Vanliga frågor

Ja det går bra följande villkor gäller:

  • Det kostar inte något extra att ha abonnemang.
  • Alltid minst 20% i rabatt på alla produkter
  • Ingen bindning
  • Ditt nästa paket skickas när ditt nuvarande paket förväntas vara slut. Du kan hitta datumet på ”mitt konto”.

I nuläget levererar Copenhagen Health till Sverige, Norge och Danmark.

SIDAN
Innehåll
NYHETSBREV

Nya tester varje vecka! Signa upp på vårt nyhetsbrev för aktuella tester och tävlingar.

FÖLJ OSS

Gillar du omdömet? Glöm inte att följa oss på sociala medier för mer tester!

TESTAT AV
Sara
Sara

Sara är en licensierad PT och näringskonsult. Hennes passion för träning och hälsa gör att hon har en fördjupad kunskap ämnet. Som testare inom kategorin träning och fritid samt skönhet och hälsa, kombinerar Sara sin yrkeskunskap och personliga erfarenhet för att granska och utvärdera produkter för Testproffs.

Andra omdömen
Missa inte de senaste testerna

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Som prenumerant godkänner du vår integritetspolicy

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.