Test: Confident Smile

Funderat på att bleka tänderna med Confident Smile? Testproffs gör en djupgående recension och test av Confident Smiles populära startkit och tandkräm.
BETYG
Testproffs 9.1 Poäng - 2024
confidentsmile bäst i test
4.5/5
OM PRODUKTEN

Om Confident Smile

Confident Smile grundades redan 2011 och har i dag över 22 000 nöjda kunder. De utvecklar enkel, säker och effektiv för tandblekning hemma. Allt är fritt från väteperoxid. I stället använder de PAP, eller ftalimidoperoxikapronsyra. Detta är ett säkrare och skonsammare alternativ för både emaljen och tandköttet – utan att du behöver tumma på resultatet.

Confident Smile har en ambition om att vara branschledande. De fortsätter löpande att uppdatera sitt sortiment, utifrån EU-regler. Produkterna är peroxidfria, emaljsäkra, pH-neutrala och dessutom veganska. De vill ta ansvar för att bara skapa produkter som är etiska och respekterar både hälsa och miljö.

Confident Smile har som mål att erbjuda den bästa tandblekningen, till priser som alla har råd med.

9.1

Testproffs betyg

4.5/5
Confident Smile får högt betyg av Testproffs

Confident Smile får höga betyg av Testproffs. Vi uppskattar verkligen de milda, högeffektiva produkterna som gör att du kan få professionell tandblekning, hemma i soffan. Du slipper aggressiv väteperoxid, du slipper biverkningar – här får du resultat utan oönskade biverkningar.

Vi uppskattar särskilt den smarta applikatorn som gör gelen ovanligt dryg och att en LED-lampa ingår i tandblekningskitet. Självklart är också Confident Smiles pengarna tillbaka-garanti om du inte är nöjd en extra trygghet för oss som konsumenter.

Fördelar

Nackdelar

Unboxing av Confident Smiles tandblekningsprodukter

PRODUKTTEST

Confident Smiles Startkit för tandblekning

Detta startkit har varit godkänt, även enligt de nya EU-reglerna, sedan 2012. Med andra ord, väl beprövat och utformat. Confident Smile är så säkra på att produkten verkligen fungerar att de erbjuder nöjd kund-garanti. Är du inte nöjd får du alltså pengarna tillbaka. En fin trygghet för oss konsumenter, naturligtvis.

En skillnad mellan detta startkit för tandblekning och de flesta konkurrerande produkter är att du får med en gratis LED-lampa, värd 299 kr, på köpet. LED-lampan påskyndar och effektiviserar tandblekningen. Den ger helt enkelt ett ännu bättre resultat.

Jag kokade bettskenan i varmt vatten i två minuter innan första användning för att forma den efter min mun och därefter så genomförde jag behandlingen i 10 dagar. Innan varje behandling så borstade jag tänderna så klart, i enlighet med instruktionerna. Jag upplevde att 10 dagar räckte väl för mig för att få det naturligt vita resultat jag ville ha och dessutom ville jag lämna lite vithetsutrymme för tandblekningsstripsen och tandblekningspennan i ett senare skede.

Confident smile
Instruktioner Confident Smile

Patenterat komplex som bleker tänderna

Confident Smiles tandblekningsgel innehåller ett patenterat komplex som bryts ner i munnen. Där frisätter gelen syre i icke-radikal form. Syret reagerar i sin tur med de organiska fläckarna och missfärgningarna på tänderna, vilket bleker tänderna, helt utan att skada dem. Confident Smiles tandblekningsgel verkar på exakt samma sätt som tandblekningsprodukterna du kan köpa (dyrt) hos tandläkaren. Här får du dem till ett klart bättre pris.

Gelen kommer inte att påverka fyllningar eller tandsmycken. Om du har fasader eller andra konstgjorda tänder kommer inte kvaliteten på dessa att påverkas, men även missfärgningarna på de konstgjorda tänderna kommer att försvinna ungefär som på de andra, naturliga tänderna. Konstgjorda tänder kan dock aldrig bli vitare än de var från början.

Confident Smile sticker ut positivt

Jag har själv testat flera olika tandblekningskit och Confident Smile står ut på ett positivt sätt. Jag älskar den lilla extra korken, eller snarare munstycket, som gör att du kan spritsa ut gelen med väldigt stor precision. Flera andra kit saknar detta smidiga munstycke. Men det är viktigt. Det gör att du får precis den mängd gel du vill och behöver – men inte mer. Mindre svinn, mindre läckage i munnen, mycket positivt.

Led-lampan ger den extra lilla boosten

"Att en LED-lampa följer med är självklart också positivt. Den ger den där extra lilla boosten. Kanske låter det konstigt att ha en lampa i munnen, men den är lätt och smidig så det fungerar fint."

Att en LED-lampa följer med är självklart också positivt. Den ger den där extra lilla boosten. Kanske låter det konstigt att ha en lampa i munnen, men den är lätt och smidig så det fungerar fint. Innan man använder lampan måste man ta bort en skyddsfolie mellan de två batterierna. Det räcker dock att ta bort den genomskinliga lilla skyddsfolien. Den vita plastfolien som ligger under det understa batteriet kan vara kvar. Jag tyckte att bruksanvisningen var lite otydlig här, så jag kämpade lite med att försöka få bort även den vita undre, men det behövs alltså inte.

Eftersom gelen har det där smarta lilla munstycket är Confident Smiles tandblekningsgel den drygaste vi har testat, vilket gör att produkten faktiskt räcker till fler blekningar!

Före tandblekning
Efter tandblekning

Confident Smiles Teeth Whitening Toothpaste

Detta är en helt ny produkt, som Confident Smile nyligen lanserat. Det är en peroxidfri EU-godkänd tandkräm för vitare tänder. Den är utformad för att bibehålla resultatet efter tandblekningen under längre tid. Den kombinerar effektiv tandkrämsteknik med faktisk färgkorrigering. Den innehåller lila pigment som motverkar gula nyanser och missfärgningar på tänderna. Den lila färgen neutraliserar helt enkelt de gula fläckarna. Resultatet är ett vitare leende som håller ännu längre.

Tandkrämen innehåller milda, rena ingredienser och är faktiskt flourfri, kul! Jag vill själv kunna välja hur mycket flour jag får i mig och är tacksam för en bra och effektiv tandkräm som dessutom är flourfri.

Confident Smiles färgkorrigerande tandkräm kommer i en snygg pumpflaska. Vid första användandet fick jag pumpa ganska länge innan någon tandkräm kom fram, men efter första användandet fungerar den perfekt. Pumpfunktionen har samma effekt som munstycket för blekningsgelen – nämligen att den blir dryg. Det blir lättare att dosera exakt, jämfört med att stå och klämma på en traditionell tandkrämstub.

TESTPROFFS TYCKER

Vårt samlade intryck av Confident Smile

Saker som vi gillar

Saker som kunnat varit bättre

VÅRT BETYG

Vårt omdöme

91
Prisvärdhet
10
Kvalitet
9
Användarvänlighet
10
Design
8.5
Produktutbud
8
Confident Smile omdöme

Confident Smile får höga betyg av Testproffs. Vi uppskattar verkligen de milda, högeffektiva produkterna som gör att du kan få professionell tandblekning, hemma i soffan. Du slipper aggressiv väteperoxid, du slipper biverkningar – här får du resultat utan oönskade biverkningar.

Vi uppskattar särskilt den smarta applikatorn som gör gelen ovanligt dryg och att en LED-lampa ingår i tandblekningskitet. Självklart är också Confident Smiles pengarna tillbaka-garanti om du inte är nöjd en extra trygghet för oss som konsumenter.

9.1
VÅRA TEST
Hur gick testet till?
FAQ
Vanliga frågor

Confident Smile fick 9.1 poäng av 10 i Testproffs verkliga tester. Confident Smile erbjuder prisvärda produkter som fungerar. Tandblekningen är mild men effektiv och tandblekningsgelen är dryg och räcker länge.

Simple Smiles leveranstid är normalt mellan 1-2 dagar.

SIDAN
Innehåll
NYHETSBREV

Nya tester varje vecka! Signa upp på vårt nyhetsbrev för aktuella tester och tävlingar.

FÖLJ OSS

Gillar du omdömet? Glöm inte att följa oss på sociala medier för mer tester!

TESTAT AV
Louise
Louise

Louise brinner för naturen och ett jordnära och stressfritt liv. Även om hon är utbildad ekonom så är hennes dröm är att flytta ut på landet och komma bort från ekorrhjulet. Louise är vår testare när det kommer till hälsoprodukter, allt från yogamattor till CBD. På fritiden uppskattar Lousie att vara ute i naturen samt vara med familjen.

Andra omdömen
Missa inte de senaste testerna

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Som prenumerant godkänner du vår integritetspolicy

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.