Test: Byno – en prisvärd och enkel eltandborste

Byno eltandborste är en elektrisk tandborste med fokus på teknologi och design till ett billigare pris. Deras vision är ge en god munhälsa och leverera denna upplevelse på ett smidigt, modernt och prisvärt sätt.
BETYG
Testproffs 9,2
byno-eltandborste
5/5
OM PRODUKTEN

Vilka är Byno?

Byno är ett spännande företag som erbjuder en unik eltandborste. Så länge du prenumererar på tandborsthuvudet får du livstidsgaranti på den elektriska handenheten – går den sönder får du en ny. Batteriet håller i hela fyra veckor och du får ett resefodral på köpet. En unik detalj är att borsthuvudet innehåller aktivt kol. När Testproffs uppdaterade 2023 bäst i test eltandborste publicerades rankade Byno högst i kategorin budget eltandborste som det mest prisvärda alternativet!

9.2

Testproffs betyg

4.9/5
Prisvärd eltandborste med livstidsgaranti

Byno eltandborsten imponerar med sin höga kvalitet och batteritid. Den är skonsam mot tandköttet och har en användbar påminnelsefunktion. Med en snygg design och möjlighet att ladda via USB, är den väldigt prisvärd.

Fördelar

Nackdelar

PRODUKTTEST

Vårt intryck av Byno eltandborste

Designen är sober och minimalistisk, långt ifrån hurtiga neonfärger och grälla knappar. Borsthuvudet är också mer likt en vanlig tandborste, alltså avlångt, jämfört med många andra eltandborstfabrikat.
Laddaren går att ladda både via vanligt eluttag, men även via usb, en praktisk och uppskattad detalj. 

I startpaketet medföljer även ett paket tandtrådsbyglar. Jag brukar inte själv gilla tandtrådsbyglar utan föredrar gammal hederlig tandtråd på tråd, men dessa var väldigt funktionella, så tack för den bonusen!

Positivt överraskad med mjuk rengöring

Efter att ha använt Byno i en månad kan jag nu sammanfatta mina åsikter. Det är den absolut bästa eltandborste jag någonsin använt. Den är inte lika aggressiv som de märken jag använt tidigare, men den borstar renare. Den kittlas lite och jag tror det är för att det finns många små lite längre strån. Men hellre att den kittlas än att den måste borsta så hårt att tandköttet drar sig tillbaka, vilket jag tyvärr haft problem med tidigare märken. Dessutom vande jag mig snabbt och redan efter några dagar försvann den kittlande känslan. Byno har dessutom tre olika inställningar, white, clean och massage. White polerar tänderna extra vita, clean ger en skonsam rengöring och massage masserar tandköttet. Du byter mellan lägena genom att hålla inne startknappen i några sekunder. Byno startar sen alltid på det senaste valda läget och du ser enkelt på borsten vilket av de tre lägena som är aktivt, tack vare en vit indikationslampa. 

Batteritiden är oslagbart lång – hela fyra veckor. Den låter heller inte så farligt. Visst är det ett surrande ljud, men det dånar inte i hela huvudet som andra märken gör. Sammantaget: Tänderna känns renare än någonsin, samtidigt som den känns skonsam och snäll mot tandköttet, vilket är enormt viktigt för mig och den är dessutom snygg. Hela startpaketet kostar dessutom just nu 399 kr inklusive frakt (som Byno klimatkompenserar). Wow!

Skonsam och snäll mot tandköttet

Tänderna känns renare än någonsin, samtidigt som den känns skonsam och snäll mot tandköttet, vilket är enormt viktigt för mig.

Bra för skonsam tandborstning

Jag har tidigare i livet nästan borstat sönder mitt tandkött och dras nu med rejält blottade tandhalsar. Enligt tandläkare beror detta på att jag borstat både för länge och för hårt.

Byno har en inbyggd funktion så att den pausar efter 30 sekunder. Så om man borstar nedre käke på utsidan i 30 sekunder får man en påminnelsepaus, därefter kan man köra inre käke och sen inre och yttre överkäke. När totalt två minuter gått stänger tandborsten av sig – en otroligt handfast hjälp för mig som lätt borstar för länge. Jag tänker mig att det även hjälper dem som har en tendens att snabbhasa sig igenom tandborstningen.

byno-eltandborste-test
Byno är väldigt enkel i utformning men skön att borsta med.
byno tandborsthuvud
TESTPROFFS TYCKER

Vad tycker vi om Byno?

Byno överraskade definitivt med sin användarvänlighet och borstning, väldigt prisvärd! Här är ett par saker som vårt testproffs gillar och saknar.

Saker som vi gillar

Saker som kunnat varit bättre

VÅRT BETYG

Vårt omdöme

92
Prisvärdhet
10
Kvalitet
9
Design
10
Användarvänlighet
9
Hållbarhet
8
Byno omdöme

Byno eltandborsten imponerar med sin höga kvalitet och batteritid. Den är skonsam mot tandköttet och har en användbar påminnelsefunktion. Med en snygg design och möjlighet att ladda via USB, är den väldigt prisvärd. En bra eltandborste!

9.2
VÅRA TEST
Hur gick testet till?
FAQ
Vanliga frågor

Byno kostar 399 kr och erbjuder gratis frakt.

Bryno håller i 4 veckor på en laddning. 

Det finns huvudsakligen två olika rörelsemönster som används av elektriska tandborstar för att rengöra tänder och tandkött: sonisk och roterande. En sonisk eltandborste använder sig av en fram- och tillbakasvepande rörelse istället för att rotera borsthuvudet.

Fördelar med sonisk rörelsemönster:

1. Rörelsefrekvens: Vår Byno eltandborste erbjuder upp till 66 000 rörelser per minut, vilket ger en exceptionellt effektiv rengöringseffekt.

2. Enkelhet: Med en sonisk eltandborste är borsttekniken mycket lik den man lär sig i ung ålder med en manuell tandborste. Det gör att tandborsten är enkel att använda på rätt sätt.

3. Rengöring mellan tänderna: Svepande rörelser från vår soniska tandborste gör att tandkräm och skum pressas in mellan tänderna och rengör där det vanligtvis är svårt att komma åt.

SIDAN
Innehåll
NYHETSBREV

Nya tester varje vecka! Signa upp på vårt nyhetsbrev för aktuella tester och tävlingar.

FÖLJ OSS

Gillar du omdömet? Glöm inte att följa oss på sociala medier för mer tester!

TESTAT AV
Emma
Emma

Emma är en engagerad förälder med två barn. Hon har erfarenhet av att välja och använda produkter inom barn- och familjeområdet, inklusive leksaker, kläder och barnvagnar. Emma gillar även att spendera tid i trädgården och naturen och har därför även varit gästskribent inom ämnet trädgård och verktyg.

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.