Test: Be Lucent – Prism Sonic Eltandborste

Be Lucent vi vill inspirera och ändra människors sätt att se på tandvård. Därför har Testproffs valt att prova deras Prism Sonic eltandborste samt deras Stellar tandblekningskit. Se resultat nedan!
BETYG
Testproffs 9,2
be-lucent
5/5
OM PRODUKTEN

Vilka är Be Lucent?

Be Lucent vill skaka om munvårdsbranschen och vill utmana hur vi bryr oss om vår munhälsa. De kombinerar nytänkande med skandinavisk design och en hållbar ådra. De vill att produkterna ska vara både extremt funktionella och samtidigt estetiskt tilltalande. Och här tycker vi verkligen att de har lyckats – vi har aldrig sett snyggare munvårdsprodukter!

9.2

Testproffs betyg

4.9/5
Väldesignad och effektiv eltandborste

Be Lucent får höga betyg av Testproffs. Vi älskar de väldesignade och snygga produkterna – som verkligen fungerar. Du får en mjuk men extremt effektiv tandborstning med denna fenomenala eltandborste. Och tandblekningskitet är både imponerande effektivt och generöst. Du får hela tre blekgelstuber som du enkelt penslar på tänderna. Skenan har inbyggd aktivatorlampa med både rött och blått ljus och du behöver inte ens koka den eller forma den på något sätt. Bara att pensla på gelen och sätta sig i soffan och låta magin ske. Precis som det ska fungera!

Fördelar

Nackdelar

PRODUKTTEST

Unboxing av produkter från Be Lucent

Vårt intryck Prism Sonic Eltandborste

Detta är en riktig pärla. Prism Sonic Eltandborste från Be Lucent skapar både snabba vibrationer och oscillationer för att ge dig den optimala plackborttagningen. Dessutom är den snygg som bara den och har en massa kul hyss för sig. Den trådlösa laddningsbasen lyser i olika färger under laddning och den har en massa grafiska element som rör sig i själva tandborstskaftet – som tydligen delvis är en skärm. Ändå är tandborsten faktiskt vattentät (IPX8)! Jag förstår inte hur det är möjligt, men jag gillar det.

Tandborsten kan starta automatiskt eller så trycker du på knappen för att starta den. Själva borstningen börjar lite stillsamt och sätter sen igång. Det är svårt att beskriva, men jag skulle säga att den är både mjuk och grundlig på samma gång. Den skakar inte så där hemskt som vissa eltandborstar kan göra, den är mjuk och fin samtidigt som den verkligen gör riktigt rent. Kan ärligt säga att detta är den bästa eltandborste jag testat. Det finns tre olika program:

Två månader batteritid och trycksensor

Be Lucent Prism Sonic eltandborste spelar någon liten trudelutt medan du borstar och du får också en signal när det är dags att byta kvadrant, alltså till exempel sluta borsta yttre tandrad i nederkäken och börja med inre tandrad. Följ signalerna så har du borstat igenom hela munnen på exakt två minuter. Jag är en sån som tidigare missbrukat tandborstning och stått och gnuggat för länge med manuella borstar. Nu går borstningen på exakt två minuter – och tänderna är dessutom klart renare. 

Tandborsten behöver bara laddas var 60:e dag, vilket är fenomenalt bra. Tandborsthuvudet har också en inbyggd tungskrapa på ovansidan, vilket är smart. Skulle du trycka tandborsten för hårt mot tänderna kommer den att signalera med hjälp av varningsljus, så att du kan sänka trycket.  Dessutom erbjuder Be Lucent 30 dagars nöjdhetsgaranti. Är du inte helt nöjd får du pengarna tillbaka.

Stellar tandblekningskit

Tandblekningskitet Stellar från Be Lucent är – precis som alla Be Lucents produkter – anmärkningsvärt snyggt. Och du får det lilla extra. Aktivatorlampan, med både blått och rött ljus, är inbyggd i blekningsskenan! De flesta hemmablekningskit kräver att du kokar skenorna och försöker anpassa dem efter just dina tandrader efteråt. Ibland lyckas det, men ärligt talat kan det vara ganska knöligt. 

Med Be Lucent slipper du att koka och bränna dig på en massa skenor. I stället penslar du på blekningsgelen direkt på tänderna, sätter in skenan i munnen, trycker igång den inbyggda aktivator-lampan och sätter dig i soffan och slappnar av. När blekningen är klar slocknar lampan av sig själv. Det är alltså mycket enkelt att genomföra. Penslingen av tänderna fungerar också smidigt. Dock kommer naturligtvis inte skenan att sitta lika tight mot just dina tänder som om du hade kokat de annars vanligt förekommande silikonskenorna. Men jag tycker ändå att det funkar väldigt bra. Sitt bara still och ta det lugnt medan blekningen pågår, så att du inte håller på med en massa som får dig att exempelvis producera extra saliv. 

Be Lucent lovar att det inte är farligt att få i sig något av blekningsgelen, men självklart är det alltid bäst att spotta ur resterna efter genomförd blekning. Den inbyggda aktivatorlampan är otroligt smidig och jag är imponerad att den ger både rött och blått ljus. Blekningsgelen är helt fri från väteperoxid och innehåller snälla och milda ingredienser. Du kommer inte att besväras av ilningar eller känsliga tänder efter att ha blekt med Be Lucent Stellar tandblekningskit. Däremot kommer du att få rejält vitare och fräschare tänder och du kommer att vilja le oftare.

I Stellar tandblekningskit får du med hela tre behållare med blekningsgel, så detta paket räcker verkligen länge. Vill du kanske dela med din partner bör detta tandblekningskit också passa perfekt, eftersom du inte måste koka och individanpassa skenorna. Bara att tvätta skenorna emellan varje användare, om du bara är nyfiken och vill testa. Blekningsgelen innehåller PAP+ som aktiv ingrediens, vilket är mycket mer skonsamt för tänderna än väteperoxid. Gelen innehåller också hydroxiapatit som stärker emaljen. Du får ett tandblekningskit med hela tre blekningsgeler, samt skenor med inbyggd aktivatorlampa med både blått och rött ljus – och du får rejält vitare tänder!

TESTPROFFS TYCKER

Vad tycker vi om Be Lucent?

Saker som vi gillar

Saker som kunnat varit bättre

VÅRT BETYG

Vårt omdöme

92
Prisvärdhet
9
Kvalitet
9
Design
10
Användarvänlighet
9
Hållbarhet
9
Be Lucent omdöme

Be Lucent får höga betyg av Testproffs. Vi älskar de väldesignade och snygga produkterna – som verkligen fungerar. Du får en mjuk men extremt effektiv tandborstning med denna fenomenala eltandborste. Och tandblekningskitet är både imponerande effektivt och generöst. Du får hela tre blekgelstuber som du enkelt penslar på tänderna. Skenan har inbyggd aktivatorlampa med både rött och blått ljus och du behöver inte ens koka den eller forma den på något sätt. Bara att pensla på gelen och sätta sig i soffan och låta magin ske. Precis som det ska fungera!

9.2
VÅRA TEST
Hur gick testet till?
FAQ
Vanliga frågor

Be Lucent Prism eltandborste kostar 995 kr kr och erbjuder fri frakt i hela Sverige. Stellar tandblekningskit kostar 849 kr när detta test gjordes.

Be Lucent Prism Sonic eltandborste håller i cirka 60 dagar på en laddning. 

SIDAN
Innehåll
NYHETSBREV

Nya tester varje vecka! Signa upp på vårt nyhetsbrev för aktuella tester och tävlingar.

FÖLJ OSS

Gillar du omdömet? Glöm inte att följa oss på sociala medier för mer tester!

TESTAT AV
Picture of Emma
Emma

Emma är en engagerad förälder med två barn. Hon har erfarenhet av att välja och använda produkter inom barn- och familjeområdet, inklusive leksaker, kläder och barnvagnar. Emma gillar även att spendera tid i trädgården och naturen och har därför även varit gästskribent inom ämnet trädgård och verktyg.

Andra omdömen
Missa inte de senaste testerna

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Som prenumerant godkänner du vår integritetspolicy

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.