Test: Wizeguy Actionshop – Paintball, Luftvapen, Airsoft

Testproffs tittar närmare på butiken Wizeguy Actionshop och testar två av deras produkter. Wizeguy Actionshop har ett brett utbud av proffsiga produkter inom paintball, luftvapen, airsoft och angränsande sporter. Samtliga frågor besvaras med recension och betyg.
BETYG
Testproffs 8.9 Poäng - 2024
Wizeguy Actionshop logotyp
4.4/5
OM BUTIKEN

Vilka är Wizeguy Actionshop?

Wizeguy Actionshop öppnade upp sin butik 2003 och började då som en specialiserad paintballbutik för entusiastiska tävlingsspelare. Sedan dess har de utvecklat sitt sortiment i butiken och erbjuder nu ett mer komplett sortiment inom paintball, airsoft, luftvapen, ficklampor och taktisk militär utrustning. Du kan alltså köpa allt från vapen och ammunition till tillbehör och skyddsutrustning för olika typer av actionspel. 

Enligt dem själva så strävar de efter att erbjuda sina kunder snabba leveranser till konkurrenskraftiga priser utan att kompromissa med kvaliteten. Kundservice är en central del av affärsfilosofi, vilket vi också kan vidimera givet den fina dialogen vi hade med deras personal i samband med att vi skulle göra vår beställning.

8.9

Testproffs betyg

4.4/5
Wizeguy Actionshop omdöme

Wizeguy har fått höga betyg från oss på Testproffs för att deras produkter var gediget framtagna och väckte en barnslig glädje när jag satte produkterna på prov i samband med testet. Kängorna var robusta och höll vad de lovade och vapnet sköt väldigt precist, efter lite initial kalibrering.

Vill man ha proffsigt framtagna produkter inom paintball och angränsande sporter, som väcker glädje, så kan jag varmt rekommendera ett besök hos Wizeguy.

Fördelar

Nackdelar

Unboxing av Wizeguy Actionshop

PRODUKTTEST

Delta Armory AR15 RIS ALPHA Full Metall Svart

Boxen och allting man fick hem gav en bra känsla. När man öppnar boxen, så känns vapnet snyggt och äkta – inte konstigt i och med att merparten av vapnet var av metall. För pengen man betalar för vapnet, så är det väldigt bra “value for money” måste jag säga. Tydligt paketerat och snyggt. Instruktionsboken var dock på polska som huvudspråk, det var det enda som drog ned upplevelsen lite för mig. Det är säkert en polsk fabrikör men ändå så skulle engelska eller svenska vara att föredra som huvudspråk för mig som konsument.

Vapnet kommer färdigmonterat, vilket var skönt. Man ska bara sätta i batteriet och magasinet för att komma igång, så det var väldigt enkelt att komma igång. Magasinet är bara att klicka i. Batteriet däremot var lite mer arbete men jag följde de engelska instruktionerna (längst bak) och löste det på det viset.

Speedloadern för 65 kr var väl värt investeringen måste jag lägga till här också. Speedloadern är en produkt som gör att man fyller magasinet snabbare. Att trycka in 140 kulor manuellt är inte min definition på “good times” i vardagen, så det rekommenderar jag alltså att man köper i samband med att man köper det här vapnet. 

En positiv upplevelse

Vapnet var väldigt rolig att skjuta med också sedan när vi väl satte igång. Autoläget gjorde att det smattrade på väldigt bra och med skön känsla. Jag upplever inte att skjutbanan ändrades nämnvärt trots att man sköt mycket fler kulor på kort tid, så det var en positiv upplevelse. Rekylen var väldigt human men man känner ändå att man trycker av. 

Vapnet låg skönt intill axeln och det kändes som att jag kom in i min naturliga skottställning väldigt snabbt. Kolven är dock justerbar, så man kan anpassa det efter sin kropp om det inte skulle bli rätt från start. Men för mig fungerade det direkt. Träffsäkerheten blev bättre och bättre efter jag justerat inställningarna inne i pipan, så till slut blev det väldigt bra och enligt förväntan för vapen i den här prisklassen.

Magnum Viper Pro 8.0 Leather WP EN 38

Snygga och robusta på alla sätt och vis. Vattentäta precis som det utlovas på hemsidan, vilket naturligtvis är A och O för att kunna springa runt och leka krig på allra bästa sätt. Bra mönstring på sulorna för bra grepp även i lerigare förhållanden. Hög i vristen, vilket också gör att man skyddas ännu mer från väta och eventuella grenar och taggbuskar. 

Gå in kängorna innan användning

Det är värt att nämna att jag fick lite skavsår efter det första användandet men det är ändå att förvänta och jag får lite skylla mig själv att jag gick ut och använde de skarpt läge direkt vid första tillfället. Det är alltså att rekommendera att gå in de här kängorna under ett par kortare promenader innan man använder dem. Men definitivt en bra sko som jag kan rekommendera för andra, det vågar jag säga.

TESTPROFFS TYCKER

Vad tycker vi om Wizeguy Actionshop?

Jag hade ganska högt ställda förväntningar på produkterna från Wizeguy innan testet satte igång och jag kan med glädje säga att jag inte blev besviken. Vapnet och kängorna var gediget framtagna och var fantastiskt roliga att använda. Hur roliga nu ett par kängor kan vara, men ni förstår poängen. Produkterna var robusta och höll vad de lovade och vapnet sköt väldigt precist. Nästa gång jag är på jakt efter produkter inom paintball eller airsoft, så kommer jag absolut kolla in Wizeguy allra först.

Fyra saker vi gillar

Två saker som kunde förbättras

Vårt samlade omdöme

89
Prisvärdhet
8.8
Rengöring
8.7
Produktutbud
9.1
Design
8.9
Support
9
Wizeguy Actionshop omdöme

Wizeguy har fått höga betyg från oss på Testproffs för att deras produkter var gediget framtagna och väckte en barnslig glädje när jag satte produkterna på prov i samband med testet. Kängorna var robusta och höll vad de lovade och vapnet sköt väldigt precist, efter lite initial kalibrering.

Vill man ha proffsigt framtagna produkter inom paintball och angränsande sporter, som väcker glädje, så kan jag varmt rekommendera ett besök hos Wizeguy.

8.9
VÅRA TEST
Hur gick testet till?
SIDAN
Innehåll
NYHETSBREV

Nya tester varje vecka! Signa upp på vårt nyhetsbrev för aktuella tester och tävlingar.

FÖLJ OSS

Gillar du omdömet? Glöm inte att följa oss på sociala medier för mer tester!

TESTAT AV
Magnus
Magnus

Magnus är en erfaren mjukvaruutvecklare och tech-entusiast. Hans bakgrund inom datavetenskap och hans passion för ny teknik gör honom till en expert på att granska och jämföra teknikprodukter. Magnus har alltid varit den “go-to” personen för teknikrådgivning bland vänner och familj, vilket gör honom till en utmärkt testare inom elektronik och datorer. Förutom elektronik och datorer är Magnus intresserad av löpning, hiking och biohacking.

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.