Test: Swedish Posture – funktionella livstilsprodukter

Testproffs tittar närmare på Swedish Postures produktutbud. Hur är Massagepistol Pro, Eragonomisk Laptophållare och mycket mer? Läs test och omdöme nedan!
BETYG
Testproffs 9.1 Poäng - 2024
4.7/5
OM PRODUKTEN

Vilka är Swedish Posture?

Swedish Posture är ett svenskt bolag med internationell profil som har tagit fram ett stort sortiment av produkter som är utformade för att stödja en korrekt hållning och minska smärta. Företaget är baserat i Sverige och designar, utvecklar och producerar funktionella livsstilsprodukter för en förbättrad hållning, smärtlindring, ergonomi och hemmaträning. De driver bolaget under parollen att hjälpa människor bli smärtfria med en stolt hållning.

De vill att människor ska vara mer proaktiva och inte bara vänta på att smärtan ska uppstå, utan istället använda deras produkter som en förebyggande åtgärd i god tid. Oavsett om det gäller att lindra vardagligt obehag eller att förbättra ergonomin på arbetsplatsen, så har Swedish Posture en lösning som passar i stort sett alla behov.

9.1

Testproffs betyg

4.8/5
Swedish Posture får toppbetyg

Swedish Posture får höga betyg av oss på Testproffs eftersom produkterna alla håller högsta klass och att de jobbar både förebyggande för förbättrad hållning men även en skön avslappning om man redan har bekymmer. Vi gillade särskilt att går bortom hållningsfrämjande kläder och avslappnande produkter, till att även inkludera produkter för hemmakontoret. Just arbetssitutationen är en bov för hållningen hos många i dagens samhälle, så just de produkterna uppskattade vi enormt mycket.

Fördelar

Nackdelar

PRODUKTTEST

Swedish Posture Hållningströja i bomull

Hållningströja i bomull
Hållningströja i bomull 3

Det som överraskade mig med tröjan var hur snygg jag tycker att den var. Det här kan absolut bli ett standardinslag i min garderob, särskilt de dagar som jag känner mig lite tröttare i ryggen. Jag känner mig lite orolig för att jag felbelastar ryggen nämligen de dagar som ryggen inte riktigt är på plats, så det känns verkligen skönt att ha ett snyggt plagg som jag vet stöttar upp mig på ett bra sätt. Särskilt bröstryggen tycker jag kom på plats på ett bra sätt, så det här blir definitivt ett plagg jag kommer använda ofta framöver.

Ergonomisk laptophållare

Ergonomisk laptophållare 3
Ergonomisk laptophållare 2

Jag måste erkänna att jag bara trodde laptopphållare var för digitala nomader så att de kunde jobba relativt väl på olika internet-cafén på Bali. Men tji fick jag. Den här laptophållaren åkte direkt in i hemmakontoret under testets gång och har stannat där sedan dess. Man blir direkt mer upprätt när man har sin laptop uppe och på videomöten så hamnar man i en mer naturlig höjd också, så man slipper blottlägga alla sina dubbelhakor vid det lite skenanta grodperspektivet som annars uppstår utan en laptophållaren. Jag vågar till och med säga att en laptopphållare är något av ett måste för dig som jobbar varje dag med en laptop. Din rygg kommer tacka dig för det.

Ryggsäck med hållningsfrämjande bärsystem

Ryggsäck med hållningsfrämjande bärsystem
Ryggstretchare 2

Ryggsäcken var även den en helgjuten produkt men lustigt nog den enda produkten som vi kanske inte helt blev kära i. Jag tror nog att man skulle kunna uppnå i stort sett samma effekt via att helt enkelt anpassa axelremmarna på ett bra sätt och inte ha en felaktig viktbalans i ryggsäcken. Med det sagt, så är det ingen dålig produkt men jag vågar påstå att Swedish Posture har andra produkter som ger mer bang for the buck än just en hållningsfrämjande ryggsäck.

Swedish Posture Massagepistol Pro

En riktigt kraftfull massagepistol med hela sex olika ersättningshuvuden. Dessutom kan du välja mellan hela 30 olika inställningar, så att du kan få allt ifrån mjuk och lugn massage till riktigt kraftfull och djupgående. Massagepistolen är trots sin effektivitet mycket lätthanterad och jag lät dottern på sju år ge mig massage på ryggen och baksidan av benen, kort sagt de områden jag själv har svårt att komma åt på egen hand. Massagepistolen var lätt och smidig att manövrera även för henne. För mig som har haft värk en längre period är detta en gudagåva.

Swedish Posture Massagepistol Pro 4
Swedish Posture Massagepistol Pro 5

Det är helt omöjligt att gå på “vanlig” massage tillräckligt ofta för att hålla smärtan borta, man behöver helt enkelt nästan daglig massage. Då är denna massagepistol helt fantastisk och du sparar snabbt in pengarna jämfört med att boka in ett antal besök hos en massör. Batteriet laddar du upp till full styrka på endast två timmar – och sen kan du njuta av massage under lika lång tid, alltså två timmar. Jag älskar också att den har hela sex olika ersättningshuvuden. Mina favoriter är den stora platta och den stora runda för stora muskelgrupper. Men även den spetsiga som når riktigt envisa triggerpunkter är helt ljuvlig. Beroende på dina problem och önskemål lär du i alla fall hitta flera favoriter här!   

Swedish Posture Massagepistol Mini

Massagepistolen Mini hjälper dig att lindra onda muskler och stel rygg genom skön massage. Detta är en liten smidig massagepistol. Den har fyra ersättningshuvud och fyra hastighetsnivåer och kan ge både lätt och kraftig massage. Denna massagepistol passar dig som främst värderar att din massagepistol ska vara liten och smidig – vill du ha den mest kraftfulla massagepistolen och allra flest valmöjligheter vad gäller program och ersättningshuvuden rekommenderar vi Pro-varianten ovan.

Om du reser mycket är självklart Mini-massagepistolen också ett bättre köp. Vi älskar att Swedish Posture har tagit fram två högkvalitativa produkter men att de också har tänkt på att människor har olika behov. En del har nedsatt armstyrka, reser mycket och måste ha en liten massagepistol. Andra har behov av en riktigt kraftfull och rejäl massage, vilket kräver en mer robust och rejäl massagepistol. Båda är väldigt bra – välj den som passar dina behov och preferenser allra bäst!

Swedish Posture Ryggstretchare

Väldigt skönt litet redskap att ta till efter att jag hade stått upp vid mitt skrivbord i några timmar mer än vanligt och särskilt kotorna kring bröstryggen hunnit bli lite för komprimerade. Då var det väldigt skönt att bara kunna lägga sig bakåt lite och få en snabbt förlösande känsla. Det mjuka tyget gjorde dessutom hela exercisen väldigt behaglig. Sedan är ju inte det här någon proaktiv produkt direkt, men väldigt skön att använda om man känner att man byggt upp lite stelhet under dagen. 

TESTPROFFS TYCKER

Vad tycker vi om Swedish Posture?

Swedish Posture står verkligen för kvalitet och jobbar aktivt för att hjälpa människor övervinna ett ohyggligt vanligt vardagsproblem, nämligen svag hållning och den smärta detta leder till. Det vill vi direkt applådera naturligtvis! Vi tyckte att hållningströjan och laptophållaren var helt fantastiska produkter som väldigt många konsumenter hade mått bra av att äga. Massagepistolerna är också riktigt bra och Pro-varianten känns helt oumbärlig. Och du sparar snabbt in kostnaden jämfört med att boka in vanlig massage. Att Swedish Posture redan hunnit hjälpa 400 000 konsumenter och har övervägande positiva recensioner talar även det sitt tydliga språk – Swedish Posture gör något väldigt bra!

Saker som vi gillar

Saker som kunnat varit bättre

VÅRT BETYG

Vårt omdöme

91
Prisvärdhet
8.9
Utbud
9.1
Design
9.4
Prestanda
9.5
Support
8.6
Swedish Posture omdöme​

Swedish Posture får höga betyg av oss på Testproffs eftersom produkterna alla håller högsta klass och att de jobbar både förebyggande för förbättrad hållning men även en skön avslappning om man redan har bekymmer. Vi gillade särskilt att går bortom hållningsfrämjande kläder och avslappnande produkter, till att även inkludera produkter för hemmakontoret. Just arbetssitutationen är en bov för hållningen hos många i dagens samhälle, så just de produkterna uppskattade vi enormt mycket.

9.1
VÅRA TEST
Hur gick testet till?
FAQ
Vanliga frågor

Frakten kostar 39-79 kr och leveranstiden är 1-4 dagar normalt.

SIDAN
Innehåll
NYHETSBREV

Nya tester varje vecka! Signa upp på vårt nyhetsbrev för aktuella tester och tävlingar.

FÖLJ OSS

Gillar du omdömet? Glöm inte att följa oss på sociala medier för mer tester!

TESTAT AV
Niklas
Niklas

Niklas är utbildad ekonom och har ett stort intresse för ekonomi och finansiella tjänster. Han är vår givna expert när det kommer till försäkringar, lån och kreditkort. Niklas strävar efter att hitta kostnadseffektiva lösningar och att dela med sig av sina erfarenheter och tips till Testproffs läsare.

Andra omdömen
Missa inte de senaste testerna

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Som prenumerant godkänner du vår integritetspolicy

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.