Test: SimpleSmile tandblekning

Funderat på att bleka tänderna? Testproffs gör en djupgående recension och test av SimpleSmiles tre populär produkter: Expert Kit, Expert Pen och Super White Tandkräm.
BETYG
8.4 Testproffs
4.3/5
OM PRODUKTEN

Om SimpleSmile

SimpleSmiles mål är att du ska få ett vitare leende, snabbt, enkelt och helt säkert – till marknadens bästa priser. De vill göra högkvalitativ tandblekning tillgängligt för alla. Samtliga produkter är utvecklade i Sverige tillsammans med forskare i USA, samt testade och godkända av tandläkare. Simple Smile har tagit fram flera kompletta tandblekningskit för hemmabruk. 

Dessa kit innehåller allt du behöver för att kunna bleka tänderna hemma snabbt, smidigt och med garanterat resultat. Varje behandling tar 15 minuter och du fortsätter att behandla en gång om dagen tills du har fått den vita nyans du önskar på dina tänder. SimpleSmile brukar rekommendera att du behandlar tänderna i tio dagar.

8.4

Testproffs betyg

4.3/5
SimpleSmile får högt betyg av Testproffs
SimpleSmile får höga betyg av Testproffs. Vi uppskattar det prisvärda kvalitativa sortimentet med de innovativa och milda ingredienserna. Ingen väteperoxid, inga biverkningar – men produkter som verkligen fungerar. Den smarta pennan som behandlar enskilda envisa tänder med svåra missfärgningar är en extra favorit! Femton minuters behandling, tio dagar i rad, hemma i soffan – ett smart och effektivt sätt att få verkligt vita tänder. Vi uppskattar också SimpleSmiles pengarna tillbaka-garanti om du inte skulle vara nöjd med resultatet.
SimpleSmiles tandblekningsgel är faktiskt helt fri från peroxider! Blekningen fungerar i stället tack vare flera aktiva ingredienser som frigör syre inne i tändernas dentin, vilket verkar blekande på tänderna. Tandblekningsgelen är effektiv och samtidigt helt fri från biverkningar. Just att den är helt fri från peroxider upplever vi som extremt positivt. Vår testare har tidigare blekt tänderna med väteperoxid – hos tandläkare – och det var verkligen inte milt och skapade också viss känslighet i tänderna. Men detta problem slipper du med SimpleSmile, just eftersom produkterna är helt fria från väteperoxid!

Resultatet varierar beroende på dels hur missfärgade dina tänder är, men också att vi alla är individer med olika genetiska förutsättningar. Du kan bleka tänderna även om du har lagningar eller skalfasader, men då kommer inte just dessa områden att blekas. SimpleSmiles produkter bleker bara dina ”vanliga” tänder.

En trygghet för mig som kund är att SimpleSmile har en nöjd kund-garanti. Om du inte känner dig nöjd med ditt köp får du helt enkelt pengarna tillbaka. Detta är alltid positivt för oss som konsumenter – fler borde ta efter! SimpleSmiles produkter är också registrerade enligt EU-direktiv i CPNP-registret samt hos svenska Läkemedelsverket.

Unboxing av SimpleSmile tandblekning

Fördelar

Nackdelar

Vårt intryck av SimpleSmile

PRODUKTTEST

SimpleSmile Expert Kit

SimpleSmile Expert Kit är ett komplett tandblekningskit för att du effektivt ska kunna bleka tänderna hemma, både snabbt, enkelt och skonsamt. Du får med allt du behöver för att sätta igång. Du lägger skenorna i varmt vatten i ett par sekunder och formar dem därefter efter dina tänder. Vi lade nog i dem i lite väl varmt vatten, försök att hålla temperaturen runt 80 grader. Det som är väldigt bra är att om du inte får till det på första försöket kan du lägga skenorna i varmt vatten igen och försöka igen. Dessutom har SimpleSmile skickat med hela tre skenor, så du har verkligen chansen att göra rätt!
Gelen innehåller flera aktiva ingredienser, däribland PAP, natriumbikarbonat och kokossulfat som arbetar tillsammans för att effektivt rengöra och bleka tänderna. PAP är en organisk ingrediens som skapar oxidation, något som behövs för blekningsprocessen eftersom den neutraliserar organiska bindningar som ligger bakom missfärgningar av tänderna. SimpleSmile Expert Kit tandblekningsgel är helt fri från väteperoxid, därför upplever vi inga ilningar eller andra biverkningar. Varken tänder eller tandkött känns påverkade, alls! Dessutom smakar gelen gott, SimpleSmile Expert Kit är helt enkelt trevligt att använda. Jag lät även sambon testa och han var först väldigt tveksam, men är väldigt nöjd, både med resultat och att han äntligen fått vita tänder!

SimpleSmile Expert Pen

Har du en eller flera tänder som är märkbart mer missfärgade eller mörkare än de andra? Då är detta produkten för dig! Simplesmile Expert Pen är det enklaste sättet vi någonsin sett där du faktiskt kan fokusera på enskilda, lite mer utmanande eller envisa tänder. Det går att använda den så ofta man önskar och den har samma goda egenskaper som gelen i Expert Kit. Men här penslar man liksom bara gelen på den eller de tänder man vill fokusera på. Sambon har hela livet haft en tand som är klart mörkare än de andra och han behövde verkligen jobba med pennan på just den tanden. Och äntligen börjar den ge med sig!
Har du mer jämnt färgade tänder kanske du kan fokusera på kiten som bleker alla tänder samtidigt, men har du mer utmanande enstaka tänder är detta fenomenalt, tycker vi.

SimpleSmile Multifunktionella Super White Tandkräm

Detta är en fenomenal blekande tandkräm, som inte innehåller några starka slipämnen, eller parabener eller sulfater. I stället är SimpleSmile Superwhite Tandkräm full med många unika ingredienser som ingen har inkluderat i en tandkräm tidigare – som White Charcoal som absroberar gifter och dåliga lukter. Den innehåller även hyaluronsyra för att stärka tandköttshälsan. När det gäller vitare tänder är det PAP som är den viktigaste ingrediensen. PAP är godkänd av EU för munvårdsprodukter, enligt EU kosmetik förordning (EG) 1223/2009. Den skapar oxidation som frisätter aktivt syre.
Tandkrämen innehåller också kalciumperoxid som löser proteinet på tandytan, vilket annars drar till sig fläckar håller dem inkapslade. SimpleSmile Super White & Fresh-tandkräm har inte testats på djur är sulfatfri, 98 % naturlig och helt vegansk samt fri från mikroplaster. Vi uppskattar särskilt det sistnämnda! Det är alldeles för mycket mikroplaster i hela vårt samhälle, så vi vill gärna undvika det i tandkrämen. Tandkrämen smakar gott samt gör sitt jobb. Inga ilningar eller andra obehagliga biverkningar, bara kontinuerligt vitare tänder, varje dag!
TESTPROFFS TYCKER

Vad tyckte vi om SimpleSmile?

Saker som vi gillar

Saker som kunnat varit bättre

VÅRT BETYG

Vårt omdöme

84
Prisvärdhet
9
Kvalitet
8
Användarvänlighet
8
Design
8
Innehåll
9
SimpleSmile omdöme
SimpleSmile får höga betyg av Testproffs. Vi uppskattar det prisvärda kvalitativa sortimentet med de innovativa och milda ingredienserna. Ingen väteperoxid, inga biverkningar – men produkter som verkligen fungerar. Den smarta pennan som behandlar enskilda envisa tänder med svåra missfärgningar är en extra favorit! Femton minuters behandling, tio dagar i rad, hemma i soffan – ett smart och effektivt sätt att få verkligt vita tänder. Vi uppskattar också SimpleSmiles pengarna tillbaka-garanti om du inte skulle vara nöjd med resultatet.
8.4
VÅRA TEST
Hur gick testet till?
FAQ
Vanliga frågor

SimpleSmile erbjuder högkvalitativa tandblekningsprodukter till ett bra pris.

För att använda en tandblekningspenna så vrider man på toppen av pennan för att utsöndra blekgelen och därefter applicerar man gelen noggrant på tänderna med hjälp av pennans applikator och låter den sitta någon eller några minuter enligt anvisningarna, oftast utan att skölja av gelen.

SIDAN
Innehåll
NYHETSBREV

Nya tester varje vecka! Signa upp på vårt nyhetsbrev för aktuella tester och tävlingar.

FÖLJ OSS

Gillar du omdömet? Glöm inte att följa oss på sociala medier för mer tester!

TESTAT AV
Picture of Louise
Louise

Louise brinner för naturen och ett jordnära och stressfritt liv. Även om hon är utbildad ekonom så är hennes dröm är att flytta ut på landet och komma bort från ekorrhjulet. Louise är vår testare när det kommer till hälsoprodukter, allt från yogamattor till CBD. På fritiden uppskattar Lousie att vara ute i naturen samt vara med familjen.

Andra omdömen
Missa inte de senaste testerna

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Som prenumerant godkänner du vår integritetspolicy

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.