Test: Scandinavian Rest Tyngdtäcke och Tyngdfilt

Är Scandinavian Rest Tyngdtäcke den perfekta lösningen för en djup och avkopplande sömn? Vi testar deras tyngdtäcke och tyngdfilt, läs hela recensionen med omdöme och betyg.
BETYG
Testproffs 9,2
scandinavian-rest
4.7/5
OM PRODUKTEN

Vilka är Scandinavian Rest?

Scandinavian Rest har tillverkat täcken i över 10 år. Täckena sys och monteras för hand för att uppnå bästa möjliga kvalitet. Täckena tillverkas uteslutande av OEKO-TEX® standard ett 100-certifierat material. Vilket betyder att de använt certifierat material av högsta kvalitet.

Deras tyngdtäcken fylls med små glaskulor som är tillverkade av naturlig kvartssand. Glaskulorna ger en jämnt fördelad vikt och en perfekt temperatur. Dessutom är de fullständigt tysta, vilket är skönt om man rör sig mycket i sömnen.

9.2

Testproffs betyg

4.9/5
En utmärkt investering för bättre sömn

Scandinavian Rest Tyngdtäcke är en imponerande lösning för en djup och avkopplande sömn som får höga i betyg i vårt test. Med sina antibakteriella egenskaper och förmåga att reglera temperaturen, ger det en riktigt behaglig sovupplevelse. Täcket hjälper också till att förkorta insomningstiden. Trots vikten är det av hög kvalitet och hållbart. 

Fördelar

Nackdelar

Unboxing av tyngdtäcke och tyngdfilt från Scandinavian Rest

PRODUKTTEST

Vårt intryck av Scandinavian Rest tyngdtäcke och tyngdfilt

Att uppnå en god natts sömn är avgörande för vårt välbefinnande, och med Scandinavian Rest Tyngdtäcke har jag äntligen hittat nyckeln till en lugn och avkopplande sömnupplevelse. Ett tyngdtäcke är verkligen en game-changer när det gäller att lugna sinnet och göra det enklare att somna. Och här levererar verkligen tyngdtäcket från Scandinavian Rest.

En av de mest imponerande egenskaperna hos Scandinavian Rest Tyngdtäcke är dess antibakteriella, antistatiska och hypoallergena egenskaper. Detta gör att man inte behöver känna någon större oro för materialet och dess effekter på hälsan. Det är min känsla i alla fall. Och därför var känslan under testet att jag kan sova tryggt och säkert, utan att behöva oroa mig för allergier eller oönskade bakterier som kan påverka min sömnkvalitet.

Reglerar temperaturen

En annan fantastisk fördel med detta tyngdtäcke är dess förmåga att reglera temperaturen. Testet utfördes vintertid men oavsett det är jag övertygad om att jag kan ånjuta av en optimal temperatur under täcket även under sommartid. Detta är möjligt tack vare tyngdtäckets avancerade design och materialval. Man kan använda det året runt och uppleva en behaglig sömn i alla säsonger.

Under min testvecka upplevde jag även en märkbar förkortning av den tid det tog att somna in. Genomsnittligt tog det mig 30 minuter mindre att somna med Scandinavian Rest Tyngdtäcke jämfört med utan det. Det är verkligen en imponerande förbättring som har gjort stor skillnad i min vardag.

Somnade snabbare

Under min testvecka upplevde jag även en märkbar förkortning av den tid det tog att somna in.

Jag är också imponerad av att Scandinavian Rest Tyngdfilt som är poröst tillverkad med endast miljövänliga material. Det är viktigt för mig att använda produkter som inte bara gynnar min egen hälsa och välbefinnande, utan också tar hänsyn till vår planet. Att kunna tvätta filten i maskin vid 60° gör det också praktiskt och enkelt att hålla rent och fräscht. 

handflätad tyngdtäcke
Handflätad tyngdfilt som både var skön och temperaturreglerande!

Trots alla de positiva egenskaperna hos Scandinavian Rest Tyngdtäcke finns det en liten nackdel som jag upptäckte. Det kan vara något besvärligt att bädda sängen med täcket på grund av dess tyngd. Att ordna täcket på morgonen kan ta lite extra ansträngning. Dock är jag medveten om att detta är förväntat för denna typ av produkt, och fördelarna överväger definitivt denna mindre utmaning.

TESTPROFFS TYCKER

Vad tycker vi om Scandinavian Rests tyngdtäcke och tyngdfilt?

Scandinavian Rest produkter är enastående när det gäller att skapa en djup och avkopplande sömnupplevelse. Dess förmåga att lugna sinnet och göra det enklare att somna är otroligt värdefull. Även antibakteriella, antistatiska och hypoallergena egenskaper är ett plus. Reglering av temperaturen möjliggör användning året runt och minskar tiden det tar att somna avsevärt.

Fem saker som vi gillar

Tre saker som kunnat varit bättre

VÅRT BETYG

Vårt samlade omdöme

92
Prisvärdhet
9
Kvalitet
10
Design
9
Användarvänlighet
8
Hållbarhet
10
Scandinavian Rest omdöme

Scandinavian Rest Tyngdtäcke är en imponerande lösning för en djup och avkopplande sömn som får höga i betyg i vårt test. Med sina antibakteriella egenskaper och förmåga att reglera temperaturen, ger det en riktigt behaglig sovupplevelse. Täcket hjälper också till att förkorta insomningstiden. Trots vikten är det av hög kvalitet och hållbart. 

9.2
VÅRA TEST
Hur gick testet till?
FAQ
Vanliga frågor

Enligt Scandinavian Rest kan man följa denna guiden eller hitta mer information på deras hemsida:

  • Din vikt 25-55 kg: 5 kg täcke.
  • Din vikt 55-85 kg: 7 kg täcke.
  • Din vikt +85 kg: 9 kg täcke.

Scandinavian Rest erbjuder 30 dagars nöjdhetsgaranti.

Deras täcke kan enkelt tvättas i 60 grader eller kallare. 

SIDAN
Innehåll
NYHETSBREV

Nya tester varje vecka! Signa upp på vårt nyhetsbrev för aktuella tester och tävlingar.

FÖLJ OSS

Gillar du omdömet? Glöm inte att följa oss på sociala medier för mer tester!

TESTAT AV
Picture of Sara
Sara

Sara är en licensierad PT och näringskonsult. Hennes passion för träning och hälsa gör att hon har en fördjupad kunskap ämnet. Som testare inom kategorin träning och fritid samt skönhet och hälsa, kombinerar Sara sin yrkeskunskap och personliga erfarenhet för att granska och utvärdera produkter för Testproffs.

Andra omdömen
Missa inte de senaste testerna

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Som prenumerant godkänner du vår integritetspolicy

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.