Test: Pharmacy Garden – Örtmediciner och teer

I detta test går vi igenom 7 stycken av teer och kosttillskott från Pharmacy Garden. Hur står sig Pharmacy Garden jämfört med andra butiker på den svenska marknaden? Komplett test och genomgång med betyg och omdöme.
BETYG
Pharmacy Garden Logotyp
4.5/5
OM PRODUKTEN

Vad är Pharmacy Garden?

Pharmacy Garden Idén till Pharmacy Garden började som en idé när en närstående till grundaren fick akuta IBS-besvär på en semester i Zlatibor, som ligger i Serbiens bergslandskap. De gick till ett lokalt apotek och apotekaren rekommenderade en örtblandning mot besvären. De blev nyfikna och köpte örtblandningen och bad om kokt vatten och en tesil på hotellet. Efter att personen druckit två koppar te var IBS-besvären borta.

Pharmacy Gardens grundare ställde sig frågan varför inte detta fanns att köpa överallt? I samband med en separation och en krävande karriär tog tanken om ett annat liv form och Pharmacy Garden grundades

Grundtanken är att örternas helande kraft har använts i tusentals år, men att mycket av denna gamla kunskap tyvärr har fallit i glömska och ersatts av modern medicin. Pharmacy Garden vill jag återuppliva denna tradition, genom att erbjuda örtblandningar specifikt riktade mot olika åkommor. Pharmacy Garden strävar efter att endast använda örter i sin renaste och mest potenta form.
Våra örter är småskaligt odlade eller vildplockade, och därefter soltorkade, för att bevara örternas eteriska oljor.

Forskningen bakom Pharmacy Garden

Pharmacy Garden använder sig bland annat av Josif Pančić-institutets forskning när de utvecklar sina produkter. Institutet har mer än 200 anställda varav 17 med doktorsexamen. Josif Pančić-institutet grundades 1948 och finansieras av serbiska staten. Institutet har i hög grad bidragit till att både bevara och utveckla homeopativetenskapen. Serbien har flera tusen örtarter, många av dem endemiska, och lokala familjer som har skördat örter manuellt i hundratals år. Här hämtar Pharmacy Garden sina råvaror för att kunna erbjuda Skandinavien det bästa av naturens läkande kraft.

Läs mer om bakomliggande historia

Många av våra vanligaste läkemedel kommer från växtriket. Att dricka örtte från olika medicinalväxter är bra för både oss och för naturen. I dag använder vi globalt cirka 100 000 ton industriellt producerade medicinska produkter, som på ett eller annat sätt till slut hamnar i vår natur. Örtmedicin är av naturliga orsaker mycket bättre för miljön än industriellt framställd medicin.

Studier från University of Plymouth, Storbritannien, visar att medicinsk förorening är ett växande problem. Bland annat ser man problem med
antibiotikaresistens, beteende- och hormonförändringar hos djur. Dessutom utsätts vi alla för en cocktaileffekt av alla dessa tusentals industriellt aktiva substanser. Vi vet inte riktigt hur cocktaileffekten påverkar miljön helhetsmässigt, men det är självklart ett oroande problem, eftersom ingen riktigt vet hur kombinationen av alla dessa substanser påverkar miljön.

Medicinska örter från Serbien, där Pharmacy Garden köper in sina örter, kännetecknas av extremt hög kvalitet, det vill säga ett högt innehåll av aktiva substanser. Detta beror på mycket gynnsamma växt- och miljöförhållanden. Örternas kvalitet påverkas av växtplatsens nederbörd, temperatur, antal soldagar, luftfuktigheten samt naturligtvis jordens kvalitet. I Serbien finns många svårtillgängliga kuperade områden. I de områdena är det väldigt liten andel mark som brukas. Därför påverkas inte de områdena av bekämpningsmedel, tungmetaller eller andra skadliga kemikalier. Och det är i exakt dessa områden man handplockar vildväxande örter åt bland annat Pharmacy Garden. Dessa örter har alltså en kvalitet som inte går att jämföra med exempelvis växthusodlade örter.

I denna recension testar vi

Testproffs betyg

9.0

Testproffs betyg

4.7/5
Pharmacy Garden omdöme

Pharmacy Garden får höga betyg eftersom de testade produkterna hade hög prisvärdhet, kvalité och smak. Vi gillar särskilt de väl genomtänkta ingredienserna i teerna samt tanken om att minska mängden industriellt framställd medicin.

Fördelar

Nackdelar

Unboxing av Pharmacy Garden

PRODUKTTEST

Pharmacy Garden Recipe 1.0

Pharmacy Garden Recipe 1.0 är ett löste som består av pepparmynta och kalmusrot, fänkålsfrön, citronmeliss och kamomill. Dessa örter är utvalda för att effektivt lindra gasbildning och främja matsmältning och tet intas vid behov. Örtblandningen stimulerar produktionen av magsyra och enzymer men också själva tarmrörelsen. Detta ger en lättare och snabbare matsmältning, men minskar också känslan av tyngd och spänning i magen. En välfungerande matsmältning är naturligtvis grundläggande för att vi ska må bra och kunna tillgodogöra oss all näring vi äter.

  • Pepparmynta och kalmusrot som bidrar till tarmkanalens normala funktion
  • Fänkålsfrön som har en spasmolytisk och karminativa effekt, och hjälper mot uppsvälld mage och magkramper
  • Citronmeliss stödjer matsmältningen och tarmkanalens normala funktion
  • Kamomill som hjälper till vid mindre magspasmer och uppsvälld mage

Vildplockat eller småskaligt med nöjd kund-garanti

Alla Pharmacy Gardens produkter är baserade på vildplockade eller småskaligt odlade örter utan pesticider eller konstgödsel. Örterna är handskördade och soltorkade. De är därför fullproppade av sina läkande eteriska oljor. Pharmacy Garden har dessutom marknadens mest generösa nöjdhetsgaranti, är du inte helt nöjd får du pengarna tillbaka.

TESTPROFFS TYCKER

Jag är väldigt positivt överraskad av kvalitén på detta te. Den medföljande tesilen är den bästa jag någonsin använt. Passar både små och stora tekoppar och ger absolut inget spill av växtdelar i själva tekoppen, till skillnad från alla andra tesilar jag någonsin använt. Den är dessutom fenomenalt lättdiskad.

Örtblandningen har jättefina hela kamomillblommor och ser otroligt fint ut. Detta är premium-te i ordets sanna bemärkelse. Och jag älskar idén, naturlig läkning, naturligt understödjande av kroppens funktioner, enligt metoder som använts sen urminnes tider, men som många av oss antingen aldrig fått lära oss eller har tillgång till. Helt ärligt tycker jag att hela affärsidén är fantastisk och att alla som lider av matsmältningsbesvär borde prova detta enkla – och faktiskt billiga – te. 

Dessutom smakar det lent och gott. Det är milt och känns rent allmänt lugnande och välgörande. Jag tycker att det funkar fint både på morgonen och på kvällen. Förpackningarna är dessutom väldigt snygga. Påsen är verkligen fullpackad med örter, men med en liten påsklämma om innerpåsen bevarar man lätt fräschören.

Saker vi gillar med produkten

Saker som kunde förbättras

Betyg för Pharmacy Garden Recipe 1.0

Betyg 9.5
Prisvärdhet
5/5
Kvalitet
5/5
Användarvänlighet
4.5/5
Smak
4.5/5
PRODUKTTEST

Pharmacy Garden Recipe 2.0

Detta te innehåller örter speciellt utvalda för att hjälpa dig sova bättre. Det består av fyra olika örter som är lugnande och sömnstärkande. Den terapeutiska effekten av Recipe 2.0 ökar gradvis och det handlar inte om att lösa akut sömnstörning. För optimal effekt rekommenderar Pharmacy Garden att man intar örterna kontinuerligt under två till fyra veckor, så det är precis vad jag gjort och eftersom teet både smakar gott och känns väldigt lugnande är det inget besvär. Det består av citronmeliss, valerina, pepparmynta och kungsmynta så det är både aromatiskt men också väldigt avslappnande. Perfekt för kvällstestunden.

Jag har ofta sömnbesvär, framförallt i vissa perioder. Sen jag började dricka denna örtblandning har jag inte haft någon sådan episod. Jag upplever att jag somnar snabbare och sover djupare och längre perioder. Precis som de säger är effekten kraftigare nu när jag använt teet ett tag, det var inte lika märkbart i början. Däremot kände jag av den lugnande effekten dag ett och det är ju alltid positivt i vårt otroligt stressiga samhälle.

TESTPROFFS TYCKER

Fyra saker vi gillar med produkten

Betyg för Pharmacy Garden Recipe 2.0

Betyg 9.3
Prisvärdhet
4.5/5
Kvalitet
5/5
Användarvänlighet
4.5/5
Smak
4.5/5
PRODUKTTEST

Pharmacy Garden Recipe 3.0

Denna örtblandning innehåller en unik blandning av nio örter, bland annat bockhornsklöver, brakvedsbark, maskrosrot och kumminfrö. Det är 100 % naturligt, koffeinfritt och veganskt. Denna blandning har fokus på vikt och detox. Bockhornsklöver bidrar till en normal blodsockernivå i blodet, och brakvedsbark bidrar till tarmens funktion och regelbundna tarmrörelser.

Lakritsrot bidrar till en bättre tarmkapacitet. Självklart är övriga hälsoinsatser, som rätt kost och träning men också tillräckligt med sömn. Men kanske kan denna örtblandning som ökar ämnesomsättningen, reglerar blodsockernivån och ökar tarmrörelsen – vilket gör att maten går snabbare igenom tarmen – vara en knuff i rätt riktning? Pharmacy Garden rekommenderar att man dricker teet dagligen i 20 dagar samt dricker 2 liter extra vatten per dag. Jag inledde testet efter en lite för trevlig semesterperiod som resulterat i ett par extra kilo. Målet med denna kur för mig blev att bli av med dessa två extrakilon. Och jag är glad att meddela att precis det har skett! Jag blev av med mina semesterkilon och det känns väldigt bra. Självklart har jag inte fortsatt med onyttigt matintag och det är säkert grunden till att jag blev av med dem. Men allt som stöder magens funktion och minskar sug är så klart väldigt välkommet.

Smaken är inte lika fenomenal som många av Pharmacy Gardens andra örtblandningar, men den är inte otäck på något sätt, bara inte lika ljuvligt god. Man känner att detta främst är nyttigt, så att säga. Vad gäller själva funktionen upplever jag att magen fungerar bättre och ”snabbare”. Jag upplever också minskat sug och känner inte samma jojo-blodsocker, som jag annars kan märka av.

TESTPROFFS TYCKER

Saker vi gillar med produkten

Saker som kunde förbättras

Betyg för Pharmacy Garden Recipe 3.0

Betyg 8.0
Prisvärdhet
4.5/5
Kvalitet
5/5
Användarvänlighet
4.5/5
Smak
3/5
PRODUKTTEST

Premium Vinterkyndel

Pharmacy Gardens örtte Premium Vinterkyndel består av 100 % vinterkyndel (saturea montana) av högsta kvalité. Vinterkyndel från Rtanjberget är en av de mest mytomspunna örter man kan finna. Själva berget Rtanj som har en perfekt pyramidform och tros vara 500 000 år gammalt.

Vinterkyndel från Rtanjberget har traditionellt använts för att stimulera den manliga och kvinnliga lusten, då vinterkyndel från Rtanj är en unik underart av Sarutea Montana, och anses vara extra “potent”. Du kan läsa mer om forskning kring vinterkyndel och dess effekt på potensen här. Vi kan väl säga så här: det är en intressant ört, som alltså anses vara lustförhöjande. Det finns mest forskning kring effekten för män, vad gäller testosteronhalt och effekt på för tidig utlösning, men den har länge använts även av kvinnor.

TESTPROFFS TYCKER
Jag tycker att den smakar fräscht och gott, riktigt trevligt. Nästan lite beroendeframkallande. En viss lätt gräsig eftersmak, men jag gillar den. Som kvinna känner jag mig åtminstone livsglad och pigg efter att ha druckit vinterkyndel i en månad. För män finns det kanske ännu fler spännande saker att hämta? Studier på råtthanar har i alla fall visat både signifikant ökade testosteronnivåer, mindre problem med för tidig utlösning och en massa andra trevligheter. Värt att testa?

Saker vi gillar med produkten

Saker som kunde förbättras

Betyg för Premium Vinterkyndel

Betyg 8.8
Prisvärdhet
4.5/5
Kvalitet
4.5/5
Användarvänlighet
4.5/5
Smak
4/5
PRODUKTTEST

Pharmacy Garden Premium Vitamin D3 - Spray

Pharmacy Gardens Premium Vitamin D3 är ett kosttillskott i praktisk sprayflaska.
Du prayar den enkelt direkt i munnen. Varje sparyning innehåller 1000 IE (25 µg, 250% av DRI, Dagligt referensintag) D3-vitamin per sprayning. Flaskan innehåller 30 ml (ca 330 doser). D-vitaminbrist är vanligt i Norden, jag har själv nyligen fått reda på, via ett blodprov, att jag har d-vitaminbrist, så detta testet var väldigt välkommet. Jag kan helt ärligt säga att jag aldrig smakat något godare hälsopreparat. Apelsinaromen är helt ljuvlig. Har du svårt att få i barnen vitaminer? Testa denna! Det är dessutom enkelt att anpassa dosen så att du får den dos som passar dig bäst. Varje sprayning innehåller alltså 1000 IE så vill du ha exempelvis 2000 IE sprayar du två gånger – och njuter.

TESTPROFFS TYCKER

Saker vi gillar med produkten

Saker som kunde förbättras​

PRODUKTTEST

Recipe 2.2T

Recipe 2.2t är ett flytande örtextrakt, en tinktur. Den består av väldokumenterade örter och innehåller både ashwagandha och ginkgo biloba som har adaptogena egenskaper. Ashwagandha bidrar till känslomässig balans och allmänt välbefinnande. Precis som med flera andra av produkterna rekommenderar Pharmacy Garden kontinuerlig användning under två till fyra veckor, eftersom den terapeutiska effekten ökar gradvis. Denna tinktur är stark i smaken och man bör droppa den i ett glas med vatten vid intag. Detta stämmer väl. För mig är den för stark att inta rent, men i ett glas vatten går det utmärkt, då smakar det inte så mycket alls.

Tinkturen i 2.2T

Tinkturen innehåller etanol, ashwaganda samt ginkgo biloba. Anledningen till varför Pharmacy garden valt etanol i denna tinktur är att man får med både med fettlösliga och vattenlösliga ämnen i örten. Etanol är därför det mest effektiva sättet att lösa ut alla eteriska oljor, och faktiskt få ut örtens fulla kraft. Ämnena blir också mycket lätta för kroppen att absorbera. Med en etanoltinktur börjar upptaget redan i munhålan. Alkoholen gör att tinkturen går direkt ut i kroppen, och etanolen hinner inte passera levern. Etanoltinkturer har dessutom lång hållbarhet.

Denna typ av tinktur har även stora fördelar jämfört med örtpiller som innehåller finfördelade örter i en kapsel, som passerar magen för att upplösas. Tyvärr fälls inte alla aktiva ämnen i örten ut i magen, innan de transporteras vidare mot tarmen och ut. Detta gör att alla aktiva ämnen i örten inte fälls ut och absorberas av kroppen. Detta är anledningen till att man bör upplösa en torkad ört i hett vatten innan intag, som i ett te, eller i etanol, som i denna tinktur. Då får kroppen  tillgång till redan upplösta eteriska oljor och kan sedan lätt absorbera dem. Detta märker jag av. Jag har tidigare tagit ashwaganda i tablettform och upplevt goda resultat. Men denna tinktur känns mer potent och jag upplever än bättre effekt. Kanske just för att tinkturen är lättare för kroppen att absorbera.

Ashwagandha bidrar till känslomässig balans och allmänt välbefinnande och ginkgo biloba främjar en god mental balans. Så detta är något för dig som känner dig stressad, splittrad och ur form. Många upplever även god effekt på sömnen av ashwaganda samt ett större allmänt lugn. Något jag själv är tacksam för i dagens stressiga samhälle, där utmattningssyndrom och andra stressrelaterade sjukdomar står som spön i backen. Man säger ju att om man inte gör tid för hälsa får man lägga tid på att vara sjuk.

TESTPROFFS TYCKER

Saker vi gillar med produkten

Saker som kunde förbättras​

Betyg för Recipe 2.2T

Betyg 9.0
Prisvärdhet
4/5
Kvalitet
5/5
Användarvänlighet
4.5/5
Smak
4.5/5
PRODUKTTEST

Recipe 3.2T

Recipe 3.2t är ett flytande örtextrakt, en tinktur, som innehåller agnus castus, som länge används av bland annat munkar och därför ofta kallas munkpeppar. Ibland kallas trädet även för kyskhetsträdet. Recipe 3.2t stärker kvinnor under alla menstruationsfaser, samt efter att den månatliga cykeln upphör. Munkpeppar har visat sig minska PMS och det tros ha att göra med att den bidrar till att höja progesteronnivåerna. I Tyskland är just munkpeppar godkänd som behandling för både PMS och bröstsmärtor.

Tinkturen är stark i smaken, och Pharmacy Garden rekommenderar att man dropparna intas i ett glas vatten. Den terapeutiska effekten ökar gradvis, därför rekommenderar Pharmacy Garden att man använder tinkturen kontinuerligt, under två till fyra veckor innan man utvärderar effekten. Börja med ett högre intag (2-3 gånger per dag) under de första fem till sex dagarna för att bygga upp nivåerna örternas aktiva ämnen. Därefter kan du minska dosen till 1-2 gånger per dag.

Denna dos är anpassad efter ett BMI på 20 och kan behöva ökas eller minskas vid högre eller lägre BMI.
En tinktur med etanol har stora fördelar jämfört med örtpiller i kapslar, som måste passera magen för att upplösas. Tyvärr fälls inte alla aktiva ämnen i örten ut i magen, innan de transporteras vidare mot tarmen och ut. Detta gör att inte alla aktiva ämnen i örten hinner fällas ut och absorberas av kroppen. Detta är anledningen till att man bör upplösa en torkad ört i hett vatten innan intag, som i ett te, eller i etanol, som i denna tinktur. Då får kroppen redan upplösta eteriska oljor och kan absorbera dem mycket lättare

Jag har själv inga enorma problem med PMS – men visst märker jag av det. Däremot är jag rätt säker på att jag är östrogendominant och behöver få upp mitt progesteron. Jag har tidigare tagit prover på just mina hormonnivåer och då hade jag för lågt progesteron i förhållande till mitt östrogen. Och eftersom jag inte medicinerat förutsätter jag att jag fortfarande är östrogendominant. Att på egen hand försöka få upp sitt progesteron verkar inte vara helt enkelt, men munkpeppar är faktiskt ett av de få sätten man på naturlig väg kan försöka boosta sitt progesteron. Jag har inte tagit något nytt hormonnivå-test, men jag upplever att lite av östrogenets svällande effekt har avtagit och jag mår helt enkelt bättre. Och det är mer än gott nog för mig. Jag har faktiskt länge tänkt testa munkpeppar av just denna anledning, men kände inte till att det fanns i annat än tablettform så denna tinktur från Pharmacy Garden var verkligen en glad överraskning!

TESTPROFFS TYCKER

Saker som kunde förbättras​

Saker som kunde förbättras

Betyg för Recipe 3.2T

Betyg 9.2
Prisvärdhet
4.5/5
Kvalitet
5/5
Användarvänlighet
4.5/5
Smak
4.5/5
VÅRT BETYG

Vårt samlade omdöme

90
Prisvärdhet
9
Kvalitet
10
Användarvänlighet
9
Smak
8
Pharmacy Garden omdöme

Pharmacy Garden får höga betyg eftersom de testade produkterna hade hög prisvärdhet, kvalité och smak. Vi gillar särskilt de väl genomtänkta ingredienserna i teerna samt tanken om att minska mängden industriellt framställd medicin.

9
VÅRA TEST
Hur gick testet till?
FAQ
Vanliga frågor

Beställningar till Sverige tar cirka 1-3 arbetsdagar.

100% återbetalning om du inte är nöjd och meddelar detta inom 30 dagar.

SIDAN
Innehåll
NYHETSBREV

Nya tester varje vecka! Signa upp på vårt nyhetsbrev för aktuella tester och tävlingar.

FÖLJ OSS

Gillar du omdömet? Glöm inte att följa oss på sociala medier för mer tester!

TESTAT AV
Hanna
Hanna

Hanna är Testproffs självklara expert på allt inom hälsa och välmående. Hon har under flera år utforskat alla produkter inom området med en evigt brinnande iver. Hon är mamma till en tonårskille och en yngre dotter och gillar att spendera aktiv tid i naturen med familjen. Hon granskar därför även produkter inom hushåll, samt sport & fritid.

Andra omdömen
Missa inte de senaste testerna

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Som prenumerant godkänner du vår integritetspolicy

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.