Test: Pantit – en pantbank online

Letar du efter unika smycken till bra priser? Eller vill du belåna eller sälja smycken i guld och silver? Kolla in Pantit, en helt digital pantbank som även säljer vintagesmycken till fyndpriser. Se Testproffs omdöme och betyg nedan.
BETYG
Betyg 8.6/10
pantit-logo
4.5/5
OM TJÄNSTEN

Vad är Pantit?

Pantit är platsen för dig som vill köpa, säljer eller belåna smycken i guld och silver. Pantit Marknad är en del av Pantit som anordnar webauktioner varannan helg med unika smycken som deras kunder skickat in. Detta gör Pantit Marknads utbud väldigt brett och nya smycken kommer in varje dag. Här kan du verkligen hitta allt från gamla klassiska smycken till Efva Attling-halsband och guldmynt – allt till bra priser! Du kan köpa smycken både till fasta priser i deras webshop men även fynda till specialpris via deras auktioner. Överskottet från auktionerna går tillbaka till Pantits kunder och du har alltid 14 dagars öppet köp.

8.6

Testproffs betyg

4.5/5
Höga betyg för Pantit - prisvärt och enkelt

Pantit Marknad får höga betyg tack vare sitt prisvärda, breda och helt unikt utbud. Allt är dessutom värderat av deras experter vilket ger dig som kund en större trygghet än om du köper direkt från privatpersoner. Som grädde på moset medföljer även ett värderingsintyg med varje köp. Pantit Pantbanks styrkor är deras räntegaranti i sin bransch, att de betalar bäst för guld och silver samt deras smidiga app där du kan administrera dina lån och försäljningar. Det är alltså en bra tjänst både för dem som belånar eller säljer via Pantit, men också för den som söker fynd via Pantit Marknad.

Fördelar

Nackdelar

TJÄNSTENS INNEHÅLL

Vårt intryck av Pantit Marknad

pantit hemsida

Prisvärda unika smycken för alla smaker och stilar

Pantit Marknad erbjuder verkligen något för alla. Här finns riktigt exklusiva varor såsom diamantringar och guldhalsband – men också enklare produkter i silver. Som kund är det en extra trygghet att handla från Pantit Marknad, eftersom du vet att allt är noga kontrollerat av erfarna värderare. Du får också ett värderingsintyg med varje vara och alla smycken tvättas och putsas ordentligt, samt packas snyggt. Den tryggheten kan du aldrig få om du handlar vintagesmycken från privatpersoner.

Sympatisk affärsmodell och bra för alla

Hos Pantit kan du belåna smycken i guld och silver utan att riskera att hamna i skuldfällan. Pantit bjuder alltid på frakten – även om du tackar nej till ett erbjudande. Det är alltså helt gratis att testa deras tjänst. De erbjuder snabba direktutbetalningar och på deras hemsidan eller app kan du enkelt amortera ditt lån i din egen takt. Så snart ditt lån är återbetalt skickar de hem fina smycken gratis. Pantit erbjuder både räntegaranti och prisgaranti på guld bland pantbanker och du kan enkelt göra en förvärdering via deras chat eller mail innan du skickar in dina föremål.

Säljs via fast pris eller auktion

Pantit Marknad erbjuder både en webshop där du kan klicka hem smycken i guld och silver till fasta priser och med 1 dags leverans. Samtliga föremål kommer med 14 dagars öppet köp och värderingsintyg. Varannan helg anordnar man en auktion där hela överskottet tillfaller den kund som skickat in smycket. Du kan alltså få betalt två gånger när du säljer till Pantit.

pantit-marknad

Fint förpackade och gnistrande rena smycken

Smyckena levereras snabbt – och dessutom fint förpackade, putsade och gnistrande rena. Många av smyckena ser helt nya ut, vilket självklart kan vara trevligt. Ännu trevligare är att de inte kostar som nyinköpta smycken. Vi upplever också att Pantit Marknads beskrivningar stämmer väl överens med verkligheten, vilket är viktigt. Du får alltid en bedömning av smyckets generella skick på hemsidan och bilderna är väldigt tydliga och det går att zooma in ordentligt. Som kund vill man kunna känna sig trygg med att man faktiskt får det man beställer, man vill inte få några negativa överraskningar när man öppnar sitt efterlängtade paket!

TESTPROFFS TYCKER

Vad tycker vi om Pantit

Vi på Testproffs gillar Pantit och Pantit Marknad för att själva affärsmodellen är sympatisk, det känns som att alla vinner på den. De som lånar eller säljer via Pantit får bättre priser än hos konkurrenterna och kan få loss pengar på fem minuter – helt utan att riskera att hamna i Kronofogdens klor. Och du som shoppar via Pantit Marknad kan få tag i unika, äkthetscertifierade fynd i gott skick. Det är svårt att se någon förlorare här!

Saker som vi gillar

Saker som hade kunnat varit bättre

VÅRT BETYG

Vårt omdöme

86
Pris
9
Kvalitet
9
Användarvänlighet
8
Design
8
Produktutbud
9
Pantit omdöme

Pantit Marknad får höga betyg tack vare sitt prisvärda, breda och helt unika utbud. Extra kul är att det fylls på med nya smycken regelbundet. Allt är dessutom värderat av deras experter vilket ger dig som kund en större trygghet än om du köper direkt från privatpersoner. Du får också ett äkthetsbevis med varje köp. Pantbranschen är också klart mer sympatisk än andra typer av snabbkrediter och lån, eftersom den som pantar något aldrig kan hamna hos Kronofogden eller få någon efterhängsen skuld. Dessutom är Pantits räntor låga, jämfört med konkurrenternas. Det är alltså en bra tjänst både för dem som pantar eller säljer via Pantit, men också för dig som fyndar via Pantit Marknad.

8.6
FAQ
Vanliga frågor

Pantit fokuserar på smycken i guld och silver men tar även emot andra föremål i guld eller silver, exempelvis guldklockor. De värderar även designen på smycket. Dessutom tas också trasiga guld- och silverföremål emot i alla former.

Hos Pantit betalar du räntan var tredje månad. Ett lån på 1,000 kr kostar 28 kr i ränta per månad. Pantit har räntegaranti vilket betyder att räntorna är lägre än andra pantbanker.

SIDAN
Innehåll
NYHETSBREV

Nya tester varje vecka! Signa upp på vårt nyhetsbrev för aktuella tester och tävlingar.

FÖLJ OSS

Gillar du omdömet? Glöm inte att följa oss på sociala medier för mer tester!

TESTAT AV
Picture of Magnus
Magnus

Magnus är en erfaren mjukvaruutvecklare och tech-entusiast. Hans bakgrund inom datavetenskap och hans passion för ny teknik gör honom till en expert på att granska och jämföra teknikprodukter. Magnus har alltid varit den “go-to” personen för teknikrådgivning bland vänner och familj, vilket gör honom till en utmärkt testare inom elektronik och datorer. Förutom elektronik och datorer är Magnus intresserad av löpning, hiking och biohacking.

Andra omdömen
Missa inte de senaste testerna

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Som prenumerant godkänner du vår integritetspolicy

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.