Test: Norra Outdoor friluftskläder

Är Norra outdoor friluftskläder ett prisvärt alternativ? Vi testar Norras zip hoodie Ask samt deras friluftsbyxor Ljung för att se om de motsvarar förväntningarna, läs hela recensionen med omdöme och betyg.
BETYG
9.1 Testproffs
norra-outdoor-produkt
4.5/5
OM PRODUKTEN

Vilka är Norra?

Skaparen bakom Norra Outdoor, Jacob von Matern, har ju en gedigen och mångårig bakgrund på Haglöfs, så man visste att det här skulle vara bra produkter av hög kvalitet. Det Jacob även slagit värn om är att kläderna från Norra, till skillnad från allt annat mode man stöter på, faktiskt är gjorda för att hålla i längden. Det finns nog med slit och släng inom modevärlden, så man kan känna sig stolt när man bär ett plagg från Norra i den bemärkelsen. Norra är alltså en kombination av tidlös design och kvalitativa material till ett relativt bra pris.

Jag har testat zip hoodien “Ask” och friluftsbyxan “Ljung” från Norra och jag är verkligen positivt överraskad måste jag säga. Eller överraskad kanske jag inte är, utan man kanske ska uttrycka det som att mina högt ställda förväntningar på Norra infriades.

9.1

Testproffs betyg

4.8/5
Norra outdoor friluftskläder får toppbetyg

Norra levererar högkvalitativa kläder med tidlös design. “Ask” och “Ljung” kombinerar funktion med stil, perfekta för långa vandringar och skogsäventyr. Trots det lite högre priset får man en riktigt hållbar produkt som står emot både tid och tuffa väder. En investering för dig som vill vara ute i naturen och vill ha komfort under alla förhållanden.

Fördelar

Nackdelar

PRODUKTTEST

Unboxing av Norra Outdoor

Vårt intryck av Norra Outdoor Ask och Ljung

Det finns många positiva saker att nämna kring Ask och Ljung från Norra men jag kan börja kronologiskt med förpackningen och produktdetaljerna vid leverans. Man fick en väldigt bra materialbeskrivning för både luvtröjan och byxorna där deras Polartec Power Air®-teknik redogörs för med stor trovärdighet. Den här gedigna produktutvecklingen kommer naturligtvis till en viss premie, 1 645 SEK för zip hoodien och 1 495 SEK för byxorna, men du får också en känsla därefter – tillsammans med ett gott samvete. 

Det är dock värt att nämna att det här priset ändå är rimligt tack vare att Norra kapat alla mellanhänder och säljer direkt till dig som konsument. Och det är värt att betala för en produkt du kan använda i 5-10 år utan att den blir otrendigt eller tappar i funktion.

Bekväma och bra ventilation

Jag testade produkterna i de uråldriga skogarna kring Flemingsberg under sensommaren under bästa svampsäsong. Byxorna är helt vattentäta och väldigt varma och sköna att ha på sig. De andades väldigt bra, var bekväma att röra sig och var dessutom väldigt snygga måste jag säga. Nog för att tid i skog och mark handlar om någonting annat än ytliga spörsmål som det – men det skadar aldrig att känna sig snygg när man är utomhus.

Höll värmen hela dagen

Vi vandrade utomhus i nästan sex timmar och trots att det var småkyligt i luften så höll jag värmen väldigt bra utan att för den delen bli svettig. Extra skönt var det att kunna sitta ned på knä och plocka både svamp och bär utan en tanke på att bli blöt eller för smutsig. Vid ett tillfälle så gjorde vi även ett klassiskt skogsbad och lade oss ned på mjuk mossa och bara lyssnade in trädtopparnas rörelser i andakt. Det var en helt fantastisk stund för återhämtning som, tack vare kläderna från Norra, inte påverkades av varken fukt eller köld överhuvudtaget.

TESTPROFFS TYCKER

Vad tycker vi om Norra Ask och Ljung?

Saker som vi gillar

Saker som kunnat varit bättre

VÅRT BETYG

Vårt omdöme

91
Prisvärdhet
8.5
Kvalitet
9.5
Design
9
Komfort
9.5
Underhåll
9
Norra omdöme​

Norra levererar högkvalitativa kläder med tidlös design. "Ask" och "Ljung" kombinerar funktion med stil, perfekta för långa vandringar och skogsäventyr. Trots det lite högre priset får man en riktigt hållbar produkt som står emot både tid och tuffa väder. En investering för dig som vill vara ute i naturen och vill ha komfort under alla förhållanden.

9.1
VÅRA TEST
Hur gick testet till?
FAQ
Vanliga frågor

Frakt kostar 59 kr inom Sverige och ordervärde över 1 000 kr är gratis frakt.

Leveranstiden är cirka 1-2  arbetsdagar inom Sverige.

Ja, det finns ett par olika färger att välja mellan.

SIDAN
Innehåll
NYHETSBREV

Nya tester varje vecka! Signa upp på vårt nyhetsbrev för aktuella tester och tävlingar.

FÖLJ OSS

Gillar du omdömet? Glöm inte att följa oss på sociala medier för mer tester!

TESTAT AV
Magnus
Magnus

Magnus är en erfaren mjukvaruutvecklare och tech-entusiast. Hans bakgrund inom datavetenskap och hans passion för ny teknik gör honom till en expert på att granska och jämföra teknikprodukter. Magnus har alltid varit den “go-to” personen för teknikrådgivning bland vänner och familj, vilket gör honom till en utmärkt testare inom elektronik och datorer. Förutom elektronik och datorer är Magnus intresserad av löpning, hiking och biohacking.

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.