Test: Nordictest – pålitliga tester till bra priser

Testproffs provar fem av Nordictest självtester. Är det värt att använda deras produkter och hur fungerar det? Se betyg och omdöme i detta test.
BETYG
8.2 Testproffs
Nordictest Logotyp
4.3/5
OM NORDICTEST

Vilka är Nordictest?

Nordictest grundades 2021 och har sedan dess gått från att vara en liten onlinebutik med självtester till en av Nordens ledande aktörer inom snabbtester. Det hela började med att grundarna såg ett lågt utbud av snabbtester i de lokala butikerna och apoteken. De valde därför att börja ta fram egna test, där man får svar direkt. För handen på hjärtat, de flesta av oss vill nog helst slippa onödiga vårdköer och att behöva uppsöka läkare fysiskt. Dessutom är det ofta svårt att få önskade tester beviljade inom den offentliga sjukvården. Får du ett positivt testsvar från ditt hemtest ska du självklart uppsöka läkare/vård.

8.2

Testproffs betyg

4.3/5
Nordictest omdöme
Nordictest får höga betyg av Testproffs eftersom vi uppskattar deras smidiga och prisvärda tjänst. Enkla, tydliga tester du kan göra hemma, till bra pris och med snabb och billig frakt. De har fantastiskt prisvärda flerpack och skickar allt i diskreta kartonger – ingen kan se om du beställt tester för exempelvis könssjukdomar. I tider av vårdköer och pandemier är det dessutom otroligt skönt att själv kunna ta massor av olika prover hemma!

Att man vill ta vissa tester handlar ofta om att man vill förstå sin kropp och förbättra sin hälsa. Med insyn i dina värden kan du ta kontroll över ditt välmående och göra eventuella justeringar i din livsstil. En sund och varierad kost sägs vara ett knep för att minska risken för ohälsa, men hur vet man hur det egentligen står till med balansen av vitaminer, mineraler och hormoner om man inte testar sig?
Med hjälp av individuella tester och provsvar kan du optimera din hälsa. Utifrån just dina värden kan du skapa förutsättningar för ett ökat välmående och ett friskare liv.
Alla Nordictests beställningar skickas diskret direkt hem till din brevlåda. På paketet så står det ingenting som kan avslöja vad det är du beställt. Testerna är snabbtester, vilket innebär att du får ett svar inom 15 minuter efter att du utfört ditt test.

Snabbtester av högsta kvalitet

Här hittar du CE-märkta och ytterst pålitliga hemtester till riktigt bra priser på nätet. Teknologin går snabbare än någonsin och likaså forskningen. För bara några år sedan så tvingades man besöka läkare för att testa sig för halsfluss. I dag kan du beställa ett snabbtest och testa dig själv hemma i lugn och ro. Beställer du ett test online innan klockan 14 så skickar Nordictest oftast ditt paket samma dag. Paketet är normalt framme inom två vardagar.

Fördelar

Nackdelar

Testproffs betyg

PRODUKTTEST

Stort urval av populära snabbtester

Nordictest jobbar ständigt med att utöka sitt sortiment med nya märken och tester. Dessa är några av Nordictests mest populära tester, som även Testproffs.se har testat:

Gonorré snabbtest

Testa dig snabbt och enkelt för gonorré. Gonorré är en könssjukdom som orsakas av en bakterie. Bakterien kan överföras genom vaginala, anala och orala samlag då den finns i urinröret, slidan, ändtarmsöppningen, svalget och ögonen. Viktigt att veta om gonorré är att den inte kan försvinna av sig själv och kan öka risken för att bli smittad av HIV. Därför är det viktigt att man upptäcker och behandlar denna sjukdom så snabbt som möjligt. Du tar testet genom att snurra en tops i urinröret (män) eller vaginan (kvinnor) och får därefter snabbt svar inom några minuter. Väldigt smidigt!

Syfilis snabbtest

Syfilis – testa dig och se om du har syfilis. Syfilis är en sexuellt överförbar sjukdom som orsakas av bakterier. Det vanligaste sättet att bli smittad är genom samlag utan kondom. Du kan även smittas genom munsex, oralsex. Detta test är ett enkelt blodprov och du får svar inom några minuter.

Hemtest för halsfluss

Halsfluss (Step A) – Testa dig för halsfluss utan att behöva uppsöka läkare. Ett test som snabbt hjälper dig upptäcka om du har halsfluss Streptokocker Grupp A (Strep A). Testet går snabbt och du gör det på dig själv hemma i lugn och ro. Testet är för vuxna och barn och det kan vara klokt att alltid ha ett test hemma för att kunna testa sig själv vid misstanke om halsfluss. Du tar testet med en medföljande bomullstops, genom att snurra den runt halsmandlarna i halsen i 20 sekunder och får därefter snabbt och lätt svar inom några minuter.

Vaginalt pH - Snabbtest för hemmabruk

En obehandlad bakteriell vaginos kan ge komplikationer. Vaginalt pH-test för underlivet används för att tidigt upptäcka obalans i den vaginala bakteriefloran som kan vara en bidragande faktor till underlivsbesvär. Kan användas vid misstänkt bakteriell vaginos, illaluktande underliv eller allmän irritation. Troligen det lättaste test du kan tänka dig! För in en provsticka i underlivet i ett antal sekunder och läs sedan av hur ditt pH i underlivet ser ut, är det normalt eller har du obalans?

Multitest - 12 av de vanligast förekommande drogerna

Detta multitest är både pålitligt och enkelt att använda. Multitest är ett smidigt sätt att testa för flera olika droger samtidigt. Detta test täcker 12 av de vanligast förekommande drogerna.

Testet är enkelt att använda – samla urin i en behållare och doppa sedan ändan på testkortet i urinen. Efter ca. 5 minuter får du för varje substans ett testresultat, antingen positivt eller negativt. Ett positivt provsvar indikerar att det finns spår av substansen i urinen.

Enkla att använda och bra instruktioner

Alla testerna är enkla att använda, med tydliga instruktioner på svenska. Om man beställer många test kan det bli lite rörigt i lådan innan man parat ihop rätt test med rätt instruktion – men vi gillar samtidigt att Nordictest sparar på miljön genom att minska mängden förpackningsmaterial!

Vi tycker att testerna generellt är väldigt prisvärda och uppskattar också att många av testerna går att köpa i flerpack till ett rabatterat pris. Vissa tester går helt enkelt åt fler av, så det är ett bra erbjudande.

När det gäller just sexuellt överförbara sjukdomar (även kallade STDs) är Nordictests tjänst fenomenal. Det är alltid lite knöligt att få ta denna typ av test inom den konventionella vården, ofta behöver man boka tid på någon klinik och ta ledigt från jobbet och när man väl är där gör de en medicinsk bedömning av vilka tester du ska få ta och inte. Dessutom är det så lagom roligt att återberätta om tidigare sexuella relationer och varför man är orolig och varför man borde få ta ett test. Behöver du ta löneavdrag för att gå till olika kliniker kan du till och med spara pengar på att köpa testerna själv i stället. Plus det absolut tyngst vägande skälet till att handla från Nordictest: DU bestämmer vilka tester du ska få ta, ingen annan.

CE-märkta med strikta krav

Du kan lita på att Nordictests tester är säkra. Testerna är CE-märkta och 99,8 % säkra. Det ställs samma strikta krav på dessa IVD-testers funktion som på sjukvårdens tester. Det som skiljer dem åt är bruksanvisningarna. Nordictests självtester är avsedda för konsumenter, så bruksanvisningarna är förenklade och anpassade för personer utan medicinsk utbildning

En del av proven tas med urin och andra tas med ett enkelt blodprov. Du tar helt enkelt ett litet stick i fingret och suger upp blodet. Det gör inte särskilt ont att ta det lilla sticket och det går extremt fort. De tester vi testat har en liten teststicka som man vrider av toppen på och sen sticker snabbt i fingret. Det kan kännas lite läskigt, vi hade föredragit en lansett, men detta funkade fint det med. Och den stora fördelen: du är hemma, du behöver inte åka någonstans för att kunna ta dessa prover. En bra och viktig service, för att själv kunna kontrollera och ta reda på vissa aspekter av ens personliga hälsa.

Vi uppskattar också att paketet är helt omärkt och väldigt diskret. Du behöver inte oroa dig för att brevbäraren får veta att du beställt ett test om en könssjukdom.

TESTPROFFS TYCKER

Saker som vi gillar

Saker som kunde förbättras

VÅRT BETYG

Vårt samlade omdöme

82
Prisvärdhet
9
Kvalitet
8.5
Användarvänlighet
7.5
Design
7
Produktutbud
9
Nordictest

Nordictest får höga betyg av Testproffs eftersom vi uppskattar deras smidiga och prisvärda tjänst. Enkla, tydliga tester du kan göra hemma, till bra pris och med snabb och billig frakt. De har fantastiskt prisvärda flerpack och skickar allt i diskreta kartonger – ingen kan se om du beställt tester för exempelvis könssjukdomar. I tider av vårdköer och pandemier är det dessutom otroligt skönt att själv kunna ta massor av olika prover hemma!

8.2
VÅRA TEST
Hur gick testet till?
FAQ
Vanliga frågor

Beställningar till Sverige tar cirka 2-4 arbetsdagar.

Pris: 29 SEK på alla paket i Sverige.

SIDAN
Innehåll
NYHETSBREV

Nya tester varje vecka! Signa upp på vårt nyhetsbrev för aktuella tester och tävlingar.

FÖLJ OSS

Gillar du omdömet? Glöm inte att följa oss på sociala medier för mer tester!

TESTAT AV
Hanna
Hanna

Hanna är Testproffs självklara expert på allt inom hälsa och välmående. Hon har under flera år utforskat alla produkter inom området med en evigt brinnande iver. Hon är mamma till en tonårskille och en yngre dotter och gillar att spendera aktiv tid i naturen med familjen. Hon granskar därför även produkter inom hushåll, samt sport & fritid.

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.