Test: Nanobébé – Nappflaskor, nappar och amningsprodukter

Nanobébé är varumärke inom baby care som erbjuder innovativa nappflaskor och tillbehör som förenklar vardagen för bebisar och föräldrar. Hur bra är deras produkter? Läs mer i vårt test och omdöme av Nanobébé.
BETYG
Testproffs 9.1 Poäng - 2024
nanobebe_logo
4.8/5
OM TJÄNSTEN

Vilka är Nanobébé?

Nanobébé är en global aktör med närvaro i närmare 40 länder över hela världen. Deras produkter har tagits fram i nära samarbete med läkare, barnmoskor och amningsexperter. Detta har visat sig vara en tydlig framgångsfaktor som gjort att deras produkter många gånger prisats som innovativa och deras bröstmjölksflaska har blivit kallad “den smartaste flaskan som någonsin skapats”.

Produktsortimentet rör hela amningsprocessen med bröstmjölkspumpar, bröstmjölksvärmare och hela barnmatningsset. Särskilt fokus i deras produktlinje ligger dock på deras nappflaskor och nappar. Det är även de här produkterna som rönt mest framgång hos konsumenter över hela världen.

Det kan upplevas som mycket mer mödosamt för ett nyfött barn att amma istället för att dricka ur flaska. Och värdet av att amma är stort både ur näringssynpunkt men även för barnets utveckling och kopplingen till mig som mamma. Därför är det så viktigt att produkter som Nanobébé finns, eftersom de tagits fram för att efterlikna riktigt amning.

9.1

Testproffs betyg

4.6/5
Omtyckta nappflaskor och nappar

Nanobébé får höga betyg från oss på Testproffs för att deras produkter är kvalitet rätt igenom. Det är lätt att förstå att de fått så många utmärkelser som de fått. Produkterna är smart anpassade för att underlätta övergången mellan amning och flaskmatning. De har med hjälp av läkare adresserat kända problem med nappflaskor som kan ge upphov till kolik hos barn. Så vi kan med trygghet rekommendera Nanobébés nappar och nappflaskor till den orolige föräldern som vill ha det bästa för sina barn.

Fördelar

Nackdelar

PRODUKTERNA

Vårt intryck av nappflaskor, nappar och amningsprodukter från Nanobébé

Flexy Napp Silikon 0-3 mån 2-pack

Nappar kan väl inte skilja sig så fantastiskt mycket åt tänker du? Jodå, det finns en uppsjö av alternativ och det gäller att tänka till här som förälder. Nanobébé har ju fokuserat på att just underlätta övergången mellan amning och nappen är inget undantag. Jag fann att den var mjukare och mer formbar än andra nappar min son testat och den följde konturerna på hans näsa och haka på ett bra Så man kunde se ett väldigt lugn i ansiktet på honom när han använde nappen, det var väldigt fint att se.

Flexy Silikonflaska Anti-kolik 270 ml

Den andra produkten som sticker ut i sortimentet lite extra, och som vunnit en hel hop priser, är den här amningsflaskan i silikon. Den är menad att efterlikna mitt bröst och min son tog väl till sig när jag matade honom med flaskan. Den har tre stycken luftventiler vilket gör att det inte kommer in luft i mjölken (vilket kan orsaka kolik). Det här är något jag personligen varit extremt rädd för, så jag blev väldigt glad att se hur långt företaget gått här för att lösa det problemet. 

Så den här flaskan känns nästan som ett måste för alla som går och bär på samma oro som mig. Att den var så bröstlik och att den är “anti-kolik” i sin natur gör den verkligen till en vinnare bland alla nappflaskor för mig.

Bröstmjölksflaska anti-kolik 2-pack

Även bröstmjölksflaskan från Nanobébé innehåller den 360 °C anti-koliknappen med tre luftventiler. Själva flaskan i sig är annars välgjord och värmdes upp väldigt snabbt, vilket uppskattades under testtiden när jag hade lite extra stress – nästan dubbel så snabb uppvärmning gentemot konkurrenterna fick jag det till. Den värmdes upp med ett jämnt flöde också utmed hela flaskan, vilket jag läst ska skydda näringsinnehållet i flaskan också.

Amningsinlägg Day & Night Singelpackade

Mjuka och bra inlägg som jag behövde mycket mer än jag trodde faktiskt. Är det bara jag som läcker så här mycket? Hur som helst, så fick jag definitivt tillräckligt skydd och det var smart att inläggen för nattetid var extra tjocka. Det behövdes kan jag tyvärr avslöja. Det här var inte den typen av produkt jag trodde att jag skulle behöva innan jag blev gravid, men är tacksam att den kom med i utskicket för det här testet från Nanobébé – det kom väl till pass.

Warming Bowl Bröstmjölk

Smidig och bra uppvärmningsskål för min bröstmjölk. Man ska så klart inte värma upp mjölken i mikron om man kan undvika, det är mycket bättre att värma den i ett vattenbad som man kan göra här.

Världshälsoorganisationen WHO själva rekommenderar att värma upp mjölken i ett vattenbad, så att äga den här produkten är alltså inte en dålig idé. Själva uppvärmningen gick snabbt och mjölken blev jämnt varm utan klumpar.

Bröstmjölkspåsar

Välkonstruerade påsar i tjockare plast som funkade riktigt bra under testet. Jag gillade att de kom med en egen förpackning så att man kan organisera dem väl i kylen och lägga på höjd. Att lägga dem fritt i grönsakslådan, hade inte varit ett hett alternativ. Själva påsen var försteriliserad, vilket är väldigt uppskattat, och gick dubbelt så snabbt att värma upp kontra likvärdiga produkter. Och själva uppvärmningen gjorde jag då i deras “warming bowl” som jag skrev om här ovan.

Termoväska för Nappflaskor

De kallar produkten för termoväska men jag skulle mer säga att det blev som en reseväska för bröstmjölken. Väldigt uppskattat faktiskt att kunna tillgå eftersom jag själv ofta tar med min son ut i parken och vill känna mig trygg med att mjölken inte blir dålig i solen. Fin design och tre lager som håller värmen/kylan i flera timmar. Även bra att den gick att maskintvätta, jag spillde nämligen lite mjölk ett par gånger samt att den blev lite smutsig av att stå på marken. Så en väldesignad produkt som gjorde det enklare att vara mer flexibel i min vardag.

Slim Drying Diskställ Nappflaskor

Enkel produkt att montera och man kunde flytta runt delarna för att skapa mer plats i vissa sektioner. Den kommer också med en tunn droppbricka, så man behöver inte oroa sig för att vätska rinner över på köksbänken. Vi har inget diskställ hemma hos oss utan vi kör allt via diskmaskin, så det var faktiskt ett välkommen tillskott i köket att ha. Enkelt att packa upp, enkelt att använda.

TESTPROFFS TYCKER

Vårt samlade intryck av Nanobébé

Bröstmjölk är mer lättsmält för nyfödda bebisar än komjölk och är det enda som är faktiskt skapat för det nyfödda barnet. Bröstmjölken anpassar sig även i sammansattningen efter hur gammalt barnet är, vilket är magiskt i sig. Därför är det väldigt viktigt att ge riktig bröstmjölk till sitt barn om man kan och där spelar Nanobébés sortiment en viktig roll för nyblivna föräldrar. Sortimentet är imponerande och levererar verkligen på sitt löfte att underlätta övergången fram och tillbaka mellan amning. Jag tyckte att produkterna var kvalitet rätt igenom och har svårt att se en annan aktör på marknaden som gör just detta bättre.

Saker som vi gillar

Saker som hade kunnat varit bättre

VÅRT BETYG

Vårt omdöme

91
Prisvärdhet
9.2
Produktutbud
9.4
Kvalitet
9
Design
8.7
Rengöring
9.2
Nanobébé omdöme

Nanobébé får höga betyg från oss på Testproffs för att deras produkter är kvalitet rätt igenom. Det är lätt att förstå att de fått så många utmärkelser som de fått. Produkterna är smart anpassade för att underlätta övergången mellan amning och flaskmatning. De har med hjälp av läkare adresserat kända problem med nappflaskor som kan ge upphov till kolik hos barn. Så vi kan med trygghet rekommendera Nanobébés nappar och nappflaskor till den orolige föräldern som vill ha det bästa för sina barn.

9.1
FAQ
Vanliga frågor

Normal leveranstid är 1 till 3 vardagar.

Handlar du för över 399 kr bjuder dem på frakten, annars tillkommer en fraktavgift på 39 kr. 

SIDAN
Innehåll
NYHETSBREV

Nya tester varje vecka! Signa upp på vårt nyhetsbrev för aktuella tester och tävlingar.

FÖLJ OSS

Gillar du omdömet? Glöm inte att följa oss på sociala medier för mer tester!

TESTAT AV
Emma
Emma

Emma är en engagerad förälder med två barn. Hon har erfarenhet av att välja och använda produkter inom barn- och familjeområdet, inklusive leksaker, kläder och barnvagnar. Emma gillar även att spendera tid i trädgården och naturen och har därför även varit gästskribent inom ämnet trädgård och verktyg.

Andra omdömen

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.