Test: Micki leksaker – succé bland barnen

I detta test går vi igenom fem populära leksaker från den svenska leksakstillverkaren Micki. Hur står sig Micki jämfört med andra leksaker på marknaden? Komplett test och genomgång med betyg och omdöme.
BETYG
9.0 Testproffs
Mickiofsweden logo
4.5/5
OM PRODUKTEN

Micki leksaker

Wow! Har precis överraskat min dotter på tvåårsdagen med ett superpaket från Micki – och succé är bara förnamnet! Med det utbudet fick jag (nåja) hejda mig för att det inte skulle behövas en lastbil enkom för vår leverans.

I denna recension testar vi

Testproffs betyg

9.0

Testproffs betyg

4.5/5
Prisvärda leksaker med hög kvalité

Micki strävar efter att erbjuda hållbara och högkvalitativa leksaker vilket märks. Testproffs testare ger höga poäng eftersom leksakerna både är hållbara och går väl hem hos barnen. Särkilt populärt var Pippis dockservis och Quercetti kulbana med djungeltema. Ett stort plus är också att leksakerna designas i Sverige och att delar av produktionen fortfarande finns kvar. 

Fördelar

Nackdelar

Lekstund med Mickis leksaker

PRODUKTTEST

Pippi leksakservis

Jag vet knappt var jag ska börja, så jag börjar med Pippi-servisen. Underbara motiv på Pippi och hennes vänner med lekfulla färger och vad som onekligen verkar vara porslin av högsta kvalitet. Trots att såväl koppar som fat och kanna redan fått erfara tyngdlagen syns inte en skråma. Tanken slog mig onekligen att de här är alldeles för fina för att leka med och storleken passar ypperligt för att servera espresso, men det tåget har nog redan gått.

Det är verkligen ingen överdrift att Pippi är den stora förebilden och inspirationskällan för min lilla tjej och glädjen i hennes ögon när hon fick servera imaginärt kaffe till pappa, dockor och gosedjur gick det inte att ta miste på. Stort plus också att de går att diska i diskmaskin den dagen det imaginära kaffet skall bytas mot jordgubbssaft eller mjölk (eller espresso). Succé!

PRODUKTTEST

Rubens barn mjuk docka flora mini ecobuds

Den som nog fick smaka mest på det imaginära kaffet var den mjuka dockan Flora från Rubens barn. En mysig liten handgjord docka av ekologiskt bomull som genast blev föremål för omhändertagande och samkväm. Den osar kvalitet lång väg och kommer nog bli en följeslagare lång tid framöver och det som grämer mig mest att hon inte fick den när hon var ännu yngre så att den kunde vara en del av en ännu längre resa.
PRODUKTTEST

Skrållan taldocka

På tal om dockor fanns en riktig gammal klassiker i ny tappning i paketet: Skrållan! Det känns som att dottern står på tröskeln för att explodera i sitt tal där nya ord hittar fram varje dag, och vad passar då bättre än en liten kramgo inspiratör? Det som imponerade extra på oss (mig?) var att man kunde välja mellan 6 olika språk för det tjugotal kommentarer som Skrållan kan uttrycka efter en liten kram eller puff på magen.

Så när de sitter på svenska är det dags att börja utbildningen i ett andra eller tredje språk kanske – de säger ju att det gäller att börja i tid. Min uppfattning är att dockor alltid går hem både hos små pojkar och flickor och den extra dimensionen att den också kan motivera språkutvecklingen tilltalar mig något enormt. Att leka är att lära och att lära är att leka – vilket sällan blir så tydligt som med Skrållan.

PRODUKTTEST

Micki bokstavsklossar

I paketet fanns också bokstavsklossar, dom kommer nog ta lite längre tid att få utväxling på. Hon har precis börjat räkna till 10 (även om hon alltid tycks missa 3) och intressera sig för bokstäver så jag ser dem som en investering för framtiden för att stimulera lärande (i dagsläget är bevisligen det roligast man kan göra med dem att välta pappas kreationer).

De känns väldigt genuina och man kanske har ett strå av gammalmodighet, men visst är det något speciellt med träleksaker? De fina sifforna, bokstäverna och motiven bekräftar den höga kvalitetskänslan. Samma leksak i plast hade inte alls känts lika härligt.

PRODUKTTEST

Lundby dockhusdockor

Lundby Dockhusdockor åkte med av bara farten, vilket kan gå att ifrågasätta eftersom hon inte (ännu) har ett dockhus, men dockorna känns högkvalitativa och fick en given plats på hyllan i leksamsköket.

PRODUKTTEST

Quercetti kulbana Migoga djungel

Jag tror att de kommer få mer uppmärksamhet framöver för längst ner i lådan fanns nämligen något som tog henne med storm och gav övriga leksaker hård konkurrens om uppmärksamheten, kulbanan från Quercetti.  Med en något högre rekommenderad ålder var jag orolig att detta kanske var en present mer riktad till mig än henne. Så fel jag hade! (blir kanske en bilbana nästa gång). 

I den lokala lekparken finns en kulbana modell enklare som alltid fångat hennes intresse men det här är ju ganska många nivåer upp. Entusiasmen från oss båda må ha vällt de första skapelser vi byggde upp men när vi tillslut fått en konstruktion av respektabel höjd att stå upp och det var dags att testa att släppa kulorna från toppen utbrast hon ett förtjust BRAVO och klappade händerna intensivt, där smälte fadershjärtat. Vi må vara i smekmånadsfasen av denna leksak, men det enda negativa jag kan se i dagsläget är att det helt enkelt är för roligt!

TESTPROFFS TYCKER

Vad tycker vi om Mickis leksaker?

Överlag är jag otroligt nöjd med min leverans från Micki, som dessutom levererades med vad som kändes som expressfart (kanontips om man är ute i sista stund med att köpa presenter).

VÅRT BETYG

Vårt samlade omdöme

90
Prisvärdhet
9
Kvalitet
9
Användarvänlighet
10
Design
8
Mickis omdöme

Micki strävar efter att erbjuda hållbara och högkvalitativa leksaker vilket märks. Testproffs testare ger höga poäng eftersom leksakerna både är hållbara och går väl hem hos barnen. Särkilt populärt var Pippis dockservis och Quercetti kulbana med djungeltema. Ett stort plus är också att leksakerna designas i Sverige och att delar av produktionen fortfarande finns kvar. 

9
VÅRA TEST
Hur gick testet till?
FAQ
Vanliga frågor

Beställningar till Sverige tar cirka 3-6 arbetsdagar och lämnas till ett utlämningsställe eller till dörren.

Fri frakt till utlämningställe över 499 kr annars kostar frakten 59 kr

SIDAN
Innehåll
NYHETSBREV

Nya tester varje vecka! Signa upp på vårt nyhetsbrev för aktuella tester och tävlingar.

FÖLJ OSS

Gillar du omdömet? Glöm inte att följa oss på sociala medier för mer tester!

TESTAT AV
Magnus
Magnus

Magnus är en erfaren mjukvaruutvecklare och tech-entusiast. Hans bakgrund inom datavetenskap och hans passion för ny teknik gör honom till en expert på att granska och jämföra teknikprodukter. Magnus har alltid varit den “go-to” personen för teknikrådgivning bland vänner och familj, vilket gör honom till en utmärkt testare inom elektronik och datorer. Förutom elektronik och datorer är Magnus intresserad av löpning, hiking och biohacking.

Andra omdömen

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.