Levler – en ny sparplattform

"Testproffs riktar fokus på Levler, en populär sparplattform som erbjuder billig handel med aktier och fonder. Är den rätt för ditt sparande? Läs vidare för att upptäcka mer."
BETYG
9.1 Testproffs
levler-ekonomitjanst
4.7/5
OM TJÄNSTEN

Vilka är Levler?

Levler är en smidig och mångsidig sparplattform som startade i maj 2022 och har fokus på handel inom fonder och aktier. De erbjuder en smidig digital lösning och har som ambition att få än fler svenskar engagerade i sitt sparande än vad som är fallet idag. Man får både ett stort utbud av aktier och fonder till sjyssta avgifter. 

Precis som den populära fondplattformen Savr, så erbjuder Levler rabatt på avgifterna som fondförvaltarna tar ut så att du som kund kan få ett sjysst fondsparande till ett billigare pris. En billigare avgift gör stor skillnad via ränta-på-ränta effekten över tid, så detta är inte något man ska underskatta.

9.1

Testproffs betyg

4.8/5
Enkelt sparande med Levler ger höga betyg

Levler utmärker sig med en användarvänlig plattform, courtagefri aktiehandel till 2025 och fördelaktiga rabatter på fondförvaltningsavgifter. Dess stabila ägarbild och fokus på kundens behov gör det till ett starkt alternativ för sparande. Sammantaget ges höga betyg ut till Leveler!

Fördelar

Nackdelar

OM TJÄNSTEN

Investera i både fonder och aktier via Levler

Det som skiljer Levler åt från en del av sina konkurrenter är det faktum att du faktiskt har möjlighet att spara i både fonder (med rabatt) och aktier (courtagefritt fram till 2025). Det är uppenbart att Levler behöver locka med en rejäl morot av det här slaget under sin första tid på marknaden för att locka till sig nya kunder och nog tusan ska man ta och nyttja det som kund.

Särskilt under det kommande året kan du alltså spara bra med pengar på att handla courtagefria aktier via Levler istället för Nordnet och Avanza som man normalt gör. Kombon av både fonder och aktier gör att man dessutom kan diversifiera sin portfölj på ett bra sätt, vilket naturligtvis är positivt.

levler hemsida

Stabil ägare som står bakom Levler

Söderberg och Partners är en välrenommerad aktör inom finansbranschen, även om de ibland har fått kritik för några av deras dyrare produkter. Men jag upplever att Levler inte faller inom ramen för den typen av produkter. Det man däremot kan känna sig trygg med är att det är en finansiellt stabil aktör som ligger bakom produkten, vilket borgar för att ens pengar inte ska gå upp i rök som vi sett alltför många gånger via olika kryptoplattformar under de år som gått. Ägarbilden är alltså något positivt enligt mig.

Börja spara med Levler - endast 6 enkla steg

  1. Öppna ett konto på Levlers hemsida (länk) med Mobilt BankID
  2. Verifiera din mailadress och starta kontot
  3. Öppna upp en ISK och svara på kundkännedomsfrågorna (KYC)
  4. Godkänn kundavtalet för ISK med Mobilt BankID
  5. Sätt in pengar via banköverföring eller swish
  6. Välj vilka aktier eller fonder du vill investera i

På bara 6 steg kom jag alltså igång och kan enkelt se hur väl mina investeringar utvecklats och vilka underliggande värdepapper man har. Ganska magiskt ändå när man tänker efter hur bankväsendet och aktiesparande en gång i tiden såg ut.

Öppna nytt ISK konto - steg för steg

TESTPROFFS TYCKER

Vad tycker vi om Levler?

Efter att ha sett många plattformar komma och gå, så har vi en naturlig skepsis när det kommer in en ny aktör på marknaden. Men Levler levererar en snygg digital upplevelse och motiverar en att komma in på plattformen genom deras courtagefria (avgiften man normalt alltid betalar) aktiehandel fram till 2025. Bara det gör Levler värt att prova på.

De erbjuder dessutom 5 olika typer av fondportföljer med god rabatt på fondförvaltarnas avgift, vilket även det är attraktivt. Tids nog så hoppas jag personligen att de breddar med ett större fondutbud och tjänster kring hela tjänsten men det får man nästan utgå ifrån att det kommer.

Saker som vi gillar

Saker som hade kunnat varit bättre

SLUTSATTS

Sammanfattning av Levler

Levler är en ny plattform på marknaden och “so far, so good” får jag ändå lov att säga. De 1 000 kr jag satt in till att börja med på mitt konto kommer jag nog ta och öka via månadssparande här under hösten. Och med courtagefri aktiehandel till en ISK, så bör man faktiskt handla via Levler under slutet på 2023 och 2024. För det är viktigt att undvika onödiga avgifter om man värderar sin avkastning, och det gör jag.

VÅRT BETYG

Vårt omdöme

91
Prisvärdhet
9.3
Kvalitet
8.8
Användarvänlighet
9.5
Säkerhet
8.8
Levler Omdöme

Levler utmärker sig med en användarvänlig plattform, courtagefri aktiehandel till 2025 och fördelaktiga rabatter på fondförvaltningsavgifter. Dess stabila ägarbild och fokus på kundens behov gör det till ett starkt alternativ för sparande. Sammantaget ges höga betyg ut till sparplattformen Leveler.

9.1
FAQ
Vanliga frågor

Att bli medlem på Levler är kostnadsfritt, så du kan komma igång med ditt sparande utan några avgifter. Däremot tas ett courtage på aktiehandel (dock inte fram till 2025) och en fondförvaltningsavgift om du äger fonder, precis som på alla andra plattformar.

Avkastningen varierar naturligtvis beroende på vilka fonder och aktier du väljer att investera i samt marknadens utveckling i stort. Precis som med alla andra finansiella instrument så riskerar du att förlora hela ditt investerade belopp.

Levler och Savr erbjuder båda sparande i fonder men de har lite olika utbud och funktioner på plattformarna. Men de har båda gemensamt att de ger rabatt på fondförvaltarnas avgifter i syfte att låta dig som kund få möjlighet till ett mer fördelaktigt sparande. Onödiga avgifter äter väldigt mycket på din totala avkastning, glöm inte det!

Opti och Lysa är så kallade fondrobotar som levererar ett helt automatiserat sparande baserat på smarta algoritmer. Levlers portföljer sätts istället ihop av riktiga fondförvaltare.

Levler specialiserar sig på endast aktie- och fondsparande (med rabatt på fondförvaltarnas avgifter) medan Avanza och Nordnet levererar ett fullskaligt bankutbud med exempelvis bolån, aktiebelåning och pensionssparande.

Levler ägs av Söderberg & Partners Wealth Management AB och det konto du sätter upp hos dem omfattas av en insättningsgaranti som ger dig skydd upp till 1 050 000 kronor. Du är även skyddad via det statliga investerarskyddet som täcker upp till 250 000 kr per finansiellt institut och kund.

SIDAN
Innehåll
NYHETSBREV

Nya tester varje vecka! Signa upp på vårt nyhetsbrev för aktuella tester och tävlingar.

FÖLJ OSS

Gillar du omdömet? Glöm inte att följa oss på sociala medier för mer tester!

TESTAT AV
Magnus
Magnus

Magnus är en erfaren mjukvaruutvecklare och tech-entusiast. Hans bakgrund inom datavetenskap och hans passion för ny teknik gör honom till en expert på att granska och jämföra teknikprodukter. Magnus har alltid varit den “go-to” personen för teknikrådgivning bland vänner och familj, vilket gör honom till en utmärkt testare inom elektronik och datorer. Förutom elektronik och datorer är Magnus intresserad av löpning, hiking och biohacking.

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.