Test: KOSA – Världens största bandyleverantör

Testproffs tar en närmare titt på KOSA, världens största bandyleverantör. Hur bra är deras produktutbud? Är det rätt märke för dig som behöver bandy utrustning? Se vårt Testproffs omdöme och betyg nedan.
BETYG
9.1 Testproffs
Kosa-logo
4.8/5
OM FÖRETAGET

Vilka är KOSA?

Som gammal bandyspelare på relativt hög nivå, så är jag naturligtvis bekant med varumärket KOSA. KOSA är bandy, bandy är KOSA. De är världens största bandyleverantör och grundades 1977 av Kjell Olsson och Stig Andersell, initialerna är grunden till namnet. KOSA har gett sig på sporter som fotboll, bowling, kanot under åren men varumärket är mest känt som världens största bandyleverantör. Landslag och klubblag i alla länder som spelar bandy har vid något tillfälle burit KOSA som varumärke.

9.1

Testproffs betyg

4.8/5
KOSA får toppbetyg av Testproffs

KOSA erbjuder ett komplett utrustning för allt inom bandy med konkurrenskraftiga priser och bra kvalité. Som världens största bandyleverantör så vet KOSA ett och annat om bandy och det märks när vi testade deras produkter. Vi gillar även att det finns val för allt från nybörjare till proffs. Sammantaget delar vi ut höga poäng till KOSA för deras produkter.

Fördelar

Nackdelar

PRODUKTUTBUD

Skridskor, handskar, skydd, hjälmar - allt en bandyutövare behöver

kosa-hemsida

Tack vare sin gegidna historik och tydliga fokus på en enskild sport, så har KOSA verkligen täckt hela floran av bandyutrustning. Man har bra bandyskridskor (vilka skiljer sig avsevärt från ishockeyskdirskor) från varumärket GRAF, man har 7 olika typer av bandyhandskar, man har bandybyxor, suspensoarer, halsskydd, hjälmar – alles. Det är väl det som gör att jag förblivit KOSA lojal under alla år som aktiv själv tror jag, sortimentet är rikt och uppdateras konstant och de är specialister på just min sport. Det borgar för att säsongens version av KOSA bandyhandskar alltid kommer vara up to date med ett nytt materialval och bra komfort som passar sporten. 

Så sett till utbudet och själva prisbilden som de erbjuder till bandyspelaren, så ligger de väldigt bra kostnadsmäsigt och säkerställer att bandy blir en mycket billigare sport att utöva än ishockey.

Samarbeten med Bauer och X-Bend för bättre klubbor och målvaktsprodukter

Bandyklubbor har KOSA själva alltid legat i framkant på men för att ta ytterligare kliv och introducera material som karbon och kolfiber in i sina klubbor, har man även skapat upp ett partnerskap med Bauer och X-bend. De här partnerskapen är bara ett par år gamla men när man kollar på vårt test av den bästa bandyklubban, så är det underbart att den strategiska riktningen varit mödan värd. Särskild KOSA ARC Carbon blev jag barnsligt förjust i när jag testade deras olika bandyklubbor.

Kosa-Arc
TESTPROFFS TYCKER

Vad tycker vi om KOSA?

För både nybörjaren och den mer erfarne i bandyvärlden så är KOSA en naturlig första plats att besöka när man ska rusta sig inför kommande vinter. De har ett brett utbud som omfattar hela bandyutstyrseln som krävs och de har enormt många världsstjärnor i lirarnas sport som använder deras produkter varje dag. 

Personligen duger utbudet fullgott för mig men jag vet att vissa av mina bandykamrater har lite andra preferenser av märken på skridskor som Bauer och CCM men jag tycker att GRAF som KOSA säljer funkar bra. Det jag dessutom gillar med KOSA är att deras priser är väldigt humana, vilket gör att en vanlig familj har råd med deras produkter och kan se till att deras barn fortsätter spela bandy. Så KOSA får definitivt en stark rekommendation från min sida, det är en trygg hamn för oss bandyälskare.

Saker som vi gillar

Saker som hade kunnat varit bättre

VÅRT BETYG

Vårt omdöme

91
Pris
9.5
Kvalitet
8.9
Användarvänlighet
8.8
Design
8.7
Produktutbud
9.6
KOSA omdöme

KOSA erbjuder ett komplett utrustning för allt inom bandy med konkurrenskraftiga priser och bra kvalité. Som världens största bandyleverantör så vet KOSA ett och annat om bandy och det märks när vi testade deras produkter. Vi gillar även att det finns val för allt från nybörjare till proffs. Sammantaget delar vi ut höga poäng till KOSA för deras produkter.

9.1
FAQ
Vanliga frågor

Leverans sker inom 2-5 arbetsdagar när du handlar hos KOSA.

Ja, men endast vid köp över 1000 kr.

KOSA använder sig av Walley som erbjuder de vanliga betalmetoderna.

SIDAN
Innehåll
NYHETSBREV

Nya tester varje vecka! Signa upp på vårt nyhetsbrev för aktuella tester och tävlingar.

FÖLJ OSS

Gillar du omdömet? Glöm inte att följa oss på sociala medier för mer tester!

TESTAT AV
Magnus
Magnus

Magnus är en erfaren mjukvaruutvecklare och tech-entusiast. Hans bakgrund inom datavetenskap och hans passion för ny teknik gör honom till en expert på att granska och jämföra teknikprodukter. Magnus har alltid varit den “go-to” personen för teknikrådgivning bland vänner och familj, vilket gör honom till en utmärkt testare inom elektronik och datorer. Förutom elektronik och datorer är Magnus intresserad av löpning, hiking och biohacking.

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.