Test: Konsumentförsäkring

Dags att teckna en personförsäkring? Testproffs tar en närmare titt på Konsumentförsäkring. Hur ser deras försäkringsutbud ut? Se betyg och omdöme i denna recension.
BETYG
Testproffs 9.3 Poäng - 2024
Konsumentförsäkring logotyp
4.5/5
OM TJÄNSTEN

Vilka är Konsumentförsäkring?

Konsumentförsäkring startade 2012 och har sedan dess erbjudit den nordiska marknaden gruppförsäkringar. De arbetar med svenska och internationella försäkringsgivare för att hitta bästa möjliga försäkringar inom Grupp Risk området. De är specialiserade på personförsäkringar som skyddar dig mot plötsliga händelser i livet. Konsumentförsäkring erbjuder ett brett utbud av försäkringar som ger ett tryggt skydd både för din hälsa och ekonomiska situation.

Du kan teckna allt ifrån bolåneskydd till sjukvårdsförsäkring, allt för att du och din familj ska känna extra trygghet. Alla försäkringar tecknar man genom en ansökan som man gör på deras webbplats – smidigt och enkelt.

I denna recension testar vi

9.3

Testproffs betyg

4.5/5
Prisvärda försäkringar med Konsumentförsäkring

Konsumentförsäkring får höga betyg av oss på Testproffs eftersom de erbjuder försäkringar för både ekonomiskt stöd och trygghet för din hälsa. Allt sköts smidigt digitalt via deras webbplats där du tecknar din försäkring. Dem erbjuder försäkringar för en hel familj vilket vi tycker är bra, allt samlat i en försäkring. Konsumentförsäkring erbjuder utmärkta försäkringar som ger dig och din familj trygghet.

Fördelar

Nackdelar

TJÄNSTENS INNEHÅLL

Inkomstförsäkring

Inkomstförsäkring Hemsida

Visste du att man kan teckna en inkomstförsäkring som stödjer din ekonomi om du skulle förlora ditt jobb? Om du skulle bli arbetslös under en period och har tecknat en inkomstförsäkring via Konsumentförsäkring kan du få upp till 80% av din normala lön.

Om du är med i en a-kassa finns ett tak på 33 000 kr/mån innan skatt och med en inkomstförsäkring kan du få möjlighet till att komplettera ditt inkomstbortfall som överstiger taket. Vilket gör denna försäkring till ett bra komplement till a-kassan och ger dig ekonomisk trygghet i upp till 300 dagar om du förlorar jobbet och blir arbetslös.

Det finns några krav för att du ska kunna teckna inkomstförsäkringen. Här är de viktigaste hos Konsumentförsäkring:

 • Fast bosatt och jobb i Sverige
 • Ett svenskt personnummer
 • Minst 21 år och ej fyllda 55 år
 • Medlem i en a-kassa
 • Lägsta försäkringsbara inkomst är 30 001 kr
 • Högsta försäkringsbara inkomst är 90 000 kr
 • Du behöver BankID för att teckna försäkringen

Vad kostar en inkomstförsäkring?

Priset för försäkringen baseras på sin lön vilket gör att priset skiljer sig åt beroende på vad du tjänar. I kalkylen nedan ser du hur mycket det skulle kosta dig med den lönen du har, priset börjar från 155 kr/mån.

Inkomstförsäkring - Tabell

Månadsinkomst från Månadspremie
30 001 kr 155 kr
35 001 kr 204 kr
40 001 kr 279 kr
45 001 kr 354 kr
50 001 kr 503 kr
60 001 kr 651 kr
70 001 kr 800 kr
80 001 kr 959 kr

Olycksfalls- och familjeolycksfallsförsäkring

Olycksfall och familjeolycksfall Hemsida

Med en olycksfallsförsäkring har du trygghet om en olycka skulle vara framme. Försäkringen kan lindra de ekonomiska följder som kan uppstå om du eller någon i familjen drabbas. Du kan teckna denna försäkring själv eller till hela familjen upp till 3 barn.

Vid vilka fall ger försäkringen ersättning?

Olycksfallsförsäkringen gäller för olyckor som uppstår antingen på jobbet eller på fritiden. Om du eller någon i din familj skulle vara med i en trafikolycka kan försäkringen ersätta er för framtida invaliditet. Skulle du som försäkrad avlida på grund av ett olycksfall kan dina efterlevande förmånstagare få ett engångsbelopp via olycksfallsförsäkringen. Försäkringen kan också ge dig ersättning vid mindre olycksfall som inträffat samt att den hjälper dig då med kostnader som blir till följd av olyckan. Försäkringen kan betala ut ersättningar med upp till 1 000 000 kr om du drabbas av en skada. Dessutom gäller samma belopp för alla försäkrade personer.

Vad kostar en olycksfallsförsäkring

Priset för försäkringen baseras på hur många du vill försäkra. I kalkylen nedan ser du hur mycket det skulle kosta dig och din familj, priset börjar från 42 kr/mån.

Olycksfallsförsäkring - Tabell

Antal personer Månadspremie
1 42 kr
2 83 kr
Familj (2 vuxna + upp till 3 barn) 198 kr

Sjukvårdsförsäkring

Sjukvårdsförsäkring Hemsida

Vårdförsäkring Special är en försäkring som hjälper dig med snabb vård privat så att du slipper gå genom vårdcentralen för när man blir sjuk eller råkar ut för en olyckshändelse vill man ofta få hjälp så fort som möjligt. Att slippa långa vårdköer sparar både tid och pengar eftersom du slipper ta ledigt från ditt jobb. Du kan också få ersättning via denna försäkring om det uppstår kostnader för behandling, eventuell eftervård eller om din skada gör att du behöver hjälpmedel.

Vid vilka fall ger försäkringen ersättning?

Skulle din skada inte kräva ett läkarbesök får du ändå via sjukvårdsförsäkringen tillgång till snabb medicinsk rådgivning på telefon av en legitimerad sjuksköterskor. Med denna försäkring har du en garanti att om du behöver träffa en specialistläkare kommer du få en bokad tid inom 6 dagar. Skulle du dessutom behöva genomgå en operation som du får via sjukvårdsförsäkringen har du rätt att få denna genomförd inom 21 dagar. Skulle det vara så att inte vårdgarantin kan uppfyllas får du daglig ersättning till dess specialistläkarbesöket eller operationen är genomförd.

Vad kostar en sjukvårdsförsäkring?

Priset för försäkringen baseras på din ålder, så det är den som avgör vad det kostar. I kalkylen nedan ser du hur mycket det skulle kosta dig att teckna en sjukvårdsförsäkring, priset börjar från 117 kr/mån.

Ålder försäkrad Månadspremie
16-35 år 117 kr
36-45 år 130 kr
46-50 år 148 kr
51-55 år 158 kr
56-60 år 179 kr
61-65 år 212 kr
66-70 år 240 kr

Övriga försäkringar

Övriga försäkringar Hemsida

Betalskydd för bolån

Alla som har ett bolån vet att det är en ständig kostnad varje månad tills dess att ditt bolån är betalt vilket tar flera år. Med denna försäkring kan du få ekonomiskt stöd om det skulle hända dig något antingen att du blir arbetslös eller sjukskriven och inte får in lika mycket pengar som innan. Då kan du nyttja denna försäkringen under 12 månader från det att du utlöser den. Ett tryggt ekonomiskt skydd för dig och din familj. Ersättningen är olika beroende på vad du väljer att betala varje månad för denna försäkring. Du kan välja en kostnad mellan 48 kr till 475 kr per månad. Maximalt kan du få ersättning med upp till 10 000 kr per månad.

Vid vilka fall ger försäkringen ersättning?

Om du har tecknat en livförsäkring och tyvärr skulle mista livet innebär det att ett engångsbelopp kommer betalas ut till dina förmånstagare. Ersättningen som betalas ut är fri från inkomstskatt. Pengar är inte mycket värt när man förlorat en närstående men oavsett vad så kommer lån och räkningar fortfarande behöva betalas då kan en livförsäkring vara en liten ekonomisk hjälp i en sådan jobbig situation.

TESTPROFFS TYCKER

Vad tycker vi om Konsumentförsäkring

Konsumentförsäkring erbjuder en trygg och skräddarsydd lösning för att skydda det som är viktigt för dig. Deras försäkringar ger ekonomiskt stöd vid oväntade händelser och tryggar din hälsa med omfattande hälsoförsäkringar. En fördel är att flera personer kan inkluderas på samma försäkring, vilket gör det smidigt för familjer och hushåll att hantera sitt försäkringsskydd.

Saker som vi gillar

Saker som hade kunnat varit bättre

VÅRT BETYG

Vårt omdöme

93
Prisvärdhet
10
Villkor
9.2
Produktutbud
8.9
Support
9.1
Konsumentförsäkring omdöme

Konsumentförsäkring får höga betyg av oss på Testproffs eftersom de erbjuder försäkringar för både ekonomiskt stöd och trygghet för din hälsa. Allt sköts smidigt digitalt via deras webbplats där du tecknar din försäkring. Dem erbjuder försäkringar för en hel familj vilket vi tycker är bra, allt samlat i en försäkring. Konsumentförsäkring erbjuder utmärkta försäkringar som ger dig och din familj trygghet.

9.3

Kundtjänst och support

Om du vill komma i kontakt med Konsumentförsäkring gör du det via mail. Ansökan om att bli kund hos dem gör du enkelt via deras webbplats.

 • Mail: kundservice@svenord.se

Så tecknar du försäkring hos Konsumentförsäkring

Om du vill teckna en försäkring måste du ansöka om det på deras webbplats. De kommer att se över din ansökan och du får ett besked. Något som är bra är att du vet vad försäkringen kommer kosta dig då alla priser står under varje försäkring.

 1. Gå in på Konsumentförsäkring via vår länk
 2. Välj vilken försäkring du vill ha
 3. Ansök om din försäkring
 4. Vänta på besked
 5. Grattis till din nya försäkring!
FAQ
Vanliga frågor

Ja, det tycker vi. De erbjuder olika försäkringar som ger ekonomiskt stöd och tryggar din hälsa. Priset baseras antingen på ålder, hur många du vill försäkra eller hur stor ersättning du vill ha.

De erbjuder 5 olika försäkringar, inkomstförsäkring, skydd vid bolån, livförsäkring som ger ekonomiskt stöd. Sen erbjuder sjukvårdsförsäkring och olycksfallsförsäkring som både ger trygghet för din hälsa men också ersättning ekonomiskt.

Man ansöker om den försäkring man vill ha, sen kommer man att få svar från Konsumentförsäkring.

Kostnaden för din livförsäkring baseras på ålder från 18 år till 64 år:

Ålder försäkrad

Månadspremie

18 – 19 år

20 kr

20 – 24 år

21 kr

25 – 29 år

24 kr

30 -34 år

28 kr

35 – 39 år

36 kr

40 – 44 år

50 kr

45 – 49 år

77 kr

50 – 54 år

128 kr

55 – 59 år

226 kr

60 – 64 år

421 kr

SIDAN
Innehåll
NYHETSBREV

Nya tester varje vecka! Signa upp på vårt nyhetsbrev för aktuella tester och tävlingar.

FÖLJ OSS

Gillar du omdömet? Glöm inte att följa oss på sociala medier för mer tester!

TESTAT AV
Niklas
Niklas

Niklas är utbildad ekonom och har ett stort intresse för ekonomi och finansiella tjänster. Han är vår givna expert när det kommer till försäkringar, lån och kreditkort. Niklas strävar efter att hitta kostnadseffektiva lösningar och att dela med sig av sina erfarenheter och tips till Testproffs läsare.

Andra omdömen

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.