Test: JustInCase

Letar du efter en bra livförsäkring? JustInCase erbjuder höga försäkringsbelopp och har det gjort enkelt att teckna försäkringen direkt online. Se vårt Testproffs omdöme och betyg nedan.
BETYG
JustInCase Logo
4.5/5
OM TJÄNSTEN

Vad är JustInCase?

JustInCase grundades av Björn Häggelin med visionen att erbjuda en modern och flexibel livförsäkring och trygga hela svenska folket. Företaget strävar efter att förenkla processen för att köpa och hantera en livförsäkring genom att erbjuda en digital plattform och en enkel ansökningsprocess.

Björn Häggelin har många års erfarenhet från försäkring- och finansbranschen och kände därför till vilket viktigt samhällsproblem svenskarnas dåliga efterlevnadsskydd är. Och just att företaget etablerats för att bemöta ett stort samhällsproblem är nog anledningen till att Spiltan Invest, med Per H Börjesson i spetsen (känd författare av boken “Så här kan alla svenskar bli miljonärer), valde att investera i bolaget 2021.

9.0

Testproffs betyg

4.5/5
Modern livförsäkring med bra pris

JustInCase livförsäkring sticker ut för att de erbjuder ett både Grundskydd (livförsäkring utan hälsodeklaration) och vanlig livförsäkring. Försäkringen är enkel att teckna online, du får en rimlig prissättning och bolaget har en ägarkonstellation som ingjuter förtroende.

Fördelar

Nackdelar

TJÄNSTENS INNEHÅLL

JustInCase Livförsäkringsskydd

JustInCase Hemsida

Ersättningsbelopp

Justincase erbjuder ersättningsbelopp från 1 miljon kronor till 6 miljoner kronor. Men de erbjuder även högre summor om du har kontakt med dem personligen. De har helt enkelt en flexibel och transparent ersättningsmodell där du själv som kund anpassar din livförsäkrings ersättningsbelopp efter dina önskemål och vilken premie du har råd att betala.

Priser

JustInCase premie varierar beroende på din ålder, din hälsostatus och hur mycket du vill ha utbetalt från din livförsäkring – från en miljon kronor upp till sex miljoner kronor. Om man tar 3 miljoner kronor i utbetalning som exempel så kostar den här försäkringen dig 93 kr/månad om du är 18 år gammal och 1 752 kronor om du är 64 år gammal.

Priserna finns tydligt specificerade på tjänstens hemsida och du behöver inte skriva in dina uppgifter för att få reda på din premie.

Försäkringsålder

Du kan teckna en livförsäkring hos Justincase när du är mellan 18-64 år gammal. Du får alltså inte som tonåring eller pensionär teckna den här livförsäkringen, vilket också är standard i branschen i övrigt. Försäkringen gäller fram tills att du är 75 år gammal och därefter upphör den.

JustInCase grundskydd - livförsäkring helt utan hälsodeklaration

JustInCase har tagit fram ett innovativt och generöst grunderbjudande där de enda kraven är att du är fullt arbetsför och har bott i Norden de senaste två åren. Så länge du uppfyller de enkla kraven och kryssar i en ruta är det bara att uppge dina personuppgifter och ansöka. Försäkringen ger din familj ett grundläggande skydd om hela 500 000 vilket är väldigt generöst jämfört med andra liknande grundförsäkringar. Priset är dessutom riktigt konkurrenskraftigt. Det betyder att även du som har tidigare sjukdomshistorik eller kroniska sjukdomar fortfarande har möjlighet att teckna en grundläggande livförsäkring, så länge du är fullt arbetsför. JustInCase grundskydd ger dig alltså en livförsäkring helt utan hälsodeklaration!

LIKNANDE TJÄNSTER

JustinCase i förhållande till konkurrenter

Flexibiliteten, den personliga kontakten och upplevelsen av att verkligen teckna en modern livförsäkring gör att JustInCase sticker ut i konkurrens med andra livförsäkringsbolag på marknaden. Att Spiltan Invest, med Per Håkan Börjesson i spetsen, har investerat i bolaget gör dessutom att man direkt går från att vara en digital utmanare på marknaden till att vara ett finansiellt slagkraftigt bolag som absolut kommer ta många kunder från “de gamla” försäkringsbolagen som tidigare ägt den här marknaden.
TESTPROFFS TYCKER

Vad tycker vi om JustInCase

Saker som vi gillar

JustInCase är även ett renodlat livförsäkringsbolag, vilket gör att man känner sig än tryggare som kund och att man vet att bolaget fokuserar 100% på livförsäkringar – på att optimera produkten och att ge dig mest värde. Det är dessutom ett begynnande stort samhällsproblem med bortfall bland närstående i detta läge av höga fastighetspriser, där många svenskar har överbelånat sig. Man behöver ett skydd för den typen av hemska fall då någon närstående går bort, så att man åtminstone kan behålla hemmet när man lever i sorg.

Saker som hade kunnat varit bättre

JustInCase har, precis som nästan alla försäkringsbolag, en inbyggd trappa som gör att premien oftast ökar något varje år. Vi har föredragit om detta var tydligt från start att premien ökar med X% årligen eller dylikt så att det var förutsägbart. Nu är det mer godtyckligt, vilket inte nödvändigtvis är det bästa för oss som konsumenter.

SLUTSATS

Sammanfattning av JustInCase

Baserat på allt ovan så är det inte svårt att se att vi på Testproffs tycker att JustInCase livförsäkring är en bra innovation i livförsäkringsbranschen som förtjänar uppmärksamhet. Enkel konvertering, transparent prissättning och personlig assistans. Och att bolaget dessutom är solida med backning av Spiltan Invest gör att vi känner oss trygga med att ge dig som läsare en rekommendation om bolaget.

VÅRT BETYG

Vårt omdöme

90
Pris
9.5
Försäkringskydd
9
Begränsningar
8.5
Kundservice
9
JustInCase Omdöme

JustInCase livförsäkring sticker ut för att de erbjuder både Grundskydd (livförsäkring utan hälsodeklaration) och vanlig livförsäkring. Det är otroligt enkelt att teckna livförsäkringen online, du får en rimlig prissättning och bolaget har en ägarkonstellation som ingjuter förtroende.

9
FAQ
Vanliga frågor
JustinCase är anknutna till försäkringsgivaren Idun Liv Försäkring AB som är en av världens största återförsäkrare som ser till att JustInCase kunder kan vara trygga med sina livförsäkringar. JustInCase är dessutom registrerade hos Finansinspektionen som ser till att skydda dig  som kund.
Detta varierar mellan olika försäkringsbolag, men från JustInCase kan du få utbetalt mellan 1-6 miljoner kronor baserat på vad du bestämt på förhand.
Nej, det finns ingen bindningstid på JustInCase olika livförsäkringar. Du som kund kan säga upp det när som helst.
Nej, livförsäkringen gäller även för dig som eventuellt emigrerar till annat land men du behöver notifiera JustInCase om du folkbokför dig utanför Sverige.
SIDAN
Innehåll
NYHETSBREV

Nya tester varje vecka! Signa upp på vårt nyhetsbrev för aktuella tester och tävlingar.

FÖLJ OSS

Gillar du omdömet? Glöm inte att följa oss på sociala medier för mer tester!

TESTAT AV
Picture of Magnus
Magnus

Magnus är en erfaren mjukvaruutvecklare och tech-entusiast. Hans bakgrund inom datavetenskap och hans passion för ny teknik gör honom till en expert på att granska och jämföra teknikprodukter. Magnus har alltid varit den “go-to” personen för teknikrådgivning bland vänner och familj, vilket gör honom till en utmärkt testare inom elektronik och datorer. Förutom elektronik och datorer är Magnus intresserad av löpning, hiking och biohacking.

Andra omdömen
Missa inte de senaste testerna

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Som prenumerant godkänner du vår integritetspolicy

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.