Test: Japebo – Allt inom hörapparater

Letar du efter tillbehör och delar till hörapparater? Vi har tittat närmare på hörselshopen Japebo. Se vårt Testproffs omdöme och betyg nedan.
BETYG
8.8 Testproffs
Japebo Logo
4.4/5
OM WEBBSHOPPEN

Vad är Japebo?

Japebo grundades år 2018 i Danmark men har snabbt blivit en av de mest självklara destinationerna online även i Sverige för att köpa tillbehör till alla ledande tillverkare av hörapparater. Att ha en pålitlig och bra ljudupplevelse är avgörande för varje enskild människa, för att inte bara klara av vardagen utan även för att kunna njuta av livet till fullo. Därför existerar Japebo som varumärke och hos Japebo får du därmed tillgång alla tillbehör som krävs för en god hörupplevelse. Tillbehör till alla stora märken inom hörapparater finns representerade på hemsidan, så som Phonak, Widex, Siemens och Resound.

8.8

Testproffs betyg

4.4/5
Högkvalitativa och prisvärda produkter
Japebo får höga poäng på grund av deras prisvärda och högkvalitativa originaltillbehör till hörapparater. Dessutom imponerar företagets engagemang för att stötta en eftersatt kundgrupp, vilket ger dem ett extra lager av sympati och goodwill. Snabb leverans av batterier är ett stort plus, och trots vissa danska språkelement på hemsidan, är företaget pålitligt och produkterna är av hög standard.

Fördelar

Nackdelar

TJÄNSTENS INNEHÅLL

Vårt intryck av Japebo

Hemsida Screenshot Japebo

Prisvärda tillbehör för sin hörapparat

Japebo satsar inte bara på att leverera en stor bredd av originaltillbehör till hörapparater utan de gör även en poäng av att alltid erbjuda dem till ett rimligt pris. Det är subventionerat i visa länder med hörapparater men däremot inte på tillbehörsfronten, vilket definitivt ger ett existensberättigande för Japebo med sin attraktiva prisnivå. Och tillbehören som det handlar om i det här fallet är domer, ear grips, streamingtillbehör, torkboxar eller fjärrkontroller. För batterier specifikt så har de extra snabb leverans, där du får leverans redan dagen efter om du beställer innan kl 15:00 – släng er i väggen Amazon!

Varje tillbehör man kan tänka sig för sin hörapparat

Förr i tiden så var i regel hörapparaten en fristående enhet, men så är definitivt inte längre fallet. Särskilt när det gäller trådlösa tillbehör är möjligheterna oändliga. Därför blir vikten av att ha ett brett utbud av tillbehör till hörapparaten desto viktigare. Som kund hittar man bland annat diskreta mikrofoner och sändare som kan göra båda 1:1 samtalen mycket tydligare och lättare att höra. Det kan också hjälpa dig att höra om avståndet är stort, exempelvis om man sitter på ett föredrag där man har lite avstånd till talaren. Det finns också produkter som kopplar hörselapparaten till en TV, så att brukaren kan höra ljudet från sin TV på önskad volym, utan att för den delen påverka andra i rummet.

På Japebo hittar du även de tillbehör som du behöver för att sköta om och underhålla dina hörapparater. För att rengöra dina hörapparater rekommenderas öronspray, rengöringsservetter, borste, luftblåsare och torkboxar. Dessa är samtliga en viktig del av den dagliga rengöringen för en hörapparat. De tillbehör som du behöver byta ut varje månad för din hörapparat finns alltså att tillgå hos Japebo.

Hemsida Screenshot Japebo 2

Ett varumärke som gör skillnad

Det kanske roligaste med Japebo är att deras sortiment vänder sig till en eftersatt grupp i samhället och är med och aktivt bidrar till att just de personerna ska kunna ha en mer aktiv och bekymmersfri vardag. Det är enkelt uttryckt ett bidrag till att fler människor ska kunna leva fullödiga lev, på sina villkor. Och det är värt ett särskilt omnämnande tycker vi.

TESTPROFFS TYCKER

Vad tycker vi om Japebo

Vi på Testproffs gillar Japebo för att de kombinerar prisvärda originaltillbehör med att de betjänar en kundgrupp som verkligen behöver stöttning. Sånt är behjärtansvärt och det gör naturligtvis att man bygger en extra nivå av sympati för varumärket. Att de sedan också har löst snabbfrakt när man beställer sina batteri så att man kan får dem redan nästa dag (om man beställer innan 15:00) tycker vi är superbra.

De skulle kunna arbeta på hemsidan för att verkligen göra den helt svensk istället för att tillåta vissa danska skrivningar här och var. Men produkterna är bra och företaget i grund och botten gediget, så det gör inte så stort utslag på den negativa skalan. Behöver man hitta bra och prisvärda originaltillbehör till sin hörapparat, så kan vi absolut rekommendera ett besök hos Japebo.

Saker som vi gillar

Saker som hade kunnat varit bättre

VÅRT BETYG

Vårt omdöme

88
Pris
9.2
Kvalitet
8.8
Användarvänlighet
8.7
Design
8.1
Produktutbud
9.2
Japebo Omdöme

Japebo får höga poäng på grund av deras prisvärda och högkvalitativa originaltillbehör till hörapparater. Dessutom imponerar företagets engagemang för att stötta en eftersatt kundgrupp, vilket ger dem ett extra lager av sympati och goodwill. Snabb leverans av batterier är ett stort plus, och trots vissa danska språkelement på hemsidan, är företaget pålitligt och produkterna är av hög standard.

8.8
SIDAN
Innehåll
NYHETSBREV

Nya tester varje vecka! Signa upp på vårt nyhetsbrev för aktuella tester och tävlingar.

FÖLJ OSS

Gillar du omdömet? Glöm inte att följa oss på sociala medier för mer tester!

TESTAT AV
Magnus
Magnus

Magnus är en erfaren mjukvaruutvecklare och tech-entusiast. Hans bakgrund inom datavetenskap och hans passion för ny teknik gör honom till en expert på att granska och jämföra teknikprodukter. Magnus har alltid varit den “go-to” personen för teknikrådgivning bland vänner och familj, vilket gör honom till en utmärkt testare inom elektronik och datorer. Förutom elektronik och datorer är Magnus intresserad av löpning, hiking och biohacking.

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.