Test: Utvalda produkter från Happy Vegan

Testproffs testar Happy Vegans produktutbud! Hur bra är ägguleersättning? Vilken är den bästa veganska fisken? Finns det någon bra vegansk smaksättare? Samtliga frågor besvaras med recension och betyg.
BETYG
Testproffs 8.8
happy-vegan-produktutbud
4.6/5
OM PRODUKTEN

Vad är Happy Vegan?

Happy Vegan startades av ett gäng grabbar i Göteborg under 2016 som var frustrerade över det dåliga utbudet av veganska produkter i Sverige generellt och i svenska livsmedelsbutiker i synnerhet. Idag drivs webshopen av Erik och Cristina Oliva Werner som vill vara med och försöka bidra med omställningen till en mer växtbaserad kost samt promota den veganska livsstilen.

I detta testat olika produkter från Happy Vegans webshop med målet att finna en riktigt bra ägguleersättning, den bästa veganska fisken samt test av veganska smaksättare.

8.8

Testproffs betyg

4.9/5
En utmärkt webshop för veganska produkter

Happy Vegan har ett stort utbud av veganska produkter där mycket dessutom är ekologiskt vilket vi gillar. I detta test fick Tera Vegane Golden Exx höga poäng tillsammans med Reba Tomato MacREAL (vegansk fisk). Testfavoriten blev smaksättaren Tryffel & Smör från Guimaranas.

Fördelar

Nackdelar

Unboxing från Happy Vegan

PRODUKTTEST

Ägguleersättning från Terra Vegane Golden-Exx

Ett äggersättningspulver som är väldigt smidigt att använda. Man rör bara ut 5 gram pulver i lite vatten. Gyllengul och fin färg – en helt naturlig gul ton, från gurkmeja, inga färgämnen här inte! På paketet står att en förpackning motsvarar ungefär 40 äggulor och det gör det idealiskt att ha en sån här påse hemma, faktiskt även för icke-veganer. Varför inte även en i krisberedskapslådan?

Test med veganska pannkakor

Vi testade att laga helt veganska pannkakor med Golden-Exx och det gick fint, även om de inte håller ihop fullt så bra som pannkakor med ägg. Har du problem med att få dem att hålla ihop kan du testa att vispa ner lite extra potatismjöl eller fiberhusk eller liknande i smeten, så går det säkert bra. Golden-Exx gav en härligt gyllengul färg och vi tycker faktiskt att det både smakar och luktar gott av ägg. Färgen blev nästan finare än ”vanliga” pannkakor till och med!

Betyg för Terra Vegane Golden-Exx

Betyg 8.7
Prisvärdhet
4/5
Hållbarhet
5/5
Ingredienser
4.4/5
Kvalitet
4.7/5

Smaktest: bästa veganska fisken

Vi har utsett den bästa veganska fisken med produkter köpta från Happy Vegan. Det var fyra sorters vegansk tonfisk och en inlagd makrill i tomatsås.

1) Reba Tomato MacREAL vann överlägset. Otroligt god ekologiskt vegetabiliskt protein, baserat på ärtor och bönor, i en riktigt god tomatsås. ”Fiskbitarna” är stora och härliga, med precis lagom tuggmotstånd. Fenomenalt gott.

2). På andra plats kom Omnituna, en vegansk tonfisk baserad på sojaprotein. Mycket god smak. Lite färglös och kanske inte testets finaste utseende – men faktiskt den absolut billigaste. Fin fisksmak, den här skulle kunna lura många inbitna köttätare, vilket ju måste vara ett utmärkt betyg. Väldigt fint tuggmotstånd, svårt att sluta äta!

3) På tredje plats kom Reba Töna, en ekologisk tonfiskprodukt baserad på ärt- och bönprotein, kryddat med bland annat sojasås och sjögräs. Kanske kommer den naturliga havssmaken från just sjögräset? Vi vet inte, men vi gillar det!

4) På fjärde plats kom Marigold Soya Bean Vegan Tunah, med stora härliga proteinbitar av soja. Pluspoäng för en ren och minimalt processad ingredienslisa!

5) På sista plats kom Unfished PlanTuna, som även innehåller olivolja, vilket är ett plus. Smaken är helt ok, men i det här sällskapet räckte det inte ända fram till en pallplacering.

Betyg för vegansk fisk

Betyg 8.9
Prisvärdhet
5/5
Hållbarhet
4.8/5
Ingredienser
4.3/5
Kvalitet
4.8/5

Guimarana kryddor och veganska smaksättare

I detta test prövar vi Guimaranas tre bästsäljande smaksättare: Tryffel & Smör, Meat lover (med smak av grillat kött) och chorizo. Varje glasburk innehåller 100 gram.

Enkelt och användbart för smaksättning

Kryddorna är smidiga och användbara – allt ifrån din veganska hamburgare, till ris eller potatis går att smaksätta, utan krångel eller komplicerade förberedelser.

Guimaranas tre bästsäljande smaksättare

Guimarana är ett spanskt företag, som inte vill att du som vegan ska behöva kompromissa med smaken. För Guimarana är balansen mellan mat och miljö grundläggande. De tillverkar sina produkter för hand och väljer lokala råvaror. Självklart är produkterna ekologiska och utan glutamat. Kryddorna och smaksättarna innehåller generellt enkla och rena ingredienser. 

Tryffel och svamp-kryddan med smörsmak innehåller exempelvis endast majsmjöl, salt och naturella aromer från växtextrakt. Produkterna är därmed glutenfria och fria från allergener. Kryddorna är smidiga och användbara – allt ifrån din veganska hamburgare, till ris eller potatis går att smaksätta, utan krångel eller komplicerade förberedelser. Öppna bara burken och strö valfri mängd över din rätt.

Tryffel & Smör: Till och med doften är oemotståndlig – här luktar det tryffel och svamp! Umamistinn och finstämd smak som är svår att få nog av. Vi känner ingen jättetydlig smörsmak, men älskar du tryffel eller svamp eller behöver öka umamismaken i maten – detta är smaksättaren för dig! Det går nästan inte att sluta äta. Testets absoluta vinnare.

  • Betyg: 10 av 10

Meat lover (med smak av grillat kött): Vi känner ingen jättetydlig köttsmak, däremot en härligt rökig smak. Det smakar sommar och grill. Ganska tillfredsställande umamimängd också, även om det inte är lika tydligt som i Tryffel & Smör. Vill du få exempelvis dina grönsaker att smaka som om de kom direkt från grillen? Den här smaksättaren hjälper dig! 

  • Betyg: 7 av 10

Cholizo: Denna smaksättare innehåller paprikapulver, till skillnad från de andra. Kryddblandningen ger verkligen en chorizosmak på maten. Du känner paprikasmaken tydligt, men även en angenämt mustig rökighet. Saknar du som vegan smaken av en härligt kryddig chorizo? Den här kanske kan hjälpa dig med suget?

  • Betyg: 8 av 10

Betyg för Guimaranas smaksättare

Betyg 8.8
Prisvärdhet
4/5
Hållbarhet
4.8/5
Ingredienser
4.6/5
Kvalitet
4.5/5
TESTPROFFS TYCKER

Vad tycker vi om Happy Vegan?

Här nämner vi ett par saker vi gillar och tycker kunnat varit lite bättre. Happy Vegans produktutbud är imponerande och vi gillar även att mycket är ekologiskt. Nedan följer ett par olika saker.

Saker som vi gillar

Saker som kunnat varit bättre

VÅRT BETYG

Vårt omdöme

88
Prisvärdhet
8
Kvalitet
10
Design
7
Användarvänlighet
9
Hållbarhet
10
Happy Vegan omdöme

Happy Vegan har ett stort utbud av veganska produkter där mycket dessutom är ekologiskt vilket vi gillar. I detta test fick Tera Vegane Golden Exx höga poäng tillsammans med Reba Tomato MacREAL (vegansk fisk). Testfavoriten blev smaksättaren Tryffel & Smör från Guimaranas.

8.8
VÅRA TEST
Hur gick testet till?
FAQ
Vanliga frågor

Happy Vegan har en leveranstid om 1-2 arbetsdagar vanligtvis.

Om du handlar för över 799 kr inkludera fri frakt.

SIDAN
Innehåll
NYHETSBREV

Nya tester varje vecka! Signa upp på vårt nyhetsbrev för aktuella tester och tävlingar.

FÖLJ OSS

Gillar du omdömet? Glöm inte att följa oss på sociala medier för mer tester!

TESTAT AV
Sara
Sara

Sara är en licensierad PT och näringskonsult. Hennes passion för träning och hälsa gör att hon har en fördjupad kunskap ämnet. Som testare inom kategorin träning och fritid samt skönhet och hälsa, kombinerar Sara sin yrkeskunskap och personliga erfarenhet för att granska och utvärdera produkter för Testproffs.

Andra omdömen

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.