Test: Gustaf & Linnea en naturlig hudvård av bivax

Gustaf och Linnea erbjuder naturliga hudvårdsprodukter utformade för att passa de skiftande säsongerna och klimatet i Norden. Produkterna är framställda av bivax som kommer från Sverige, och paketeras i högtåliga och återvinningsbara pappförpackningar.
BETYG
Betyg 9.6/10
gustaf linnea cerat kräm
4.9/5
OM PRODUKTEN

Vad är Gustaf och Linnea?

Gustaf & Linnea är ett speciellt företag. De lämnade storstadsstressen för ett mer harmoniskt liv, i samklang med naturen. Det blev biodling på Gotland och biodling genererar ju både honung och bivax. På detta sätt uppkom intresset för att skapa ekologiska och ”närpollinerade”, som de säger, hudvårdsprodukter.

Deras mål är att driva ett klimatpositivt bolag som pollinerar Sverige och erbjuder den bästa hudvården, både för hud och natur. I denna recension har våra testproffs gått på djupet och testat Gustaf och Linneas produkter.

9.6

Testproffs betyg

4.5/5
Toppbetyg för Gustaf & Linnea

Gustaf och Linnea får höga betyg i vårt test eftersom produkterna är prisvärda och verkligen håller en hög kvalitet. Saker vi gillar är att råvarorna är naturliga utan tillsatta kemikalier samt att produkterna är prisvärda och fungerar särskilt bra för armbågar och händer på vintern. Produkterna känns naturliga och är lättanvända.

Fördelar

Nackdelar

PRODUKTTEST

Vårt intryck av Gustaf och Linnea

Vi älskar att produkterna består av rena och naturliga råvaror utan tillsatta kemikalier. Det är så skönt att inte behöva oroa sig för sånt. Vår hud är vårt största organ och ingen vet väl egentligen hur alla kemikalier vi annars smörjer in oss med påverkar oss i längden. Med Gustaf & Linneas produkter behöver man inte oroa sig för sånt. De består av rena oljor, bivax och eventuellt eterisk olja, lite förenklat uttryckt. Vi upplever också att alla produkter är av yppersta kvalitet. Ceraten är de bästa vi någonsin använt och fotstiftet är exremt bra. 

Riktigt bra naturliga hudvårdsprodukter perfekta för känslig hud

Efter många års hudproblem, med allt ifrån torr hud till både eksem och rosacea har vi testat det mesta, från mjukgörande krämer och salvor till starka kortisonkrämer. Gustaf & Linneas produkter håller måttet och mer än så! Fotstiftet är extremt bra, det har gjort fötterna lena och mjuka samt lindrat självsprickor efter att det applicerats i samband med sänggående några kvällar i rad. Även förhårdnader och torra fläckar på fötterna har mjukats upp och förbättrats.

Naturlig hudvård av högsta kvalitet

"Efter många års hudproblem, med allt ifrån torr hud till både eksem och rosacea har vi testat det mesta, från mjukgörande krämer och salvor till starka kortisonkrämer - Gustaf & Linneas produkter håller måttet och mer än så! "

Ringblomssalvan är underbar för torra armbågar och uttorkade vinterhänder. Ett riktigt superknep är att först smörja in händerna med ringblomssalva och sedan ta på sig ett par bomullshandskar och gå och lägga sig. Då får salvan tid att verkligen gå in i huden och händerna känns mjukare än någonsin. Ringblomssalva har länge använts för att lindra olika hudåkommor och denna har ringblomsolja som tredje ingrediens, den innehåller alltså rikligt med ringblomsolja. Konsistensen är mjuk och len.

Unboxing av Gustaf & Linnea hudvårdskit

Intresserad av deras hudvårdskit? I denna unboxing video kan du följa med när Testproffs öppnar upp och går igenom de olika produkterna i hudvårdskitet från Gustaf & Linnea.

Bästa ceratet: Ekologiskt med bra konsistens

Att hitta ett ekologiskt cerat gjort på naturliga råvaror är inte helt lätt, om man är kräsen med konsistensen. Ibland är de för mjuka, ibland är de för hårda och lite ”torra”. Gustaf & Linneas har en perfekt konsistens. Lätt att fördela, men tillräckligt fet för att verkligen vårda och mjukgöra de torraste läpparna. Vi älskar också deras klimatmedvetenhet och att alla förpackningar är i papp. Detta är de bästa cerat vi någonsin testat!

gustaf linnea cerat
Applicering av Gustaf och Linneas ekologiska cerat av bivax och honung
ringblom salva gustaf och linnea
TESTPROFFS TYCKER

Vad tycker vi om Gustaf & Linnea?

Gustaf & Linnea är en genomgående genuin produkt med flera delar som vi gillar. Nedan har vi listat ett par saker som vi verkligen gillar med deras produkter samt vad som möjligtvis hade kunnat förbättras.

Saker som vi gillar

Saker som kunnat varit bättre

VÅRT BETYG

Vårt omdöme

96
Prisvärdhet
10
Kvalitet
10
Design
9
Användarvänlighet
9
Hållbarhet
10
Gustaf & Linnea

Gustaf och Linnea får höga betyg av våran Testare eftersom produkterna är prisvärda och håller en hög kvalitet. Testaren gillar särkillt att råvarorna är naturliga utan tillsatta kemikalier, samt att produkterna är prisvärda och fungerar särkillt bra för armbågar och händer på vintern. Kvalitetskänslan är också hög på samtliga av Gustaf och Linneas testade produkter.

9.6
VÅRA TEST
Hur gick testet till?
FAQ
Vanliga frågor

Tyvärr har vi inte hittat någon rabattkod för Gustaf och Linnea. Däremot erbjuds fri frakt på alla ordrar över 250 kr.

Hålet i mitten kallas för sjunkhål och blir till när ceratet fylls upp. Vanligtvis värmer tillverkarna toppen för att jämna ut hålet men hos Gustaf och Linnea hålls produktionen naturlig och därför finns hålet vara kvar.

Hålet i mitten kallas för sjunkhål och blir till när ceratet fylls upp. Vanligtvis värmer tillverkarna toppen för att jämna ut hålet men hos Gustaf och Linnea hålls produktionen naturlig och därför finns hålet vara kvar.

Pappförpackningarna kommer fraktas med båt från en fabrik i Kina. Förhoppningen enligt Gustaf och Linnea är att hitta ett närproducerat likvärdigt alternativ.

Tyvärr inte, men enligt Gustaf och Linnea siktar de på att snart kunna erbjuda ekologiskt certifierade hudvårdsprodukter.

SIDAN
Innehåll
NYHETSBREV

Nya tester varje vecka! Signa upp på vårt nyhetsbrev för aktuella tester och tävlingar.

FÖLJ OSS

Gillar du omdömet? Glöm inte att följa oss på sociala medier för mer tester!

TESTAT AV
Sara
Sara

Sara är en licensierad PT och näringskonsult. Hennes passion för träning och hälsa gör att hon har en fördjupad kunskap ämnet. Som testare inom kategorin träning och fritid samt skönhet och hälsa, kombinerar Sara sin yrkeskunskap och personliga erfarenhet för att granska och utvärdera produkter för Testproffs.

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.