Test: Granelito barnkläder i organiskt pimabomull

Granelito är ett svenskt barnklädesmärke som använder etiskt och hållbart framställda material för att skapa bärbar design för barn i vardagen.
BETYG
Betyg 8.4/10
granelito tröja
4.6/5
OM PRODUKTEN

Vad är Granelito?

Enligt Granelitos hemsida grundades klädmärket 2018 i Brooklyn NY men är för närvarande baserade i Göteborg. Företaget är familjeägt med rötter från Sverige och Peru där de hämtar både kulturell och materiell inspiration. Kläderna produceras i Peru av pimabomull, speciellt utvald mjukt bomull, men har ett Skandinaviskt formspråk.

8.4

Testproffs betyg

4.6/5
Kvalité och fina mönster från Granelito

Granelito använder sig av material som som är både mjukt och härligt. Det som kändes mest kittlande var att det fanns många “set” till barnen vilket är väldigt kul att klä sina barn i. Rätt dyra men definitivt fina och hållbara kläder.

Fördelar

Nackdelar

PRODUKTTEST

Vårt intryck av Granelito

Gillar verkligen varumärken och känsla som sprids från hemsidan och kläderna i sig. Materialet är magiskt mjukt och härligt. Passar verkligen mitt barn i den åldern hon är i just nu (2 år). Printen är fina och känslan är av hög kvalité. Mycket ljusa tyger och färger kan eventuellt bli problematiskt i tvätten framöver.

Trendig design i bra kvalité

Enligt hemsidan ska deras barnkläder vara “updated for the present moment, our products are fresh, lively, and timeless.” Att deras kläder är “fräscha, livliga och tidlösa” tycker jag stämmer överens väldigt bra. Framförallt tidlösa i tryck och design. Kvalitén känns väldigt bra och funkar utan problem med tvätt.

Fräscha, livliga och tidlösa

Granelito är framförallt tidlösa i tryck och design. Kvalitén känns väldigt bra och funkar utan problem med tvätt.

granelito barnkläder
Mixade sets med tröja och byxor från Granelito
granelito-hel-set
granelito-outfit
TESTPROFFS TYCKER

Vad tycker vi om Granelito?

Barnkläderna från Granelito ger en härlig känsla av kvalité som både är mjuk och hållbar. Priset är rätt högt men väljer man ut ett par set så tycker vi det kan vara värt!

Saker som vi gillar

Saker som kunnat varit bättre

VÅRT BETYG

Vårt omdöme

84
Prisvärdhet
7
Kvalitet
9
Design
9
Användarvänlighet
8
Hållbarhet
9
Granelito omdöme

Gillade verkligen kläderna som min dotter fick testa från Granelito. Speciellt kombinationen av hållbart tänkande med hög kvalité och skönt material. Priset är i högsta laget för barnkläder men så är också produkterna unika och gjorda i pimabomull vilket märks.

8.4
VÅRA TEST
Hur gick testet till?
FAQ
Vanliga frågor

Granelito använder sig av ekologisk pimabomull som är en typ av bomull med långa fibrer. Denna bomull har utvecklats under många år. pimabomullen har speciella egenskaper som gör att den behåller färgen bättre, håller längre och känns mycket slätare än vanlig bomull.

Vanligtvis tar det 1-3 arbetsdagar att få kläder från Granelito. Fraktkostnader varierar beroende på land, men inom Sverige är frakten gratis vid köp över 1500 kr.

SIDAN
Innehåll
NYHETSBREV

Nya tester varje vecka! Signa upp på vårt nyhetsbrev för aktuella tester och tävlingar.

FÖLJ OSS

Gillar du omdömet? Glöm inte att följa oss på sociala medier för mer tester!

TESTAT AV
Emma
Emma

Emma är en engagerad förälder med två barn. Hon har erfarenhet av att välja och använda produkter inom barn- och familjeområdet, inklusive leksaker, kläder och barnvagnar. Emma gillar även att spendera tid i trädgården och naturen och har därför även varit gästskribent inom ämnet trädgård och verktyg.

Andra omdömen
Missa inte de senaste testerna

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Som prenumerant godkänner du vår integritetspolicy

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.