Fårskinnstofflor bäst i test – de bästa tofflorna inom 7 kategorier

Är det dags att ta hand om fötterna med tofflor som inte blir för varma eller för kalla? Då bör du satsa på äkta fårskinnstofflor som skämmer bort dina fötter med flera unika egenskaper. De är gosiga, torra och antibakteriella. Vi på Testproffs har valt ut de bästa fårskinnstofflorna så att du slipper leta!
BÄST I TEST
Testproffs Toppbetyg Vit 2024
fårskinnstofflor bäst i test

Faarskinn.se fårskinnstofflor

5/5
PRISVÄRD
shepherd - melissa

Shepherd Melissa fårskinnstofflor

4.5/5
BÄST PREMIUM
natures collection fårskinnstofflor

Natures Collection fårskinnstofflor

5/5

Introduktion om fårskinnstofflor

Vi på Testproffs har testat en rad olika modeller av fårskinnstofflor för att undersöka vilken modell som är den bästa. För att ge vårt betyg har vi sett på viktiga egenskaper som kvalitet, design, storlek, pris och känsla. Förhoppningsvis kan du hitta bästa fårskinnstofflan för dig baserat på informationen vi fått fram av vårt fårskinnstofflor test.

TestProffs Logotyp Header

Vilka är de bästa fårskinnstofflorna?

Testvinnaren blev fårskinnstofflor med mjuk sula från Faarskinn.se som är tofflor av äkta fårskinn med en mjuk och följsam design. Det här är slitstarka tofflor av fårskinn som sitter så bra att du aldrig funderar på att ta av dem. Flera av oss på Testproffs gick av misstag vid flera tillfällen ut ur våra hem med tofflorna på!

Dessa fårskinnstofflor har flera certifieringar som bekräftar att de är gjorda av äkta fårskinn och på ett etiskt sätt. Vi tror att detta är det bästa valet för den som är ute efter en kombination av komfort och hög kvalitet.

ATT TÄNKA PÅ

Att tänka på vid köp av fårskinn

När du ska köpa fårskinnstofflor så finns det alltså flera aspekter att vara medveten om. Med vår guide så bör du kunna hitta rätt modell för dig.

För att sammanfatta vad du bör tänka på:

 • Välj äkta fårskinn om du vill ha de unika egenskaperna som detta material ger dig.
 • Köp från en säker butik med certifieringar för fårskinnet.
 • Tänk noga igenom den modell du vill ha och varför.
 • Se till att du förstår vad som gäller för returer innan du köper.
 • Lär dig mer om hur du kan få dina fårskinnstofflor att hålla längre!
VÅRA TEST

Hur gick testet till?

För att kora de bästa fårskinnstofflorna så började vi med att välja ut populära märken och modeller. Testproffs testgrupp bestod både av män och kvinnor och barntofflor lät vi barn ha på sig och utvärdera tillsammans med förälder.

Testet pågick under tre månaders tid som sträckte sig över vår och försommar så att vi kunde testa de värmereglerande egenskaperna. Vi såg till att varje testproffs använde samma mall för att tänka på samma frågor om komfort, kvalitet, användning, rengöring och prisvärdhet.

Vår värderingsmall innehöll punkterna:

 • Form och design
 • Passform
 • Komfort
 • Värme och andning
 • Pris
 • Rengöring

Viktiga frågor vi har ställt oss är:

 • Hur bekväma är tofflorna?
 • Känns de varma eller kalla?
 • Luktar det från tofflan när det blir varmt?
 • Är det enkelt att ta på och av?
 • Tycker barn om att ha tofflorna på?
 • Hur uppfattas designen?

När de tre månaderna var förbi så satte vi oss ned för ett samtal om tofflorna för att försöka enas om vilka som skulle få titeln fårskinnstofflor bäst i test, bäst budget och så vidare. Här i vår fårskinnstofflor test artikel kan du läsa resultatet av våra samlade erfarenheter.

Vi har också tagit med några fårskinnstofflor som inte fick högsta betyg men som också kan anses vara mycket bra val av flera skäl. Det kanske rentav är så att någon av dessa modeller är bästa fårskinnstofflor för dig baserat på egenskaper och pris.

Bäst i test

1. Fårskinnstofflor med mjuk sula

Testproffs - Bäst i test 2024
fårskinnstofflor bäst i test
5/5

Fördelar

Nackdelar

Mjuka och sköna fårskinnstofflor från Nya Zeeland

När vi testade dessa fårskinnstofflor så kom vi ganska snabbt fram till att det var enkelt att få de att passa. Det var bara en av oss som inte kunde vara med eftersom största storleken för tofflorna är 42. Med detta sagt så måste det ändå sägas att det här är en toffla som lär passa många.

Fodret är mjukt och sitter inte åt för hårt omkring foten. Dessutom så andas tofflan perfekt tack vare fårskinnets unika egenskaper som leder vatten bort från dina fötter. Det blir inte svettigt även då du rör på dig med tofflorna på.

Tofflor som inte glider av

Om du tycker att det är skönt med tofflor som sitter på som de ska och inte hasar efter dig är detta ett bra val. Du får ett fint stöd runt fotleden och samtidigt är det riktigt enkelt att få foten i tofflan.

Jag nämner att tofflan inte har någon hård sula som ett minus men vill påpeka att detta inte nödvändigtvis är ett problem då du använder tofflorna inomhus. De är absolut inte hala och då du inte rör dig på blött utomhusgolv så finns det ju egentligen ingen anledning till att lägga till en sula.

För dig som är intresserad av att försöka gå på naturliga material så får du detta med dessa fårskinnstofflor. De är verkligen naturliga på ett sätt som gör att du upplever kontakt med golvet samtidigt som dina fötter skyddas.

Bästa pris hos

Faarskinn.se

2. Shepherd Melissa fårskinnstofflor

Testproffs - Prisvärd 2024
shepherd skinntofflor
4.5/5

Fördelar

Nackdelar

Klassiska slip-on fårskinnstofflor

Melissa är en modell som ser ut som klassiska hemmatofflor. Skillnaden ligger förstås i materialet. Här får du för ett lägre pris än andra tofflor vi jämfört med samma fina stöd för värmereglering tack vare fårskinnets unika egenskaper.

Tofflan är en form av flipp flopp, eller slip on, vilket några av oss som testade är mindre förtjusta i. Men om denna design är den typ av inomhustoffla som du föredrar så har du verkligen hittat rätt. Designen är gjord för att du ska trivas med tofflan på även då du får upp värmen.

Välj rätt storlek!

Något jag måste påpeka är att Shepherd Melissa fårskinnstofflor är ganska små i storleken. Jag valde en storlek större än vad jag normalt sett använder och då blev det bra. Det ska också sägas att det här är tofflor som töjer sig lite med tiden.

Det vi kunde enas om med vårt fårskinnstofflor test är att Melissa tofflan är mycket varm och go. Den är mysig att ha på sig och givetvis väldigt lätt att använda då du bara ska trä i foten för att få den på.

Bästa pris hos

Ahlens.se

3. Natures Collection fårskinnstofflor

Testproffs - Bäst Premium 2024
5/5

Fördelar

Nackdelar

Superbekväma fårskinnstofflor för hemmiljö och jobb

Det här är utan tvivel de bästa fårskinnstofflorna du kan välja om du vill ha lite mer än mjuka och gosiga inomhustofflor. Sulan gör det enkelt att använda tofflorna i hemmet och vidare ut på veranda samt i trädgård.

Jag upplevde också att den här fårskinnstofflan passar perfekt som inomhussko på jobbet. Detta eftersom den har ett snyggt och propert utseende med sin form och med sulan.

För fötterna är det ju hur skönt som helst att få den gosiga och väl tempererade miljön hellre än att ha på sig vanliga utomhusskor dagen lång. Priset är förstås högre då detta är ett premiumval men du får verkligen god kvalitet för pengarna.

Olika färger och bra storlekar

Notera att dessa fårskinnstofflor finns i olika färger. Jag saknar vitt men tycker att de ljusgrå fungerar lika bra. Med olika färg är det enkelt att välja rätt för familjemedlemmar. Tofflan finns även i mindre storlek 35 vilket är ett stort plus vi inte har sett hos alla de fårskinnstofflor vi har testat.

Själv tog jag en större storlek eftersom jag har en bredare fot. Det var ett bra val och fårskinnstofflan satt på riktigt bra utan att glida av. Vi kunde bara konstatera att det här är tofflor man gärna har på sig dagen lång.

Bästa pris hos

Naturescollection.se

4. Bästa fårskinnstofflor dam

natures collection fårskinnstoffla
4.6/5

Fördelar

Nackdelar

Sköna damtofflor utan häl

Jag har angett utan häl som ett plus med denna modell för faktum är att det blir väldigt smidigt att använda den här typen av toffla. Du får mjuk och gosig insida men det är så enkelt att stoppa in och ta ut foten.

När du känner att du vill lufta fötterna lite så är det ju enkelt. Samtidigt ska det sägas att det märks att detta är fårskinnstofflor för de andas riktigt bra. Det blir inte svettigt om fötterna ens då du har tofflorna på dig länge.

Tofflor inomhus och utomhus

I och med att du får en äkta sula, som faktiskt har en liten häl, så kommer du att kunna använda dessa fårskinnstofflor på ett flexibelt sätt. Du behöver inte byta till utomhusskor då du går ut på balkongen eller verandan.

Jag vet dock inte om detta kan anses vara de bästa tofflorna till exempel för att gå ut och jobba lite i trädgården. Men de är i varje fall gjorda för att användas både inomhus och utomhus vilket är ett plus.

I och med att det är damtofflor så är storlekarna begränsade till 41 som största. För män som har mindre fötter så kan detta vara ett helt okej val. Vi upplevde inte att denna toffel enbart är till för lite smalare fötter som ju damtofflor ofta är.

Mitt tips är att du ser på storleksguiden. Jag följde den och fick tofflor som passar mycket bra för mina fötter. De var inte för tajta och gled heller inte omkring. Sköna och mysiga fårskinnstofflor helt enkelt!

Bästa pris hos

Naturescollection.se

5. Bästa fårskinnstofflor herr

5/5

Fördelar

Nackdelar

Sköna herrtofflor i fårskinn

Designen är klassisk och påminner om vanliga lädertofflor för män. Skillnaden ligger i det härliga fodret av mjuk och gosig fårull som finns på insidan. När foten sticks in i tofflan så känns det genast bekvämt och mjukt.

Snygg design som faller de flesta i smaken

När vi testade fårskinnstofflor så var det många som tyckte att det här är den snyggaste fårskinnstofflan på grund av den klassiska designen. Gubbarna i vårt team var överens om att det här är ett säkert val om du ska ge bort fårskinnstofflor i present till en man.

Den släta ovansidan med söm gör att tofflan ser elegant ut. Här finns det ingen fluffig kant eller något annat som kan kännas lite mer feminint. Det mjuka är på insidan där foten omges av fårskinnets unika egenskaper.

Tofflor som inte blir svettiga

En stor fördel med dessa slip on fårskinnstofflor är att de inte blir svettiga. Dels för att fårskinnet leder bort fukt och dels för att du har en öppen häl. Det går ju bra att ta ur foten till exempel då du sitter ner vid ett bord eller med fötterna på en fotpall för att få vädring. Mycket hygieniskt och bra.

Bästa pris hos

Faarskinn.se

6. Bästa fårskinnstofflor för barn

4/5

Fördelar

Nackdelar

Fårskinnstofflor barn tycker om

Vi testade Piteå fårskinnstofflor på barn i olika åldrar med fot-storlek från 30 och upp till 35 för att få en bättre uppfattning om deras egenskaper och känsla. Jag kan med säkerhet säga att det rör sig om väldigt bekväma tofflor och det är ju viktigt för att barn ska behålla tofflorna på när golven blir kalla.

Den mjuka mockasulan känns bra att gå på men innebär förstås att detta uteslutande är för inomhusbruk. En snabb tur på en torr veranda gjorde ingen skillnad men det är viktigt att poängtera att tofflorna inte är gjorda för blött och smutsigt underlag.

Spillkänsliga tofflor

Vi måste nämna att detta är tofflor man helst inte ska spilla på. Det kan ju låta som något som inte passar ihop med storlekar som passar barn. Fast det här går att komma runt genom att använda tofflan på rätt sätt. Dessutom går det ju att handtvätta om det behövs.

Men om vi ser på helheten så handlar det om mycket bekväma tofflor som barn till och med somnar i för att de sitter så bra. Det är ju guld värt när du vill skydda barnets fötter lite extra på kalla inomhusgolv under vintermånaderna.

Bästa pris hos

Ahlens.se

7. Bästa fårskinnstofflor för baby

4.5/5

Fördelar

Nackdelar

Bekväma babytofflor för det första året

Det här är riktigt användbara tofflor för bebis under det första året och kanske också upp till två års ålder. Shepherd Borås är designade med tanke på det lilla barnets behov. De är smidiga, varma och enkla att sätta på.

Med ankelhöjd så glider de inte av och därmed kan du vara säker på att barnets fötter förblir varma. Perfekt inomhus under kallare vinterdagar såväl som i vagnen när det kanske inte behövs overall med fötter.

Hälsosamt för bebisens fötter

I och med att detta är helt naturliga tofflor i fårskinn så är de bra för barnets fothälsa. Fårskinnet har flera viktiga egenskaper som till exempel att det är antibakteriellt. Dessutom så kommer fukt att ledas bort från barnets fot så att det inte blir svettigt i tofflan.

Bästa pris hos

Ahlens.se

SAMMANFATTNING

Sammanfattning av fårskinnstofflor

Märke

Betyg

Prissegment

Prisuppgift

Återförsäljare

1. Fårskinnstofflor med mjuk sula​ - Faarskinn.se

5.0

Premium

Från 999 kr

Rek. återförsäljare

2. Shepherd Melissa fårskinnstofflor - Åhlens

4.5

Medel

Från 800 kr

Rek. återförsäljare

3. Natures Collection fårskinnstofflor

5.0

Premium

Från 1 349 kr

Rek. återförsäljare

4. Bäst fårskinnstofflor dam -
Natures Collection

4.5

Medel

Från 899 kr

Rek. återförsäljare

5. Bäst fårskinnstofflor herr​ - Faarskinn.se

5.0

Medel

Från 1 199 kr

Rek. återförsäljare

6. Bäst fårskinnstofflor för barn - Åhlens

4.0

Medel

Från 700 kr

Rek. återförsäljare

7. Bäst fårskinnstofflor för baby​ - Åhlens

4.5

Premium

Från 500 kr

Rek. återförsäljare

GUIDE FÅRSKINNSTOFFLOR

Att använda fårskinnstofflor – en kort guide

Det finns goda anledningar till att så många är ute efter fårskinnstofflor specifikt och inte vanliga lädertofflor eller syntetiska kopior. Känslan av ull som är mjuk och fluffig är svår att få med en syntetisk kopia.

Fårskinnstofflorna är kända för att erbjuda komfort, värme såväl som hållbarhet. Oavsett om du just har köpt ett par eller om du funderar på att skaffa fårskinnstofflor till barn så bör du läsa vidare för att få insikt i hur de kan användas på bästa sätt.

Gå in dina fårskinnstofflor

Bli inte förvånad om dina nya fårskinnstofflor inte alls känns som den dröm folk online pratar om. Att en toffla av fårskinn sitter åt i början är bara bra. Om den har en mer åtsittande passform från start så ökar chansen för att du kommer att få den perfekta formen för dina fötter tids nog.

Fårskinn sträcker sig i enlighet med formen på dina fötter. Detta kommer att ske på ett helt naturligt sätt. Men om du vill skynda på processen så kan du se till att använda dina nya fårskinnstofflor regelbundet från start.

Om det klämmer lite bör du börja med kortare perioder tills tofflorna har sträckt ut sig och inte längre känns tajta. Fast här måste vi också säga att du alltid ska betänka rätt storlek. Det kan skilja sig en hel del mellan olika märken.

Ta en titt på:

 • Storleksguider – mät upp dina fötter och jämför.
 • Användaromdömen – Var tofflan stor eller liten i storlek?
 • Form – Om formen är mer spetsig så passar den bättre för smala fötter.
VÄLJA FÅRSKINNSTOFFLOR

Hur vet du vilken typ av fårskinnstoffla som passar dig bäst?

För att dina tofflor ska kännas bekväma så är det viktigt att du väljer rätt modell. Om du ska ha öppen häl som en flipp flopp toffla eller en ankelhög modell beror på dina personliga preferenser.

1. Krav på värme

Om du väljer fårskinnstofflor som är slip on med öppen häl så får du inte lika mycket värme som med de som är ankelhöga. Samtidigt kan detta vara skönt när du snabbt vill kyla ner fötterna om du tycker att det blev lite för varmt i tofflan.

Fårskinnstofflorna som går hela vägen upp över ankeln ger mer värme. De är ett bra val för dig som ofta har frusna fötter såväl som för riktigt kalla vintrar då det inte räcker med vanliga slip on tofflor. Det är också bra för barn som definitivt inte kommer att behålla tofflor utan häl på ens när det är minusgrader!

2. Enkel användning

Tänk på hur du använder dina tofflor. Åker de av och på stup i kvarten? Då är en modell som inte kräver justering eller hjälp med händer för att få på bäst val. Klassiska fårskinnstofflor med öppen häl är bra för den som ofta måste ta tofflan av och på.

3. Skön passform

Det är många som tycker att den ankelhöga designen är bekväm. Den är omslutande och ser också till att dina fötter inte glider ur tofflorna. Dessutom ger de ett fint stöd för dig som ofta går omkring hemma i dina tofflor. Detta särskilt när du även får en tjockare sula under tofflan.

4. Stil som du tycker om

Tänk också på att det faktiskt kan vara viktigt att blicka ned mot tofflorna och tycka att de är fina. Det finns som väl är olika typer av fårskinnstofflor. Med eller utan söm, med eller utan muff och med detaljer och form som ger en unik känsla. Välj något som du tycker ser fint ut!

TYP AV FÅRSKINNSTOFFLOR

Använd dina fårskinnstofflor på rätt sätt

Alla fårskinnstofflor är gjorda för att vara tofflor. Det vill säga att de i första hand är till för att användas inomhus. Tanken är att du med mjukt fårskinn skyddar dina fötter mot kalla golv såväl som mot kallt luftdrag när du sitter med benen på en pall i din favoritfåtölj.

Med detta sagt så finns det även fårskinnstofflor med sula. Dessa kan användas utomhus men är inte samma sak som fårskinnsstövlar. När tofflan har en sula så är den gjord för utomhusplatser som balkonger, verandor och delar av trädgårdar som är fria från jord och lera.

Var alltid noga med att undersöka vad fårskinnstofflan är designad för innan du köper den. Om du vill kunna kliva in och ut på verandan utan att byta skor ska du välja en modell med hård sula som skyddar skinnet. Om du bara vill ha något som tar dig från sängen till badrummet utan att kliva på kalla golv så kan en slip on modell med eller utan tjockare sula fungera perfekt.

SKÖTSEL AV FÅRSKINNSTOFFLOR

Blötlägg inte dina fårskinnstofflor i onödan

Fårskinn klarar viss exponering för vatten. Du kan ju till och med tvätta dina tofflor i ljummet vatten med rätt tvättmedel för ull. Dessutom så har tofflorna helt naturliga fukttransporterande egenskaper. Det är detta som gör att de känns torra även då du blir varm om fötterna.

Det är dock viktigt att undvika att tofflorna av fårskinn blir blöta i onödan. Fukt kan skada skinnet och även lämna fläckar. Om tofflorna har blöts ned så är det viktigt att låta dem lufttorka. Detta bör inte ske i direkt solljus eller mot en värmekälla som ett element.

Ta bort fläckar och tvätta dina fårskinnstofflor

Det kan vara smart att göra rent fårskinnstofflorna regelbundet med en mjuk borste som får bort smuts och skräp. När du gör detta så kan du förlänga toffelns livslängd och även se till att den behåller sin form.

Om du får fläckar på en fårskinnstoffel så kan du använda en fuktad trasa och mild tvål. Gnugga försiktigt över fläcken och torka sedan bort tvålen med en fuktad trasa. Har du en färg som gör fläckar osynliga bör detta vara väldigt enkelt.

Du kan handtvätta fårskinnstofflor med kallt vatten och tvättmedel som är särskilt för ull eller fårskinn. Detta ska du göra försiktigt och sedan ska du torka i luften borta från solen och borta från värmekällor.

Det är dock viktigt att undvika att tofflorna av fårskinn blir blöta i onödan. Fukt kan skada skinnet och även lämna fläckar. Om tofflorna har blöts ned så är det viktigt att låta dem lufttorka. Detta bör inte ske i direkt solljus eller mot en värmekälla som ett element. I vår text om fårskinnsfåtöljer har vi ytterligare tvättråd.

Förvara tofflorna på bästa sätt

När du inte använder tofflorna bör de förvaras i ett utrymme med god ventilation. Lägg inte tofflor av fårskinn i plastpåse. Fårskinn måste ha ett luftflöde för att behålla sina egenskaper. Om du ska förvara ett par fårskinnstofflor under en längre tidsperiod kan du fylla dem med papper eller tyg för att behålla formen.

Få dina fårskinnstofflor att hålla längre genom att:

 • Använda dem begränsat utomhus
 • Välja rätt storlek så att du inte sliter ut formen
 • Borsta bort smuts regelbundet
 • Undvik våta förhållanden
 • Rotera med ett annat par fårskinnstofflor så att varje par får chansen att andas ut!
 • Undvik direkt solljus som kan bleka färgen på tofflorna
 • Använd fårskinnsskyddsspray mot vatten och fläckar
 • Byt eventuellt sula om det är möjligt
 • Lufta dina tofflor regelbundet för att hålla de fräscha
FAQ
Vanliga frågor

Detta beror på att fårskinnet ger en naturlig form av isolering. Det gör att tofflorna håller dina fötter varma då det är kallt och att du får in luft som behövs då det är varmare. Den fina strukturen på fårskinnet är också något som bidrar med komfort. Tack vare den effektiva fukttransporten genom skinnet så förblir dina fötter torra och luktfria.

Ja, den naturliga värmen du får av ett par äkta fårskinnstofflor kan öka blodflödet och därmed så kan det vara så att fårskinnet är bra för cirkulationsproblem eller för den som lider av kalla fötter.

Äkta fårskinn är väldigt hållbart och kan hålla mycket längre än syntetiska alternativ. Detta kräver dock att fårskinnet hanteras på rätt sätt. Det behåller form, textur och känslan av komfort längre än de flesta konstgjorda material som ska se ut som fårskinn.

Det går jättebra att använda fårskinnstofflor året om. De är så kallade termoreglerande tofflor vilket innebär att de hjälper dig att hålla värmen då det är kallt och att de ser till att varm luft kommer ut ur tofflan när det behövs.

Det här beror på var du köper dina tofflor. Det är viktigt att köpa från källor som håller sig till etiska och hållbara jordbruksmetoder och djurhållning. Detta kan du säkra genom att köpa tofflor som har fårskinn med certifieringar som säkrar att produktionen har skett på ett etiskt och hållbart sätt.

Fårskinn är hypoallergent och därmed är det lämpligt för personer som har känslig hud eller lider av allergier. Men om du är allergisk mot ull bör du vara försiktig och se på andra möjliga alternativ.

Om du tar hand om tofflorna kan du använda samma par i många års tid. Det är när de börjar mista sin form och inte längre ger samma stöd såväl som då fårskinnet ser lite tovigt ut som det kan vara dags fört ett nytt par.

Du får komfort och värme med fårskinnet och det är förstås bra för dina fötters hälsa. Men det är viktigt att förstå att fårskinnstofflor normalt sett inte är gjorda för att ge det terapeutiska stöd som plantar fasciit och andra fotproblem kräver. Det kan vara så att du kan få en extra stödjande fot-bädd eller design som ökar komforten om du lider av fotproblem så håll utkik efter detta.

SIDAN
Innehåll
NYHETSBREV

Nya tester varje vecka! Signa upp på vårt nyhetsbrev för aktuella tester och tävlingar.