Fårskinnsfåtölj bäst i test 2024

Är det dags att krypa ned i en fåtölj som ger komfort och värme på en och samma gång? Vi på Testproffs har valt ut de bästa Fårskinnsfåtöljerna år 2024 så att du slipper leta!
BÄST I TEST
Testproffs Toppbetyg Vit 2024
fårskinnsfåtölj-bäst-i-test

Fårskinnsfåtölj Emily

5/5
PRISVÄRD
fårskinnsfåtölj-emma

Emma minifåtölj

5/5
BÄST PREMIUM
emil-natures-collection

Emil fåtölj

5/5

Introduktion om fårskinnsfåtölj

Vi på Testproffs har testat en rad olika modeller av Fårskinnsfåtöljer för att undersöka vilken modell som är den bästa. Vårt betyg baseras på viktiga egenskaper som kvalitet, design, storlek, pris och känsla. Förhoppningsvis kan du hitta den bästa fårskinnsfåtöljen för dig och dina behov, baserat på informationen i vårt test av sju olika fårskinnsfåtöljer. Vi inkluderade även en fårskinnssoffa i testet för fylla hela spektrat av fårskinnsmöbler.

TestProffs Logotyp Header

Vilken är den bästa fårskinnsfåtöljen?

Testvinnaren blev Fårskinnsfåtöljen Emily som är en fåtölj av äkta fårskinn från Nya Zeeland. Fårskinnsfåtöljen Emily kombinerar skandinavisk design med högkvalitativa naturmaterial. Designen är mjuk och följsam och den är otroligt skön att sitta i. Fåtöljen kommer även med en matchande fotpall, vilket gör att man får ett komplett set. Fårskinnen i fåtöljen kommer med flera certifieringar som bekräftar att de är gjorda av äkta fårskinn och att de är etiskt producerade. Vi tror att detta är det bästa valet för den som är ute efter en kombination av stil, komfort och hög kvalitet.

ATT TÄNKA PÅ

Att tänka på vid köp av fårskinnsfåtölj

När du ska köpa fårskinnsfåtölj så finns det flera aspekter att vara medveten om. Med vår guide så bör du kunna hitta rätt modell för dig.

För att sammanfatta vad du bör tänka på:

 • Välj äkta fårskinn om du vill ha de unika egenskaperna som detta material ger dig
 • Köp från en säker butik med certifieringar för fårskinnet
 • Tänk noga igenom den modell du vill ha och varför
 • Se till att du förstår vad som gäller för returer innan du köper
 • Lär dig mer om användningstips för hur du kan få dina fårskinnsfåtölj att hålla längre
VÅRA TEST

Hur gick testet till?

För att kora de bästa fårskinnsfåtöljerna så började vi med att välja ut populära märken och modeller. Testproffs testgrupp bestod både av män och kvinnor för att se till att både längd och vikt skiljde sig åt i testgruppen. Detta för att kunna få en bra helhetsbild över vilka fåtöljer som höll måttet för hela gruppen sett till komfort.

Testet pågick under två månaders tid, på vintern, för att vi skulle kunna testa de värmereglerande egenskaperna i fåtöljen. Vi såg till att varje testproffs använde samma mall för att tänka på samma frågor om komfort, kvalitet, användning, rengöring och prisvärdhet.

Vår värderingsmall innehöll punkterna:

 • Form och design
 • Passform
 • Komfort
 • Värme och andning
 • Vilket rum möbeln passar i
 • Pris
 • Rengöring

Viktiga frågor vi har ställt oss är:

 • Hur bekväm är fåtöljen?
 • Känns den varm eller kall?
 • Luktar det från fåtöljen när det blir varmt?
 • Tycker barn om att ha sitta i fåtöljen?
 • Hur uppfattas designen?

När de två månaderna var förbi så satte vi oss ned för ett samtal om fåtöljerna för att försöka enas om vilka som skulle få titeln fårskinnsfåtölj bäst i test, mest prisvärd och så vidare. Här i vår artikel om fårskinnsfåtöljer kan du läsa resultatet av våra samlade erfarenheter.

Vi har också tagit med några fårskinnsfåtöljer som inte fick högsta betyg men som också kan anses vara mycket bra val av flera skäl. Det kanske rentav är så att någon av dessa modeller är bästa fårskinnsfåtölj för dig, baserat på egenskaper och pris. Vi inkluderade även en fårskinnssoffa i testet för att bredda urvalet för dig som konsument.

Bäst i test

1. Fårskinnsfåtöljen Emily

Testproffs - Bäst i test 2024
fårskinnsfåtölj-bäst-i-test
5/5

Fördelar

Nackdelar

Oslagbar komfort

Natures Collection har skapat något riktigt bra med fåtöljen Emily. Det förstklassiga fårskinnet som används till fåtöljen ger inte bara en lyxig känsla utan man får även en omslutande känsla av värme när man sitter i den. Den är verkligen otroligt skön att sitta i, särskilt tillsammans med fotpallen, så det är inte konstigt att den blivit en favorit i många hem. Den var definitivt favoriten bland oss på Testproffs. 

Ett mästerverk sett till materialval och design

Fåtöljen är inte bara en möbel, den är en investering i stil och välbefinnande, för er alla i hemmet. Fårskinnet är av högsta klass från Nya Zeeland och kommer med äkthetsintyg från Natures Collection. Konstruktionens detaljer, som den robusta ramen och de fina sömmarna, visar också på Emilys riktigt fina kvalitet. Med överlägsen komfort och charm har Emily tagit täten och blivit det självklara valet för oss på Testproffs.

Bästa pris hos

Naturescollection.se

2. Emma minifåtölj

Testproffs - Prisvärd 2024
fårskinnsfåtölj-emma
5/5

Fördelar

Nackdelar

Bra komfort i liten förpackning

Trots sin kompakta storlek, så erbjuder Emmas minifåfölj en enastående komfort måste vi säga. Även jag som är 185 cm lång tycker att den är grymt skön att sitta i och erbjuder tillräckligt ryggstöd. Fårskinnet i sig är fantastiskt mjuk och transporterar värme på ett väldigt behagligt sätt. Det är svårt att inte vilja köpa hem den direkt. Designen gör att fåtöljen passar perfekt i små utrymmen utan att man behöver kompromissa med komforten.

Prisvärd fårskinnsfåtölj som verkligen levererar

Efter att vi testat minifåtöljen Emma från Natures Collection så stod det snabbt klart för oss att det var den mest prisvärda fårskinnsfåtöljen. Du får äkta fårskinn och en snygg design, vilket gör den till ett utmärkt val för konsumenter som söker både stil och värde. Med enastående komfort, tillhörande fotpall och tilltalande estetik har Emma Mini blivit ett favoritval för prisvärd kvalitet.

Bästa pris hos

Naturescollection.se

3. Emil fårskinnsfåtölj med mässingdetaljer

Testproffs - Bäst Premium 2024
emil-natures-collection
5/5

Fördelar

Nackdelar

Exklusiv design och danskt hantverk

Det danska företaget Natures Collection har verkligen överträffat förväntningarna här med Emil-fåtöljen – som kombinerar förstklassigt fårskinn med fina mässingdetaljer. Denna fåtölj är inte bara en möbel utan förmedlar verkligen lyx och elegans. Det noggranna hantverket syns i varje detalj, från de mjuka kurvorna till det blanka skenet från mässingen. Det är en fin kombination av stil och komfort som lyfter rummets estetik till nya höjder.

Möjlighet att individanpassa

Emil fåtöljen med mässingdetaljer från Natures Collection har vunnit titeln “bästa premium fårskinnsfåtölj 2023” av goda skäl. Den erbjuder en hög kvalitet, komfort och exklusiv design. Mässingens elegans tillsammans med det förstklassiga fårskinnet är det som sticker ut mest för oss. Vi gillar även möjligheten att anpassa fåtföljen med sju olika fårskinnstyper och tre olika typer av ben. Det gör att man kan få fåtöljen i exakt det utförande man önskar, vilket gör att shoppingupplevelsen känns mer lyxig och individanpassad.

Bästa pris hos

Naturescollection.se

4. Haga Lissabon Fårskinnsfåtölj

fårskinnsfåtölj-recline
4.6/5

Fördelar

Nackdelar

Recliner-funktion och skön mjukhet

Haga Lissabon Fårskinnsfåtölj är en trevlig kombination av stil och funktionalitet. Fåtöljen levererar kanske den högsta komforten av alla fåtöljer vi testat, mycket tack vare att den kommer med en smidig recliner-funktion. Möjligheten att justera fåtöljen till att ligga raklång ger en komfort som sträcker sig utöver det vanliga när det kommer till övrigt urval på marknaden. Haga Lissabons mjukhet och ergonomiska utformning gör den till den perfekta platsen att koppla av och vila i. De mjuka armstöden är även de en skön extra funktion som gör att Haga Lissabon förtjänar en plats på vår lista.

Känt svenskt varumärke

Haga Gruppen är ett svenskt möbelmärke, som sedan 1968 producerat kvalitetssoffor och fåtöljer som svenskarna njutit av. Inte fullt överraskande så har företaget sina rötter i Småland och just reclinerfåtöljer av den här sorten är något av en specialitet. Det är därför inte konstigt att den här fårskinnsfåtöljen får goda vitsord från oss på Testproffs. Den levererar verkligen en otroligt fin komfort.

Bästa pris hos

Bobohome.se

5. Bästa Fårskinnsfåtölj för matsalen

fårskinnsfåtölj matsal
4.5/5

Fördelar

Nackdelar

En fårskinnsfåtölj anpassad för matsalen

Emily matstol i fårskinn från Natures Collection erbjuder en kombination av elegans och praktisk användning. Med fårskinnet blir den inte bara en visuell höjdpunkt utan även en bekväm och lättstädad möbel i köket. Designen förhöjer kökets estetik medan dess praktiska egenskaper gör den till ett perfekt val för vardagsanvändning. Så att du på ett behändigt sätt kan matcha lyx och komfort i en och samma möbel.

Nya Zeeländskt fårskinn med kort lugg

Emily matstol i fårskinn har utsetts till den mest lämpliga fårskinnsfåtöljen att ha i köket av goda skäl. Det Nya Zeeländska fårskinnet med kort lugg bjuder in till en sittplats som kombinerar enkelhet med en känsla av naturlig komfort. Den korta luggen ger en visuell charm och en viss textur till möbeln, samtidigt som den inte tar över eller dominerar utseendet. Med en perfekt balans mellan stil och funktionalitet blir Emily matstol därför en naturlig del av kökets atmosfär och bidrar till en sofistikerad och praktisk upplevelse vid måltiderna.

Bästa pris hos

Naturescollection.se

6. Gungstol i tibetanskt fårskinn - bästa gungstolen

4.5/5

Fördelar

Nackdelar

Bekväm avslappning

Natures Collections gungstol i fårskinn erbjuder en väldigt bra och stilfull avkopplande upplevelse. Tänk dig en altan en varm sommardag i Louisiana, fast lite mer stil, helt enkelt. Det tibetanska fårskinnet är inte fullt lika exklusivt som det Nya Zeeländska, men gungstolens ergonomi gör den till en väldigt bekväm plats för avslappning och eftertanke.

Inte fullt så välstoppad som sina konkurrenter

Med en mildare ton skulle jag säga att Natures Collections fårskinnsgungstol är bland de skönare gungstolarna, men dess komfort kan variera för olika individer. Även om den erbjuder en god portion avslappning kan vissa användare tycka att den inte är fullt lika skön, särskilt om man jämför med Emily fårskinnsfåtölj som vi även utsett till bäst i test. Trots detta, har gungstolen en charmig design och utgör fortfarande en tilltalande möbel för avkoppling och lugna stunder.

Bästa pris hos

Naturescollection.se

7. Emanuel soffa - Bästa soffan i fårskinn

fårskinnssoffa
5/5

Fördelar

Nackdelar

Snygg design och komfort att dö för

Natures Collections Emanuel fårskinnssoffa stack ut för oss testare som något av en symbol för överlägsen komfort och stil. Den har en fårskinnstyp av högsta kvalitet och erbjuder en skön, omslutande känsla när man sätter sig i den. Lite molnliknande nästan, skulle vi beskriva det som. Soffans djup är perfekt för att kunna sitta upprätt med god hållning, vilket inte är självklart när det gäller moderna soffor. Tack vare fårskinnet, så har soffan en perfekt balans mellan mjukhet och fast stoppning, så det är inte att konstigt att man njuter som man gör.

En soffa utöver det vanliga

Vi anser att Natures Collections Emanuel fårskinnssoffa är den mest behagliga soffan i fårskinn vi någonsin stött på. Dess överlägsna komfort, kombinerat med den vackra designen, gör den till ett oumbärligt tillskott i hemmet. Priset må vara i högsta laget men vi ser det som en investering för den som värdesätter både stil och bekvämlighet i sina möbler. Stark rekommendation på den här soffan!

Bästa pris hos

Naturescollection.se

SAMMANFATTNING

Sammanfattning av fårskinnsfåtöljer

Märke

Betyg

Prissegment

Leverans

Återförsäljare

1. Fårskinnsfåtölj Emily - Bäst i test

5.0

Premium

4-5 veckor

Rek. återförsäljare

2. Fårskinnsfåtölj Emma Mini - Prisvärd

5.0

Premium

4-5 veckor

Rek. återförsäljare

3. Fårskinnsfåtölj Emil med mässingsdetaljer - Bäst Premium

5.0

Premium

4-5 veckor

Rek. återförsäljare

4. Haga Lissabon Fårskinnsfåtölj

4.5

Premium

3-7 veckor

Rek. återförsäljare

5. Matsalsstol Emily

5.0

Premium

4-5 veckor

Rek. återförsäljare

6. Gungstol i tibetanskt fårskinn

4.5

Premium

2-3 dagar

Rek. återförsäljare

7. Fårskinnssoffa Emanuel

5.0

Premium

4-5 veckor

Rek. återförsäljare

OM FÅRSKINNSFÅTÖLJER

Att använda Fårskinnsfåtölj – en kort guide

Det finns goda anledningar till att så många är ute efter Fårskinnsfåtölj specifikt och inte vanliga tygsoffor eller syntetiska kopior. Den där mjuka känslan av ull som är fluffig är svår att få med en syntetisk kopia. Dessutom släpper allt syntetiskt material mikroplaster i olika former. Fårskinn är ett rent naturmaterial och köper du certifierade och kvalitativa fårskinn behöver du inte oroa dig för mikroplaster eller kemikalier i ditt hem. På vår fårskinn bäst i test artikel har vi mer information om fårskinn samt fårskinnstofflor.

Fårskinnsfåtöljer är kända för att erbjuda komfort, värme men också att vara hållbara. Oavsett om du just har köpt en fåtölj eller om du funderar på att köpa en fårskinnsfåtölj, så bör du läsa vidare för att få insikt i vad du ska leta efter och hur man bäst kan ta hand om sin fårskinnsfåtölj.

Låt din fårskinnsfåtölj formas efter dig

Bli inte förvånad om din nya fårskinnsfåtölj inte alltid känns som den dröm folk online pratar om, i alla fall inte till en början. Fårskinn anpassar sig efter din kropp. Detta kommer att ske på ett helt naturligt sätt över tid. Vill du snabba på den här processen något, så kan du se till att använda din nya fårskinnsfåtölj ofta och regelbundet.

Ta en titt på:

Storleksguider –Jämför med din nuvarande fåtölj och kolla särskilt på fåtöljens djup och ryggstöd

Användaromdömen – Vad tycker tidigare ägare om fåtöljen i fråga?

Form – Vill du ha armstöd? Vill du ha en medföljande fotpall? Se till helheten.

VÄLJA FÅRSKINNSFÅTÖLJ

Hur vet du vilken typ av fårskinnsfåtölj som passar dig bäst?

För att din fåtölj ska kännas bekväm så är det viktigt att du väljer rätt modell. Om du ska ha en typ av fåtölj med kort eller lång lugg på fårskinnet är exempelvis en smaksak och beror på dina personliga preferenser och hur mjuk du vill att fotöljen ska vara.

Krav på svalka och värme

Om du väljer fårskinnsfåtölj så ska du vara väldigt noga med ursprung och skick på fårskinnet i fråga och om skinnet har kort eller lång lugg. Vi rekommenderar fårskinn från Nya Zeeland som är kända för etisk boskapsskötsel men även för att deras skinn har tät behårning vilket ger en väldigt bra omslutning kring kroppen. Det gör dessutom att man värms upp ännu bättre jämfört med andra fårskinnstyper.

Ergonomisk passform

När det handlar om ergonomi i en fåtölj så är det flera aspekter som är viktiga att tänka på. Tack vare fårskinnet så är nästan varje fårskinnsfåtölj omslutande i sin natur och transporterar värme på ett bra sätt, men fåtöljens struktur spelar även den stor roll. Soffans djup är viktigt. Den behöver passar din längd för att du ska kunna sitta bekvämt. Det är även värt att beakta om du själv är mest bekväm och får bäst kroppsställning av att ha en fåtölj med armstöd och eventuellt även en fotpall. Vi i panelen föredrar åtminstone en av dessa två för att hitta allra bäst komfort. 

Stil som passar er inredning

Tänk också på att det faktiskt kan vara viktigt att se på din fåtölj och tycka att den är fin och passar din övriga inredningsstil. Det är få människor som inte tycker att en fårskinnsfåtölj bidrar väldigt positivt till interiören i övrigt, givet att det är något av en lyxprodukt. Men det är viktigt att se över färgskalan och tänka till innan köp så att man inte ångrar köpet i efterhand, det är ändå en stor investering att köpa en fårskinnsfåtölj av den kvalitet som vi tittar på i det här testet.

ATT TÄNKA PÅ

Blötlägg inte fårskinnet i onödan

Fårskinn klarar viss exponering för vatten. Du kan till och med tvätta fårskinnen i ljummet vatten med rätt tvättmedel för ull. Dessutom så har fårskinn helt naturliga fukttransporterande egenskaper.

Det är dock viktigt att undvika att fårskinnen blir blöta i onödan. Fukt kan skada skinnet på sikt och även lämna fläckar. Om det har blötts ned, så är det viktigt att låta det lufttorka åtminstone ett par timmar. Men undvik att göra det i direkt solljus eller mot en värmekälla som ett element.

FAQ
Vanliga frågor

Fårskinnet i en fårskinnsfåtölj är smutsavvisande och att lufta och vädra kan räcka långt. Men skulle du behöva tvätta fårskinnet, så är det mycket enkelt. Vid lätt nedsmutsning så kan du dammsuga, använda klisterrulle eller torka av med svamp eller fuktig trasa och ljummet vatten.

Många fårskinn och lammskinn tål att tvättas i vatten. Men detta bygger förstås på att din fårskinnsfåtölj har ett avtagbart skinn och märkt som tvättbart. Om ditt skinn är märkt som tvättbart, så kan du tvätta det i max 30 °C för hand eller i din tvättmaskins ulltvättprogram. Vanligt tvättmedel torkar dock ut ett fårskinn, vilket är anledningen till att vi starkt rekommenderar att använda ett milt ullrengöringsmedel med ett PH-värde mellan 3,0 – 5,5.

Fårskinn kan tvättas i tvättmaskin i 30 grader, om de är märkta med den symbolen. Att centrifugera ett fårskinn går bra men vi rekommenderar inte att torktumla det. Du kan i stället med fördel torka skinnet upphängt eller på plan yta. Under torkningsprocessen, töj och gnugga skinnet upprepade gånger för att återfå lädrets spänst. Obs! Titta alltid specifikt på ditt fårskinn. Många ekologiskt garvade skinn går inte att tvätta alls, förutom med exempelvis torr snö. Följ alltid instruktionerna!

Se till att vädra ditt fårskinn, gärna i kyla och/eller frost. Häng ut det på balkongen eller i trädgården så att vinden och luften kan tränga igenom ordentligt. Dock bör du inte hänga ut det i regn utan tak över. Om fåtöljens fårskinn inte är avtagbart, kan du ställa ut fåtöljen i friska luften någon dag, men som sagt, under tak. Med tiden kommer också lukten att mildras och till slut helt försvinna.

Använd om möjligt maskinens hand- eller ulltvättprogram, max 30 grader, och använd alltid tvättmedel avsett för ull eller skinn. Du kan dra lite i skinnet medan det är vått, och även under torktiden, för att det ska bibehålla sin form. Låt torka i rumstemperatur. Tänk på att alla skinn inte klarar av tvätt i vatten, beroende på hur de är garvade. Följ alltid instruktionerna på just ditt skinn.

Storleken, lädersidan och ullen är framför allt det som skiljer ett lammskinn från ett fårskinn. Ett fårskinn är större än ett lammskinn och kommer från vuxna djur.

För att borsta fårskinn och göra det fint kan du använda antingen en mjuk borste eller en kam som är avsedd för att ta hand om fårskinn. Det är viktigt att använda verktyg med mjuka borst eller tänder för att undvika att skada fårskinnet eller dra ut dess fibrer.

SIDAN
Innehåll
NYHETSBREV

Nya tester varje vecka! Signa upp på vårt nyhetsbrev för aktuella tester och tävlingar.

FÖLJ OSS

Gillar du omdömet? Glöm inte att följa oss på sociala medier för mer tester!

VILKA ÄR TESTPROFFS?

Vi på Testproffs är dedikerade till att hjälpa konsumenter att fatta informerade beslut genom att erbjuda objektiva och pålitliga bäst-i-test och recensioner. Våra ledord är följande:

 • Objektivitet – vi förbinder oss att vara oberoende och opartiska i våra tester och recensioner

 • Kvalitet – vi strävar alltid efter att leverera högkvalitativt innehåll till våra läsare

 • Autenticitet – vi är transparenta i vårt arbete och våra processer

ANDRA TESTER
Missa inte de senaste testerna

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Som prenumerant godkänner du vår integritetspolicy

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.