Test: Elmarknad.se – jämförelser av elavtal

Är det dags att byta elavtal? Testproffs tar en närmare titt på Elmarknad.se, en uppstickare inom jämförelser av bland annat elavtal. Hur fungerar deras tjänst? Se betyg och omdöme i denna recension.
BETYG
Betyg 8.6/10
elmarknad-logo
4.5/5
OM TJÄNSTEN

Vilka är Elmarknad.se?

Spara pengar med ett billigare elavtal. Hos Elmarknad.se kan du jämföra tusentals elavtal från Sveriges +150 elbolag och kan enkelt teckna det bästa elavtalet i ditt elområde. Här kan du jämföra och hitta det bästa elavtalet baserat på dina preferenser. Som kund finns möjligheten att spara i genomsnitt 1900 kr årligen på att byta till ett bättre elavtal. Ett tydligt exempel på en bra kund för Elmarknad är om man inte har gjort ett aktivt val och har ett så kallat anvisat avtal för då kan man ofta sänka sina kostnader med upp till 50 procent.

8.6

Testproffs betyg

4.5/5
Ett enklare sätt att jämföra elavtal

Elmarknad.se hjälper dig som vill jämföra och byta elavtal på ett enkelt och smidigt sätt – helt kostnadsfritt. Vi uppskattar deras tydliga design och upplägg samt att det finns gott om information som hjälper en att förstå hur elavtal fungerar. En bra tjänst för dig som vill byta elavtal utan krångel.

Fördelar

Nackdelar

TJÄNSTENS INNEHÅLL

Vårt intryck av Elmarknad.se

elmarknad-hemsida

Jämför alla elbolag på ett och samma ställe

El har fått en alltmer central del i våra liv och det får enorma rubriker varenda vinter när priserna skjuter i höjden på de rörliga avtalen. Samtidigt finns det över +150 elbolag och tusentals elavtal att välja beroende på elområde, förbrukning och avtalstyp. Priser och villkor ändras dagligen vilket gör det svårt och tidskrävande att jämföra elavtal på egen hand. Elmarknad.se är en digital jämförelsetjänst som dagligen samlar in uppgifter från alla Sveriges elbolag och sammanställer dem i en övergripande vy så du smidigt kan hitta ett bra elavtal utifrån din unika situation.

elmarknad-elavtal

Du kan även hitta bästa solcellsleverantören

En myt som länge har funnits är att solceller inte lämpar sig på andra ställen i Sverige än Visby på grund av att vi har färre soltimmar än på sydligare breddgrader. Att det är färre soltimmar och att det påverkar energiproduktionen stämmer förvisso men att det skulle påverka möjligheten att göra en lönsam investering är en definitiv myt. Solceller producerar även energi när det är mulet så antalet soltimmar är inte det viktiga – sedan finns det forskning från Norge som visar att solceller håller bättre i det nordiska klimatet.

I samband med att solceller blivit effektivare, garantierna blivit bättre och återbetalningstider minskat drastiskt så har fler hushåll fått upp ögonen för solceller. Antalet solcellsanläggningar i Sverige har mer än fyrdubblats sedan 2016 vilket innebär att antalet installatörer och leverantörer har ökat i drastisk takt. Att hitta en leverantör som passar just dig är avgörande för en ekonomisk och lyckad investering – och det är just här elmarknad kommer in. De samlar kvalitetsäkrade och trygga leverantörer under ett och samma tak så man som kund kan hitta det bästa erbjudandet när man ska installera solceller. Skönt att ha det på samma plats som där man kan upphandla sitt elavtal känner vi!

TESTPROFFS TYCKER

Vad tycker vi om Elmarknad

Elmarknad.se ger ett modernt och konsumentvänlig intryck redan från första stund när man är inne på deras sida. Jag tycker verkligen att de ansträngt sig för att besvara varje enskild fråga som man kan stöta på som konsument, vare sig det rör sig om elavtal för privatperson/BRF/företag eller för dig som ska upphandla solceller – de täcker allt viktigt i löpande text och via sin utförliga FAQ. Därför blir det här en naturlig utmanare till elskling.se som på sin tid revolutionerade konsumentbeteendet hos svenskar som letar efter ett bättre pris på sitt elavtal. Elmarknad.se uppnår exakt samma effekt som sin konkurrent och mer därtill med sitt rika tjänsteutbud.

Saker som vi gillar

Saker som hade kunnat varit bättre

VÅRT BETYG

Vårt omdöme

86
Pris
9.5
Kvalitet
8
Användarvänlighet
8.5
Design
8
Produktutbud
9
Elmarknad.se omdöme

Elmarknad.se hjälper dig som vill jämföra och byta elavtal på ett enkelt och smidigt sätt - helt kostnadsfritt. Vi uppskattar deras tydliga design och upplägg samt att det finns gott om information som hjälper en att förstå hur elavtal fungerar. En bra tjänst för dig som vill byta elavtal utan krångel.

8.6
FAQ
Vanliga frågor
Hos Elmarknad kommer alla bekräftade byten skickas över till elbolagen efter 14 dagar.

Det beror på vilket elavtal samt din elkonsumtion idag. Allt från ett par hundra kronor i en vanlig lägenhet till flera tusen om du bor i en eluppvärmd villa.

SIDAN
Innehåll
NYHETSBREV

Nya tester varje vecka! Signa upp på vårt nyhetsbrev för aktuella tester och tävlingar.

FÖLJ OSS

Gillar du omdömet? Glöm inte att följa oss på sociala medier för mer tester!

TESTAT AV
Emma
Emma

Emma är en engagerad förälder med två barn. Hon har erfarenhet av att välja och använda produkter inom barn- och familjeområdet, inklusive leksaker, kläder och barnvagnar. Emma gillar även att spendera tid i trädgården och naturen och har därför även varit gästskribent inom ämnet trädgård och verktyg.

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.