Test: Donnerberg – Massagepistol Miniberg & Neck Massager Premium

Donnerberg är ett tyskt familjeägt företag som tillverkar produkter av högsta kvalitet inom fitness och avslappning. Testproffs har provat deras Massagepistol Miniberg och Neck Massager Premium. Se vårt resultat nedan!
BETYG
Testproffs 9.0 Poäng - 2024
Donnerberg logga
5/5
OM VARUMÄRKET

Vilka är Donnerberg?

Donnerberg är ett tyskt familjeägt wellnessföretag. De tillverkar produkter för fitness och avslappning i absoluta världsklass. I dag är de en globalt erkänd ledare i branschen. De har valt att ha full kontroll över hela kedjan. Det innebär att de själva tar fram produkterna och därför kan garantera kvaliteten i alla led. I dag har de över en kvarts miljon nöjda kunder och allt handlar om att erbjuda tysk kvalitet, både i detaljer men också när det gäller helheten. 

9.0

Testproffs betyg

4/5
Innovativ massage av hög kvalitet

Donnerberg får höga betyg av Testproffs. Vi uppskattar att de har full kontroll över hela kedjan och därmed kan garantera kvalitet in i minsta detalj. Vi ser också den tyska ingenjörsstoltheten och ser att de velat göra det lilla extra. Kyl- och värmedetaljen är verkligen otrolig, den ger en extra dimension till massagen. Fenomenalt! Kraftull, kompakt, med genomtänkta material och bra prestanda – vi är imponerade!

Unboxing av Massagepistol Miniberg från Donnerberg

Fördelar

Nackdelar

PRODUKTTEST MASSAGEPISTOL MINIBERG

Massagepistol Miniberg

Detta är en liten men riktigt effektiv massagepistol. Det är spjutspetsteknologi och behandling i en enda liten kraftfull apparat. Du känner redan på tyngden att detta inte är något billigt skräp. Den må vara liten och smidig, men den har också kraft. 

Jag är mycket peppad att testa denna lilla apparat eftersom jag precis skadat axeln. Den har delvis hoppat ur led och musklerna runt axeln är ömma och stela. Första dagen låg jag nog i sängen med massagepistolen från Donnerberg i över en timme. På de flesta kroppsdelar går det bra att hålla massagepistolen själv, men på vissa ställen är det naturligtvis enklast om någon person kan hjälpa dig. Att få exempelvis baksidan av ryggen masserad ordentligt kräver nästan att någon hjälper dig. Men jag kan meddela att även ett åttaårigt barn klarar av att ge en riktigt skön massage med denna Donnerberg Miniberg. 

Mångsidig massagepistol

Du får med en mängd olika munstycken, för att kunna massera exakt alla delar av kroppen på bästa sätt. Dels är det ett munstycke som kan ge både värme och kylning – otroligt skönt – men också sex andra munstycken i silikon. 

Höljet är av tåligt och lättviktigt aluminium och handtaget har no slip-beläggning så att den ligger stadigt i handen. Batteriet är ett långlivat kvalitetsbatteri från Samsung som laddas snabbt med den medföljande USB-kabeln. Batteriet har hela 2600 mAh och håller upp till tio timmar på en laddning, beroende på hur intensiv massagen är. Batteriet ska klara åtminstone 800 laddningar, så du kan förbereda dig på många års härlig massage. 

Donnerbergs massagepistol har åtta olika intensitetsnivåer och för mig funkar de lägre riktigt bra. Det är tryck i denna och jag har inte behövt gå högre än nivå 3-4. 

Du får två LCD-displayer, vilket är unikt på marknaden. Allt för att du enkelt ska kunna hantera massagepistolen. 

Munstycke med kyla och värme

Dessutom har den en riktigt trevlig bonus, nämligen ett munstycke som ger antingen kyla eller hetta. Detta munstycke behöver laddas separat – det förstod inte jag först, så jag fick det inte att fungera första gången jag testade. Men det är verkligen fantastiskt.

Du väljer om du vill ha kyla, och då är det runt 16 grader du får. Eller värme, som ger runt 40-48 härliga grader. Värme stimulerar blodcirkulationen och hjälper musklerna att slappna av. Kylan minskar inflammation och svullnader, samt kyler ner musklerna efter hård träning. Du kan använda detta separata munstycke både med och utan själva massagepistolen, men jag rekommenderar varmt att använda den MED! Både värmen och kylan i kombination med denna kraftiga apparat – det ger verkligen pricken över i:et. 

Du får som sagt med sex olika munstycken också, i silikon. Detta skiljer sig från många av konkurrenterna som många gånger valt billigare material. Men Donnerberg har valt silikon eftersom det är både hudvänligt och lätt att rengöra. En del massagepistoler är ganska tröga och svåra att byta munstycken på men denna är väldigt smidig och du behöver inte slita och dra. 

Donnerberg Miniberg är också tystgående, med ungefär 35 dB. Maskinen är också liten och behändig, den väger bara 580 gram.  

TESTPROFFS TYCKER

Vad tycker vi om Massagepistolen Miniberg från Donnerberg?

Saker som vi gillar

Saker som kunnat varit bättre

Unboxing av Donnerberg Neck Massager Premium

Fördelar

Nackdelar

PRODUKTTEST NECK MASSAGER PREMIUM

Donnerberg Neck Massager Premium

Hur många har någonsin känt sig stela i nacken? Hur många av er älskar att få axelmassage, hand upp? Hur många önskar MER axelmassage? Jag arbetar själv på kontor och kan inte få nog av axelmassage. Jag känner mig alltid stel och öm i axlarna efter en lång dag på kontoret. Ingen partner har någonsin njutit av att ge mig massage, i samma utsträckning som jag själv velat bli masserad. Därför var jag väldigt peppad att testa denna Neck Massager Premium från Donnerberg. 

Naturlig massage

Jag testade varianten med sladd. Man behöver då ansluta den till ett eluttag under tiden man använder den. Det finns också en variant med batteri som man laddar. Välj den du tror passar ditt liv bäst! Jag glömmer ibland att ladda så jag är tacksam över att bara stoppa in kontakten och köra igång. Men vill du kunna använda den helt fritt, exempelvis på en båt utan el, behöver du naturligtvis varianten med batteri.

Man lägger massagemaskinen mot det område man vill massera. Faktum är att du kan massera stora delar av kroppen, inte bara axelpartiet. Men vi börjar där, för det är ett problemområde för många. Du kan med fördel stoppa armarna i ”öglorna” som hänger ut från maskinen. Fördelen är att du då kan justera massageapparatens läge väldigt enkelt och exakt. Och du får en avslappnad och skön position. 

Direkt när jag startar massageapparaten slås jag av hur naturlig massagen känns. Det känns faktiskt som att en riktig människa masserar mina axlar! Man känner till och med ”deras fingrar”! Hemligheten är att Donnerberg konstruerat maskinen med 8 flexibla massagenoder med infraröd värme, som ger en fyrdimensionell effekt. Det är precis lagom hårt och samtidigt precis lagom mjukt och avslappnande. 

Mångsidig användning

Värmen ja. Du kan även ställa in värmen själv, med panelen som sitter smidigt placerad på ena ”arm-öglan”. Värmen ger verkligen det lilla extra. Musklerna slappnar av, samtidigt som blodcirkulationen ökar. Värmen ökar i takt med tiden du använder maskinen. Men oroa dig inte, den har naturligtvis ett inbyggt skydd mot överhettning. Den blir inte för varm, jag har testat på helt bar hud och det är inga problem. 

Smidigt nog kan du även använda massageapparaten på andra delar av kroppen, som ryggen (sätt den snett över ryggen), ländryggen (sätt den över ländryggen) eller på vaderna (lägg dig ner och sätt maskinen under dina vader). Användbart och bra, om man får smärta eller problem med specifika kroppsdelar. Men min favorit är helt klart nacke och axlar. Dels för att det är mina absoluta problemområden, men också för att det är så bekvämt, med armarna i öglorna och allt.

Efter att ha använt Donnerberg Neck Massager Premium varje dag i en veckas tid är mina axlar märkbart mjukare. När jag själv känner med händerna kan jag tydligt känna att de tidigare extremt spända musklerna överst på axlarna är uppmjukade och följsamma. De brukar vara som två fiolssträngar innan. Jag måste också säga att det är fantastiskt skönt att få lite massage på kvällen innan man ska sova. Och framför tv:n! Wow! Även du som är ensamstående kan nu få massage hur ofta och när du vill. Även du som har en partner slipper tjata, maskinen masserar när helst du önskar. Och den kräver inget tillbaka!

TESTPROFFS TYCKER

Vad tycker vi om Donnerberg Neck Massager Premium?

Saker som vi gillar

Saker som kunnat varit bättre

VÅRT BETYG

Vårt omdöme

90
Prisvärdhet
9
Kvalitet
10
Design
9
Prestanda
9
Support
8
Donnerberg omdöme

Donnerberg får höga betyg av Testproffs. Vi uppskattar att de har full kontroll över hela kedjan och därmed kan garantera kvalitet in i minsta detalj. Vi ser också den tyska ingenjörsstoltheten och ser att de velat göra det lilla extra. Kyl- och värmedetaljen är verkligen otrolig, den ger en extra dimension till massagen. Fenomenalt! Kraftull, kompakt, med genomtänkta material och bra prestanda - vi är imponerade!

9
VÅRA TEST
Hur gick testet till?
FAQ
Vanliga frågor

Donnerbergs Massagepistol Miniberg har en mängd olika munstycken i silikon, för att kunna massera exakt alla delar av kroppen på bästa sätt. Ett av munstyckena kan ge både värme och kylning.

Massagepistolen har åtta olika intensitetsnivåer och två LCD-displayer.

Donnerberg Miniberg är också tystgående, med ungefär 35 dB. Maskinen är liten och behändig, den väger bara 580 gram.  

Donnerbergs Neck Massager Premium har bland annat 8 4D massagehuvuden och 3 hastighetsnivåer. Massagemaskinen har även 2 nivåer av infraröd värme. Kan användas på stora delav kroppen, bland annat  nacke, axlar, rygg, ben, armar och mage.

Massagepistol Miniberg från Donnerberg håller upp till tio timmar på en laddning, beroende på hur intensiv massagen är. Batteriet ska klara åtminstone 800 laddningar.

 

SIDAN
Innehåll
NYHETSBREV

Nya tester varje vecka! Signa upp på vårt nyhetsbrev för aktuella tester och tävlingar.

FÖLJ OSS

Gillar du omdömet? Glöm inte att följa oss på sociala medier för mer tester!

TESTAT AV
Hanna
Hanna

Hanna är Testproffs självklara expert på allt inom hälsa och välmående. Hon har under flera år utforskat alla produkter inom området med en evigt brinnande iver. Hon är mamma till en tonårskille och en yngre dotter och gillar att spendera aktiv tid i naturen med familjen. Hon granskar därför även produkter inom hushåll, samt sport & fritid.

Andra omdömen
Missa inte de senaste testerna

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Som prenumerant godkänner du vår integritetspolicy

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.