Test: Dibz – samlade bostadsköer på ett ställe

Dibz är en tjänst som samlar flera bostadsköer på ett och samma ställe. Testproffs tar en närmare titt på Dibz, hur plattformen fungerar och vad det kostar att vara kund. Se betyg och omdöme i denna recension.
BETYG
Testproffs 8.8 Poäng - 2024
Dibz logotyp
4.8/5
OM TJÄNSTEN

Vilka är Dibz?

Dibz grundades 2021 och har sedan dess växt en hel del sedan starten. Deras vision är att skapa en modern och hållbar marknad för personer som är på jakt efter ett förstahandskontrakt. Med Dibz kan man maximera sina möjligheter och planera sin framtid med ett par klick. Inte bara inom förstahandskontrakt men också för skolplatser, aktiviteter och andra saker som man ofta köar till. 

Du blir enkelt kund via deras webbplats och väljer vilka köer du vill köa till sen sköter de resten. Du kan inte söka bostäder direkt hos Dibz utan de är endast en köhanteringsplattform som hjälper dig administrera dina köer. För att söka bostäder väljer du en kö och klickar dig vidare till deras egen webbplats. Men en otroligt smidig tjänst för dig som användare att ha alla köer samlat på en plattform om du är ute efter en bostad.

8.8

Testproffs betyg

4.8/5
Smidig plattform för bostadsköer

Dibz får höga betyg av oss på Testproffs eftersom de har samlat många bostadsköer under en och samma plattform. Allt sköts smidigt digitalt via deras webbplats där du både blir kund, ser dina köer och hittar nya bostadsköer att ställa dig i. Det bästa av allt är att de sköter all administration när det kommer till att behålla din plats i kön. De underlättar för dig som söker efter förstahandskontrakt någonstans runt om i Sverige. Dibz erbjuder även studentlägenhet så perfekt för dig som ska plugga i en annan stad och behöver en bostad att bo i under tiden du studerar. 

Fördelar

Nackdelar

TJÄNSTENS INNEHÅLL

Hur fungerar Dibz?

Dibz fungerar enkelt och smidigt – du registrerar dig som kund och väljer vilka köer du vill stå i, sen registrerar Dibz dig i kön. När de registrerat dig i dina köer så administrerar de dina köplatser så ofta det behövs för att bevara dina platser i köerna. Så du behöver inte hålla koll på vad du behöver göra för att bevara din plats i kön. Hos Dibz kan du endast få tag på förstahandskontrakt vilket vi tycker är bra. 

Sök på stad eller område

Med deras smarta sökfunktion kan du söka på antingen område eller stad för att hitta köer att ställa dig i. Det är en smart funktion om du är ute efter bostad i en specifik stad eller område. Det gör det enkelt att hitta det du är ute efter. 

Ställ dig i hur många köer du vill!

Hos Dibz finns det inte någon maxgräns för i hur många bostadsköer du får stå utan de rekommenderar faktiskt dig att ställa dig i så många köer så möjligt för att öka chanserna att få en bostad. Så det är fritt fram att leta lägenheter i den stad du vill bo i och börja köa.

Hur lägger man till köer?

För att lägga till köer på Dibz webbplats behöver du klicka på “Lägg till köer”, då kommer du att se de olika städerna som det finns köer i. Klicka sedan på staden du är intresserad av. Efter det steget behöver du klicka på “Gå med” för att börja köa sen tar Dibz hand om resten. 

Vad kostar det att vara kund?

Att vara kund hos Dibz kostar antingen 22 kr, 25 kr eller 35 kr per månad beroende på hur du väljer att betala. Om du vill betala månadsvis kostar det 35 kr/månaden, vill du däremot betala årsvis kostar det 25 kr/månaden. Det billigaste alternativet är att betala för tre år på en gång och då blir månadskostnaden 22 kr. 

I priset ingår registrering i köer, översikt av dina köer samt att de regelbundet underhåller dina köplatser så att du inte förlorar den. Är du ny användare av Dibz kan du testa deras tjänst i 28 dagar gratis.

Så blir du kund hos Dibz

Det är enkelt att bli kund hos Dibz, allt görs digitalt på deras webbplats. Du väljer prisplan själv, plattformen kostar 22kr, 25kr eller 35kr per månad beroende på om du väljer att betala månadsvis, årsvis eller var tredje år. Det ingår registrering i köer, översikt av dina köer samt regelbundet underhåll av dina köplatser.

  1. Gå in på Dibz via vår länk
  2. Skapa ett konto
  3. Hitta och välj köer att ställa dig i 
  4. De registrerar dig i dina valda köer
  5. Sen administrerar de dina köplatser så ofta det behövs för att bevara dina platser i köerna.
TESTPROFFS TYCKER

Vad tycker vi om Dibz

Saker som vi gillar

Saker som hade kunnat varit bättre

VÅRT BETYG

Vårt omdöme

88
Prisvärdhet
9.5
Support
8
Användarvänlighet
8.5
Design
9
Tjänster
9
Dibz omdöme

Dibz får höga betyg av oss på Testproffs eftersom de har samlat många bostadsköer under en och samma plattform. Allt sköts smidigt digitalt via deras webbplats där du både blir kund, ser dina köer och hittar nya bostadsköer att ställa dig i. Det bästa av allt är att de sköter all administration när det kommer till att behålla din plats i kön. De underlättar för dig som söker efter förstahandskontrakt någonstans runt om i Sverige. Dibz erbjuder även studentlägenhet så perfekt för dig som ska plugga i en annan stad och behöver en bostad att bo i under tiden du studerar.

8.8
FAQ
Vanliga frågor

När du gått med i en bostadskö samlar du köpoäng från och med den dagen du gick med i kön, eller när du betalat avgiften om det är en betalkö. Köpoängen använder du sen när du ska söka en bostad. Vissa köer kollar enbart på antalet köpoäng du har, den som har flest får lägenheten med andra ord, medan vissa andra kollar på köpoängen och din profil. I det senare fallet är många ködagar mer som ett plus i kanten.

Ja, du behöver vara 16 år för att börja använda deras tjänst.

För att du ska kunna behålla din köplats får du inte byta lösenord till köerna för då kommer inte Dibz in för att uppdatera din köplats. Eftersom Dibz fixar allt underhåll åt dig måste de ha tillgång till ditt lösenord. Däremot om du valt köer som tar betalt behöver du betala fakturan själv till dem. 

Du kan gå med i hur många bostadsköer som du vill. Dibz rekommenderar dig att gå med i så många som möjligt eftersom desto fler köer du går med i, desto mer ökar du dina chanser att få en bostad.

Beroende på vilken bostad du söker och vart du vill bo varierar kötiden. Det kan ta allt från några veckor till flera år. Oavsett vilken typ av boende du söker rekommenderar vi att du aktivt söker flera olika bostäder. 

Om du vill komma i kontakt med Dibz är det via mail sen har de även en robot-chatt på hemsidan som kan hjälpa dig att besvara många olika frågor. Men har du frågor som inte kan besvaras via chatten så får du maila Dibz.

  • Mail: hello@dibz.se
  • Chatt – dibz.se
SIDAN
Innehåll
NYHETSBREV

Nya tester varje vecka! Signa upp på vårt nyhetsbrev för aktuella tester och tävlingar.

FÖLJ OSS

Gillar du omdömet? Glöm inte att följa oss på sociala medier för mer tester!

TESTAT AV
Emma
Emma

Emma är en engagerad förälder med två barn. Hon har erfarenhet av att välja och använda produkter inom barn- och familjeområdet, inklusive leksaker, kläder och barnvagnar. Emma gillar även att spendera tid i trädgården och naturen och har därför även varit gästskribent inom ämnet trädgård och verktyg.

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.