Test: Dentaworks tandblekning

Funderat på att bleka tänderna? Testproffs gör en djupgående recension och test av Dentaworks tre populäraste produkter: startkit, whitening strips och tandblekningspenna.
BETYG
dentaworks-produkter
4.9/5
OM PRODUKTEN

Om Dentaworks

Dentaworks är ett märke som skapar högkvalitativa tandblekningsprodukter. Företaget som står bakom produkterna heter Behrens Group som ett familjeägt svenskt företag med säte i Helsingborg. Familjen Behrens har de senaste tio åren etablerat Dentaworks som ett av de ledande varumärken inom tandestetik, med betoning på tandblekning.

Dentaworks utmärker sig mot konkurrenterna genom att erbjuda en helomfattande produktlinje som passar alla olika typer av behov för den som vill bleka tänderna hemma. Deras produkter är dessutom peroxidfria, vilket är fördelaktigt för dig som har känsliga tänder och tandkött. Utöver det, så är produkterna även 100% veganska och tillverkas utan att testas på djur.

I det här testet har jag under tre veckor testat deras fulla tandblekningskit, deras tandblekningsstrips och deras tandblekningspenna.

9.3

Testproffs betyg

4.5/5
Dentaworks får högt betyg av Testproffs

Dentaworks får väldigt högt betyg av mig för att de verkligen levererar på alla våra önskemål och krav. Jag ville ha vitare tänder utan att behöva lida av ilningar, ömt tandkött eller försämrad emalj som ett resultat av behandlingen. Och när jag såg mina tänder bli tydligt vitare, samtidigt som jag inte upplevde några besvär, så blev jag verkligen övertygad om att det här var en toppenprodukt. Produktlinjen i sig är dessutom helt komplett med tandblekningskitet, tandblekningsstrips och tandblekningspennan. Deras tandblekningsprodukter är dessutom peroxidfria och veganska, så man kan känna gott samvete som kund hos Dentaworks.

Fördelar

Nackdelar

Unboxing av Dentworks tandblekningsprodukter

PRODUKTTEST

Dentaworks Startkit för tandblekning

Dentaworks Startkit för tandblekning erbjuder egentligen en komplett lösning för hemmabaserad tandblekning och det var den jag lade mest krut på under själva testet. I kitet får du tre blekskenor (en för den övre tandraden, en för den undre tandraden och en reserv), 20 ml blekgel, tandnyansguide, instruktionsmanual och ett fordral att ha bettskenor i mellan användning. Jag vill ge extra beröm till dem för den enkla manualen, bilderna och den kärnfulla texten där gjorde att jag kom igång på en minut bara. Det är inte alltid man har den känslan när man ska beta sig igenom en instruktionsmanual av den sorten.

Jag kokade bettskenan i varmt vatten i två minuter innan första användning för att forma den efter min mun och därefter så genomförde jag behandlingen i 10 dagar. Innan varje behandling så borstade jag tänderna så klart, i enlighet med instruktionerna. Jag upplevde att 10 dagar räckte väl för mig för att få det naturligt vita resultat jag ville ha och dessutom ville jag lämna lite vithetsutrymme för tandblekningsstripsen och tandblekningspennan i ett senare skede.

Känner mig verkligen nöjd med resultatet och jag upplevde heller inget obehag i tänderna eller tandköttet tack vare de skonsamma ingredienserna. Så jag kan inte nog rekommendera det här kitet för alla som vill testa på blekning känner jag. Det är ett prisvärt alternativ för den som söker en naturligt vit tandfärg och som inte vill behöva åka till tandläkaren för behandling.

Dentaworks Tandblekningsstrips

Dentaworks Tandblekningsstrips var en härlig ny upptäckt för mig som aldrig blekt mina tänder förr. Man får två olika strips som man sätter på för varje behandling, en längre för ovanraden och en kortare för nedertänderna. Med stripsen kommer även en tandnyansguide och instruktionsmanual för hur du ska applicera dem. Precis som alla andra manualer från Dentaworks, så var den busenkel att följa. Den biten har de verkligen gjort jättebra.

Jag använde stripsen efter min tandborstning i 5 dagar ungefär och tyckte det var skönt att slippa bettskenorna som man annars hade i det större tandblekningskitet. Här var det bara att ta bort stripsen från plastkartan och föra dem över tänderna. Svårt att misslyckas faktiskt. Enligt instruktionerna så ska man ha på sina tandblekningsstrips i 20 minuter per gång, 2 gånger per dag, i 7 dagar. Jag hade redan utfört grundblekningen med tandblekningskitet, så jag fullföljde inte alla 7 dagar men såg redan efter 3 dagar en tydlig skillnad i tandnyans från start till mål.

Enkelt att applicera med snabbt resultat

"Här var det bara att ta bort stripsen från plastkartan och föra dem över tänderna. Svårt att misslyckas faktiskt."

Dentaworks Tandblekningsstrips tycker jag är ett bekvämt och effektivt alternativ att uppnå en vitare tandfärg utan någonsom helst förkunskap eller tekniskt strul. Så jag förstår att det här är något av en favorit hos många. Det är definitivt ett fullgott alternativ till startkitet om man vill fokusera på de främre delarna av munnen och ha göra det bekvämt och snabbt.

Dentaworks Tandblekningspenna

Dentaworks Tandblekningspenna tycker jag var ett väldigt bra komplement till de två tidigare produkterna vi nämnt för att kunna fylla i eventuella missar som man gjort vid sin tidigare behandling. Jag gillar också att man bara behövde behandla varje del med pennan i två minuter och att man dessutom inte behövde skölja munnen efteråt, munnens saliv kommer själv se till att rengöra tänderna efter användning.

I förpackningen med tandblekningspennan följer även en tandnyansguide och en tydlig instruktionsmanual. Och själva användningen var väldigt enkel, vrid på toppen av pennan bara till du ser blekningsgelen kommer ut på framsidan av pennan. Jag hade faktiskt missat lite på min högra hörntand i överkäken, så det var väldigt praktiskt att kunna stryka på lite extra med pennan i slutet av min tandblekningsbehandling. Den kan naturligtvis även nyttjas lite mer sporadiskt mellan olika tandblekningsperioder också. Verkligen en bra och enkel produkt som jag kan rekommendera.

TESTPROFFS TYCKER

Vårt samlade intryck av Dentaworks

Dentaworks får ett ovanligt högt betyg från mig och panelen Testproffs för att de egentligen levererar på alla våra önskemål och krav. Produkterna uppnår önskvärt resultat och vi upplevde inte ilningar eller ömt tandkött under behandlingen. Och det faktum att emaljen inte skadas av peroxid (som finns i andra tandblekningsprodukter) är väldigt viktigt för oss. Långsiktig tandhälsa går ändå före ett vitare leende.

Produktlinjen anser vi vara komplett med ett större tandblekningskit för mer omfattande behandling, tandlbekningsstrips för mer kortsiktig uppfräschning och tandblekningspennan för att mer precist göra uppfräschningar av utvalda tänder. Deras tandblekningsprodukter är som sagt dessutom peroxidfria och veganska, så att man kan känna gott samvete som kund.

Saker som vi gillar

Saker som kunnat varit bättre

VÅRT BETYG

Vårt omdöme

93
Prisvärdhet
9.7
Kvalitet
9.3
Användarvänlighet
9.2
Design
9.5
Produktutbud
8.8
Dentaworks omdöme

Dentaworks får väldigt högt betyg av mig för att de verkligen levererar på alla våra önskemål och krav. Jag ville ha vitare tänder utan att behöva lida av ilningar, ömt tandkött eller försämrad emalj som ett resultat av behandlingen. Och när jag såg mina tänder bli tydligt vitare, samtidigt som jag inte upplevde några besvär, så blev jag verkligen övertygad om att det här var en toppenprodukt. Produktlinjen i sig är dessutom helt komplett med tandblekningskitet, tandblekningsstrips och tandblekningspennan. Deras tandblekningsprodukter är dessutom peroxidfria och veganska, så man kan känna gott samvete som kund hos Dentaworks.

9.3
VÅRA TEST
Hur gick testet till?
FAQ
Vanliga frågor

Definitivt är de det. Dentaworks erbjuder effektiva tandblekningsprodukter som levererar resultat utan att skada tandkött och emalj.

För att använda en tandblekningspenna så vrider man på toppen av pennan för att utsöndra blekgelen och därefter applicerar man gelen noggrant på tänderna med hjälp av pennans applikator och låter den sitta någon eller några minuter enligt anvisningarna, oftast utan att skölja av gelen.

Det är viktigt att använda tillräckligt med blekning för att täcka tändernas framsida, men vi rekommenderar att undvika överflödig mängd av blekgel så att du minskar risken för irritation mot tandköttet.

Man bör undvika att bleka tänderna om man har sämre emalj, känsligt tandkött, sår i munnen, om man är gravid eller om man ammar (då det saknas tillräcklig forskning på området).

Vår rekommendation är att vänta minst 24 timmar mellan varje blekningsbehandling så att man ger tänderna tid för återhämtning. Främst för att inte emaljen ska ta skada och att tandhälsan därmed är intakt.

Vid behandling så är det vanligt att man bleker tänderna i 7-14 dagar i följd ungefär. Detta beror naturligtvis dock på vilken produkt man använder och vi hänvisar därför till att läsa fabrikörens manual tydligt i samband med att du bleker tänderna.

Det rekommenderas naturligtvis att undvika kaffe, vin eller andra färgrika drycker under blekningsperioden så att man förhindrar att nya missfärgningar bildas på tänderna.

Man brukar borsta tänderna innan tandblekningen äger rum. Efter tandblekningen bör man därför vänta några timmar innan man borstar tänderna igen för att ge emaljen tid att återhämta sig.

Efter tandblekning bör man undvika starkt färgade livsmedel och drycker såsom rödvin, kaffe, te och kryddstark mat för att förhindra att missfärgningar uppstår som negerar tandblekningen man genomgår.

SIDAN
Innehåll
NYHETSBREV

Nya tester varje vecka! Signa upp på vårt nyhetsbrev för aktuella tester och tävlingar.

FÖLJ OSS

Gillar du omdömet? Glöm inte att följa oss på sociala medier för mer tester!

TESTAT AV
Niklas
Niklas

Niklas är utbildad ekonom och har ett stort intresse för ekonomi och finansiella tjänster. Han är vår givna expert när det kommer till försäkringar, lån och kreditkort. Niklas strävar efter att hitta kostnadseffektiva lösningar och att dela med sig av sina erfarenheter och tips till Testproffs läsare.

Andra omdömen
Missa inte de senaste testerna

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Som prenumerant godkänner du vår integritetspolicy

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.