Bästa låneförmedlare

Har du flera lån och krediter? Samla dem i ett enda lån och få bättre koll på din ekonomi, bättre villkor och framför allt lägre ränta. Tack vare detta kan du betala av dina skulder snabbare och spara mer pengar varje månad. Vi har sonderat marknaden för låneförmedlare för att du ska kunna hitta det bästa lånet för just dig, med den lägsta räntan och den mest förmånliga månadsbetalningen. Ansök gratis på mindre än 2 minuter!
BÄST I TEST
Toborrow logotyp

Toborrow

5/5
PRISVÄRD
Lendella logotyp

Lendella

4.5/5
BÄST PREMIUM
Lenditum logotyp

Lenditium

5/5

Introduktion om bästa låneförmedlaren

Låneförmedlare är en slags mellanhand mellan dig och banker och kreditgivare. I stället för att du själv ska kontakta bankerna en och en får du svar från ett flertal, på en gång. Tack vare låneförmedlaren tas också bara en enda kreditupplysning hos UC, vilket är väldigt fördelaktigt. Har du för många kreditupplysningar anses du faktiskt som mindre attraktiv som låntagare och du kan få både högre ränta men även bli nekad att låna. Att använda en låneförmedlare har därför flera viktiga fördelar för dig som lånekund.  

TestProffs Logotyp Header

Vilken är den bästa låneförmedlaren?

Toborrow är en helt gratis tjänst som låter dig jämföra olika lån från över 40 banker och långivare. Du kan spara stora pengar genom att se till att få lånet med lägst ränta och bäst villkor utifrån just din unika situation. Dessutom får du bara en kreditupplysning från UC. Du maximerar din chans att få ditt lån beviljat eftersom alla långivare har olika krav och Toborrow ger dig svar från över 40 aktörer. Du binder dig inte till något lån utan du får erbjudanden som du sedan själv tar ställning till. Extra plus i kanten för att Toborrow anger aktuell exempelränta från 2023, många andra aktörer anger räntesatser från 2021!
ATT TÄNKA PÅ

Att tänka på vid val av den bästa låneförmedlaren

Jämför olika aktörer

Alla banker och kreditgivare har olika villkor. De erbjuder olika fördelaktiga räntor, men även övriga villkor. En del kräver startavgifter, andra har inga sådana avgifter. Flera andra parametrar kan också skilja mellan låneaktörerna. Därför är det klokt att jämföra så absolut många som möjligt och här är låneförmedlarna din bästa vän. De sonderar marknaden åt dig så att du får det absolut bästa låneerbjudandet utifrån din situation, både snabbt och effektivt och med bara en enda kreditupplysning. Tack vare låneförmedlaren kan du på enklast möjliga sätt jämföra konkreta erbjudanden från de olika aktörerna!

Ansök med en medlåntagare för lägre ränta

Lägger du till en person som kan stå som säkerhet för lånet blir räntan oftast lägre eftersom det är en ökad trygghet för banken att ha två personer som är ansvariga för att lånet återbetalas. Har du själv något svajig ekonomisk situation kan du få ner räntan genom att ansöka tillsammans med en medlåntagare som exempelvis har högre lön eller lägre skulder än du själv. På detta sätt kan ni pressa ner lånekostnaden maximalt och dra nytta av att ni tillsammans är en mer attraktiv lånekund än du hade varit på egen hand. Det är dock väldigt viktigt att tänka på att även medlåntagaren är ansvarig för att lånet betalas tillbaka.

Välj en låneförmedlare utan startavgift

Ett lån med startavgift innebär ytterligare pengar att betala tillbaka. Var därför noggrann med att välja ett erbjudande utan startavgift. Det räcker gott med räntan, det är onödigt att lägga på extrakostnader på lånet. Och detta är ännu en fördel med att använda sig av låneförmedlare. Du kan enkelt välja bort de aktörer som kräver någon form av startavgift för att bevilja dig ett lån.

Undvik kreditprövning då det kan höja räntan

Att det bara görs en enda kreditprövning när du ansöker om lån via en låneförmedlare är en stor fördel. För många kreditupplysningar kan faktiskt göra att du får högre ränta – eller att du i värsta fall inte beviljas lånet alls. Många långivare ser nämligen negativt på en person som har många kreditförfrågningar, det gör dig helt enkelt mindre attraktiv som lånekund. Undvik därför att gå direkt till olika banker och långivare, sondera i stället terrängen på ett smart sätt och använd dig av en låneförmedlare. Det är gratis för dig och du får de bästa erbjudandena serverade, snabbt och effektivt.
VÅRA TEST

Så här tog vi fram bästa låneförmedlaren

För att utse den bästa låneförmedlaren genomförde Testproffs.se en noggrann utvärdering som omfattade flera viktiga faktorer. Vi granskade räntesatser och avgifter för att säkerställa att de var konkurrenskraftiga och fördelaktiga för låntagare. Kundservice var en central del av vår bedömning, inklusive svars- och väntetider samt tillgänglighet via olika kommunikationskanaler. Vi tog också hänsyn till omdömen från tidigare låntagare för att bedöma användarupplevelsen och pålitligheten hos låneförmedlaren. Slutligen värderade vi helhetsintrycket, inklusive användarvänligheten på deras webbplats och hur enkelt det var att ansöka om ett lån. Genom att väga alla dessa faktorer kunde vi identifiera den bästa låneförmedlaren och ge våra användare en välgrundad rekommendation.

Hur gick testet till?

Vi utvärderade noggrant räntesatser och avgifter för att säkerställa att de var konkurrenskraftiga och fördelaktiga för dig som låntagare. Vi granskade svars- och väntetider samt tillgängligheten via olika kommunikationskanaler. Omdömen från tidigare låntagare var ytterligare en viktig aspekt som vi vägde in för att få insikt i användarupplevelsen och låneförmedlarens pålitlighet. Helhetsintrycket var avgörande i vår bedömning, vilket inkluderade användarvänligheten på deras webbplats men också hur smidig och enkel ansökningsprocessen var. Genom att kombinera dessa faktorer kunde vi identifiera och rekommendera den bästa låneförmedlaren, vilket ger våra användare en pålitlig vägledning när de väljer en partner för sina ekonomiska behov.

Vi fokuserade på:

De allra viktigaste faktorerna Testproffs tittade på var ränta, avgift, kundservice, omdömen men också helhetsintrycket. Vi ville se var du som kund blir bäst omhändertagen och får bäst villkor.

Dessa frågor hjälpte Testproffs.se att noggrant utvärdera och rangordna de olika låneförmedlarna för att kunna rekommendera den bästa för våra användare. 

BÄSTA LÅNEFÖRMEDLARE 2023

Bäst i test

1. Toborrow

Toborrow logotyp
5/5

Fördelar

Nackdelar

Toborrow – samla lånen och pressa ner räntan

Vi har alla upplevt det. Något händer och plötsligt är vår ekonomi i gungning. Vi behöver ett snabbt lån. Eller så har vi länge dragits med flera olika dyra lån och till slut insett att vi behöver agera, för att kunna få ner månadskostnaderna och komma ur lånefällan. Här kommer Toborrow in som en räddande ängel, och det med goda skäl.

Toborrow är en pålitlig låneförmedlare som specialiserat sig på att hjälpa människor att samla sina lån och därigenom pressa ner sina räntekostnader. Genom att konsolidera dina lån i ett enda lån med lägre ränta kan du spara betydande pengar varje månad. 

Enkel och smidig process

Att använda Toborrow är enkelt och smidigt. Toborrow har skapat en användarvänlig plattform som gör det lätt att ansöka om lån och få en överblick över dina konkreta erbjudanden. Du kan därefter enkelt välja det lån som bäst passar dig och din situation. Och du får bara en enda kreditupplysning. Jaga inte bankerna på egen hand och dra på dig en massa onödiga kreditupplysningar. Låt Toborrow sköta jobbet och ge dig de bästa erbjudandena utifrån din unika situation.

Toborrows team av experter erbjuder personlig service och vägledning för att se till att du får det bästa möjliga lånet för din situation. Du behöver inte känna dig ensam i din lånehantering. Toborrow har tillstånd från och står under tillsyn av Finansinspektionen. Du kan därför känna dig trygg när du använder deras tjänster. Så ge dig själv möjligheten till en mindre ansträngd ekonomi och utforska vad Toborrow har att erbjuda.

Låneförmedlare

Toborrow.se

2. Lendella

Testproffs Emblem Prisvärd
Lendella logotyp
4.5/5

Fördelar

Nackdelar

Mångfald av lånealternativ

Lendella är en pålitlig låneförmedlare som erbjuder en rad fördelar för dig som behöver ett lån utan säkerhet. Lendella har ett omfattande nätverk av långivare, vilket ger dig tillgång till en mängd olika lånealternativ. Om det handlar om blancolån utan säkerhet kan Lendella hjälpa dig att hitta det bästa alternativet. Deras breda urval gör det enkelt att anpassa lånet efter dina specifika behov och ekonomiska mål.

För vi har alla olika ekonomiska situationer. Med Lendella vet du att du får det bästa erbjudandet för just dig, i din situation. Lendella hjälper dig att jämföra olika lån från flera banker och långivare via låneförmedlaren Sambla.

Översikt över dina personliga bästa erbjudanden

Lendella ger dig de bästa erbjudandena utifrån just din situation, efter att du genomfört en ansökan och lämnat vissa uppgifter om dig och din situation. Oavsett om du är en erfaren låntagare eller förstagångslåntagare, kan Lendella ge dig den trygghet du behöver för att fatta välgrundade beslut.

Sammanfattningsvis är Lendella ett starkt val för alla som söker de bästa lånevillkoren. Med deras hjälp kan du hitta det bäst lämpade lånet som passar dina individuella ekonomiska behov.

Låneförmedlare

Lendella.se

3. Lenditum​

Lenditum logotyp
4.5/5

Fördelar

Nackdelar

Lenditum samlar dina lån och minskar dina kostnader

Med Lenditum kan du se fram emot att sänka dina lånekostnader på ett smidigt sätt. De hjälper dig att hitta förmånliga lån med låga räntor och de bästa villkoren för just din unika situation, vilket innebär att du kan frigöra mer pengar för dina andra viktiga behov.

Att ha flera smålån kan vara både förvirrande och framförallt väldigt dyrt. Har du för höga räntor kanske du knappt kan amortera på själva skulden och då hamnar du lätt i lånefällan. Lenditum erbjuder en bekväm och enkel lösning genom att hjälpa dig att samla alla dina smålån under ett enda tak. Detta minskar inte bara din månatliga betalningsbörda, utan ger dig också bättre översikt över din ekonomi. 

Snabb och enkel låneprocess

Lenditums tjänst gör att du kan fatta välgrundade beslut om din ekonomi. Det handlar inte bara om att sänka kostnader, utan också om att bygga en sundare ekonomisk framtid. Med Lenditum får du tillgång till en snabb och smidig låneförmedlingsprocess. Du sparar tid och energi samtidigt som du säkerställer att du får det bästa erbjudandet som passar dina behov och din ekonomi.

Lenditum är helt enkelt en pålitlig partner när det gäller att sänka lånekostnader och samla dyra smålån. Med deras expertis och engagemang kan du ta kontroll över din ekonomi och säkerställa en ljusare ekonomisk framtid. Kom ihåg att tjänsten är helt gratis och att det endast tas en enda kreditupplysning.

Låneförmedlare

Lenditum.se

4. Lendo​

Lendo logotyp
4.5/5

Fördelar

Nackdelar

Lendo hjälper dig samla dina lån

Lendo är en pålitlig låneförmedlare som faktiskt är störst i Sverige. De är vana vid att hjälpa människor sänka sina lånekostnader och samla dyra smålån på ett enkelt och effektivt sätt. Med deras expertis kan du se fram emot en ekonomi i bättre balans. För har du dyra krediter med ockerräntor kan du behöva få ner alla räntor och avgifter med ett samlingslån med bättre villkor. De allra värsta lånen på marknanden kan ha så höga räntor och avgifter att i princip ingenting du betalar faktiskt amorterar av din skuld. 

Lendo arbetar med ett brett nätverk av långivare och lånealternativ. De arbetar för att hitta de mest förmånliga lånen med konkurrenskraftiga räntor och flexibla villkor, vilket hjälper dig att sänka dina lånekostnader och spara pengar över tid. Oavsett om du letar efter ett bolån, ett företagslån eller ett privatlån är Lendo ett pålitligt alternativ.

Få en bättre översikt över din ekonomi med Lendo

Att hantera flera smålån kan vara överväldigande. Lendo förenklar processen genom att hjälpa dig att samla alla dina smålån under en enda månadskostnad. Detta minskar inte bara din ekonomiska stress, utan ger dig också en bättre översikt över din ekonomi. Det är ett första steg mot att återfå kontrollen över din ekonomi och minska din skuldbörda.

Lendo kan vara en viktig nyckel till att en gång för alla minska dina lånekostnader och få kontroll över ditt ekonomiska liv. Med deras expertis, omfattande nätverk och engagemang för din ekonomiska framgång kan du tryggt gå mot en framtid med en bättre ekonomisk situation.

Låneförmedlare

Lendo.se

5. Enklare

Enklare logotyp
4.5/5

Fördelar

Nackdelar

Enklare förenklar din ekonomi

Enklare är en utmärkt partner för dig som vill minska dina lånekostnader och samla dyra smålån i ett enda lån med bättre ränta och villkor. Enklare har över en halv miljon kunder som alla uppskattar Enklares vision om att kunderna ska erbjudas bästa möjliga villkor och få mer pengar kvar i fickan. Med Enklares tjänst kan du se fram emot en enklare och mer hållbar ekonomi.

Enklare hjälper dig att hitta de mest fördelaktiga lånen med de mest konkurrenskraftiga räntorna och villkoren utifrån just din specifika situation. Detta innebär att du kan minska dina lånekostnader, vilket ger dig mer ekonomiskt utrymme för att njuta av livet utan onödig stress.

Enklare sparar tid, energi och ibland tusentals kronor

Vi har alla varit där. En sämre ekonomisk period och till slut har smålånen samlats på hög. Då kan de lätt bli ett rejält ekonomiskt hinder. Enklare kan vara lösningen. De hjälper dig att samla alla dina smålån under en och samma skuld. Detta gör inte bara att du sparar pengar genom att minska räntekostnaderna, utan ger dig också bättre översikt över dina ekonomiska åtaganden. Det är ett steg mot en enklare och mer hållbar ekonomisk framtid.

Med Enklare som din partner kan du enkelt sänka dina lånekostnader och få ordning på ditt ekonomiska liv. Deras engagemang för din ekonomiska framgång och expertis inom låneförmedling gör dem till ett klokt val för den som vill ha en enklare och mer ekonomiskt gynnsam framtid.

Låneförmedlare

Enklare.se

6. Sambla

Sambla logotyp
4.5/5

Fördelar

Nackdelar

Enklare förenklar din Sambla samlar dina lån i ett bättre blancolån

Sambla är en pålitlig partner när det kommer till att minska dina lånekostnader och samla dyra smålån under ett och samma tak. Med lång erfarenhet inom låneförmedling och ett starkt engagemang för att hjälpa kunderna till en sundare ekonomi, är Sambla en professionell partner du kan lita på.

Med Sambla har du tillgång till ett brett nätverk av långivare och lånealternativ. Sambla arbetar hårt för att hitta de bästa lånen med konkurrenskraftiga räntor och förmånliga villkor. Detta gör det enklare för dig att sänka dina lånekostnader och frigöra mer pengar för dina andra ekonomiska mål. Oavsett om du vill få en bättre skuldsituation genom att samla dyra smålån, eller kanske behöver använda pengarna till något annat, kan Sambla hjälpa dig. Kom dock ihåg att ett lån är ett lån och behöver betalas tillbaka, med ränta. 

Blancolån - använd pengarna till vad du vill

Att hantera flera smålån kan vara en tidskrävande och stressande process. För att inte tala om att det blir onödigt dyrt om du hamnat i lån med dyra räntor eller avgifter. Sambla hjälper dig att samla alla dina smålån i ett enda blancolån. Detta innebär att du inte bara minskar dina räntekostnader, utan får också en bättre översikt över din ekonomi. Med en enklare hantering kan du fokusera på det som verkligen betyder något för dig.

Ett blancolån från Sambla ger dig också möjlighet att använda pengarna till precis vad du behöver. Oavsett om det är för att renovera ditt hem eller konsolidera skulder, det är du som bestämmer. Men kom som sagt ihåg att ett lån alltid ska betalas tillbaka. 

Låneförmedlare

Sambla.se

7. Advisa

Advisa logotyp
4.5/5

Fördelar

Nackdelar

Advisa hjälper dig ur skuldfällan

Advisa är en låneförmedlare som tar dina ekonomiska mål på allvar. Med sitt engagemang för att hjälpa dig sänka dina lånekostnader och samla dyra smålån, är de en pålitlig partner för en ekonomi i bättre balans.

Advisa kan hjälpa dig att hitta de mest förmånliga lånen med konkurrenskraftiga räntor och förmånliga villkor. Allt helt gratis för dig som kund. Advisa får i stället betalt från lånegivaren. Därför står de på din sida. Genom att minimera dina lånekostnader hjälper de dig att frigöra pengar som kan användas till andra roligare saker i livet. Advisa kan ge dig en tryggare ekonomi, genom att samla dina små dyra lån så att du kan få ordning i stället för att behöva leva i ett ekonomisk kaos.

För många smålån gör att du tappar översikt

Har du flera smålån kan det vara lätt att tappa översikten. Advisa erbjuder en lösning som samlar alla dina smålån under en enda månatlig kostnad. Detta minskar inte bara din ekonomiska stress, utan ger dig också en bättre struktur för att hantera din ekonomi. Det är ett viktigt och klokt steg mot att återta kontrollen över din ekonomi och skapa en sundare framtid.

Advisa ger dig friheten att använda ditt blancolån till precis vad du behöver. Oavsett om du behöver låna för att kunna renovera ditt hem, eller investera i en utbildning, så kan Advisa hjälpa dig. Kom dock ihåg att ett lån alltid ska betalas tillbaka, med ränta. Advisa har lånerådgivare som kan ge dig personlig rådgivning och vägledning genom hela låneprocessen, vilket ger dig extra trygghet.

Låneförmedlare

Advisa.se

8. Zmarta

Zmarta logotyp
4.5/5

Fördelar

Nackdelar

Zmarta hjälper dig med hela din ekonomi

Zmarta har ett väldigt brett utbud av tjänster, inklusive blancolån, bolån, bästa företagslån, försäkringar och elavtal. Zmarta är därför en mångsidig partner som hjälper dig att ta kontroll över din ekonomi. Zmarta har etablerat sig som en pålitlig aktör för att hitta förmånliga lånerbjudanden med konkurrenskraftiga räntor och flexibla villkor.

Genom att minska dina lånekostnader gör de din ekonomi tryggare och du kan lägga dina pengar på roligare grejer än för höga räntor. För ibland har man fastnat i så extrema räntesatser att man i princip bara betalar en del av räntan. Pengarna räcker inte till någon form av amortering. Och då kan man behöva hjälp, så att man kan betala av det dåliga lånet och lägga om det till ett lån med marknadens bästa villkor i stället för att i princip känna sig rånad varje månad. Oavsett om du vill se över ditt bolån eller samla dina skulder, är Zmarta en klok partner.

Zmarta hjälper dig med hela din ekonomi

Zmarta har mer att erbjuda än enbart lån. De har utvidgat sina tjänster till att omfatta allt från bolån till försäkringar och elavtal. Denna bredd i erbjudandet ger dig fördelen att du kan hantera flera ekonomiska ärenden på samma plats, vilket självklart sparar dig både tid och resurser. Nackdelen med att ha allt på samma ställe är att hemsidan ibland kan upplevas som något rörig. Men om du letar efter en partner som kan erbjuda allt, är detta kanske något man kan tugga i sig.

Zmarta ger dig möjligheten att använda ett blancolån för vad du än behöver, oavsett om det handlar om att resa bort eller samla dyra smålån i ett lån med bättre villkor. Men kom ihåg att även blancolån ska betalas tillbaka. Med Zmarta som din partner kan du hantera din privatekonomi på en och samma plats.

Låneförmedlare

Zmarta.se

9. Bankvertise