Test: Bandageshoppen – brett utbud av stödprodukter

Testproffs tittar närmare på Bandageshoppen och tre av deras produkter. Följ med när djupdyker i Bandageshoppens stödprodukter. Samtliga frågor besvaras med recension och betyg
BETYG
9.2 Testproffs
4.6/5
OM BUTIKEN

Vilka är Bandageshoppen?

Bandageshoppen.se vill hjälpa dig att leva ett aktivt och smärtfritt liv. De har ett mycket brett utbud av bandage som kan lindra och förebygga smärta i bland annat axel, rygg, armbåge och knän. De säljer endast välrenommerade varumärken som exempelvis Ottobock, ZAMST®, LP Support, Sorbothane, Teyder, Arnipro och OS1st. Alla produkterna klassificeras som medicinska produkter och Bandageshoppen.se är godkänd för att sälja medicinska produkter av klass I.

Man kan använda bandage av flera skäl. En del lever med daglig smärta efter exempelvis operation, slitage eller någon form av skada. Bandageshoppen.se kan ge dig råd kring vilket bandage du bör välja, utifrån din smärtsituation. Bandageshoppen.se säljer även tejp, exempelvis kinesiotejp och sporttejp, men också olika former av hjälpmedel.

Är du lite äldre sportutövare kan du också överväga att använda bandage förebyggande. Ett bandage stöder nämligen dina leder så att du kan förebygga skador och hålla på med din sport så länge som möjligt.

Bandageshoppen.se lagerför i stort sett alla modeller, så du kan räkna med en snabb leverans, och alla leveranser inom Sverige sker via Postnord. Vi uppskattar också deras generösa erbjudande om 30 dagars returrätt och gratis utbyte.

9.2

Testproffs betyg

4.6/5
Bandageshoppen omdöme

Vi gav Bandageshoppen ett högt betyg på grund av deras omfattande utbud av högkvalitativa medicinska bandage och smärtlindringsprodukter, inklusive ZAMST ZW-5 ländryggsstöd och ZAMST ZK-7 knästöd. Deras expertrådgivning, snabba leveranser och generösa returpolicy övertygade mig om deras pålitlighet och kundfokus. ACUTOP Classic Kinesiotejp visade sig också vara en prisvärd och mångsidig produkt, även om ytterligare användarinstruktioner skulle vara en fördel. Sammantaget är Bandageshoppen.se en utmärkt källa för smärtlindring och stödprodukter.

Fördelar

Nackdelar

Unboxing av Bandageshoppen

PRODUKTTEST

ZAMST ZW-5 mellanstarkt stöd för ländryggen

Detta stöd stabiliserar ländryggen och ryggen. Det ger smärtlindring i hela ländryggen och nedre delen av ryggen. Du kan använda Zamst ZW-5 till exempel vid ischiassmärta, smärta i lumbago men också allmän ryggsmärta. Zamst ZW-5 har en unik insydd 3D-panel, som både stabiliserar nedre delen av ryggen och ger en bekväm passform.

På insidan av ländryggsstödet finns en halkfri yta, så att inte stödet ska halka runt utan sitta där det ska. Ländryggsstödet stängs med enkla kardborreknäppningar och det är väldigt enkelt att få på plats och anpassa det stöd man vill ha. Dessutom kan man även justera med så kallade hjälpbälten på sidorna. Stödet sitter skönt på plats, utan störande sömmar och ger precis den avlastning man vill ha. Man känner sig fortfarande mobil, man blir inte stel eller orörlig och Zamst ZW-5 sitter skönt på plats, exakt där den ska. Att ta av den känns alltid lite tomt och det får anses vara ett väldigt gott betyg.

Smärtlindrande och mer hanterbar

Den ländryggssmärta jag dragits med länge blir mer hanterbar och det gör mindre ont att röra sig när jag använder detta ländryggsstöd. På det sättet bör den underlätta läkning, eftersom rörelse ofta är bra vid många typer av smärta. Den sitter bra på plats under träning och är i ett bra material, så jag upplever inte att stödet blir för varmt. Detta är som sagt ett mellanstarkt stöd och det har varit perfekt för mig.

Detta ländryggsstöd skiljer sig lite från traditionella ländryggsstöd. I stället för skenor har detta ländryggsstöd en 3D-panel tillverkad av EVA-epoxy. Panelen återger formen på nedre delen av ryggen och det ger en både hög stabilitet och god passform. Vi uppskattar särskilt hjälpbältena på sidorna som gör det enkelt att justera hur tätt ländryggsstödet ska sitta och minskar det ökade trycket på magen.

ZAMST ZK-7 knästöd för korsbandsskada och allmän stabilisering

ZK-7 från japanska Zamst är ett starkt knästöd för exempelvis måttliga till svåra korsbandsskador, inklusive ACL, MCL och LCL. Passar även bra om du har en meniskskada. Knästödet har ett unikt stödsystem för ledbanden med insydda skenor, x-rem och bakre parellellremmar. Knästödet kan användas på både höger och vänster knä.

Zamst ZK-7 knästöd stabiliserar och förhindrar måttliga eller svåra korsbandsskador. Detta gäller ACL (främre korsband), MCL (korsband på insidan av knäet) och LCL (korsband på utsidan av knäet). Korsbandsskador uppstår när leder som stöder knät blir sträckta eller sönderslitna på grund av yttre eller inre faktorer. ZK-7 knästöd för korsbandsskada är dock inte tillräckligt kraftfullt för oopererade leder som har slitits helt. För detta rekommenderas ett 4-punkts knästöd.

Zamst ZK-7 knästöd stabiliserar knäleden och kan delvis ta bort instabiliteten från en meniskskada. Du får rejäl kompression runt knäskålen, vilket minskar belastningen och stabiliserar knäskålen. Zamst ZK-7 stöder dessutom hela knät och lindrar allmän knäsmärta genom kompression. Detta knästöd ger starkt stöd och stabiliserar ditt knä rejält. Stödet har insydda skenor som låter dig böja och sträcka på benet samtidigt som de stabiliserar ditt knä. Du kan lätt öka stödnivån med kardborrbanden både ovanför och under knäskålen.

Starkt stöd vid skador

Detta är ett starkt stöd och det gör att det sitter åt rejält. Skönt för dig som har skador eller ont, för med detta kan du lita på att du får tillräckligt med stöd, så att du ka röra dig. Men du får också tillräckligt stöd för att förebygga ytterligare skador. Se till att du mäter noga så att du får rätt storlek. Bandageshoppen.se har väldigt bra och konkreta storlekstabeller så det är inga problem att få rätt storlek. Bandageshoppen.se erbjuder dessutom 30 dagars returrätt och gratis utbyte, helt fantastiskt! Jag som testat knästödet har slitet brosk under knäskålen och med detta stöd blir jag faktiskt helt smärtfri. Jag lät även en person med osteoartrit, knäartros, testa stödet och han sade att han kunde sporta med det i två timmar utan problem med efterföljande smärta eller svullnad.

Eftersom knästödet är ett starkt stöd får man ta i lite när man drar upp det, men det är väldigt lätt att få på det. Det är smidigt att anpassa både nedre delen av stödet samt x-remmarna. Och stödet sitter verkligen bra på plats. Det känns som att man får väldigt mycket för penarna med Zamst ZK-7 knästöd.

ACUTOP Classic Kinesiotejp blå

Kinesiotejp, eller kinesiologitejp, fungerar genom att lindra muskelspänningar eller kramper och stärka försvagade muskler. Den hudvänliga och elastiska tejpen fungerar genom att lyfta huden på det drabbade området där du applicerar tejpen. Det slappnar av vävnaden och skapar bättre sammanhang mellan muskler och nerver. Kinesiotejp kan också användas för att minska vätska eller blödning i vävnaden och fungerar i allmänhet bra för smärtlindring och lindring vid idrottsskador, vilket gör att den är populär bland idrottare. Minskar smärta och inflammation.

Kinesiotejp stöder muskler som både är skadade, överansträngda eller spända. Den bidrar även till kroppens egna och naturliga läkningsprocess – till exempel efter en operation.

Tejpen utvecklades ursprungligen av den japansk-amerikanske kiropraktorn Kenzo Kaze. Tejpen är särskilt lämplig för att lindra och behandla smärta i knän, rygg, nacke och axlar. Tejpen kan sträckas upp till 130-140% av sin ursprungslängd. Kinesiologitejp är tillverkad av elastisk bomull och lite elastan, men den är helt fri från latex. Tejpen är utformad för att påminna om vår hud och har ungefär samma tjocklek och elastiska egenskaper. Man rekommenderas att bära tejpen i 3-5 dagar för bästa effekt.

  • Tejpen är 5 cm x 5 m
  • Vattenavvisande och mycket hög vidhäftningsstyrka
  • Lämnar inga självhäftande märken
  • Skonsam mot huden
  • Bekvämt material som andas
  • CE-märkt
  • Tillverkad av elastisk bomull, fri från latex
  • 93% bomull, 7% elastan

En produkt som alla borde ha hemma

Detta är en produkt alla borde ha hemma. Den är billig och mångsidig. Du kan snabbt behandla mindre muskelskador och stödja din egen kropps läkning. Men man behöver först lära sig lite om hur man faktiskt ska tejpa. Självklart finns det gott om info på YouTube, och här är ett medskick till bandageshoppen.se att kanske spela in en egen video, eller länka till några befintliga, som är pedagogiska och bra, så att kunderna får ut mesta möjliga av produkten.

Jag tittade själv på några instruktionsfilmer på YouTube och kunde därefter själv tejpa min onda vad. Jag är mycket positivt överraskad, både av kraften i tejpen men även känslan. Smärtan liksom lyfts bort! Efter en vecka med tejpad vad är den faktiskt märkbart bättre. Jag kör en vecka till, men inser att denna tejp behöver man ha hemma och ta till så fort någon form av smärta börjar dyka upp. När man väl har lärt sig tekniken är det inte svårt. Tejpen fäster extremt bra, gör inte ont, det blir inga otäcka tejprester och det känns väldigt bra när den sitter på plats. Det är som en extra, stödjande hud, i brist på bättre ord. Men det vore som sagt väldigt bra med lite extra info på Bandageshoppen.se!

TESTPROFFS TYCKER

Vad tycker vi om Bandageshoppen?

I den följande översikten kommer vi att utforska Bandageshoppen.se genom att identifiera fem positiva aspekter som vi verkligen uppskattar. Samtidigt kommer vi även att diskutera några områden där det finns potential för förbättring. Låt oss dyka in och se vad som gör denna butik så imponerande och vilka områden som kan utvecklas för att ytterligare förbättra kundupplevelsen.

Fem saker vi gillar

Två saker som kunde förbättras

Vårt samlade omdöme

92
Prisvärdhet
9
Kvalitet
10
Användarvänlighet
9
Design
9
Komfort
9
Bandageshoppen omdöme
Vi gav Bandageshoppen ett högt betyg på grund av deras omfattande utbud av högkvalitativa medicinska bandage och smärtlindringsprodukter, inklusive ZAMST ZW-5 ländryggsstöd och ZAMST ZK-7 knästöd. Deras expertrådgivning, snabba leveranser och generösa returpolicy övertygade mig om deras pålitlighet och kundfokus. ACUTOP Classic Kinesiotejp visade sig också vara en prisvärd och mångsidig produkt, även om ytterligare användarinstruktioner skulle vara en fördel. Sammantaget är Bandageshoppen.se en utmärkt källa för smärtlindring och stödprodukter.
9.2
VÅRA TEST
Hur gick testet till?
SIDAN
Innehåll
NYHETSBREV

Nya tester varje vecka! Signa upp på vårt nyhetsbrev för aktuella tester och tävlingar.

FÖLJ OSS

Gillar du omdömet? Glöm inte att följa oss på sociala medier för mer tester!

TESTAT AV
Louise
Louise

Louise brinner för naturen och ett jordnära och stressfritt liv. Även om hon är utbildad ekonom så är hennes dröm är att flytta ut på landet och komma bort från ekorrhjulet. Louise är vår testare när det kommer till hälsoprodukter, allt från yogamattor till CBD. På fritiden uppskattar Lousie att vara ute i naturen samt vara med familjen.

Andra omdömen

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.