Test: Aurora Optimal hälso- och träningstillskott

Testproffs går igenom sju olika produkter från Aurora Optimal. Deras innovativa tillskottsserie testas, funkar produkterna? Samtliga frågor besvaras med recension och betyg.
BETYG
9.1 Testproffs
aurora-optimal-produkter
4.7/5
OM PRODUKTEN

Vad är Aurora Optimal?

Aurora Optimal är ett innovativt svenskt företag som erbjuder banbrytande produkter inom hälsa och näring.

Näringsforskaren Magnus Nylander är hjärnan bakom Aurora Optimals produkter. Magnus Nylander är medicinsk doktor, forskare och tandläkare. Han är utbildad vid Karolinska Institutet och Institute for BioMedical Research i Austin, Texas. Han har dessutom hjälpt flera elitidrottare genom åren, allt ifrån Carl Lewis till det norska skidlandslaget.

Produkterna är baserade på Magnus över 30 år långa erfarenhet och naturligtvis den senaste forskningen inom hälsa och näring.

I denna recension testar vi

9.1

Testproffs betyg

4.7/5
Innovativa produkter inom tillskott

Testproffs ger Aurora Optimal höga betyg eftersom vi uppskattar de banbrytande och innovativa produkterna, vissa med egna patent. Aurora Optimals tillskott är utvecklade av ett team med gedigen kunskap och erfarenhet. Det är också lätt att hitta en produkt som fokuserar på just det du behöver, oavsett om det rör immunförsvar, prestation eller hjärt- och kärlhälsa. 

Fördelar

Nackdelar

PRODUKTTEST

Aurora Adapt Performance & Recovery

Aurora Adapt Performance & Recovery är ett kosttillskott med med B-vitaminer och växtextrakt som är utformat för dig som vill förbättra din prestation men också få en snabbare återhämtning. Du kan använda Aurora Adapt Performance & Recovery i förebyggande syfte, exempelvis inför en tävling eller inför ett viktigt möte. Eller så känner du dig bara orkeslös och behöver extra energi? Du kan även ta dem dagligen och får då allra bäst fördelar av adaptogenerna.

Kosttillskottet innehåller adaptogenerna maralrot, rysk rot, rosenrot och schisandra. Adaptagener är ämnen som hjälper kroppen att hjälpa sig själv. De har en tydligt och väldokumenterat återställande funktion.

Synergi mellan adaptogena ämnen och pantotensyra (B5)

Aurora Adapt Performance & Recovery är snabbverkande och du märker effekt redan efter ungefär en timme. Tillskottet bygger på upptäckten av en synergieffekt mellan adaptogena ämnen och pantotensyra (B5). Poängen är att ämnena tillsammans får mycket större effekt än var för sig. Denna vetenskapliga studie blev internationellt uppmärksammad och publicerad i Global Medical Discovery och Aurora Adapt Performance & Recovery har ett Adapt-S-patent.

Jag upplever att effekten kommer efter ungefär en timme och jag får erkänna att jag även tog en tablett innan jag började skriva denna text, eftersom jag sov lite sämre i natt. För mig funkar det som ett litet extra knep, något att ta till när jag behöver en extra skjuts. Allra bäst är dock att ta dem dagligen, för att få bäst effekt av adaptogenerna. Bra med kapslar, jag har svårt för tabletter som man ska svälja.

Aurora Adapt Caffeine

Kosttillskottet Aurora Adapt Caffeine innehåller adaptogenerna schisandra, ashwagandha, rysk rot och rosenrot, men även Pantotensyra (vitamin B5) som bidrar till att minska trötthet och utmattning. Formulan är även förstärkt med B6, B2 och B1, som bidrar till en normal energiomsättning. Tillsammans med extrakt från grön kaffeböna och guarana har Aurora Adapt Caffeine en mycket snabb uppiggande effekt, du märker effekt redan efter 30-60 minuter. Aurora Adapt Caffeine är utvecklat för att du ska få en snabbare effekt vid prestation men också bättre återhämtning. Koffeinets snabba effekt tillsammans med adaptogeneras långsiktiga effekter lämpar sig väl såväl före som under träning, men även i situationer där det krävs långvarigt fokus.

Denna variant, med koffein, är mer snabbverkande än ovanstående, Aurora Adapt Performance & Recovery. Det har tidigare varit ovanligt att blanda adaptogener med koffein, men forskning har visat att det fungerar väldigt väl. Och jag håller med. Ett uppiggande kosttillskott som verkligen gör det den ska. Ger energi och balanserar kroppens energiomsättning. Ett superpiller när det verkligen gäller. Långa bilkörningar, ett viktigt möte eller en krävande tävling? Här har du något att verkligen ladda upp med!

Aurora Creatine

Aurora Creatine är ett kosttillskott med kreatinmonohydrat. Detta är kapslar, vilket gör produkten lättdoserad och enkel att svälja. Kreatin är en kvalitetssäkrad och beprövad produkt som främjar explosivitet och naturlig muskeltillväxt hos både män och kvinnor. Kreatin förekommer naturligt i kroppen och är väldigt viktigt när det gäller musklernas energiförsörjning. Om du tar Aurora Creatine varje dag får du hjälp att omvandla lagrad energi till rörelseenergi, vilket kan ha god effekt på både muskeltillväxt och styrkeutveckling. Du orkar helt enkelt träna både mer och längre. Kreatin förändrar inte det hormonella systemet eller andra fysiologiska system och är därför inte dopingklassat, utan självklart helt lagligt.

Två månader med bra effekt

Min man tränar tung styrketräning flera gånger i veckan och jag har låtit honom testa dessa i två månader nu. Han märker tydligt ökad prestationsförmåga och kan lyfta tyngre med hjälp av kreatinet. Han har tidigare testat kreatin i pulverform men föredrar dessa eftersom han inte behöver dosera och stå och röra med vatten och så vidare. Dessutom smakar ju inte kapslarna något – vilket är en stor fördel eftersom kreatin i sig inte är speciellt gott. Han säger också att det är lätt att ha burken i väskan, så att de alltid finns med.

Aurora Flow

Aurora Flow är ett kosttillskott som innehåller ett patentskyddat komplex, Spectra 7/S7. Det är ett vetenskapligt dokumenterat extrakt med sju olika fytokemikalier, alltså kemiska ämnen från växtriket som finns naturligt i bär, växter och örter.

Aurora Flow kan bidra till bildningen av kväveoxid som har kärlvidgande effekter i blodkärlen. Du kan få en bättre cirkulation i hjärt- och kärlsystemet vilket kan ge dig mer energi samt bidra till att förebygga accelererat åldrande.

Ett dagligt intag av Aurora Flow ökar syntesen av kväveoxid. Detta har många positiva effekter: kärlvidgningen och blodflödet förbättras, hjärtat avlastas och blodtrycket sänks. Med ett minskat biokemiskt vävnadsslitage bromsas åldringsprocesserna i våra celler. Därför kan man säga att Aurora Flow faktiskt förebygger biologiskt åldrande.

Intressant kombination av ingredienser

Det patentskyddande komplexet i Aurora Flow består av extrakt från: gröna kaffebönor, grönt te, gurkmeja, syrliga körsbär, blåbär, broccoli, grönkål.

Aurora Flow innehåller även L-arginin som räknas som essentiell för barn och kan ge en betydande ökning av syntesen av kväveoxid och vid behov signalera till blodkärlsväggarnas muskulatur att slappna av så att kärlen vidgas och blödflödet ökar.

Aurora Flow innehåller även Citrullin som omvandlas i kroppen till arginin och bidrar till att förbättra blodflödet. Aurora Flow innehåller även rödbeta, vars nitrat omvandlas till nitrit i kroppen och i sin tur omvandlas till kväveoxid av kroppen. Kväveoxiden vidgar blodkärlen och gör dem mindre stela.

När jag inledde detta test gjorde jag en blodtrycksmätning, som visserligen visade att jag redan har ett bra blodtryck: 107/63. Jag kommer att uppdatera denna artikel med slutresultatet om en månad. Då ser vi om jag fått lägre blodtryck tack vare Aurora Flow!

Aurora Immune

Aurora Immune är ett kosttillskott med bland annat zink och vitamin D, som har stor betydelse för immunförsvaret. Aurora Immune består av utvalda ämnen som har centrala funktioner för immunförsvaret – och som vi ofta har brist på. Har vi brist på vitaminer och mineraler, så kommer olika biokemiska enzymberoende reaktioner som krävs för underhåll och funktion hos immunförsvaret att fungera sämre.

I Aurora Immune består av väl avvägda nivåer av zink och vitamin D. Till detta har Aurora lagt till ett urval av andra näringsämnen som alla har betydelse för immunförsvarets funktion – som vitamin C, magnesium, selen och vitamin E.

Detta är en tuggtablett och den smakar väldigt gott, tycker jag. Det är skönt att slippa svälja kapslar, för omväxlings skull. Sen jag började äta dessa har jag inte blivit förkyld och jag känner mig faktiskt även lite piggare. Jag gillar dem verkligen, det enda negativa är att det bara är 60 tabletter i burken och eftersom man tar två om dagen räcker de då bara i en månad.

Aurora Sports Drink

Denna energidryck är utformad för att ge optimal prestanda och återhämtning under konditionskrävande aktiviteter. Den baseras på en vetenskapligt grundad formel som ger snabb energi och optimala näringsämnen. Aurora Sports Drink innehåller natrium, kalium och magnesium. Dessa elektrolyter hjälper kroppen med vätskebalansen, även vid hård träning. Aurora Sports Drink förhindrar uttorkning och ger energi. Dessutom är den rik på B-vitaminer samt vitamin C, D3 och E. Aurora Sport Drinks innehåller glukos (kallas även för dextros eller druvsocker), som är den effektivaste energikällan för cellerna i kroppen och hjälper oss att vara pigga och alerta. Glukos är nödvändig för ett effektivt muskelarbete och ger snabbast energi vid fysisk aktivitet.

Aurora Sport Drinks innehåller inget fruktos. Studier visar att fruktos aktiverar belöningssystemet i din hjärna, vilket kan leda till ökat sockersug. Höga nivåer av fruktos framkallar resistens mot leptin, hormonet som signalerar mättnadskänsla till hjärnan. Leptinresistens är förknippat med viktökning och fetma i kombination med en diet som innehåller mycket kalorier och fett.

  • Aurora Sports Drink finns i fyra smaker: mango/passionsfrukt, citron/lime, äpple/päron och skogsbär.

Utan fruktos är ett plus enligt oss

Jag gillar att Aurora Sport Drinks inte innehåller någon fruktos. Det är onödigt att slå på belöningssystemet i hjärnan i samband med träning, man får så mycket härliga endorfiner av träningen ändå! Jag tar också tacksamt emot väl avvägda mängder av elektrolyter så att jag slipper den där känslan av uttorkning och nästan matthet man kan få efter träningen annars. Dessutom smakar de gott och piggar verkligen upp. Man får den där extra lilla kicken! De är alla extremt goda, men mango/passionsfrukt är något alldeles extra! Wow!

Aurora Q10

Aurora Q10 är ett kosttillskott med koenzym Q10 Phytosome® (ubiQsome® (ubikinon och solrosfosfolipider) samt vitamin B1 och vitamin C. Koenzym Q10 är ett livsnödvändigt vitaminliknande ämne. Kroppen måste helt enkelt ha Q10 till sin energifabrik för att producera energi. Q10 eller Coenzym Q10 är väldigt viktigt för mängder av olika processer i kroppen. Ju mer Q10 man har ju lättare flödar allting i det biologiska systemet, och ju mindre Q10 man har desto trögare blir hela systemet. 10:an i Q10 står för fria elektroner som dämpar fria radikaler, och de fungerar ungefär som en buffer. Har man för lite Q10 ökar risken för inflammation och hjärtsjukdom. 

  • UbiQsome® är en ny patenterad biotillgänglig form av koenzym Q10. Det gör det möjligt att uppnå högre plasmanivåer med lägre doser av ubikinon tack vare Phytosome®-teknologin.
  • PureWay-C® ger naturligt förekommande C-vitamin med större absorption och retention än andra former av C-vitamin.

Den här typen av tillskott är ju ingenting du känner extremt tydlig effekt av, men jag har läst lite vetenskapliga studier om Q10 och hittade bland annat denna som visade att Q10 halverar risken att dö i hjärtsjukdom. Q10 kan enligt studier även hjälpa vid fibromyalgi, reumatism, värk men även mot migrän och hjärt- och kärlsjukdomar. Att veta att jag stöder kroppens naturliga funktioner och tillgodoser dess behov känns i alla fall väldigt bra. Jag tycker också att kapslarna är lätta att svälja.

Jag tycker att det är anmärkningsvärt att man mest pratar om Q10 i samband med hudvård. Självklart är det viktigare att se till hela det biologiska systemet och inte bara fokusera på huden. Att inta Aurora Q10 lär självklart vara bra även för huden!

TESTPROFFS TYCKER

Vad tycker vi om Aurora Optimal

Saker som vi gillar

Saker som kunde varit bättre

VÅRT BETYG

Vårt samlade omdöme

91
Prisvärdhet
9
Kvalitet
9
Användarvänlighet
8.5
Design
10
Smak
9
Aurora Optimal omdöme

Testproffs ger Aurora Optimal höga betyg eftersom vi uppskattar de banbrytande och innovativa produkterna, vissa med egna patent. Aurora Optimals tillskott är utvecklade av ett team med gedigen kunskap och erfarenhet. Det är också lätt att hitta en produkt som fokuserar på just det du behöver, oavsett om det rör immunförsvar, prestation eller hjärt- och kärlhälsa. 

9.1
VÅRA TEST
Hur gick testet till?
FAQ
Vanliga frågor

Aurora Optimal leverar produkten nästkommande vardag om den finns i lager. Beroende på postnummer kan leveransvillkoren skilja åt.

Frakt tillkommer men skiljer sig beroende på leveransval.

SIDAN
Innehåll
NYHETSBREV

Nya tester varje vecka! Signa upp på vårt nyhetsbrev för aktuella tester och tävlingar.

FÖLJ OSS

Gillar du omdömet? Glöm inte att följa oss på sociala medier för mer tester!

TESTAT AV
Picture of Emma
Emma

Emma är en engagerad förälder med två barn. Hon har erfarenhet av att välja och använda produkter inom barn- och familjeområdet, inklusive leksaker, kläder och barnvagnar. Emma gillar även att spendera tid i trädgården och naturen och har därför även varit gästskribent inom ämnet trädgård och verktyg.

Andra omdömen
Missa inte de senaste testerna

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Som prenumerant godkänner du vår integritetspolicy

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.