Test: Airtours charter- och weekendresor

Testproffs undersöker resebranschen och riktar fokus på Airtours. Sveriges fjärde största researrangör vars mål är att växa och bli en ledande researrangör ihop med Sunweb. Hur bra är Airtours reseutbud? Går det att lita på researrangören? Se vårt omdöme och betyg nedan.
BETYG
Testproffs 8.8
airtours
4.6/5
OM TJÄNSTEN

Vilka är Airtours?

Airtours är en svensk bokningsplattform av flyg och hotell med fokus på sol- och strandsemestrar vid Medelhavet. Bolaget grundades 1998 och mer än 100 000 svenskar använder Airtours varje år. Tack vare deras särskilda fokus på sol- och strandsemestrar så vet företaget exakt vilka alternativ som finns på detta område och kan chartra flyg för att få billigaste möjliga resa till destinationen för dig som kund. Helgresor är också möjliga och det finns alltid ett stort antal sista minuten-alternativ. Just sista minuten-resor gör att du kan gå ombord nästan omedelbart och dessutom få höga rabatter på den resa du bokar.

 Airtours fungerar som researrangör och har därför också en bra kundtjänst som alltid är tillgänglig om du behöver hjälp innan din resa eller under resans gång. Airtours klimatkompenserar även samtliga resor och hotellövernattningar. Detta inkluderas i priset och därför kan varje kund känna sig trygg i att man reser klimatneutralt med Airtours.

8.8

Testproffs betyg

4.5/5
Prisvärda charter- och weekendresor

Airtours är en pålitlig och omfattande bokningsplattform, med särskilt fokus på resor till Medelhavsområdet och cityresor. Testproffs ger höga betyg för deras klimatkompensation, generösa resegaranti, enkla bokningsprocess och goda kundkontakt. Ett pålitlig val för dig som ska ut och resa.

Fördelar

Nackdelar

OM TJÄNSTEN

Boka flyg och hotell med Airtours

Airtours har ett brett erbjudande inom sektionen “Flyg + Hotell”, vilket är ett annat sätt att rubricera paketresor på. Genom att kombinera flyg och hotell i ett smidigt paket, erbjuder de sina resenärer ett bekvämt sätt att boka det där sköna avbrottet från en grå och annars skvalpig vardag. Det är smidigt att kunna välja mellan olika hotellkategorier och flygalternativ för att skapa en skräddarsydd resa som passar ens egna preferenser och budget. Vi uppskattar verkligen den enkla bokningsprocessen och den tydliga informationen som presenteras på hemsidan.

En av de största fördelarna med att välja Airtours paketresor är att du som resenärer kan slappna av och njuta av semestern utan att oroa dig för detaljerna. Planeringen av resan blir verkligen enkel tack vare deras färdiga paket som inkluderar allt från flyg och hotell till transfer och utflykter. Det sparar värdefull tid och gör hela resan mer njutbar. Airtours verkar verkligen förstå vikten av att ta hand om sina kunder och erbjuda dem en problemfri reseplanering.

airtours-hemsida

Stort urval av charterresmål med fokus på medelhavet

I all bredd som omgärdar Airtours så är det ändå skönt med en tydlig profilering och det finns vi främst i det gedigna urvalet av charterresmål som Airtours erbjuder, särskilt med deras fokus på de vackra platserna runt Medelhavet. De gör processen enkel för bokning och information om de olika resmålen är enkelt att läsa in sig på utan att dirigeras vidare till andra källor. Det är inte något jag tar för givet ändå, så ett plus i kanten för dem. 

Att kunna välja mellan så många olika charterresmål gör att man kan hitta precis den perfekta destinationen som passar ens intressen och önskemål. Airtours gör helt enkelt ett gediget intryck när det kommer till deras Medelhavsutbud.

Medelhavsresor med Airtours till Kreta, Korfu, Chania, Kos, Zakynthos och mycket mer

De kanske populäraste orterna är de kring de grekiska öarna, där Kreta och Korfu sticker ut som de allra mest bokade destinationerna på Airtours hemsida. Varför är dessa då så populära resmål? Jo, för att de genomsyras av en varm gästvänlighet, god mat och vackra stränder som Balos, Elafonissi och Nissaki.

Airtours erbjuder dessutom ett varierat hotellutbud till de här orterna, så att man lätt kan ringa in vilken prisklass man vill befinna sig i på varje enskild ort. För den som prioriterar access till de bästa stränderna och goda maten men ändå vill komma undan för ett billigt pris, så är detta en oerhört önskvärd funktion som Airtours erbjuder enligt oss.

Bokning av flyg utrikes

Airtours erbjudande går bortom solsemestrar och inkluderar även reguljära utrikesflygningar. De erbjuder ett brett utbud av destinationer världen över till attraktiva priser. När jag rådfrågade en vän som åkt med Airtours så vittnade de i sitt sällskap om att de kände sig trygga och väl omhändertagna under hela flygresan via Airtours. De sade också att Airtours gjort ett bra jobb när det gäller att välja pålitliga flygbolag och optimera sina resrutter för att minimera restid.

airtours-grekland

Flyg utomlands med Airtours från 7 olika svenska städer

Airtours har smidiga flygalternativ från inte mindre än 7 svenska städer. Du kan flyga med Airtours från:

  • Landvetter (Göteborg)
  • Arlanda (Stockholm)
  • Linköping
  • Luleå
  • Östersund
  • Sundsvall
  • Umeå

Det här breda utbudet av avgångar borgar för ökad tillgång av resor och säkerställer att man på landsbygden inte behöver ta sig hela vägen till storstäderna för att få unna sig lite sol och bad. Bra och viktigt tycker vi.  Det gör att Airtours kan bli en första anhalt när man söker resor inför semestern.

Välj mellan weekendresor eller sol- och badresemål

När man verkligen ska sammanfatta vilka resor man farit på i livet så är det väl ändå en kombination av weekendresor eller resor i jakt på sol och bad? Airtours erbjuder båda och med deras breda utbud av resor kan vi få hela vårt reserelaterade behov täckt. Oavsett om vi längtar efter pulsen i en livlig storstad eller en avkopplande tid på någon av världens bästa stränder, så levererar Airtours med sina oslagbara valmöjligheter.

Trygg bokning av flyg till Sverige med Airtours

Om man råkar befinna sig utomlands och vill ta sig hem till Sverige igen, så erbjuder Airtours ett utmärkt urval av flyg till populära destinationer i landet. Oavsett om man vill utforska de pittoreska skogarna och sjöarna i norr eller komma hem till våra mer livliga städer i söder, så kan man lita på Airtours för att leverera en smidig och prisvärd resa.

Bokning av enbart hotell

För dem som föredrar att ordna sitt boende separat, erbjuder Airtours också ett utmärkt urval av “Endast hotell” alternativ. Vi fann deras hotellutbud vara mångsidigt och inkluderade allt från budgetboenden till lyxiga resorter. Genom att boka bara boendet kan resenärerna verkligen anpassa sin vistelse efter sina specifika behov och önskemål. Airtours erbjuder även detaljerad information om varje hotell, vilket hjälper dig som resenär att göra informerade val.

TESTPROFFS TYCKER

Vad tycker vi om Airtours?

Efter att ha satt Airtours under luppen och även gjort kvalitativa intervjuer med deras kunder så kan vi inte annat än ge dem vårt varmaste beröm. Deras tjänster överträffade verkligen våra förväntningar på många sätt. De erbjuder ett brett utbud av resmål, bekväma flygningar, välutrustade hotell och smidiga paketresor. Det blir utan tvekan så att Airtours erbjuder något för varje typ av resenär. Vi är särskilt imponerade av deras fokus på resor till Medelhavet, vilket verkligen tilltalar sol- och badälskare som oss själva.

Bokningsprocessen är enkel och smidig, och deras kundtjänst har visat sig vänlig och hjälpsam. För mig personligen, så värderar jag verkligen att Airtours klimatkompenserar varje bokning så att jag kan känna mig trygg med att jag även reser klimatsmart.

Saker som vi gillar

Saker som hade kunnat varit bättre

SLUTSATTS

Sammanfattning av Airtours

Sammanfattningsvis kan vi alltså varmt rekommendera Airtours till alla som söker en pålitlig och professionell reseleverantör. De har ett brett utbud av tjänster som de byggt upp under sina drygt 20 år i branschen och genomsyras fortfarande av en dedikation att ge resenärer en oförglömlig resa. Airtours har verkligen blivit ett av våra favoritval inom resebranschen när det gäller att boka nästa semester.

VÅRT BETYG

Vårt omdöme

88
Prisvärdhet
8.7
Kvalitet
8.8
Användarvänlighet
9.2
Design
8.1
Reseutbud
9.2
Airtours Omdöme

Airtours är en pålitlig och omfattande bokningsplattform, med särskilt fokus på resor till Medelhavsområdet och cityresor. Testproffs ger höga betyg för deras klimatkompensation, generösa resegaranti, enkla bokningsprocess och goda kundkontakt. Ett pålitlig val för dig som ska ut och resa.

8.8
FAQ
Vanliga frågor

Ja, företaget har funnits sedan 1998 och har under den tiden byggt upp ett gediget rykte i branschen. Airtours får genomgående positiva recensioner från kunder och erbjuder dessutom generösa garantier för dig som kund då de innehar IATA-licens och en resegaranti ställd till Kammarkollegiet. 

Airtours ägs sedan 2022 av Sunweb Group. Sunweb Group är en av de största semesteroperatörerna i Europa och startades 1991 av holländaren Joost   Romeijn. De har idag mer än 1 miljon resenärer, ca 400 anställda och mer än 250 reseledare . Har Airtours någon app?

När det kommer till själva resdagen så är tisdagar generellt den billigaste veckodagen att flyga på och lördagar är dyrast. Du som kund kan spara i snitt 11 procent på att boka tisdagar istället för lördagar och särskilt om du bokar en kvällsavgång mellan 18:00 – 00:00.

Ja, i varje bokning via Airtours är klimatkompensation inprisat. Detta gör att du som kund aldrig behöver tänka dig för utan du åker alltid klimatneutralt via Airtours.

SIDAN
Innehåll
NYHETSBREV

Nya tester varje vecka! Signa upp på vårt nyhetsbrev för aktuella tester och tävlingar.

FÖLJ OSS

Gillar du omdömet? Glöm inte att följa oss på sociala medier för mer tester!

TESTAT AV
Hanna
Hanna

Hanna är Testproffs självklara expert på allt inom hälsa och välmående. Hon har under flera år utforskat alla produkter inom området med en evigt brinnande iver. Hon är mamma till en tonårskille och en yngre dotter och gillar att spendera aktiv tid i naturen med familjen. Hon granskar därför även produkter inom hushåll, samt sport & fritid.

Andra omdömen
Missa inte de senaste testerna

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Som prenumerant godkänner du vår integritetspolicy

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.