Silverschampo – Bäst i test

Silverschampo används för att neutralisera gula eller orangea toner i blont eller grått hår. Silverschampo innehåller lila eller blått pigment, vilket motverkar de oönskade varma nyanserna och ger dig en svalare nyans. Testproffs har testat de bästa produkterna på marknaden och valt ut det absolut bästa silverschampot. Självklart passar silverschampot även dig med blekt eller färgat hår!
BÄST I TEST

Enriched Blonde Silver Shampoo

5/5
PRISVÄRD

Björn Axén Cool Silver Schampoo

4.5/5
BÄST GLANS

Ida Warg Silver Shampoo

5/5

Jämför bästa silverschampot

Testproffs har noggrant jämfört olika silverschampon på marknaden för att ta reda på vilket silvershampo som faktiskt är bäst. Genom att faktiskt testa de olika produkterna har vi bedömt hur bra de är på att neutralisera gula toner och även undersökt vilka som är mest vårdande för håret. Vi har särskilt fokuserat på vilka produkter som har mest skonsamma ingredienser. Ett bra silverschampo är så klart milt för hår och hårbotten, samtidigt som det också har god effekt på de tråkiga gula eller orangea tonerna blont eller grått hår kan drabbas av.
TestProffs Logotyp Header

Vilken är det bästa silverschampot?

Bästa silverschampot Enriched Blonde™ Silver Shampoo från Hairlust. Detta beror på att Enriched Blonde™ Silver Shampoo från Hairlust effektivt neutraliserar gula toner, samtidigt som det vårdar hår och hårbotten. Enriched Blonde™ Silver Shampoo från Hairlust är fritt från parabener, silkoner och sulfater. Shampot innehåller veganska mikroproteiner, ekologisk aloe vera samt blåbär- och mangoextrakt, som reparerar håret och gör det ljust, mjukt och skinande.
ATT TÄNKA PÅ

Att tänka på när du väljer silverschampo

Effektivitet
Välj ett silverschampo som verkligen klarar av att neutralisera gula eller varma toner. Självklart skiljer sig effektiviteten åt mellan olika produkter.

Vårdande ingredienser
Se till att silverschampot innehåller vårdande och skonsamma ingredienser för att undvika överdriven uttorkning och skada på håret. Det finns silverschampon som både är effektiva och som också vårdar hår och hårbotten. Välj ett sådant.

Hårtyp och färg
Kontrollera att silverschampot är lämplig för just din specifika hårtyp och färg. Alla silverschampon fungerar inte lika bra på olika hårfärger och strukturer.

VÅRA TEST

Såhär valde vi ut bästa silverschampot på Testproffs

Testproffs har genomfört omfattande tester av olika silverschampon för att bedöma både hur effektiva de är, men även hur vårdande och milda de är och hur de fungerar för olika hårtyper och färger. Så här gjorde vi:

Urval av produkter: Testproffs valde noggrant ut olika silverschampon från marknaden, från olika varumärken och prisklasser, för att se till att vi får en representativ jämförelse.

Olika hårtyper: Vi inkluderade olika hårtyper, såsom rakt, lockigt, tunt eller tjockt hår. Vi använde också hårprover med olika hårfärger, inklusive både grått och blont hår, både naturligt samt färgat eller blekt hår.

Effektivitet: Vi använde varje silverschampo enligt tillverkarens anvisningar, på olika hårprover, för att kunna bedöma hur bra och effektivt de klarade av att neutralisera gula eller varma toner.

Mildhet och vård: Vi utvärderade både ingredienslistor och observerade hur schampot fungerade. Orsakade det överdriven uttorkning eller blev hårbotten irriterad?

Resultat: Slutligen sammanställde vi resultaten. Vårt bäst i test gör det lättare för dig som konsument att välja produkter som passar dina specifika behov och önskemål.

Bästa silverschampo

Bäst i test

1. Enriched BlondeSilver Shampoo

5/5

Fördelar

Nackdelar

Fritt från skadliga kemikalier – ekologiska ingredienser

Detta silverschampo från Hairlust är fritt från skadliga kemikalier. Här finns inga parabener, silikoner eller sulfater. Och silverschampot gör verkligen vad det ska. Bort med alla gula och orangeaktiga toner och resultatet är ett livfullt skimrande hår. Vi är riktigt imponerade av resultatet! Håret blir mjukt, rent och alla tråkiga gula toner försvinner. Vi uppskattar även Enriched Blonde™ Duo, där de tagit fram både silverschampo och silverbalsam som tillsammans samverkar för att ge dig bästa möjliga resultat.

Att silverschampot från Hairlust dessutom är milt och baserat på vårdande, ekologiska ingredienser är en extra bonus. För det spelar ingen roll hur effektivt ett silverschampo tar bort de tråkiga gula nyanserna om det är aggressivt eller på något sätt skadar hår eller hårbotten. Hairlusts milda och vårdande formula innehåller tillväxtstimulerande mikroproteiner och fuktstimulerande växtextrakt. Dessa samverkar för att återuppbygga och skydda skadat hår.

Särskilt lämpligt för dig med kemiskt behandlat, torrt eller skadat hår

Enriched Blonde™ Silver Shampoo från Hairlust är särskilt lämpligt för dig som har kemiskt behandlat, alltså exempelvis blekt hår. Även du som har skadat eller torrt hår gör klokt i att välja detta silvershampo. Vår testare som har just denna hårtyp är lyrisk och älskar detta silverschampo.

Enriched Blonde™ Silver Shampoo från Hairlust är producerat i Skandinavien, det är certifierat veganskt och förpackningen är återvunnen. Du får det du förväntar dig av en premiumprodukt med rötter i Skandinavien – god effekt, mild och vårdande ekologisk formula, med stor hänsyn till miljö. Schampot innehåller ekologisk aloe vera, ekologisk olivolja, ekologiskt mangoextrakt, hjortronextrakt samt Aqaxyl som extraheras från socker och ger hår och hårbotten extra fukt. Testets bästa silverschampo innehåller även Protectogen ™ som är ett mikroprotein från risextrakt som bygger om proteinerna i hårrötterna och ger synliga förbättringar i hårets struktur. Studier från Ashland visar att Protectogen gör håret mer motståndskraftigt mot kluvna toppar och inte bryts lika lätt.

Bästa pris hos

Hairlust.se

Björn Axén Cool Silver Schampoo

PRISVÄRD
4.5/5

Fördelar

Nackdelar

Fungerar bra och ger vacker glans och lyster

Detta är ett pigmentschampo som neutraliserar och dämpar gula och orangea toner i blont eller grått hår. Björn Axéns silverschampo ger dessutom vacker glans och lyster till håret. Silverschampot från Björn Axén innehåller också vårdande veteprotein som bidrar till att mjukgöra och återfukta håret och hårbotten.

Silverschampot fungerar genom att kalla, lila pigment tillförs. Detta ger blont och grått hår en läcker sval look. Schampot innehåller SLS, men är fritt från parabener, silikoner, alkohol och dessutom certifierat veganskt. Björn Axéns silverschampo är parfymerat men med en mild hypoallergen parfym. Men är du väldigt känslig kan naturligtvis all form av parfym vara besvärligt, men vår känsliga testare klarade denna hypoallergena parfym. Vi uppskattar att de faktiskt tänkt på att parfym inte är självklart för alla.

Bra, gradvis funktion

Björn Axéns silverschampo kan göra håret mindre statiskt. En av våra testare upplevde det, medan den andra inte märkte någon direkt effekt mot statiskt hår. Flaskan är tyvärr ganska hård och därmed svår att klämma ur schampot ut. Det är också knöligt att ställa den upp och ner för att få ut det sista, på grund av formen. Men den är definitivt snygg och pryder sin plats i duschen!

Vi upplever att Björn Axéns silverschampo fungerar bra. Man kan behöva använda den ett par gånger innan man ser effekt, men du kommer att märka en gradvis förbättring som blir tydligare efter varje användning. Sammantaget en bra produkt till ett bra pris.

Bästa pris hos

Apotekethjartat.se

3. Ida Warg Silver Shampoo

BÄST GLANS
5/5

Fördelar

Nackdelar

Mildare tensider och ger hår i en fräsch klar nyans

Detta silverschampo från Ida Warg är fritt från den starkaste typen av SLS, vilket är positivt. De har i stället valt en mildare formula med något snällare tensider, det tackar våra testare med känslig hud för. Produkten är anpassad för blont och grått hår och innehåller violett pigment som dämpar gula toner. Ditt hår får en fräsch, klar nyans i en kallare färgton.

Ida Wargs silverschampo är berikat med vårdande veteproteiner som fungerar återfuktande och stärkande. Den har inte samma premiumingredienser som vår testvinnare, men som ett prisvärt alternativ kan den ändå vara ett gott val för de flesta.

Luktar otroligt gott

Är du parfymkänslig är inte detta produkten för dig, men om du är en sucker för riktigt smarrigt doftande hår kan det vara värt att testa Ida Wargs silverschampo, för det luktar verkligen gott. Det har en fruktig doft av vattenmelon. Nu är det ju kanske inte doften man köper just ett silverschampo för utan funktionen, men det kan vara en viktig bonus för vissa.

Ida Wargs silverschampo är veganskt, allergitestat och tillverkat i Norden. Det är inte specifikt utvecklat för blekt hår, men fungerar ändå fint för skadat och slitet hår.

Bästa pris hos

Apotekethjartat.se

4. Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo

4.4/5

Fördelar

Nackdelar

Bra effekt redan efter en behandling

Detta silverschampo innehåller intensiva lila pigment och du kommer att märka god effekt redan efter en enda behandling. Du behöver dock låta schampot verka i fem minuter, så kanske inget för en stressig morgondusch, men väl investerade minuter under en lugnare helgmorgon. Du kommer att få snygga kalla nyanser i håret, i stället för gula eller orange toner i ditt blonda, grå eller vita hår.

Fudge Professional Clean Blonde Violet Toning Shampoo innehåller guarana som återfuktar håret. Den innehåller även veteprotein som stärker håret. Den innehåller också moringaextrakt, som är otroligt rikt på antioxidanter, vitaminer och mineraler. Silverschampot innehåller även silkoner, vilket en del älskar och andra aktivt väljer bort. I vilket fall är det som konsument bra att känna till när ett schampo faktiskt innehåller silikoner.

Effektivt intensivt violett pigment

Detta silverschampo innehåller verkligen ett intensivt violett pigment, som passar dig som vill ha resultat snabbt. Vill du hellre ha mer försiktig gradvis förändring kan du testa att låta produkten sitta i under en kortare period, så att du känner dig bekväm med den gradvisa förändringen.

Våra testare är nöjda med effekten, men detta är inte produkten för dig som är extra känslig och behöver mer vårdande produkter. Men söker du riktigt kraftfull effekt kan detta vara ett bra val.

Bästa pris hos

Apotekethjartat.se

5. Bobbys Hair Care Sweden Silver Shampoo

4.2/5

Fördelar

Nackdelar

Kallare hårton och mer lyster

Bobby Hair Care Sweden Silver Shampoo motverkar alla former av varma och gula nyanser i blont hår. Schampot innehåller även solrosextrakt som hjälper till att bibehålla din hårfärg genom att skydda håret mot solens ljus. Många silverschampon kan tyvärr torka ut håret, men detta innehåller arganolja som verkar mjukgörande och fuktgivande.

Silverschampot är även rikt på antioxidanter och solrosextrakt som bibehåller din hårfärg genom att skydda mot solljus. Detta schampo passar dig utmärkt om du har ett blont hår som du vill skapa en kallare nyans i. Söker du ett silverschampo med extra mycket pigment är detta något för dig.

Hejdå gult eller orange hår

Säg hejdå till gult eller orange hår, hej lyster och läckra kalla toner. Våra användare tycker att produkten fungerar bra. Den innehåller inte heller de mest uttorkande tensiderna, vilket alltid är tacksamt.

Så solrosextrakt, arganolja och gott om färgstarkt pigment som verkligen gör skillnad i ditt hår. Dessutom doftar silverschampot gott och resultatet varar länge.

Bästa pris hos

Apotekethjartat.se

6. Indy Beauty Cool Blonde Silver Shampoo

4.2/5

Fördelar

Nackdelar

Skonsamt silverschampo som neutraliserar gula och orangea toner

Här är ett silverschampo som garanterat tar hänsyn till djur och miljö, precis som alla Indy Beautys produkter. Ditt blonda hår får en kall, läcker nyans och alla gula och orangea toner neutraliseras. Indy Beauty Cool Blonde Silver Shampoo är berikad med reparerande keratin, självklart veganskt, som hjälper till att minska slitage och skador på håret samt faktiskt stärker hårets struktur.

Formulan är skonsam och mild, den innehåller inte den traditionella, aggressiva SLS och du kan lugnt använda denna även på färgat hår. Vår testare med färgat hår är mycket nöjd med resultatet. Flaskan är gjord av 100 % återvunnen plast och inga ingredienser har animaliskt ursprung. Som sagt, respekt för djur och natur – Indy Beautys produkter är även certifierade av Djurens Rätt.

Skyddar mot dagligt hårslitage

Indy Beauty Cool Blonde Silver Shampoo innehåller polymerer som skyddar mot dagligt hårslitage. Produkten innehåller även glycerin. Det är naturligtvis bra. Men vi saknar en renare vegetabilisk olja, som hade gjort produkten än mer vårdande.
Bästa pris hos

Apotekethjartat.se

7. Löwengrip Blonde Perfection Silver Shampoo

4.2/5

Fördelar

Nackdelar

Återfuktande och vårdande med lyxiga ingredienser

Detta silverschampo neutraliserar varma toner med hjälp av violetta pigment. I stället för trista gula eller till och med orangea toner i håret får du en läcker, kallare nyans. Många tycker att det ser ut som om man varit hos frisören och färgat håret dyrt, när man använder silverschampo. Detta silverschampo fungerar till och med för att neutralisera varma toner i färgat mörkt hår!

Löwengrip Blonde Perfection Silver Shampoo återfuktar och vårdar håret med extremt lyxiga ingredienser. Eller vad sägs om hyaluronsyra, granatäppelextrakt, blåbärsextrakt och moringaolja? Schampot har en härlig doft av mango och persika och produkten är helt vegansk.

Bra ingredienser – inte lika bra effekt

Löwengrip Blonde Perfection Silver Shampoo är som sagt berikat med återfuktande hyaluronsyra och färgbevarande granatäppleextrakt. Blåbärsextraktet bidrar till extra fukt och glans, men också en extra kall nyans. Och den näringsrika moringaoljan ger extra lyster och ett silkeslent och följsamt hår utan trassel och tovor. Dessutom har detta silverschampo en värmeskyddande effekt, vilket är bra för dig som brukar behandla håret med värme i någon form.

Produkten innehåller heller inte de mest aggressiva SLS-varianterna, vilket känns väldigt skönt. Silverschampot rengör i stället med mildare ämnen och det tackar vi för. Dock upplevde vissa av våra testare inte samma effekt av detta schampo som av de andra produkterna i vårt test. Har du stora problem med gula toner bör du kanske testa någon av de andra produkterna i vårt test, men om du söker något som verkligen är snällt mot håret kanske detta är ett alternativ.

Bästa pris hos

Apotekethjartat.se

SAMMANFATTNING

Sammanfattning av silverschampo

Märke

Betyg

Storlek

Återförsäljare

Enriched BlondeSilver Shampoo

5.0

250 ml

Rek. återförsäljare

Björn Axén Cool Silver Schampoo

4.5

250 ml

Rek. återförsäljare

Ida Warg Silver Shampoo

5.0

250 ml

Rek. återförsäljare

Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo

4.4

250 ml

Rek. återförsäljare

Bobbys Hair Care Sweden Silver

4.2

250 ml

Rek. återförsäljare

Indy Beauty Cool Blonde Silver Shampoo

4.2

250 ml

Rek. återförsäljare

Löwengrip Blonde Perfection Silver

4.2

250 ml

Rek. återförsäljare

OM SILVERSCHAMPO

Vad är silverschampo?

Silverschampo används för att neutralisera gula eller guldiga toner i blont eller grått hår. Över tid kan håret få tråkiga gula nyanser, särskilt om det är färgat eller blekt. Silverschampo innehåller lila eller blå pigment som motverkar gula och varma toner. Genom att använda lila pigment i schampot neutraliseras de gula och varma tonerna i håret, vilket ger en kallare, silveraktig nyans. Många tycker att det ser ut som om man varit hos frisören och fått en dyr färgbehandling där.

Användningen av silverschampo kan variera beroende på vad du vill ha för effekt men också på vad du har för hårtyp. För vissa personer kan silverschampo vara en del av den vanliga hårvårdsrutinen. Andra använder bara silverschampo vid behov, för att justera hårfärgen när det behövs. Se till att alltid följa instruktionerna för hur du ska använda produkten. Och använd den inte så mycket att den lila nyansen slår över och du till slut har lila färg i håret. Lagom är bäst och arbeta dig fram till rätt nyans successivt.

Sammanfattningsvis används silverschampo alltså för att korrigera eller bibehålla en kall blond eller grå hårfärg genom att neutralisera gula och varma toner.

Hur används silverschampo?

Silverschampo används som vanligt schampo, men du bör använda handskar när du schamponerar håret. Annars riskerar de lila pigmenten att fastna i nagelbanden eller på andra torra områden på händerna. Du kan också låta schampot verka lite längre i håret än normalt, upp till fem minuter. Kombinera gärna med ett silverbalsam i samma serie som schampot för extra effekt.

 

OM SILVERSCHAMPO

Silverschampon med olika verkningstid

Använd silverschampo enligt anvisningarna på förpackningen, vanligtvis bör du låta schampot verka mellan tre och fem minuter. Undvik överanvändning och testa gärna på en liten del av håret först. Komplettera med balsam eller hårinpackning för bästa resultat, då många silverschampon kan verka uttorkande på håret. Så en liten extra dos fukt efter behandlingen ger allra bäst resultat.

Generellt gäller att man bör följa anvisningarna på silverschampots förpackning och även se till att anpassa användningen efter ditt hårs specifika behov. Om du är osäker kan du göra ett test på en liten del av håret för att se hur det reagerar innan du använder produkten på hela håret.
FAQ
Vanliga frågor
Undvik att använda silverschampo direkt efter kemiska behandlingar eller om ditt hår nyligen är behandlat, torrt eller skadat. Överanvänd inte schampot, särskilt om du har mörkt hår och undvik det om du har en känslig hårbotten. Följ alltid produktens anvisningar och rådfråga en frisör om du är osäker.
Silverschampo neutraliserar gula toner i blont eller grått hår genom tillsatta lila pigment. Det ger en sval och askig nyans samt hjälper till att intensifiera färgen. Använd alltid silverschampot enligt anvisningarna för att undvika överdrivna kalla toner. Mörkhåriga bör vara försiktiga då överanvändning kan påverka den naturliga hårfärgen.
  1. Fukta håret
  2. Applicera och massera in silverschampo
  3. Låt verka tre till fem minuter
  4. Skölj noggrant med varmt vatten
  5. Använd fuktgivande balsam efter behandlingen
Nej, det är inte nödvändigt att använda både silverschampo och balsam varje gång. Men balsam rekommenderas, speciellt med silverschampo, eftersom det hjälper att återfukta och förbättra hårets kondition. Men självklart ska du som alltid anpassa din rutin efter just ditt hårs unika behov.
Ja, silverschampo kan användas på grått hår för att neutralisera gula toner och behålla eller förstärka den svala och askiga nyansen.
Vanligtvis låter man silverschampo verka i tre till fem minuter, om inte din specifika produkt anger något annat, givetvis.
SIDAN
Innehåll
NYHETSBREV

Nya tester varje vecka! Signa upp på vårt nyhetsbrev för aktuella tester och tävlingar.

FÖLJ OSS

Gillar du omdömet? Glöm inte att följa oss på sociala medier för mer tester!

VILKA ÄR TESTPROFFS?

Vi på Testproffs är dedikerade till att hjälpa konsumenter att fatta informerade beslut genom att erbjuda objektiva och pålitliga bäst-i-test och recensioner. Våra ledord är följande:

  • Objektivitet – vi förbinder oss att vara oberoende och opartiska i våra tester och recensioner

  • Kvalitet – vi strävar alltid efter att leverera högkvalitativt innehåll till våra läsare

  • Autenticitet – vi är transparenta i vårt arbete och våra processer

ANDRA TESTER
Missa inte de senaste testerna

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Som prenumerant godkänner du vår integritetspolicy