Serum – Bäst i Test 2024

Serum finns i många olika former, serum för kroppen, ansiktet, ögonfransarna, brynen, ja det finns många olika serum. Men vilket serum är bäst av alla tusentals märken som finns? Vi på Testproffs har testat de bästa produkterna på marknaden och valt ut det bästa serumet.
BÄST I TEST
Testproffs Toppbetyg Vit 2024
SUPERCHARGED Firming Body Serum

SUPERCHARGED Firming Body Serum

4.9/5
PRISVÄRD
Apolosophy Pro-Age Rosé Serum 30 ml

Apolosophy Pro-Age Rosé Serum 30 ml

4.7/5
BÄST PREMIUM
SUPERCHARGED Serum 2.0

SUPERCHARGED
Serum 2.0

4.8/5

Jämför bästa serumet

Ett serum är en produkt som appliceras efter rengöring men innan dag- och nattkräm. Det kan kallas för många olika saker, booster, essence, koncentrat eller för olja. Serum är lätta i konsistensen med hög koncentration av aktiva ingredienser som möjliggör behandling djupt ner i din hud. Ett serum kan återfukta, minska fina linjer, jämna ut hudtonen, boosta huden med näring, därför är det bra att använda ett serum.

TestProffs Logotyp Header

Vilket serum är bäst i test?

Bästa serumet 2024 är SUPERCHARGED Firming Body Serum från Foreo som är ett aktivt kroppsserum i lyxig förpackning. Ofta när man pratar om serum tänker man direkt på ansiktet men huden på kroppen ska inte glömmas bort. Detta kroppsserum är berikat med massa härliga antioxidanter såsom persiko-kåda, tonande koffein, mjukgörande skvalan, allantoin, pantenol och ett reparerande hyaluronsyrakomplex för att göra huden återfuktad och slät.

Serumet främjar nedbrytningen av de fettceller som ger celluliter och gropig hud så ett kraftfullt serum som gör att kroppen ser fastare och skulpterad ut, därför vinner SUPERCHARGED Firming Body Serum från Foreo årets bästa serum. 

VÅRA TEST

Så här valde vi ut serum

Att genomföra ett test där vi utser bästa serum innebär att vi har testat många olika serum inom olika kategorier och tagit hänsyn till flera olika parametrar. Alla testpersoner utgick från detta när man gjort sin bedömning och sen har vi tillsammans kommit fram till resultatet. Vi tittade på allt ifrån innehåll men också på vad serumet har för egenskaper. Vi kollade såklart på andra användares åsikter och tog naturligtvis med pris i bedömningen.

Innehåll och val av ingredienser:
Vi tittade noga på innehållet för att kunna utvärdera serumet. Genom en noggrann granskning av valet av ingredienser och vilka egenskaper de har.

Egenskap:
Testproffs utvärderade serumet utifrån egenskap, vad den gjorde för huden, fransarna och läpparna. 

Användarrecensioner och feedback:
Testproffs samlade in och analyserade användarrecensioner och feedback för att få en helhetsbild av andra kunders upplevelse av serumet och kunna göra en bedömning. Detta inkluderade att undersöka både positiva och negativa kommentarer för att få en balanserad bedömning av produkten.

Pris och kvalitet:
Vi utvärderade priset i förhållande till dess kvalitet och storlek för att bedöma om det erbjöd ett rimligt pris för konsumenterna. 

Bästa serum

Bäst i test

1. SUPERCHARGED Firming Body Serum

Testproffs - Bäst i test 2024
SUPERCHARGED Firming Body Serum
4.9/5

Fördelar

Nackdelar

Ett kroppsserum för slät hud

Detta är ett effektivt kroppsserum som minskar synliga celluliter, serumet är särskilt utvecklat för att användas tillsammans med BEAR™ 2 body från Forero för att maximera effekten av dina mikroström behandlingar. 

Men den funkar att använda ensam utan BEAR™ 2 body, den innehåller vårdande ingredienser som tar hand om huden på din kropp. Serumet är berikat med antioxidanter bestående av uppstramande persiko-kåda, tonande koffein, mjukgörande skvalan, allantoin, pantenol och ett reparerande hyaluronsyrakomplex för att göra huden återfuktad och slät.

Härliga egenskaper

Serumet främjar nedbrytningen av de fettceller som ger celluliter och gropig hud. Så vill du släta ut huden lite är detta ett kroppsserum för dig. Den ökar mängden kollagen så att kroppen ser fastare och mer skulpterad ut. 

Förutom att släta ut och göra huden fastare så stärker serumet och reparerar huden genom att boosta dess naturliga barriär och återfukta på djupet. Detta är ett serum för dig som verkligen vill ta hand om din hud på kroppen.
Bästa pris hos

Foreo.com

2. Apolosophy Pro-Age Rosé Serum 30 ml

Testproffs - Prisvärd 2024
Apolosophy Pro-Age Rosé Serum 30 ml
4.7/5

Fördelar

Nackdelar

Serum för mogen hy

Detta är ett serum för dig som har mogen hy. Detta ansiktsserum har anti age-egenskaper vilket en ung hy inte behöver ha än i sitt serum. Den stramar både upp och ger en riktig fukt- och vitaminboost till huden, den både vårdar och stärker upp hyn. 

Serumet ger spänst, återställer hudens elasticitet och smidighet vilket passar en mogen hy som vill få huden slätare. Den innehåller ingredienser som hyaluronsyra, PCA, mineraler och vitamin B3. Eftersom det är ett aktivt serum kan man som känslig uppleva detta starkt mot huden men har man inte en känslig hy är det ett bra anti age-serum. 

Ett prisvärt serum

Serumet är riktigt prisvärt och har många fina recensioner från många kunder. Den går fint in i huden och klibbar inte så du kan snabbt applicera både dag- och nattkräm utan att behöva vänta. 

Den innehåller många bra ingredienser så om du vill ha ett prisvärt serum med anti age-egenskaper, återfuktar och ger näring till huden är detta ett serum för dig. 

Bästa pris hos

Apotekhjartat.se

3. SUPERCHARGED Serum 2.0

Testproffs - Bäst Premium 2024
SUPERCHARGED Serum 2.0
4.8/5

Fördelar

Nackdelar

Stramar upp och minskar rynkor

Detta serum är inte bara fint att kolla på utan också väldigt skönt att ha på huden. Serumet ökar kollagenproduktionen i huden vilket bidrar till en fastare hud och mindre synliga rynkor. Den passar alla hudtyper men är mer lämpad för en mogen hy med sina anti age-egenskaper.

Ett kraftfullt serum som har en härlig gelig konsistens. Serumet kombinerar 5 hyaluronsyror, skvalan, vitamin E, ceramider och elektrolyter för att få sina anti-aging-egenskaper.

Ger långvarig återfuktning

Serumet stramar inte bara upp huden utan återfuktar den på djupet. 46% högre fuktnivå i huden på 2 timmar efter applicering av serumet enligt kliniska tester. Så en riktig fuktbomb för huden i ansiktet. 

Så sammanfattat är detta ett serum som både återfuktar, stramar upp huden och gör den slät. Ett skönt serum för alla hudtyper men kanske mest lämpad för dig med mogen hy.

Bästa pris hos

Foreo.com

4. Best Skin Ever - Seabuckthorn

Serum BEST SKIN EVER- SEABUCKTHORN
4.7/5

Fördelar

Nackdelar

En multiprodukt

En spännande all-in-one produkt som både rengör, exfolierar och återfuktar huden. Den tar effektivt bort din makeup och du kan kombinera den med andra serum för att skräddarsy din hudvårdsrutin. Går att använda på både kroppen och ansiktet.

Men det är riktigt bra att enbart kunna ha en produkt som har så många olika egenskaper. Det blir en väldigt effektiv hudvårdsrutin, ekonomisk och du behöver inte ha så stort badrumsskåp för massa olika produkter. Plus att den är tillräckligt mild så den funkar även för barn.

Balanserar huden

Denna multiprodukt återställer din hud till sin naturliga lyster. Den är tillverkad av näringsrika, bioaktiva ekologiska oljor som funkar på alla hudtyper. Det känns kanske kladdigt att lägga olja i ansiktet med denna absorberas lätt av huden. 

Oljan innehåller jojoba som ger återfuktning, kokosolja och lavendel som ger smidighet och balanserar. En multi-funktionell olja som kan användas som rengöring, exfoliator och till återfuktning.

Bästa pris hos

Caelestebeauty.com

5. IRIS Firming PM Eye Serum

IRIS Firming PM Eye Serum
4.6/5

Fördelar

Nackdelar

Stramar huden under ögonen

Ett serum anpassat för huden under ögonen. Serumet kommer i en fin flaska med smart pipettfunktion som du får ut lagom mycket produkt. Tänk på att inte nudda pipetten mot din hud för att undvika att bakterier kommer in i förpackningen. 

Den innehåller bakuchiol som jämnar ut hudton, hudtextur och ger en ökad fasthet i huden. Sen innehåller den återfuktande reishi och snow mushroom som främjar hudens elasticitet och fyller ut håligheter under ögonen. 

Innehåller retinol och probiotika

Retinol är en omtalad ingrediens inom skönhetsvärlden, den har fina egenskaper för huden. Den ökar kollagenproduktionen genom att främja cellförnyelsen, vilket stärker huden och bidrar till att reducera rynkor och fina linjer. 

Probiotika förbättrar hudens mikrobiom och stimulerar cirkulationen så att mörka cirklar och svullnader dämpas vilket är något man vill med ögonprodukter. Sen innehåller den också Vitamin E som skyddar mot skador från fria radikaler. Ett kraftfullt serum som verkligen tar hand om din hud under ögonen.

Bästa pris hos

Foreo.com

6. SUPERCHARGED Eye & Lip Contour Booster

Serum SUPERCHARGED Eye & Lip Contour Booster
4.6/5

Fördelar

Nackdelar

Ett serum för ögon och läppar

En spännande produkt som är ett serum för huden runt dina ögon och för läpparna. Den plumpar upp och slätar ut synliga linjer och rynkor kring ögon och mun. Det är en väldigt koncentrerad formula som innehåller ingredienser med 95% naturligt ursprung. 

Du applicerar det på huden där du vill boosta och släta ut. Den är effektiv mot rynkor så denna produkt lämpar sig mer för en mogen hy. Perfekt extra produkt att ha i sin hudvårdsrutin där man vill punktbehandla huden. 

Minskar påsar under ögonen

Detta serum minskar svullnader och påsar under ögonen tack vare att den innehåller koffein som är antiinflammatoriskt och minskar svullnader, samtidigt som det stramar upp huden för att göra den slätare.

Den innehåller också niacinamid som är uppstramande och stärker hudbarriären, vilket bidrar till att minska kråkfötter. Det reducerar även mörka cirklar och påsar under ögonen. Så perfekt att applicera på morgonen när man känner sig extra “puffig” och trött under ögonen.

Bästa pris hos

Foreo.com

7. Apolosophy Active+ Peptide Serum 30 ml

Apolosophy Active+ Peptide Serum 30 ml
4.7/5

Fördelar

Nackdelar

Peptider mot ålderstecken

Serumet innehåller två aktiva peptider som bidrar till att motverka ålderstecken genom att främja kollagenproduktionen och förbättra strukturen i huden så den blir slät. Den passar alla hudtyper men framförallt en mogen hy. 

Serumet är parfymfritt vilket är en vattendelare, men en liten doft hade varit trevligt. Man har inte lagt krutet på en lyxig förpackning utan satsat allt på innehållet och kan erbjuda ett bra serum till ett bra pris. Det är en smart förpackning dock, vi gillar verkligen pipettfunktionen. 

Peptider mot ålderstecken

Tack vare betaine (8%) återfuktas huden samt att den bidrar till att fukthalten balanseras. Den hjälper också till att stabilisera proteiner i huden vilket bidrar till en stärkt hy och ett mer “kraftfullt” eget skydd.

Ett serum som både återfuktar, balanserar fukthalten och motverkar ålderstecken. Detta är ett bra serum för dig med mogen hy och för dig som letar efter ett serum som håller huden mjuk samtidigt som den slätar ut din hy. 

Bästa pris hos

Apotekhjartat.se

8. IRIS Pro-Strength Eyelash Serum

IRIS Pro-Strength Eyelash Serum
4.6/5

Fördelar

Nackdelar

Få fylligare fransar

Om man vill få långa och fylliga fransar är detta ett fransserum för dig. Man kan även ha det på sina bryn för att få längre och fylligare ögonbryn. Serumet vårdar dina fransarna och gör dem fylliga och starka så de inte bryts och stimulerar tillväxten av nya fransar och hår på dina bryn. 

Den reparerar och skyddar fransarna genom att öka fukthalten och elasticiteten i de tunna fina hårstråna. Serumet stärker också hårroten genom att förse den med viktig näring som stimulerar tillväxten så att man får långa och fylliga fransar och bryn.

Dryg produkt som räcker länge

Serumet är i lyxig förpackning med en tunn borste. Du applicerar serumet längst in på fransraden och i brynen är det bara att applicera över hela brynet eller där du vill få fylligare bryn. 

Du behöver inte mycket produkt så den räcker väldigt länge. Kan användas både på morgonen och kvällen eller så har du den med i din kvällsrutin enbart. Använd fransserumet som sista steg i din hudvårdsrutin.  

Bästa pris hos

Foreo.com

9. FACE SERUM

INGREDIENTS FACE SERUM
4.6/5

Fördelar

Nackdelar

Återfuktar och reparerar huden

Ett ekologiskt ansiktsserum som innehåller antiinflammatoriska och antioxidanta ämnen som både återfuktar och reparerar huden på djupet. En härlig konsistens som kan användas både på morgonen och på kvällen, efter din rengöring.

Den innehåller också ingredienser som Rose Hydrosol och eterisk olja som lugnar huden. Serumet är milt och funkar för alla hudtyper. Formulan i serumet stödjer också hudens mikrobiom och “respekterar” hudens naturliga pH-nivå 5,5 så den rubbar inte hudens pH-värde.

Ökar kollagenproduktionen

Serumet ökar också kollagenproduktionen i huden. Det är kollagenet i huden som gör den fast och slät, så en ökad kollagenproduktion kan vara något många vill ha som egenskap i ett serum. 

Koncentrat från aloeextrakt bidrar med att återfukta huden, medan vegetabiliskt kollagen och tremellasvamp, en växtbaserad hyaluronsyra, förbättrar hudens täthet. Så detta är ett serum som både återfuktar och gör huden spänstig.

Bästa pris hos

Caelestebeauty.com

SAMMANFATTNING

Sammanfattning av serum

Märke

Betyg

Pris

Återförsäljare

SUPERCHARGED Firming Body Serum

(Bäst i test)

4.9

795 kr

Rek. återförsäljare

Apolosophy Pro-Age Rosé Serum 30 ml
(Prisvärd)

4.7

123 kr

Rek. återförsäljare

SUPERCHARGED Serum 2.0
(Premium)

4.8

775 kr

Rek. återförsäljare

Best Skin Ever - 
Seabuckthorn

4.7

795 kr

Rek. återförsäljare

IRIS Firming PM Eye Serum
(För ögonen)

4.6

915 kr

Rek. återförsäljare

SUPERCHARGED Eye & Lip Contour Booster
(För ögon och läppar)

4.6

715 kr

Rek. återförsäljare

Apolosophy Active+ Peptide Serum 30 ml

4.7