Ögonkräm bäst i test 2024

Att hitta rätt ögonkräm kan vara svårt eftersom det finns väldigt många olika märken och krämer med olika egenskaper. Vi har undersökt marknaden för att hitta de bästa ögonkrämerna - men vilken ögonkräm är den bästa? I vårt bäst i test får du reda på bästa ögonkrämen!
BÄST I TEST
Testproffs Toppbetyg Vit 2024
IRIS C-Concentrated Brightening Eye Cream

IRIS™ C-Concentrated Brightening Eye Cream

4.9/5
PRISVÄRD
Kiehl's Creamy Eye Treatment with Avocado

Kiehl's Creamy Eye Treatment with Avocado

4.7/5
BÄST PREMIUM
Bobbi Brown Vitamin Enriched Eye Base 15ml

Bobbi Brown Vitamin Enriched Eye Base 15ml

4.8/5

Jämför bästa ögonkrämen

Med rätt ögonkräm som både passar din hudtyp och dina behov kan du uppnå det resultat du vill ha med en ögonkräm. Du kan undvika att huden under ögonen blir irriterad eller att sminket inte sitter som du vill, så med rätt ögonkräm för dig kan du få fin hud under ögonen och att sminket håller sig på plats.

TestProffs Logotyp Header

Vilken ögonkräm är bäst i test?

Bästa ögonkrämen 2024 är IRIS™ C-Concentrated Brightening Eye Cream från Foreo. Det är en ögonkräm som passar alla hudtyper oavsett om du har oljig, torr eller kombinerad hud. Krämen är berikad med massa olika ingredienser som har bra egenskaper, en av dem är Vitamin C som främjar kollagenproduktionen, vilket minskar synliga rynkor och fina linjer. Avsvällande koffein och yerba mate som stimulerar cirkulationen under ögonen för att minska trötthetstecken, puffighet och mörka cirklar vilket man vill med en ögonkräm, att den lugnar och stärker den tunna huden under ögonen.

Krämen är även dermatologiskt testad, cruelty-free och vegansk! En ögonkräm för alla hudtyper fylld med bra ingredienser – det är därför vi utnämner IRIS™ C-Concentrated Brightening Eye Cream från Foreo till bäst i test!

VÅRA TEST

Så här valde vi ut ögonkrämer

Att genomföra ett test där vi utser bästa ögonkräm har vi tagit hänsyn till flera olika parametrar. Vi tittade på allt ifrån innehåll men också för vilka som krämen är lämpade till. Vi kikade också på andra användares åsikter och tog naturligtvis med pris i bedömningen.

Innehåll och val av ingredienser:
Vi tittade noga på innehållet för att kunna utvärdera ögonkrämen. Genom en noggrann granskning av valet av ingredienser och vilka egenskaper de har.

Hudtyp:
Testproffs utvärderade krämerna utifrån vilken hudtyp de är lämpade för även om du funkar för en känslig hud.

Användarrecensioner och feedback:
Testproffs samlade in och analyserade användarrecensioner och feedback för att få en helhetsbild av andra kunders upplevelse av krämen. Detta inkluderade att undersöka både positiva och negativa kommentarer för att få en balanserad bedömning av produkten.

Pris och kvalitet:
Vi utvärderade priset i förhållande till dess kvalitet och storlek för att bedöma om det erbjöd ett rimligt pris för konsumenterna. 

Bästa ögonkrämen

Bäst i test

1. IRIS C-Concentrated Brightening Eye Cream

Testproffs - Bäst i test 2024
IRIS C-Concentrated Brightening Eye Cream
4.9/5

Fördelar

Nackdelar

En återfuktande ögonkräm med bra egenskaper

Denna ögonkräm är en riktig fuktbomb som innehåller hyaluronsyra och kakaosmör. Hyaluronsyra är en återfuktande ingrediens som plumpar upp huden under ögonen för att minska håligheter, samtidigt som den både skyddar och stärker den tunna huden under ögonen. Medan kakaosmör är närande, mjukgörande och förbättrar hudens elasticitet.

Ögonkrämen innehåller även avsvällande koffein och yerba mate som stimulerar cirkulationen under ögonen för att minska trötthetstecken, puffighet och mörka ringar. Perfekt att applicera på morgonen för att se lite piggare ut under ögonen.

Reducerar hyperpigmentering

Förutom att ögonkrämen ger fukt, näring och ett uppiggande resultat innehåller ögonkrämen antioxidanten vitamin E som bidrar till att reducera envis hyperpigmentering, samtidigt som den skyddar mot fria radikaler och motverkar den dagliga stressen från miljöfaktorer.

Hyperpigmentering uppträder som mörka fläckar på huden och gör att huden ser ojämn ut. Men antioxidanten vitamin E hjälper till att reducera fläckarna på huden som uppstått av att huden fått en ökad produktion av melanin.

Bästa pris hos

Foreo.com

2. Kiehl's Creamy Eye Treatment with Avocado

Testproffs - Prisvärd 2024
Kiehl's Creamy Eye Treatment with Avocado
4.7/5

Fördelar

Nackdelar

Oftalmologiskt och dermatologiskt testad

Ögonkrämen är både oftalmologiskt och dermatologiskt testad vilket betyder att den har  testats på människor under översyn av en dermatolog (hudläkare) och oftalmolog (ögonläkare) för att garantera att produkten inte irriterar eller kliar osv.

För att hudvård ska få kallas att de är dermatologiskt och oftalmologiskt måste den alltså vara testad på människor. När utvalda personer har testat krämen under ett tag så undersöker man att huden reagerar som den ska, att den inte blir irriterad eller allergisk, innan produkten godkänns. 

För alla hudtyper - även för känslig hud

Detta är en ögonkräm för alla olika hudtyper, även den som har känslig hy som kan reagera på starka ingredienser. Ögonkrämen är vårdande med avokado som ger snabb och effektiv fukt till området runt dina ögon. 

Tillsammans med återfuktande ingredienser som avokadoolja, betakaroten och sheasmör som är milda ingredienser med fokus på att ge massa fukt, näring med A-, D-, E-vitaminer funkar den för alla, oavsett hudtyp.

Bästa pris hos

Lookfantastic.se

3. Bobbi Brown Vitamin Enriched Eye Base 15ml

Testproffs - Bäst Premium 2024
Bobbi Brown Vitamin Enriched Eye Base 15ml
4.8/5

Fördelar

Nackdelar

Primer och ögonkräm i ett

En återfuktande ögonprimer som gör din applicering av concealer under ögonen smidig för den ger ett jämnt underlag att sminka sig på. Den har en tunn och len formula som absorberas snabbt in i huden så att det inte blir kladdigt.

Innehåller natriumhyaluron som ger massa återfuktning till din hud runt ögonen. Krämen motverkar även uppkomsten av fina linjer och Vitamin B ger massa näring som gör din hud sammetslen. Så detta är en primer och en ögonkräm i en och samma burk.

Håller sminket på plats

Ögonkrämen är utformad för att makeupen ska sitta på plats hela dagen. Den motverkar kakiga eller oljiga rester som ibland kan bli under ögonen. Krämen ska även främja en balanserad täckning av ditt smink så det blir jämnt överallt.

Den preppar verkligen huden innan du ska sminka dig med både återfuktning och fräscha upp det känsliga området runt ögonen. Det ger dig rätt förutsättningar för att ditt smink ska sitta på plats hela dagen. 

Bästa pris hos

Lookfantastic.se

4. Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity Eye Cream SPF20 15 ml

Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity Eye Cream SPF20 15 ml
4.7/5

Fördelar

Nackdelar

Fuktbindande och skyddande egenskaper

En ögonkräm berikad med fuktbindande hyaluronsyra och skyddande egenskaper som är speciellt anpassade för den tunna och känsliga huden man har runt ögonen så det inte blir irritation. Den passar alla hudtyper, lämplig för de med kontaktlinser och den är oftalmologiskt testad. 

Den förbättrar även hudens elasticitet, reducerar rynkor och motverkar mörka ringar kring ögonen. Ger en förbättrad lyster och en fräschare, piggare känsla. Perfekt att smörja in på morgonen så man kan känna sig pigg under ögonen. 

Innehåller SPF20

Ögonkrämen innehåller SPF20, UVB- och UVA-skydd som hjälper till att förebygga hudens åldrande som orsakas av solen. UVB-strålning är den som gör huden röd och bränd om vi är i solen för länge. UVA står för den största delen av strålarna från solen, och tränger djupare ner i huden.

Så att ha skydd mot både UVA- och UVB-strålning är bra men glöm inte att fylla på med SPF under dagen och att ha solskydd i resten av ansiktet för att undvika att solens strålar skadar din hud. 

Bästa pris hos

Apotekhjartat.se

5. Clinique All About Eyes Eye Cream Rich 15ml

Clinique All About Eyes Eye Cream Rich ögonkräm
4.7/5

Fördelar

Nackdelar

Fuktgivande ögonkräm

En ögonkräm som är utvecklad för att tillföra intensiv fukt och lugna det känsliga området runt ögonen. Den tar även bort svullnader och dämpar mörka ringar. Funkar att både använda på kvällen och morgonen i sin hudvårdsrutin.

Produkten smälter enkelt in i huden och skyddar mot miljöangrepp och irritation så att du får strålande och uppfriskande hud runt ögon. Denna är oftalmologiskt testad för att säkerställa att den är säker att använda under ögonen.

Berikad med botaniska ingredienser

Denna ögonkräm är utformad för att passa alla olika hudtyper och är berikad med botaniska ingredienser för att minska svullnader, mörka ringar och fina linjer. Botaniska ingredienser utvinner man från växtbaserade källor.

Den ökar också den naturliga kollagenproduktionen så att din hud ser pigg och fräsch ut. Kollagen är ett protein i kroppen som finns både i ben, muskler och i huden. Kollagenet i kroppen fungerar som en “utfyllnad” och ger huden volym och stadga så den är slät. 

Bästa pris hos

Lookfantastic.se

6. La Roche-Posay Toleriane Dermallergo Eyes 20ml

La Roche-Posay Toleriane Dermallergo Eyes ögonkräm
4.6/5

Fördelar

Nackdelar

En lugnande ögonkräm

Detta är en lugnande ögonkräm med återfuktande effekt. Ögonkrämen är lugnande tack vare ingredienser som niacinamid, neurosensine och en aktiv koncentration av sphingobioma. Innehåller även thermalskt källvatten från La Roche-Posay som agerar lugnande och skyddande. 

Krämen hjälper till att lugna rodnad runt ögonen och motverkar påsar under ögonen. Ögonkrämen har en lätt och icke-fet konsistens, perfekt för personer med känslig hud. Den är även parfymfri om man skulle vara känslig mot doft.

Innehåller niacinamid - bra för känslig hud

Niacinamid är en aktiv form av Vitamin B3 som har otroligt bra egenskaper inom hudvård. Den bidrar med att reducera stora porer, göra huden spänstig, stärka hudbarriären och jämna ut hudtonen. Den hjälper även till att jämna ut hyperpigmenteringar.

Om man har känslig hud kan det vara en fördel att använda hudvård med niacinamid, då den har en lugnande effekt på huden. Genom sin stärkande effekt på hudbarriären kan den även bidra till att minska känsligheten för andra ämnen som kan irritera huden.

Bästa pris hos

Apotekhjartat.se

7. Elemis Pro-Collagen Eye Revive Mask 15ml

Elemis Pro-Collagen Eye Revive Mask 15ml
4.6/5

Fördelar

Nackdelar

Återfuktar upp till 24 h

En hybridmask som har en “gelig” konsistens men fylligheten som ett serum har för att ljusa upp området under ögonen, sudda ut synligheten av rynkor och reducera mörka ringar under ögonen. Formulan är berikad med hyaluronsyra som drar åt sig och kapslar in fukten så huden håller sig mjuk. 

Denna är en långtidsverkande gel som håller huden återfuktad i upp till 24 timmar samtidigt som den ljusar upp mörka ringar under ögonen och hjälper till att förbättra huden med en strålande lyster.

3-i-1 produkt

Detta är en 3-i-1 produkt, det är en innovativ gel som kan användas som en nattmask, en vårdande ögonkräm eller som en primer under ditt ögonsmink. Så det finns tre olika användningsområden för denna produkt. Den kommer att hålla ditt smink på plats och göra att din concealer håller sig fin.

Om du vill ha den som nattmask applicera ett tjockare lager än vanligt så kommer den sjunka in under natten. Huden blir återfuktad och återupplivad så att den känns friskare och ser ungdomligare ut. Perfekt att kunna använda produkten på tre olika sätt.

Bästa pris hos

Lookfantastic.se

SAMMANFATTNING

Sammanfattning av ögonkräm

Märke

Betyg

Pris

Återförsäljare

IRIS C-Concentrated Brightening Eye Cream

(Bäst i test)

4.9

715 kr

Rek. återförsäljare

Kiehl's Creamy Eye Treatment with Avocado (Prisvärd)

4.7

376 kr

Rek. återförsäljare

Bobbi Brown Vitamin Enriched Eye Base 15ml (Premium)

4.8

643 kr

Rek. återförsäljare

Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity Eye Cream SPF20 15 ml

4.7

239 kr

Rek. återförsäljare

Clinique All About Eyes Eye Cream Rich 15ml

4.7

436 kr

Rek. återförsäljare

La Roche-Posay Toleriane Dermallergo Eyes 20ml

4.6

229 kr

Rek. återförsäljare

Elemis Pro-Collagen Eye Revive Mask 15ml

4.6

751 kr

Rek. återförsäljare

OM ÖGONKRÄM

Vad är en ögonkräm?

En ögonkräm är en hudvårdsprodukt som är speciellt anpassad för området runt ögonen. Huden runt ögonen är otroligt tunn och känslig, därför är det bra att ha en produkt som inte är för stark som kan irritera ögat. 

Att tänka på när du som användare väljer den bästa ögonkrämen

När du ska välja ögonkräm är det svårt att veta vilken som kommer passa dig bäst innan du testat den. Men en bra utgångspunkt är att du funderar över vad du vill att din ögonkräm ska ge för resultat. Utgå även från din egen hudtyp och pris. Det är tre punkter som kan vara bra att tänka på när du funderar över vilken ögonkräm som är bäst för dig.

Vad vill jag ha för ögonkräm?

Det finns många olika egenskaper som varje ögonkräm har. Vill du få slätare hud runt ögonen eller är du torr så du vill ha en ögonkräm återfuktar? Bestäm innan vad som är viktigt för dig och vilket resultat du vill ha med din ögonkräm och kolla marknaden efter dina behov för att få ditt önskade resultat.

Har jag känslig hud?

Sen får du kolla efter en ögonkräm som passar din hudtyp, alla har vi olika hudtyper antingen är man torr, normal, kombinerad, oljig eller känslig. Hitta en ögonkräm som är för din hudtyp för att minska risken för allergi, eksem, rodnad, irritation eller klåda. Det finns ögonkräm för alla hudtyper så välj en utifrån dig själv.

Hur mycket får krämen kosta?

Det finns ögonkrämer i alla olika prisklasser så fundera över vad du vill betala för en ögonkräm. Är du i stort behov av en ögonkräm kanske priset inte spelar lika stor roll som om du vill testa för första gången. Men marknaden är stor så det finns mängder av olika priser så utgå från din budget för att hitta din ögonkräm.

FÖRDELAR OCH NACKDELAR

Vad är ögonkräm bra för?

En ögonkräm är bra på olika saker beroende på vilken du väljer, vissa ger massa fukt och är bra för dig med torr hy medan någon med ålderstecken kanske vill ha en som reducerar fina linjer. Men oavsett vad så är en ögonkräm bra att ha i din hudvårdsrutin för att ge huden runt ögonen extra kärlek. 

Fördelar med ögonkräm

Att använda en ögonkräm i sin hudvårdsrutin har många olika fördelar. Nedan har vi listat några fördelar med att använda ögonkräm:

Förebygger tidiga ålderstecken
Vissa ögonkrämer är utformade för att bekämpa tecken på åldrande som fina linjer och rynkor.

Reducerar mörka ringar och svullnader
Vissa ingredienser som exempelvis koffein kan hjälpa till att minska svullnad och mörka ringar under ögonen.

Återfuktar huden
Många ögonkrämer innehåller fuktgivande ingredienser som hjälper till att återfukta och mjuka upp det känsliga området runt ögonen.

Förbättrar hudens lyster
Många ögonkrämer kan hjälpa till att ljusa upp huden och ge den mer lyster och glow.

Skyddar mot solens strålning
Vissa ögonkrämer innehåller SPF för att skydda huden runt ögonen från UVA- och UVB-strålning som kommer från solen.

Nackdelar med ögonkräm

Om du väljer fel ögonkräm för din hudtyp kan du få “problem” med huden runt ögonen, har du känslig hy är starka syror inte att rekommendera. Så om du väljer en ögonkräm utifrån din hudtyp och efter vilket resultat du vill uppnå finns det inga nackdelar med en ögonkräm.

FAQ
Vanliga frågor

I vårt bäst i test vann IRIS™ C-Concentrated Brightening Eye Cream från Foreo som är en ögonkräm för alla hudtyper som lugnar, mjukgör och stärker huden runt ögat. Men något som är bäst på någons hud behöver inte vara bäst för din hud. Men välj en ögonkräm som motsvarar det du vill att den ska göra för dig, Är det viktigt med fukt eller är det att reducera fina linjer? Utgår från ditt eget behov när du väljer rätt ögonkräm för dig.

Huden runt ögonen är det tunnaste och känsligaste området i ansiktet så därför bör vi ta hand om den extra noga. Genom att smörja in med ögonkräm kan du undvika att bli torr, motverka fina linjer och rynkor vid ögonen, så en ögonkräm är viktig att smörja in med för att ta hand om sin hud.

Ögonkräm appliceras med fingertopparna. Du kan dutta eller klappa in krämen under ögat och ögonbrynet. Tänk på att huden runt ögat är väldigt tunn så gör det försiktigt.

Ögonkräm kan du använda morgon och kväll i din hudvårdsrutin, du kan även använda det en gång om dagen, det beror på dig själv. Vissa behöver ännu mer fukt under vinterhalvåret, då kan du applicera morgon och kväll för att verkligen boosta huden, men utgå från dig själv hur ofta du vill applicera ögonkräm.

Man behöver mindre än vad man tror, en klick som är lika stor som ett knappnålshuvud räcker. Om du tar för mycket produkt kommer det ta lång tid för produkten att sjunka in i huden.

Efter rengöring och toner eller micellar vatten ska din ögonkräm appliceras. 

SIDAN
Innehåll
NYHETSBREV

Nya tester varje vecka! Signa upp på vårt nyhetsbrev för aktuella tester och tävlingar.

FÖLJ OSS

Gillar du omdömet? Glöm inte att följa oss på sociala medier för mer tester!

VILKA ÄR TESTPROFFS?

Vi på Testproffs är dedikerade till att hjälpa konsumenter att fatta informerade beslut genom att erbjuda objektiva och pålitliga bäst-i-test och recensioner. Våra ledord är följande:

  • Objektivitet – vi förbinder oss att vara oberoende och opartiska i våra tester och recensioner

  • Kvalitet – vi strävar alltid efter att leverera högkvalitativt innehåll till våra läsare

  • Autenticitet – vi är transparenta i vårt arbete och våra processer

ANDRA TESTER

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.