Massagepistol – Bäst i test 2024

Massage lindrar smärta och underlättar återhämtning för stela, trötta muskler. Men att boka massage kan snabbt bli extremt dyrt. Lösningen är att investera i en massagepistol så att du kan massera dig själv hemma! Men vilken massagepistol är bäst? Vårt bäst i test massagepistol ger dig svaret!
BÄST I TEST
Testproffs Toppbetyg Vit 2024
Swedish Posture Massagepistol Pro

Posture Massagepistol PRO

5/5
PRISVÄRD
Swedish Posture Massagepistol Mini

Posture Massagepistol Mini

4.5/5
BÄST PREMIUM
Donnerberg-Massagepistol Miniberg

Massage gun Miniberg

5/5

Introduktion om massagepistol

Vi vet alla hur bra massage är. Massage lindrar smärta, underlättar återhämtning och hjälper stela och trötta muskler. Men att boka massage hos en terapeut blir snabbt extremt dyrt, särskilt om du har långvariga besvär. Men det finns en enkel lösning – investera i en massagepistol, så kan du få rejäl – eller mjuk och skön – massage i hemmet, så ofta du önskar. Men vilken massagepistol är bäst? Vårt bäst i test massagepistol ger dig svaret!

TestProffs Logotyp Header

Vilken massagepistol är bäst i test?

Massage gun pro recovery är bäst i test för att den ger en kraftig massage, med hela 30 olika inställningar och 6 olika massagehuvuden – alltså fantastisk prestanda till en oslagbar prislapp. Med en slagfrekvens mellan 1200 och 3200 slag per minut och en ljudnivå på mellan 44 och 47 DB är den riktigt kraftfull, samtidigt som prislappen är klart snällare än de dyraste märkena. Du får väldigt mycket massagepistol för pengarna med Massage gun pro recovery från Swedish Posture. Därför utnämner vi den till bäst i test.

ATT TÄNKA PÅ

5 Saker att tänka på

Pris

Självklart behöver du ta hänsyn till priset när du väljer massagepistol. Men det är värt att ha i bakhuvudet att en massagepistol är en investering som förhoppningsvis kommer att spara in mycket pengar åt dig. Därför är det viktigt att välja en modell som faktiskt ger dig tillräckligt bra massage för att den ska kunna ersätta de dyra besöken på traditionella massagekliniker. Se till att köpa något som är tillräckligt bra, om än fortfarande inom din budget.

Användningsområde

Hur ska du använda massagepistolen? Är det för att med hjälp av kraftig massage kunna hjälpa kroppen att hantera och behandla inflammerade muskler? Eller vill du mest ha en härlig stund på kvällarna, kanske tillsammans med din partner? Dessa användningsområden ställer olika krav på din massagepistol. I det förstnämnda fallet behöver du en kraftfull massagepistol som kan ge dig riktigt djup och rejäl massage. I det sistnämnda fallet är en mindre smidigare version, som kanske kan ge endast mer sensuell massage, kanske ett fullgott alternativ.

Prestanda

Är du mycket stel och öm? Gillar du kraftig massage eller föredrar du lättare och skönare massage? Behöver du riktigt kraftig massage behöver du naturligtvis en kraftigare massagepistol som klarar av att massera med den kapacitet du önskar.

Munstycken

Vill du kunna nå hela kroppen eller handlar det främst om något enstaka område? Ju fler områden du vill kunna massera, ju fler munstycken behöver du ha. Det finns exempelvis munstycken för triggerpunkter, vilket kan vara fantastiskt om du har många smärtande triggerpunkter i kroppen. Eller vet du med dig att du är en person som brukar slarva bort smådelar och vet med dig att du endast kommer att använda ett enda munstycke? Ja, då behöver du inte betala extra för att få en hel uppsjö munstycken.

Omdömen

Titta gärna på användarrecensioner och se vad andra tycker om den modell du är intresserad av att köpa, innan du väl bestämmer dig. Men kom ihåg att vi är alla olika och har olika behov och preferenser. Men omdömen kan absolut ge dig en fingervisning.

VÅRA TEST

Hur gjorde vi testet?

Testproffs genomförde en noggrann och metodisk utvärdering av olika massagepistoler genom att först beställa hem massagepistolerna. Efter att ha mottagit dem, genomfördes tester där olika aspekter utvärderades. Vi ville kunna göra en heltäckande bedömning av varje massagepistol.

  • För att säkerställa en omfattande analys undersöktes de olika munstyckena som följde med varje massagepistol. Testarna fokuserade på hur effektivt varje munstycke levererade massage, samt dess inverkan på olika delar av kroppen.

  • En annan viktig aspekt som bedömdes var kraften i massagen. Testproffs utvärderade hur kraftfullt varje massagepistol kunde arbeta och hur detta påverkade upplevelsen av massagen. Detta inkluderade bedömning av massagestyrka vid olika inställningar och för olika användningsområden.

  • Hanterbarheten av massagepistolerna var också en kritisk faktor. Testarna analyserade hur smidig eller klumpig varje enhet var att hantera. Vi tänkte särskilt på ergonomi och användarvänlighet. Hur svårt eller enkelt det var att byta munstycken var också en viktig parameter som togs i beaktande.

  • Massagepistolernas ljudnivå var en annan aspekt som testades noggrant. Det inkluderade bedömning av hur högt varje enhet lät under användning och om det fanns några störande ljud som kunde påverka användarupplevelsen negativt.

  • Sammanfattningsvis genomförde Testproffs en omfattande utvärdering av massagepistoler genom att granska och betygsätta olika faktorer såsom munstycken, massagekraft, hanterbarhet, ljudnivå och användarvänlighet för att ge användarna en välinformerad rekommendation. Vi har självfallet även tagit hänsyn till pris för att säkerställa att du som konsument ska få så mycket som möjligt för pengarna.
Bäst i test

1. Massage Gun Pro Recovery

Testproffs - Bäst i test 2024
Swedish Posture Massagepistol Pro
5/5

Fördelar

Nackdelar

Riktigt kraftfull massagepistol 6 massagehuvud

Här får du en riktigt kraftfull massagepistol med hela sex olika ersättningshuvuden. Dessutom kan du välja mellan hela 30 olika inställningar, så att du kan få allt ifrån mjuk och lugn massage till riktigt kraftfull och djupgående. Massagepistolen är trots sin effektivitet mycket lätthanterad och en av våra testare lät sin sjuåriga dotter utföra massage på ryggen och baksidan av benen. Alltså de områden man själv kan ha svårt att komma åt på egen hand. Massagepistolen var lätt och smidig att manövrera även för sjuåringen.

Massagepistolen kan ge dig daglig massage

Har du daglig värk? Då behöver du säkerligen daglig massage. Men vem har råd att gå på bokade massagebesök varje dag? Ingen! Då är denna massagepistol helt fantastisk och du sparar snabbt in pengarna jämfört med att boka in ett antal besök hos en massör. Batteriet laddar du upp till full styrka på endast ett par timmar – och sen kan du njuta av massage under två timmar. Vi älskar också att den har hela sex olika ersättningshuvuden. Våra favoriter är den stora platta och den stora runda för stora muskelgrupper. Men även den spetsiga som når riktigt envisa triggerpunkter är helt ljuvlig. Beroende på dina problem och önskemål lär du i alla fall hitta flera favoriter här!

Mycket för pengarna

Massage Gun Pro Recovery har lika bra teknisk prestanda och ger en lika bra massage som många av de dyraste varianterna. Du får alltså extremt mycket för pengarna här. Tänk också på hur snabbt du faktiskt sparar in pengarna för massagepistolen, jämfört med att gå på bokade – dyra – besök hos en massageterapeut.

Bästa pris hos

Swedishposture.se

2. Massage Gun Mini Recovery

Testproffs - Prisvärd 2024
Swedish Posture Massagepistol Mini
4.5/5

Fördelar

Nackdelar

Lindrar onda muskler och stel rygg

Massagepistolen Mini hjälper dig att lindra onda muskler och stel rygg genom skön massage. Detta är en liten smidig massagepistol. Den har fyra ersättningshuvud och fyra hastighetsnivåer och kan ge både lätt och kraftig massage. Denna massagepistol passar dig som främst värderar att din massagepistol ska vara liten och smidig – vill du ha den mest kraftfulla massagepistolen och allra flest valmöjligheter vad gäller program och ersättningshuvuden rekommenderar vi Pro-varianten som är utsedd till Bäst i test.

Perfekt när du reser mycket

Om du reser mycket är denna Mini-massagepistol helt fenomenal. Du har en riktigt liten och smidig personlig massageterapeut i väskan. Denna smidiga och lätta massagepistol passar även dig som har exempelvis nedsatt armstyrka eller bara tycker att de klassiska massagepistolerna är för stora och klumpiga. Blir du trött i armen när du måste hålla en större massagepistol som väger runt ett kilo? Välj då med fördel denna smidiga och ändå kraftfulla variant.

Inte lika många valmöjligheter men riktigt smidig

Visst, den har inte lika många valmöjligheter vad gäller program eller massagehuvuden som vår testvinnare. Men kanske hjälper denna lilla smidiga massagepistol dig att faktiskt kunna utföra din massage på resande fot? Eller att se till att massagen alls blir av? Stela muskler har ingen nytta av en jättestark apparat – om den är för stor för att du ska kunna använda den. Många lever med nedsatt styrka av olika orsaker, exempelvis sjukdom eller ålder och då kan en massagepistol på ett kilo vara helt omöjlig att använda. Välj då denna smidiga variant!

Bästa pris hos

Swedishposture.se

3. Massage gun Miniberg

Testproffs - Bäst Premium 2024
Donnerberg-Massagepistol Miniberg
4.5/5

Fördelar

Nackdelar

Rejäl massage, hög kvalitet samt värme- och kylningsinsats

Här får du en liten men riktigt effektiv massagepistol. Tyska familjeföretaget Donnerberg har lyckats leverera spjutspetsteknologi och behandling i en enda liten kraftfull apparat. Du känner redan på tyngden att detta inte är något billigt skräp. Den må vara liten och därmed lätt att hantera, men den har också rejäl kraft. 

Eftersom massagepistolen är liten och lätt (bara 580 gram) kan du massera de flesta kroppsdelar genom att själv hålla massagepistolen. Du får med sex olika munstycken i silikon, för att kunna massera exakt alla delar av kroppen på bästa sätt. Donnerberg har valt silikon eftersom det är både hudvänligt och lätt att rengöra. En del massagepistoler är ganska tröga och svåra att byta munstycken på men denna är väldigt smidig och du behöver inte slita och dra.

Dessutom får du ett extra munstycke som kan ge både värme och kylning. Det går inte riktigt med ord att beskriva hur mycket det gör att få exempelvis extra värme, i samband med massagen. Du får ett helt annat blodflöde till musklerna. Även kylningen är skön. Observera att detta munstycke behöver laddas separat. Du kan använda det med eller utan själva massagepistolen, men vi är helsålda på kombinationen värme plus massage eller kyla plus massage. Kylan ger runt 16 grader och väljer du värme får du njuta av 40-48 härliga grader. Värme stimulerar blodcirkulationen och hjälper musklerna att slappna av. Kylan minskar inflammation och svullnader, samt kyler ner musklerna efter hård träning.

Lättviktig aluminium och kvalitetsbatteri

Höljet är av tåligt och lättviktigt aluminium och handtaget har no slip-beläggning så att den ligger stadigt i handen. Batteriet är ett långlivat kvalitetsbatteri från Samsung som laddas snabbt med den medföljande USB-kabeln. Batteriet har hela 2600 mAh och håller upp till tio timmar på en laddning, beroende på hur intensiv massagen är. Batteriet ska klara åtminstone 800 laddningar, så du kan förbereda dig på många års härlig massage. 

Donnerbergs massagepistol har åtta olika intensitetsnivåer och även de lägre intensitetsnivåerna ger rejält tryck. Du får två LCD-displayer, vilket är unikt på marknaden. Allt för att du enkelt ska kunna hantera massagepistolen. Donnerberg Miniberg är också tacksamt tystgående, med sina 35 dB. 

Bästa pris hos

Donnerberg.net

4. Flowgun Pro

Flowgun Pro 2.0
4.5/5

Fördelar

Nackdelar

Rejäl massagepistol ger kraftig massage

Här har du en riktigt rejäl massagepistol som ger kraftig massage. Du kan välja mellan sex olika inställningar och lika många massagehuvuden. Skaftet är något snett vilket gör den lätt att hålla och greppa i många positioner (om än inte alla). Massagepistolen kommer i en stryktålig väska och känns väldigt kvalitativ och välbyggd. Den är kort sagt byggd för att hålla och tåla tuff användning.

Enormt kraftigt batteri

Denna massagepistol har inte lika många lägen som vår bäst i test. Men den har överlägset starkast batteri, vilket gör att du kan använda den länge och många gånger innan du behöver ladda den igen. Så är detta en viktig faktor för dig – att slippa ladda så ofta – så kan det vara värt att lägga lite extra pengar och välja denna premiummodell. Denna Flowgun Pro har hela 2550 mAh i batterikapacitet och batteriet håller mellan tre och åtta timmar, beroende på hur du använder den.

Sex munstycken

Med din massagepistol Flowgun Pro får du också sex olika massagehuvuden. Den runda passar bra för stora muskler. Den som ser ut som en yxa är anpassad för långsmala muskler, till exempel längs ryggraden eller underbenen. Den som ser ut som en gaffel används på underarmar och vader, exempelvis, men även övre trapezius. Det platta huvudet passar för större områden av kompakta muskelgrupper såsom baksida lår eller sätesmuskeln. Massagehuvudet som ser ut som en patron är anpassad för triggerpunkter och det mjuka runda silikonmunstycket passar faktiskt hela kroppen. Jätteskönt!

Bästa pris hos

Flowlife.com

5. Flowgun One

Flowgun One
4.6/5

Fördelar

Nackdelar

Liten, snygg och riktigt effektiv

Detta är en liten men naggande god snygging. Hela 12 mm slaglängd ger dig en djupgående och precis massageupplevelse. Vi älskar aluminiumhöljet – kul när inte allt är i plast hela tiden! Den är också självklart väldigt smidig att ha med i träningsväskan eller på resan. Men tyvärr får inte laddaren plats i fodralet, vilket gör att du som ofta är på resande fot och lite lätt disträ kan riskera att bli av med laddaren.

Hela åtta munstycken

Här får du faktiskt fler munstycken än med de flesta andra massagepistolerna. Vi älskar speciellt ”Curved cushion” som har mjuka men fasta kuddar och som gör att intensiteten skiljer sig åt. Jätteskönt på de stora muskelgrupperna i kroppen!

Autorotationsläge

Vi uppskattar också nivå fem, autorotationsläget som låter slaghastigheten variera mellan de fyra olika nivåerna. Jätteskönt. Det blir en mer naturlig och inte lika mekanisk massageupplevelse, tycker vi.

Bästa pris hos

Flowlife.com

6. Rubicson Massagepistol Mini

Rubicon
4.6/5

Fördelar

Nackdelar

Kraftfull och effektiv – och väldigt prisvärd

Här har du en liten men kraftfull och effektiv massagepistol, som du alltid kan bära med dig i väskan. Varför inte använda innan eller efter träningen eller för att mjuka upp en stel nacke hemma i soffan. Vi tycker att den är effektiv när det gäller att behandla smärta. Med fyra utbytbara huvuden har du tillräckligt många för att kunna bearbeta de flesta delar av kroppen.

Mindre investering – mycket massage

Denna prisvärda massagepistol passar dig som inte behöver de mest avancerade massagehuvudena, eller som inte är säker på om en massagepistol är något för dig. Kanske har du mest en envis smärta i axeln och behöver kunna få smidig massage hemma i soffan. Då är detta ett bra val. Den är inte snyggast, den är inte mest avancerad – men du får en bra massagepistol med många nöjda användare till en svårslagen kostnad.

Bästa butik

Kjell.com/se

7. Flowgun Air

Flowgun Air
4.4/5

Fördelar

Nackdelar

Otrolig kraft trots rekordlåg vikt på 340 gram

Här har du den lättaste Flowgun som nånsin skapats, Flowgun Air. Den har en otrolig kraft om man tar hänsyn till dess rekordlåga vikt. Den väger alltså bara 340 gram! Eller ungefär en tredjedel av de stora massagepistolerna! Dessutom är den riktigt liten och smidig – men ändå kraftfull. Slaglängden är dock inte lika imponerande som de stora varianterna, Flowgun Air ger 6 mm slaglängd. Men den har en borstlös och kraftig motor på 20W och en maxkraft på över 10 kilo vilket verkligen får sägas vara imponerande. 

Näst intill ljudlös tack vare ny teknik

Och den är tyst. Riktigt tyst. Flowgun Air har vad Flowgun kallar för ”Quiet Sense-teknologi”, en teknisk innovation som minimerar vibrationer och skapar en nästintill ljudlös användarupplevelse. De har arbetat med ljuddämpande material och sett till att optimera motorn för att du ska kunna få uppleva en kraftfull massage utan störande ljud.

Bästa pris hos

Flowlife.com

8. Massagepistol

Massagepistol
4.3/5

Fördelar

Nackdelar

Hjälper mot smärta, ömma muskler och träningsvärk

Massagepistolen förbättrar blodcirkulationen i musklerna och kan på så sätt hjälpa mot smärta, träningsvärk eller annan typ av värk. Perfekt både för återhämning eller för allmän muskeluppmjukning. Riktigt kraftig apparat med hela 12 mm slaglängd. Däremot är den något tung, 1,2 kilo, så den är inte för dig som har nedsatt armstyrka – om du inte har någon som kan hjälpa dig med massagen naturligtvis. Men du får mycket massagepistol för pengarna här.

Sex olika massagehuvuden och program

Du får sex olika massagehuvuden och program, med denna massagepistol. En riktigt bra grej med just denna modell är att den är både kraftig men också tyst. Den låter ungefär som ett kylskåp, mellan 35-45 dB. Detta är tack vare en borstlös motor. Dessutom har den ett bra ergonomiskt halkfritt grepp. Så även om du är rejält svettig efter träningen ska du kunna hålla i massagepistolen utan problem.

Bästa pris hos

Techkungen.se

SAMMANFATTNING

Sammanfattning av tandborstar

Märke

Betyg

Prissegment

Prisuppgift

Återförsäljare

 Posture Massagepistol PRO

5.0

Standard

Från 1895 kr

Rek. återförsäljare

 Posture Massagepistol Mini

4.8

Standard

Från 1695 kr

Rek. återförsäljare

Massage gun Miniberg

4.9

Premium

Från 3088 kr

Rek. återförsäljare

Flowgun PRO 2.0

4.9

Premium

Från 3990 kr

Rek. återförsäljare

Flowgun One

4.7

Premium

Från 1990 kr

Rek. återförsäljare

Rubicson Massagepistol Mini

4.5

Budget

Från 499 kr

Rek. återförsäljare

Flowgun Air

4.4