Bäst plattform för att hitta hantverkare

Att hitta rätt hantverkare kan både vara svårt och tidskrävande eftersom man vill jämföra olika offerter från företag innan man bestämmer sig. Med vårt bäst i test får du svar på vilken plattform som är bäst för att hitta hantverkare som passar dina önskemål.
BÄST I TEST
Testproffs Toppbetyg Vit 2024
dorunner-logo

Dorunner

5/5
ALTERNATIV
servicefinder-logo

Servicefinder

4.9/5
ALTERNATIV
done-services-logo

Done Services

4.8/5

Jämför de bästa plattformarna för att hitta hantverkare

När man vill göra om hemma är det alltid bra att jämföra företag mot varandra både när det kommer till pris men också omdömen från tidigare kunder. Med en plattform som har samlat massa olika företag slipper du sitta och jämföra varje företag själv utan du får offerter och omdömen samlat under ett tak – mycket smidigt och tidseffektivt!

TestProffs Logotyp Header

Vilken plattform för att hitta hantverkare är bäst?

Bästa plattformen för att hitta hantverkare 2024 är Dorunner som erbjuder otroligt många olika tjänster oavsett om du vill måla om hemma, ha hjälp med flyttstäd eller renovera ditt badrum kan du använda Dorunner. Det enda du behöver göra är att fylla i ett formulär och sen matchar Dorunner ihop ditt uppdrag med olika företag som kan hjälpa dig. Du får upp till fem offerter från deras anslutna företag och kan enkelt jämföra både pris och omdömen. De erbjuder även vissa tjänster till fast pris som du bokar direkt, för deras breda utbud av tjänster och snabba svar inom 24 h utnämner vi Dorunner till bäst i test.

ATT TÄNKA PÅ

Att tänka på när du väljer

Det är inte alltid enkelt att välja rätt företag när man vill få hjälp av hantverkare. Vilket företag är bäst? Vad kostar det? Hur lång tid tar mitt projekt? Oftast har man många frågor innan sitt projekt i hemmet kan börja och man har jämfört olika företag innan man rätt. Men här har vi sammanställt några saker som man kan tänka på när man vill ha hjälp från hantverkare.

Vad vill jag ha hjälp med?

När du överväger att anlita hantverkare för ditt projekt i hemmet är en av de första frågorna du bör ställa dig själv, “Vad är det som vill jag ha hjälp med?”. Att tydligt definiera uppdraget och dina önskemål kommer det bli enklare att både få offerter från rätt företag men också enklare att för dig hitta den perfekta matchen för ditt projekt i hemmet. Detta säkerställer även att ditt projekt utförs enligt dina förväntningar.

För att tydligt få en bild av vad du vill ha hjälp med kan det vara bra göra en lista över de specifika uppgifter eller områden i ditt hem. Vill du totalrenovera ditt kök, bygga en altan runt huset eller kanske bara behöver hjälp med att få upp en taklampa?

Kolla på tidigare omdömen

När du står inför valet vilken hantverkare du vill anlita för ditt projekt är ett bra tips att kolla på tidigare omdömen. Genom att ta del av tidigare kunders erfarenheter med olika företag kan du få en bättre förståelse för deras kvalitet och om kunden faktiskt blev nöjd med deras arbete. Det finns mängder av recensioner att ta del av så utnyttja det så du kan fatta ett beslut om vilket företag som känns bäst för att öka chanserna för ett lyckat resultat för ditt hemprojekt. Detta ger dig både trygghet och tillit till det företag du väljer att anlita.

Jämför priser mellan företag

Du ska självklart jämföra priset mellan olika företag, alla företag på plattformarna är granskade och seriösa aktörer så det är bra hantverkare du får offerter ifrån. Genom att jämför olika priser får du även en bättre förståelse för marknadspriserna och du kan undvika att betala för mycket för din tjänst. När du jämför priset är det också viktigt att ta hänsyn till vad som ingår i priset så du vet på ett ungefär vad ditt uppdrag kommer kosta totalt. 

Om du är osäker fråga företagen vad som ingår och vad som kommer kosta extra exempelvis material så du inte får en chock sen när fakturan kommer. Få detaljerad information om vad som inkluderas i priset för att kunna räkna på din budget.

Är det bråttom med hjälpen?

Finns det en tidspress för ditt projekt kan det påverka ditt val av företag. Vissa plattformar erbjuder expresstjänster där du får hjälp inom 48 h. Men är det större jobb som att renovera ett helt badrum behövs mer planering. Men du kan vara tydlig i din förfrågan att du vill ha hjälp snabbt så de potentiella hantverkarna vet om det när dem skickar en offert. Men självklart kan vissa företag ha längre ledtider eller vara uppbokade under vissa perioder, vilket kan påverka när de kan påbörja arbetet. Men är det enbart tiden som bestämmer vilket företag du ska välja jämför då det mellan företagen.

VÅRA TEST

Såhär valde vi ut företagen

Att genomföra ett test där vi utser bästa plattformen för att hitta hantverkare har vi tagit hänsyn till flera olika parametrar. Vi tittade på allt ifrån vilka tjänster som erbjuds men också på hur snabbt man får offerter efter en förfrågan. Vi kikade också på andra kunders åsikter om tjänsten och tog naturligtvis med säkerhetskontroll av anslutna företag till plattformarna.

Utbud av tjänster

Vi tittade på hur många olika tjänster varje plattform erbjuder eller har dem nischat in sig på en eller två olika branscher.

Tid

Vi utvärderade hur snabbt man får offerter från olika företag, hur lång är svarstiden, får men flera olika offerter?

Användarrecensioner och feedback

Testproffs samlade in och analyserade användarrecensioner och feedback för att få en helhetsbild av andra kunders upplevelse av tjänsten. Detta inkluderade att undersöka både positiva och negativa kommentarer för att få en balanserad bedömning.

Kontroll av företag

Vi utvärderade också om plattformarna granskar alla företag som är anslutna till tjänsten så man vet som kund att det är ett seriöst företag.

Bäst i test

1. Dorunner

Testproffs - Bäst i test 2024
dorunner-logo
5/5

Fördelar

Nackdelar

Erbjuder mängder av tjänster

Dorunner erbjuder mängder av olika tjänster inom bygg, hantverk, städning, hus, mark, trädgård osv. Oavsett om du behöver hjälp med renovering av ditt kök, anlägga en trädgård eller bara få hjälp med vardaglig städning finns det mängder av tillgänglig företag som uppfyller din projektbeskrivning på Dorunners plattform.

Med ett brett utbud av tjänster i olika branscher kan du vara säker på att hitta rätt företag för dina hemmaprojekt. Från snickeriarbeten till fönsterputsning och trädgårdsdesign erbjuder Dorunner en smidig och pålitlig lösning för att matcha dig med kvalificerade och pålitliga hantverkare för att få jobbet gjort.

Få hjälp med el-tjänster till ett fast pris

Om du behöver hjälp av någon elektriker erbjuder dem vissa tjänster till ett fast pris exemplevis elbesiktning, byte av spotlights eller installera ett vägguttag. Genom att erbjuda fast pris för olika elektrikertjänster ger Dorunner dig som användare en tydlig bild av vad det kommer att kosta ut utföra tjänsten vilket gör det enkelt att planera och genomföra el-arbeten.

Med dessa tjänster kan du vara säker på att få professionell hjälp till ett transparent pris. Oavsett om det handlar om en enkel reparation eller en större installation, strävar Dorunner efter att koppla samman dig som användare med en erfaren och duktig elektriker för att säkerställa att du blir nöjd med arbetet.

Dorunner

2. Servicefinder

servicefinder-logo
4.8/5

Fördelar

Nackdelar

Smidig tjänst att få offerter

Hos Servicefinder får du dina offerter gratis och helt utan förpliktelser. Detta innebär att du kan få tillgång till flera offerter från olika företag utan att behöva betala något eller förbinda dig till att välja någon av dem. Detta ger dig möjligheten att jämföra priser och företag innan du fattar ett beslut, vilket ökar din kontroll och trygghet i dina beslut.

Med kostnadsfria förfrågningar får du offerter som du enkelt kan jämföra olika alternativ innan du bestämmer dig. Genom att erbjuda denna tjänst utan förpliktelser ger det dig som använder en flexibilitet och valfrihet oavsett om du behöver hjälp med hemstädning till renoveringstjänster.

Ta del av tidigare omdömen

När man väljer rätt företag är tidigare omdömen alltid intressant och Servicefinder har över 22 000 omdömen från kunder som använt sig av deras tjänst för att hitta rätt hantverkare. Dessa omdömen ger dig en inblick i andra användares erfarenheter och kan vara avgörande för att skapa förtroende och tillit till företagets tjänster och leverans.

Med Servicefinders omfattande databas av över 22 000 omdömen ger det dig en djupgående insikt i kundernas upplevelser med olika företag. Genom att dem erbjuder denna transparenta feedbackmöjlighet skapar Servicefinder en plattform där användare kan göra välgrundade beslut baserade på verkliga erfarenheter från andra kunder.

Servicefinder

3. Done Services

done-services-logo
4.7/5

Fördelar

Nackdelar

Erbjuder expresstjänster

Done Services erbjuder expresstjänster om du behöver hjälp av en elektriker eller rörmokare. Med den tjänst får du hjälp inom 48 timmar vilket är särskilt användbart för akuta situationer som kräver snabb hjälp. En effektiv tjänst som ger dig lösning på dina problem om det innefattar jobb utfört av en elektriker eller rörmokare oavsett tidpunkt.

När du använder Done Services expresstjänster kan du vara säker på att du får hjälp av en elektriker eller rörmokare inom en rimlig tidsram. Med ett fokus på effektivitet arbetar Done Services för att säkerställa att kunderna får den hjälp de behöver när de behöver den mest.

Har fast pris för elektriker och rörmokare

De erbjuder även ett fast pris för både elektriker och rörmokare så du vet exakt vad timpriset är. All kommunikation med företaget sker via deras app vilket gör processen smidig och effektiv. Genom att all kontakt och hantering görs via en användarvänlig plattform strävar dem efter att erbjuda en modern och bekväm upplevelse för sina kunder.

I appen kan du enkelt boka tjänster, kommunicera med elektriker och rörmokare samt följa upp ditt ärende i realtid. Genom att samla all kommunikation på ett ställe erbjuder dem en praktisk och överskådlig lösning för sina användare vilket sparar tid och minskar risken för missförstånd.

Done Services

4. Offerta

offerta-logo
4.4/5

Fördelar

Nackdelar

Få upp till 6 offerter

Hos Offerta får du upp till 6 offerter från företag när ditt uppdrag är publicerat, helt gratis och utan att binda dig. Detta ger dig möjligheten att jämföra olika priser och tjänster innan du bestämmer dig vilket ökar din kontroll och säkerställer att du får det bästa erbjudandet för ditt hemmaprojekt.

Genom att erbjuda denna kostnadsfria tjänst gör Offerta att processen med att hitta lämpliga företag smidig och bekväm för sina användare. Att samla in flera offerter på en och samma plats sparar dig tid samtidigt som du kan jämföra de olika hantverkarna mot varann för att hitta rätt förtag för dig.

Har en sektion med guider och tips

Förutom att man kan få offerter och jämföra olika företag mot varann erbjuder Offerta en stor sektion med guider och tips på deras hemsida. Här kan du läsa mer om vad rut-avdrag innebär för ditt hemprojekt och få användbara råd om hur du kan dra nytta av detta skatteavdrag för vissa tjänster.

Dem har en stor samling av guider och tips som sträcker sig även till att ta upp tips när du ska vårstäda eller om du ska bygga om en altan hemma. Rolig läsning för dig som är sugen på att renovera hemma, detta gör dig bättre förberedd och informerad inför ditt nästa projekt.

OFFERTA

5. BraByggare

Brabyggare-logo
brabyggare-hemsida
4.3/5

Fördelar

Nackdelar

Allt för din renovering

Hos BraByggare kan du hitta, jämföra och teckna avtal med byggföretag för din kommande renovering hemma. Du samlar in offerter enkelt, gratis och kan jämföra upp till sex olika företag. Genom att erbjuda en plattform där olika hantverkare är samlade under samma tak underlättar det ditt val att välja rätt. BraByggare gör din renoveringsprocess så smidig och effektiv som möjligt.

Genom att samla in offerter från olika byggföretag ger BraByggare dig som användare en möjlighet att göra välgrundade beslut baserat på priser, kvalitet och tidigare kundrecensioner. En kostnadsfri och enkel tjänst som ger trygghet vilket gör ditt val enklare när du vill renovera hemma.

Filterfunktion för att hitta rätt hantverkare

Inne på deras hemsida finns en filterfunktion där du kan sortera på kommun, kategori eller på olika certifikat om det är viktigt för dig när du ska välja rätt hantverkare. Du kan även söka fram specifika företag om du vill se över tidigare omdömen från kunder som använt sig av det företaget så du kan göra ett val utifrån det.

Genom att erbjuda denna filterfunktion gör plattformen det enkelt för dig som användare att hitta exakt vad du letar efter. Du kan filtrera resultat baserat på geografisk plats, specialiseringar eller certifieringar vilket spara tid och energi när du söker efter det perfekta hantverksföretaget för ditt projekt.

BraByggare
SAMMANFATTNING

Sammanfattning av företagen

Märke

Betyg

Gratis offerter

Återförsäljare

Dorunner

(Bäst i test)

5.0

Ja

Servicefinder

4.8

Ja

Done Services

4.7

Ja

Offerta

4.4

Ja

BraByggare

4.3

Ja

HITTA HANTVERKARE

Vad behöver du hjälp med?

Behöver du byta blandare?

Om du behöver byta en blandare hemma är det utmärkt att skicka en förfrågan där du beskriver uppdraget så du kan få olika offerter att jämföra så du hittar rätt rörmokare för dig.

Olika uppdrag som du behöver en elektriker för

Behöver du hjälp med att sätta upp en lampa, byta en dimmer eller sätta upp nya vägguttag är det en elektriker du behöver. Det finns mängder av olika tjänster att få hjälp med inom el.

Hur mycket kostar en flyttstädning?

Priset för en flyttstädning beror på olika faktorer men framförallt hur stort man bor och vart man bor. Ta in olika offerter från städfirmor så du kan jämföra priset.

Fälla träd på din tomt

Är du trött på den stora tallen som täcker solnedgången på eftermiddagen kan du ta in en arborist som äntligen kan fälla det trädet och du kan njuta av kvällssolen. Att fälla ett träd på en tomt kan vara farligt om man inte har några kunskaper så ta hjälp av proffs.

Anlita en flyttfirma när du ska flytta

Lyxa till det vid flytten och ta in en flyttfirma som hjälper dig flytta alla dina möbler och kartonger. Jämför olika offerter för att hitta den flyttfirman som du anser passa dig bäst.

Måla om hemma? Jämför olika målar företag

Går du i tankarna om att måla om hemma kan du ta hjälp av en målar firma som gör jobbet åt dig oavsett om det är att måla om ett kök eller i sovrummet. Jämför och läs tidigare omdömen från kunder för att välja den bästa målar firman.

Förnya golven hemma

Om ditt golv börjar bli slitet och blekt hemma är ett hållbart sätt att slipa det istället för att riva upp det gamla och lägga nytt. Du får behålla ditt gamla golv men efter att jobbet är gjort blir det som nytt igen.

Vill du göra om badrummet?

Att renovera ett badrum är ett stort beslut att ta så för att göra processen lite enklare kan det vara bra att jämföra olika företag och få in offerter för din renovering. Utgå från kunders omdömen för att hitta rätt företag som kan uppfylla din dröm.

Vill du ha platsbyggda garderober hemma?

Om du vill ha platsbyggda garderober hemma behöver du hjälp av en snickare, samma gäller om du vill bygga en platsbyggd tv-bänk. Innan du väljer ett företag jämför olika offerter mot varann.

Hjälp med möbelmontering

Behöver du hjälp med att montera möbler kan du ta in olika offerter från företag som vill utföra ditt jobb, enkelt och smidigt.

Behöver du en handyman?

Oavsett om du behöver hjälp att sätta upp en tv på väggen eller gardinlister i taket finns det mängder av kunniga handymans som kan hjälp dig. Du behöver endast beskriva det du vill ha hjälp med och sen kan du jämföra olika offerter från företag.

FAQ
Vanliga frågor

Du skickar en förfrågan om ditt projekt och sen kan du luta dig tillbaka tills offerterna börjar rulla in. Då kan du börja jämföra och läsa omdömen från tidigare kunder för att fatta ditt beslut om vilket företag du ska välja.

Det beror på vilken plattform du väljer, det finns både dem som är mer nischade som valt en eller två specifika branscher och sen finns det andra plattformar som har ännu fler tjänster inom fler olika branscher, alltifrån event, bokgöring, IT och renovering.

Det finns krav för hantverkare att ansluta sig till en plattform, alla kollar om företaget är godkänd för F-skatt och att dem är momsregistrerade. Sen kan det skilja sig mellan företag, vissa kollar att dem inte har skulder hos Kronofogden eller att dem är i konkurs medans andra också kollar på referenser från kunder. Så det är olika på exakt vad man kollar på men alla företag har gått igenom en granskning.

Ja, det finns omdömen att kolla på för att få en klarar bild av företaget innan man gör ett beslut.

Nej, du måste inte välja någon av offerterna som du får via en plattform men kontakta gärna då företaget och säg att du inte valt dem, det uppskattas nog hos dem!

SIDAN
Innehåll
NYHETSBREV

Nya tester varje vecka! Signa upp på vårt nyhetsbrev för aktuella tester och tävlingar.

FÖLJ OSS

Gillar du omdömet? Glöm inte att följa oss på sociala medier för mer tester!

VILKA ÄR TESTPROFFS?

Vi på Testproffs är dedikerade till att hjälpa konsumenter att fatta informerade beslut genom att erbjuda objektiva och pålitliga bäst-i-test och recensioner. Våra ledord är följande:

  • Objektivitet – vi förbinder oss att vara oberoende och opartiska i våra tester och recensioner

  • Kvalitet – vi strävar alltid efter att leverera högkvalitativt innehåll till våra läsare

  • Autenticitet – vi är transparenta i vårt arbete och våra processer

ANDRA TESTER
Missa inte de senaste testerna

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Som prenumerant godkänner du vår integritetspolicy

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.